• Luigi13

    Dobry den. Jsem rozhodnut ke koupi silničního kola. Vzhlemem k tomu, že s tímto stylem zkušenosti teprve sbírám, zasekl jsem se u výběru správné vel. Cílovým kolem je Scott Addict 30. Má výška je 178,5 cm. Vyšla mi hranice M/L. Mám průměrnou délku rukou i nohou. Nemám bohužel možnost si kolo vyzkoušet v dane vel. Zkoušel jsem M a měl jsem pocit, že bych snesl větší..ale je to dano možná tím, že jezdím na horaku 29" vel L. Takže bych vás zkušenější chtěl požádat o názor. Díky :)

    0 0
    • novas752  

      Tak si zkus nějakou jinou. Silničku bez toho abych na nějaké kdy seděl bych rozhodně nekupoval.

      0 0
    • cyklista86  

      Oproti MTB ti silnice prijde zezacatku jako hrozne vratke a male kolo nak terem se neda jezdit. :)) Ja to tak mel ikdyz jsem kupoval silnici a to uz jsem pred par lety na silnici jezdil.. Proste jsem na tom jel poprve domu a rikal jsem si co jsem to koupil na tom se neda jezdit. :)) Ale par hodin rozjezdeni v cyklohadrech a uz to bylo ok. Jen teda tu a tam jsem si kopl kolenem do beranu a pod. :)) Pokud chces spis klidnejsi a pohodlnejsi silnici, tak vem vetsi velikost. Zavodaci jezdi male ramy, hodne vytazenou sedlovku a delsi predstavec. Coz je ve vysledku neskutecne obratne kolo s nizkym uchopem. Vypada to i na oko paradne, ale vetsina normalnich lidi na to neni stavena a trenovana, aby dokazala na takovem kole jezdit. :)

      0 0
    • Tatat  

      Mám ADDICT RC, měřím 171 a mám M. Tak bych se toho L nebál.

      0 0
    • skaj  

      Jedna se o tohle kolo?

      Na L budes mit riditka o 5mm dale od sebe ale o 2cm vyse. viz hodnoty reach a stack – ty jsou zasadni pro porovnani velikosti kol. Za me tezko radit od stolu, projed si na delsi vyjizdku M, a kdyz to pujde, nechal bych si ho. Hlavni rozdil je, jak jsi schopny (a chces) se ohnout k riditkum.

      0 0
        • adam1  

          Zadej si svoje rozměry do jejich kalkulátoru na odkazů co jsi poslal ,výška rozkroku je taky podstatná .

          Já bych to měl jednoduchý a se dvojitá 182/87 rozkrok bych bral L:))

          0 0
        • skaj  

          Zkus tomu dat trochu casu a nacist si, co znamena reach a stack. Je to celkem snadny a podle toho se kola vybiraji a daji porovnat. V zasade reach = jak daleko a stack = jak vysoko mas horni hranu hlavove trubky. Do celkove pozice riditek ti pak jeste promluvi jaky (delka a uhel) das predstavec a kolik das podlozek pod nej. Kdyz se nad tim zamyslis na par minut, tak zjistis, jak se pak daji porovnavat kola mezi sebou.

          Ve vysledku muze byt L a M velmi podobne kolo – pokud na L vyhodis podlozky pod predstavcem a na M je naopak nechas (vetsinou se davaji vsechny podlozky pod v tovarne predstavec by default, viz produktove foto). Obe kola maji stejne dlouhy predstavec. Ale pozor – tenhle predstavec je trochu specialni pro vnitrni vedeni. Takze je treba zjistit, jak to vlastne s prehazovanim podlozek je (nejspise to pujde). Kazdopadne plati, ze na M dostanes riditka vyrazne niz, nez na L.

          Jeste dodam, ze velikosti tech kol neni obrovsky rozdil.

