• Sheep-Master

    Zdravím,

    Pořídil jsem si jako doplněk k biku silnici a potřebuju poradit nějaký nový zapletený kola pro 90kg jezdce. Koupil jsem remerxy z bazaru ale když mi pokaždé vyjížďce rupnul drát tak jsem se už naštval.

    Takže bazar už nechci ani vidět. Cenu bych viděl okolo 5000,–

    Spíš jde o to, že jsem se bavil se svym servicemanem a ten mi říkal že co má pod 30 drátů to je na hranici životnosti. Jenže jak koukám tak většinu kol má dokonce 20 drátů. Potřebuju něco spolehlivého ale zárověN co nebude vážit dvě kila. Uvažoval jsem nad American Classic který maj cca 30 drátů ale 10 tisíc se mi dotoho moc vrážet nechce. Možná 8 tisíc bych ještě investovali

    Ještě se mi do ankety nevešli Ritchey WCS Zeta a Remerx Alcyon, Sapim. K Remerxu nemám moc sympatie z důvodu momentální zkušenosti s RTX a praskáním drátů v niplích ale třeba jsou Alcyony v pohodě?

    0 0
    • ememem  

      zo skusenosti jak s mtb tak na silnicke Fulcrum je istota a to vazim este viac jak ty. a to mam oboje zera cize viac menej chrtie kusky a nemam s nimi absolutne nijaky problem, lahunke, tuhe, bezudrzbove.

      btw – Koupil jsem remerxy z bazaru ale když mi pokaždé vyjížďce rupnul drát tak jsem se už naštval.

      Takže bazar už nechci ani vidět. – to nebude bazarom, to je feature znacky remerx, pozri par threadov nizsie alebo skus tuna pohladat.

      0 0
    • Marskatin  

      Já bych do výběru zahrnul ještě Easton ea70. zdají se mi dost odolné, vážím metrák. 24/28 drátů.

      0 0
      • Hnoj  

        Servisman, který tvrdí, že méně jak 30 drátů je pod hranicí životnosti o tom asi moc neví. Snad by mu Joseph de Sachs měl tyhle věci osvětlit.

        Za mě osobně Fulcrum Racing 3.

        0 0
        • Marskatin  

          to asi nebylo na mě.

          k tomu pod 30 drátů mohu říct jen tolik, že na silničce naprosto v pohodě. Neupadly mi ani kola s 20 dráty(aksia, ksyria, rs10) a na svém MTB 29" na kotoučích jsem zatím taky žádný neurval a jejich tam jen 28.

          0 0
        • jerryx  

          Kristepane… jsou draty a DRATY. Takze kdyz to vyrobce zene do maxima nizkym poctem tenkejch a jeste zeslabovanejch dratu, aby mohl tvrdit, ze jeho set vazi pod 1500g, tak to holt vydrzi min.

          0 0
          • Hnoj  

            Nemyslím si, že bys mě měl poučovat o výpletech.

            0 0
    • jerryx  

      A Mavicy (Aksium, Ksyrium Equipe) nechces ? To jsou provereny drzaky. Jinak s DT Swiss, Fulcrumama ani se Shimanama podle mne chybu neudelas.

      0 0
    • yetti  

      Toho servismana pošli do pr..

      Odolnost kol není o počtu drátů, ale o tom jak jsou ta která kola navržená. Sám vážím víc než ty a jezdil jsem bez problémů na výpletech se 14ti drátama v předním a 20ti v zadním kole. U Remerxů má problémy s praskáním drátů skoro každej, takže to není tím, že sis koupil kola z bazaru, ale že sis vybral špatně.

      Pokud chceš nová kvalitní kola, tak si budeš muset trochu připlatit na Fulcrumy R3, Mavic Ksyrium Elite, Easton EA70 nebo třeba American Classic. Možností je spousta, ale je to od sedmi tisíc vejš.

      0 0
      • pepazdepa-84  

        Mám Mavic Ksyrium Elite a nemůžu říct křivé slovo. Váhově se pohybuji 90 – 100 kg (na začátku sezony i více).

        0 0
    • Sheep-Master  

      Díky, za reakce, ještě se rozmyslím a kouknu jestli nebudou nějaké výprodeje, nechci se ukvapit

      0 0
    • Sheep-Master  

      Mám možnost koupit nové Shimana Shimano WH-R 5600 za 3500Kč.

      Maj ale 16/20 drátů. Mám do toho jít?

