• Datel Stepní

    Zdravím,

    rád bych si pořídil silniční kolo. Jezdím již hodně dlouho většinou na trekovém kole. Chtěl bych vyzkoušet silničku.

    Nemám s ní bohužel žádné zkušenosti, když pominu začátky na Favoritu. Zapůjčit nemám možnost.

    Nechce se mi tedy dát rovnou 40 000 a zjistit, že mi to vlastně nebaví. Tuším, že mě to chytne, ale přeci jen…

    Poradíte prosím nějaké jeté kolo pro tyto účely do cca 10 000.

    Klidně i méně, když zjistím, že mi to sedí, koupil bych asi po sezoně něco lepšího. Nechci ale nějaký šrot, který by mě odradil.

    Snad se dá v té ceně neco slušného pořídit.

    Kdyby měl někdo něco na prodej, klidně napište. Měřím 192cm.

    Díky

    0 0
    • prvniodkonce  

      Určitě bych se v této cenové kategorii podíval do bazaru . Na 192 cm bude možná trochu problém s velikostí.

      0 0
      • Datel Stepní  

        Díky, bohužel tomu nerozumím vůbec, proto hledám rady. Případně někoho spolehlivého z tohoto fora, kdo by měl zrovna na prodej. Trošku se koupě naslepo bojím, v cenách se nevyznám a stav taky odborně posoudit neumím.

        0 0
        • alinceb  

          10k není moc, ale ani málo. Za tu cenu můžeš mít relativně nové kolo na základní sadě (Shimano Sora/Tiagra, popř. Campa Mirace/Xenon) a nebo starší kolo na lepší sadě. Budeš ale dost omezený velikostí. Na tvých 192cm to bude chtí koukat po kolech ve velikostech 59–62cm. A těch moc na prodej nebývá.

          Případně je možnost něco přitlačit a zkusit třeba tenhle Corratec na Ultegře a nebo tohohle Cannona na 105 – ten už se na bazaru válí od listopadu, takže bych zkusil majiteli navrhnout nějakou cenu a třeba se chytne (ostatně to se dá i u toho Corratecu). Co se týká výbavy, tak Corratec je na tom určitě líp a navíc má kompakty 50/34, což by pro tebe jako začátečníka bylo určitě vhodnější…;)

          0 0
          • Datel Stepní  

            Díky!

            Má smysl pro začátečníka připlatit na těch cca 17 000?

            Poznám rozdíl v sadě? Je vyšší sada trvanlivější, čili bych měl větší šanci bezproblémového provozu u použitého kola?

            Když si zkušenější jedzdec vezme základní nové kolo za 17, nebo použité s vyšší sadou a asi lepším rámem za 17, pozná rozdíl kdyby nevěděl na kterém momentálně sedí?

            0 0
            • felix.org  

              Zkusil bych jednat o ceně. Výhoda koupě jetého kola je podle mě ta, že když se ho rozhodneš za chvíli prodat, protože chceš lepší, tak neztratíš tolik, jako kdybys za 2 měsíce prodával kolo, který jsi koupil nový.

              Co se toho rozdílu týče, tak já jsem poznal rozdíl při přechodu na lepší rám. Rozdíl mezi sadama nebude podlě me tak dramatickej, jako rozdíl mezi rámy nebo zapletenejma kolama.

              0 0
            • alinceb  

              Výhoda bazarových silniček je ta, kterou popsal felix.org nade mnou – že moc nepadají na ceně. Silničky navíc na rozdíl od MTB tolik nepodléhají opotřebení, takže pokud nebude po ošklivém pádu a původní majitel byl normální, tak bude rám v pořádku a sada bude chodit dobře. Jediná možná investice by mohla být do lanovodů nebo omotávky popř. nové kazety a řetězu, ale to je imho nepravděpodobné.

              Rozdíl poznáš jak na rámu, tak na sadě a pak taky v neposlední řadě na kolech, kdy starší, ale papírově lepší silnička bude mít pravděpodobně lehčí a tedy i rychlejší kola. Vyšší sada řazení bude pravděpodobně chodit líp (ostrost, přesnost). Ale to jako začátečník asi úplně nepocítíš. Určitě bych ale sadu volil minimálně Tiagra (prý chodí podobně jako 105), Soru nebrat…

              Obecně je potřeba si kolo pořádně prohlédnout. Zkontrolovat, jestli se kola dobře točí, jestli nemají vakl a nebo nějak výrazně bouchnutý nebo probržděný ráfek, zkontrolovat ložiska středu, páky by měly chodit ostře, přehazovačka bez vaklu a rám silničky by měl být bez oděrek. Pokud bude mít výraznější oděrky , tak je dobré se ptát od čeho jsou a případně zkontrolovat, jestli nemá vlásečnicové prasklinky (třeba po pádu).

              0 0
    • Seky  

      Za mě bych ti doporučil rozhodně před koupí kolo otestovat. a to myslím hlavně na nějaký testovací akci aby sis vybral velikost. A podle toho se pak dá na bazaru dost dobře vybrat. Na testovacích akcích ti taky prodejce správnou velikost doporučí a i kdyby ne tak si jich prostě projedeš 5 minut po sobě 5 a je vybráno. Co se týče testovaček tak můžeš dorazit na velo test fest nebo na akci co jsem zadával já sem na b-f je to tato to je menší akce kde nebute tolik lidí (o to víc kol na testování) loni jsem si tam vybíral co jsem chtěl a jezdil jsem si s tím kam jsem chtěl a jak dlouho, protože v porovnání s velem tam nikdo nebyl, naopak na velo testu jsem testnul 4 kola a nejvíc času jsem strávil s čekáním na kolo co jsem chtěl testnout.

      0 0
    • palkac  

      Ahoj,

      prodávám tohle http://www.bike-forum.cz/…il-1252.html za cca 7kkč. Kolo je v pořádku (trochu cvaká střed při šlapání a odřená omotávka). K vyzkoušení v Praze.

      víc info na mailu.

      0 0
      • Avail  

        čau, psal jsem ti maila ohledně toho Širera, ozvi se mi na mail.

        Dik J.K.

        0 0
    • KubaBajk  

      Lupnu to sem.

      Jezdíte někdo silnici Giant TCR? Jakou velikost eventuelně zvolit na výšku postavy 183cm?

      0 0
    • Breakpain  

      napiš mi na e-mail, pokud chceš … měl bych pro tebe teoreticky návrh

      0 0
      • bochov  

        Podívej se na stranky AUTHOR ja podle něj kupoval silničku a sedí mi jak ulita.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.