          0 0
    • Luigi13  

      No me to prave vychazi M- sportovni styl a L zase pohodlny … a ja jakozto neznaly veci nevim ja s tim nalozit :) 178,5 a 83.. nezbyde nez se projet i na Lku… blby je ze kazda znacka odlisna geometrie.. a sehnat obchod v blizkem okoli co ma skladem M a L snad nejde

      0 0
      • teffe  

        U kola které sis vybral je horní rámová trubka u L o15 mm delší než u M. To není zrovna málo u silničky. Já měřím 178, ale asi mám kratší ruce než je průměr. Na Lku bych byl dost natažený. Pokud si vezmeš M, delší představec dát můžeš vždycky, ale dávat příliš krátký představec u silničky není ideální. Chce to zkusit, dřív než něco koupíš.

        0 0
        • skaj  

          Pozor, horni ramova trubka neni zajimavy udaj (a zrovna tady je docela zavadejici, proto to pisu). Delku posedu urci stack a reach – sedlo vuci stredu mas porad stejne at sedis na M nebo L (klidne i XL).

          Delka ramove trubky je pak ovlivnena uhlem sedlove trubky, ktery je mezi velikostmi jiny. Ale to ti muze byt jedno.

          0 0
      • shcorepi  

        Zadal jsem do toho kalkulátoru tvou výšku a normální styl a vyšlo celkem jasné M.

        0 0
    • Kos_CZ  

      Šel bych na bikefitting tam, kde mají takové to „technické kolo“ (tedy mulu, která se dá různě přenastavovat a nechal si nastavit ideální posed) a se získanými rozměry bych si vybíral kolo…

      0 0
    • Luigi13  

      Zkousel jsem si tedy dnes M i L a zaver je takovy, ze drobne upravy vyzaduji obe kola, na M posun sedatka dozadu nebo delsi predstavec. Na Lku opacne.

      0 0
      • keymaker  

        V tom pripade bych sel do M. Lehce lepsi torzni tuhost vzhledem k mensimu ramu.

        3 0
      • skaj  

        Bacha, resit delku kola posunem sedla je nesmysl a poukaz na znicena kolena. Postupuje se vzdy takhle – nastavis spravne sedlo dle slapaciho stredu (jak vysoko a jak za stredem bude). Toto nastaveni sedla je pro kazde kolo co vyberes uplne stejne, nehlede na jeho velikost – tedy vyska a horizontalni posun za stred. Proste na kazdem musis slapat stejne, tak jak je ti prirozene. A teprve potom resis delku posedu odpovidajicim predstavcem a/nebo riditky.

        2 0
        • kalimer0  

          Když jsem si zjišťoval hodnoty na Competitive Cyclist, tak poloha sedla měla rozmezí 20mm. Takže nějaká možnost tam ze začátku je.

          0 0
          • cyklista86  

            Ale to neznamena, ze tve telu bude tolerovat nebo mu bude vyhovovat uplne stejne poloha sedla 2cm sem nebo tam. Proste ladit delku posedu polohou sedla je totalni nesmysl.

            0 0
          • skaj  

            Jasne ze optimalni muze byt rozsah. Ale spis mi jde o to, aby se nenechal uchlacholit prodejcem ve stylu “to nekupujte jiny predstavec, ten bude drahej – a tenhle integrovanej asi i bude – staci kdyz si soupnete sedlo”. Tohle je docela casta rada, co se nekdy snese na horskem, kdyz clovek moc nejezdi. Ale na silnicce by za ni meli veset za usi do pruvanu:)

            1 0
      • cyklista86  

        Jak pise skaj nemuzes prodluzovat posed tim, ze das sedlo vic dozadu to je uplny nesmysl. Jestli ti nevadi kratsi hlavova trubka u toho mensiho ramu tak vem mensi a dej delsi predstavec no… Kazdopadne vzdycky bude lepsi a bude i lepe vypadat vetsi ram bez podlozek pod predstavcem nez naopak mensi ram a nechat tam milion podlozek…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.