      0 0
      • Sheep-Master  

        jsou ale bez záruky =(

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          NE – jak už psali o něco výše, koukej se po Mavicích, nebo Fulcrumech, doporučuji se spojit s Hnojem a on ti něco odpovídajícího navrhne. Jinak u Shimano kol je zoufalý servis a dodávání náhradních dílů, problém je sehnat jen obyč drát atd.

          0 0
    • Žíža  

      osobně bych doporučil nepatrně došetřit a pořídit Ksyria equipe (- jsou už něco přes 6 tis.) Dle mé zkušenosti jsou to držáky – momentálně mám na nich nalítáno přes 15 tis a kromě dotažení mírné vůle před. náboje se na ně nemuselo šáhnout. A to u nás na valachách mají cesty dost děr :-(

      0 0
    • tomekusti  

      Přifařím se k tématu. Mám podobnou váhu jezdce (86 kg) a rovněž vybírám nějaká nová kola na svojí silnici. V hledáčku zůstaly: Mavic Ksirium Elite, American Classic Aero 3 a Fulcrum Racing 3. Všechno je to v podobný ceně, takže mě zajímají názory a zkušenosti. Zajímá mě tuhost, nosnost, celková odolnost. Abych neřešil praskající dráty, neustálé centrování a podobně. Také bych byl rád, kdyby jely dobře i do kopce, ale zase vyšší ráfek se mi líbí. Tak vám nevím

      0 0
      • tomekusti  

        Oživím téma. Stále není rozhodnuto. V hledáčku zůstaly následující volby:

        „Mavic Cosmic Elite“:

        Mavic ksyrium Elite

        Compagnolo Zonda

        Nějaké zkušenosti by bodly. Jak se poperou s kopci, jak odvalují a také co řeknou na skoro 90kg na našich silnicích a občas trefenou díru.

        Díky

        0 0
        • bluma  

          Mavic Ksyrium Elite. Mám na nich zatím něco přes 3000km, ale pod mejma 95kg drží v pohodě. Nevím za kolik jsi našel nabídku na netu, ale možná bych je mohl sehnat za dobrou cenu, tak kdyby ses pro ně rozhodl, napiš mi mail.

          0 0
          • tomekusti  

            Smím se zeptat co na tom vozíš? Pláště, plášťovky nebo co? A na kolik foukáš. Mám kapku obavu, neb všechny uvedený kola mají v návodech limit kolem 8.5. Na tolik je foukám, ale radši bych viděl rezervu a nešel až na hranu. Zvlášť při naší váze …

            0 0
            • bluma  

              Vozím Michelin Pro 3 Race a foukám je na jejich maximum, tedy 116 PSI. U těhle Maviců je limit 138 PSI pro 23mm pláště, takže bych se nebál. Plášťovky tam samozřejmě taky můžeš hodit, na ty se limit ráfku nevztahuje, protože ho neroztahují tak jak pláště. Chtěl jsem je taky zkusit, ale poté co jsem měl na váze Tufo HiCC – 353g, jsem si to rozmyslel.

              0 0
      • yetti  

        Z vlastní zkušenosti mohu doporučit v podobné ceně Easton EA70, které jsou výrazně tužší než Ksyria Elite nebo Fulcrum R3. IMHO cena/kvalita nejlepší kola co jsem kdy měl

        0 0
    • rainbowone  

      Jediné kola co můžu doporučit jsou Campagnolo Zonda v DE jsou tak kolem 9tis. co koliv jiného stojí za prd.

      American Classic – nebrat

      0 0
      • tomekusti  

        Kola hezká, ale asi nepůjdou na ořech Shimano. Nebo se pletu?

        0 0
          • tomekusti  

            A koukám, že mají i solidní parametry. Většina těch ostatních je na max. 120 psi (+/-) a to mi přijde málo. Občas foukám i víc, tohle je spíš minimum. Takže by to asi nebyla zlá volba

            0 0
            • bagr  

              Nevim proc si vsichni mysli takovou blbost ze cim vic plast nahusti tim lip to pojede!Akorat to pak funguje jak hopik,nezehli to a snizuje se tim padem odvalovani.Kazdej by to mel hustit dle sve vahy a sirky plaste coz mimochodem tabulku doporucenych tlaku ma kazdy vyrobce plastu na svych strankach.

