• Sumss

    Zdravim. Chci si koupit novej tachec a nejsem v tom až zas tak zkušenej,bo kolo mam od včera:) Ma dva favority vod sigmy bc 1106 a bc 1606l. Jde mi to,jestli jde u tý 1606 vypnout nějak to podsvícení? A pokudn e,tak žere to nějak výrazně víc baterku než ten nižší typ? Jinak chci koupit drátovou verzi. Díky

    0 0
    • Stanley_vy  

      Jde vypnout, respk. ho musí nejprve zapnout.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Jak píše Stanley – podsvícení musíš zapnout, je vypnuté. Baterie vydrží hodně dlouho. Jeden kus jsem reklamovala – po deseti měsících se začal při jízdě samovolně nulovat, později i při nasazování na držák. Reklamace vyřízená rychle a bez problémů. Druhý kuse mně vynuloval denní kilometry dvakrát – odhadem za osm set hodin používání (jednou jsem měnila baterii, bo mě upozorňoval, ale pořád fachčil). Víckrát zmokl, jezdím s ním i v zimě. Párkrát spadl (ne z kola, ale mojí nešikovností). Nerozbil se, funguje dál. Používám držák 1 i 2 na druhý kolo (tachák podle typu držáku automaticky po nasazení rozlišuje obvody dvou kol). S tím jsem nikdy neměla problém, hned po jdnom otočení předního kola pozná, jeslti jedu na biku nebo silničce. Na sillničce mám i kadenci – taky bez problémů. Takýže celkově spokojenost, i když jsem v době nulování prvního kusu měla chuť ho zahodit.

      0 0
      • Stanley_vy  

        Já vymenil po roce baterie jen tak pro formu. Osvětlení teda využívám v celku minimálně. A zmokl taky několikrát a zatím bez problémů.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Já taky podsvícení nevyužívám, připadá mně to zbytečný. Ještě tak na tepáku ho občas využiju, i když ve tmě si spíš zapínám zvuk nebo na to dlabu. U prvního kusu jsem občas podsvíce­ní zapla.

          0 0
    • Sumss  

      vyplatí se teda vubec ta 1606??? Já myslel,že člověk to podsvícení využije víc,ale fakt je,že kolikrát asi člověk jezdí za šera co?:) Jinak má totiž podobný fce jako ta 1106ka, pokud nepočítám tu frekvenxi šlapání,což zatim taky nepotřebuju:)

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Jestli počítáš s frekvencí šlapání do budoucna… Podsvícení nepotřebuju, protože mně je jedno, jakou zrovna jedu rychlostí. A na celkovou kilometráž se můžu podívat až doma.

        0 0
        • Sumss  

          no k čemu je vůbec ta frekvence šlapání dobrá? jako principi mi dochází,ale k čemu mi to bude? :) Jinak našel sem sigmu 1606l a bylo tam v poznámce model 06. Celkem mě to zarazilo,bo fotka byla stejná jako u modelu 08. Jak je tedy od sebe rozeznám? jinak stále sem na vážkách,je tam sice rozdíl jen 200 kč,ale bohužel už jsem takový:D

          0 0
      • t29  

        Od doby, co vozím světlo na helmě, nepotřebuju svítící tachometr :) Jestli u 1606L využiješ kadenci a možnost nastavení dvou velikostí kol, tak ber podsvětlení jako fajn bonus, ale jen kvůli podsvětlení bych to nekupoval.

        0 0
    • pajan  

      Já jsem s 1606l nebyl spokojenej vůbec ale to už jsem psal v jinym dredu… Osvětlení jsem občas využil…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.