              Napr:pro 75kg cloveka na sirku sil.plaste 23mm je tlak 8bar a MTB plast o sirce 2.25 je 2,2bar.Pokud clovek vazi vice nebo mene tak se tlak zvysuje ci snizuje o 1%

              0 0
              • tomekusti  

                My tu ale řešíme 90 kilový chlápky. Věř, že sakra poznáš rozdíl mezi 7 a 8 bary. V tom je ten problém. Nikdo nepotřebuje foukat asi na deset, ale těch osm je myslím normální tlak

                0 0
              • jecnak  

                Hodne zalezi na plasti. Na silnici bych s tvym tvrzenim polemizoval a na MTB je to uplna kravina.

                0 0
              • Vlady  

                kdesi jsem četl pravidlo – tolik bar, kolik vážíš + posunout desetinneou čárku – t. zn. při 90ti kg 9,0 bar, při 70ti kg 7.0 bar. Při mejch 85ti kilo to funguje, zda i u 50ti kolivejch jezdců, nevím… Ke kolům – mám zkučenosti s Mavic Ksyrium Elite – bez problémů, v testech dost chválí Zondy- srovnatelné s koly vyšších cenových tříd…

                0 0
                • tomekusti  

                  Právě … Zondy dost chválí. Ksyria Elite Taky. Ty Cosmicy vypadají taky bytelně, ale ta váha. Asi zvítězí Zondy. Jsou kapku levnější, vyšší ráfek a i se mi asi víc líbí. Váha podobná. Snad nešlápnu vedle. Bohužel nemůžu najít testy těchto všech kol novějších ročníků. Všechno je tři a více let staré a to je u kol dost pravěk

                  0 0
      • ememem  

        co koliv jiného stojí za prd. – zas neprehanaj.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      za 5tis nekoupíš ani ty dráty na sebe…

      0 0
    • Caesar666  

      omyslem jsem hlasoval pro Fulcrum Road kola Racing 3 … omlouvam se

      0 0
    • alinceb  

      Trošku se přiživím. Hodlám trošku odlehčit kolům na F1ce. Současná kola přijdou rozplést, náby Campa Record 8s oservisovat a naplést na nové ráfky. Volba padla na kalíškované RMX Alcyon vrtané na 36 děr + špice WCS + AL niple. Otázka zní, jestli použít standardní 3× křížený výplet nebo nějakou kombinaci radiálu (všude radiál + 3 kříž u kazety)…?

      Mám kolem 90kg, spíš silový typ než frekvenční. Měl by radiál nějakou zvláštní výhodu? Váhová úspora? Rozdíl v tuhosti? O aerodynamiku mi moc nejde – kola budu mít hlavně do kopců…

      0 0
      • kubad  

        vzadu klasicky 3×, do predu bych volil radial je to tuzsi, ale netusim jestli ti naba 36 der radial vydrzi :-) asi ne , takze asi klasika 3× vepredu i vzadu.

        0 0
        • alinceb  

          Vidis, to me vubec nenapadlo, ze radial vic namaha priruby naboje. Takze to dopadne tak, jak sem to puvodne planoval – vsude 3× kriz…:) Ono se mi zas nelibi, kdyz je kazde kolo jinak krizene…

          PS: Treba na tech kolech s Grandama byly puvodne 36derove naboje vypletene na 18/24 dratu, a taky to vydrzelo. Predchozi majitel ale nemel tech 90kg…:)

          0 0
          • kubad  

            radial namaha hodne priruby, a cim vic dratu tim horsi.

            0 0
    • pekoss  

      sory, klik jsem omylem, myslel jsem, ze to je odkaz :)

      0 0
    • mtucek 1  

      Ja jsem se svymi 92 kg koupil Campagnolo Zonda a velka spokojenost.

      0 0
    • Hanyz1  

      Přiživím se na starém téma…

      Mám ± 90kg.

      U vybraného nového kola chci po prodejci vyměnit kola.

      Fulcrum racing 5 jsou ± ve stejné cenové kategorii. Jsou pro mou váhu OK?

      0 0
      • MavasH  

        Nemám dlouhodobou zkušenost, na silnicu jsem se po cca 15 letech vzátil až loni. Ale za sezónu jsem na FR5 najel 4Mm a nenarazil jsem na problém ⇒ spokojenost. Hmotnostně taky osciluju kolem té devadesátky, tedy spíše kousek nad :)

        0 0
    • bochov  

      Ja mam 105kg a kola Mavic Aksium a naprosto v pohodě najeto 4t kilometru.

      0 0
    • menjud  

      Easton EA 50 SL a váha 85 kg, má někdo zkušenosti, prosím?

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud se za poslední dobu Eastoňáci nepolepšili, tak raději nebrat. Zejména náboje stály vždy za starou bačkoru.

        0 0
      • easton  

        Vlastní zkušenost: EA 50 (ne SL, ale Aero) a 90 kg nejde používat. Několik prasklých drátů a při následném hledání na zahraničních diskusích stejné zkušenosti i mnohem lehčích jezdců.

        Za sebe teď můžu doporučit Zipp 101 a Campagnolo Zonda. Na obou najeto několik tisíc a zatím bez problémů.

        Nebo z nejlevnější kategorie Shimano RS11 – ježděno třetí zimu a taky v pohodě.

        0 0
        • menjud  

          diky za info, ty Shimana by nebyly spatne, ale potreboval bych nejake s Campa orechem, a kola Shimano s Campa orechem nedelaji, ze?!

          0 0
          • easton  

            Ne, to ne. Alespoň ne jako hotová kola.

            Pokud jde o nižší cenu, tak poměrně dobré zkušenosti s ohledem na váhu jezdce mám i s Mavic Aksium. Měl jsem je ale už dříve, tuším model 2008 nebo 2009, takže nevím, jestli současné na tom budou stejně.

            Pokud se ale má jednat o doporučení, tak pro mě nejlepší poměr výkon/cena jsou vážně ty Campagnolo Zonda. Stojí to určitě alespoň za zvážení, jestli si trochu nepřiplatit.

            0 0
          • mr.ricardo  

            Pokud jsi campista, tak proc vubec uvazujes o jinych kolech nez od Campy? Zondy jsou super, paradni cena, lehky, tuhy a jsou to drzaky. Ale chybu neudelas ani s Khamsin nebo Scirocco, zalezi jen na tvem rozpoctu.

            0 0
            • menjud  

              A co nejake s galuskovym rafkem?

              0 0
              • mr.ricardo  

                Proc ne, pokud se ti s tim chce patlat a jeste si priplatit. Jednodussi a levnejsi jsou dnes spis bezduse, kup Zondy Two-way-fit, na to Schwalbe One pro a hura. Ale porad proti tem Eastonum trojnasobna cena.

                0 0
                • menjud  

                  a co takove Neutrony? mel bych moznost koupit starsi za 5 tis.

                  0 0
                  • sYs  

                    u těch bych chtěl vidět konusy a věnečky ;-) jinak supr kola, nedávno jsem zrovna svoje prodal

                    0 0
                    • menjud  

                      a co ta Venta, ktera mas? maji tento model ted na kupkolo.cz za 5 tis.

                      0 0
                      • sYs  

                        ty maj průmysly, ocelovou osu i ořech – znám jednoho kluka (taková dvoumetrová hrana co má 100 kilo) a ten je jezdí už tak 5 sezon a chválí si je. Já na nich odjezdil půlku loňské sezony a byly to fakt držáky, ale moje váha je prd vypovídající (56kg).

                        0 0
                        • menjud  

                          Ja mam 185/85; anebo potom mam jeste moznost na Fulcrum Racing Zero, jete za 5 tis.

                          0 0
                          • sYs  

                            U Fulcrumů, jak už tady padlo, zkontrolovat pružinku v ořechu (výměna sice jednoduchá a za pár korun, ale nasere to), dále stejně jako u těch neutronů, zkontrolovat věnečky a konusy. Dále bych zkouknul ráfky, jestli nejsou probržděné a taky kouknul na niple (už jsem viděl experty, co to týrali 6mm stranovým klíčem a kombinačkama, protože jim bylo líto dát 500 za pořádný nářadí). Dále počítej s tím, že když budeš chtít ty kola centrovat, tak tam dost často srůstají niple a dráty (hlavně pokud to jezdilo často v mokru). Náhradní drát s niplem stojí cca 250,–

                            Kola určitě super tuhá, lehoučká, servis a náhradní díly adekvátní ceně nových kol ;-)

                            0 0
    • Luwa  

      Také se zeptám vážím 92 kilo. Mám teď možnost mít nové cosmic elite 2016 nové za pěknou cenu. Ale píšou u nich že jsou do sta kil. Snažím se díram vyhýbat, ale občas člověk stejně do něčeho vlítne. Moch bych tyto mavic cosmic jezdit?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.