• Happyy

    Zdrarec,lidi,chci stavet silnici a nevim jestli shimano nebo campu,ta prej vydrži dýl a je kvalitnějši…Tak nevim jestli centaur nebo ultegru.Poraďte…

    0 0
    • Ruprecht  

      si děláš prdel, ne? :-) Co očekáváš že ti kdo řekne? Prostě vem co ti je sympatičtější, nebo co odpovídá tvé peněžence, případně které páky se ti líp drží, jinak určitě nejde říct, že by jedna firma byla horší (/kvalitnější) než druhá…

      0 0
      • Happyy  

        ***** ty seš ale chytrej:-) maš recht seru na Vaše nazory a jdu do campy:-)))

        0 0
        • čechy  

          Dobry rozhodnuti :))

          0 0
        • delfyn  

          jo souhlas campa, výdrž kompatibilita mezi řadama, jestli to budeš skládat a nemusíš mít všechno se stejnou nálepkou, tak bych některý věci bral klidně i xenon(brzdy), s tím že 2007 model je super

          0 0
      • ddd - andy  

        Si delas prdel ty ne? Shimano? Na silnici? Sracka! Campa – rulez! ;-)

        0 0
    • Ruprecht  

      a pokud fakt nevíš co vybrat tak vem sram force .-)

      0 0
    • WladiMir  

      campu, mam veloce a spokojenost

      0 0
    • Vrci  

      opravdu záleží co ti je simpatičtější a lépe ti sedne do ruky. Předloni bych řekl bez debat campa. Jenže ceny se trochu posunyly ve prospěch japonců. Letos italové udělali jednu úpravu v řazení, která sice snížila váhu, ale od centauru níž se dá řadit na nižžší max o dva převody. Proto bych asi připlatil a šel do kompletního letošního centauru s letošníma pákama od chorusu nebo loňského centauru a loňského smyku. Pokud budeš stavět silnici celou na „zelené louce“ přemýšlel bych o koupi z venku. Cenově vychází dobře bike-palast.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Pořiď si campu a po čase budeš chtít shimano. Nebo si pořiď shimano, ale po čase budeš chtít campu :-D Takže otázka by neměla znít jestli campu nebo shimano, ale co dřív. Jen tak zjistíš, co zrovna tobě vyhovuje lépe.

      0 0
    • Pebe  

      kdybych si já vybíral na silnici sadu, tak Sram Rival

      0 0
    • Luma  

      Jedině Shimano,ale jak už bylo řečeno,kup co ti vyhovuje.

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      jednoznačne campa, ked si na ňu zvykneš, nebudeš chcieť nič iné

      0 0
    • Lance  

      shimagnolo – idealni pro Tebe na takove to silnicni jezdeni, s tym mozes machrovat

      0 0
    • Sabbath  

      Já budu silničku stavět na Campě. Už samotný název zní lépe:)

      0 0
      • F1  

        Na název se vykašli. Já jsem starý cyklista a kdysi byla jen Campa (1972 – Campagnolo Nuovo Record, samozřejmě jeté a z druhé ruky). Pak začlo Shimano a dělali si ze začátku z něj legraci. Dnes: Shimano sada ve stejné cenové kategorii každá souč. lehčí než Campa, životnost srovnatelná. Možná to teď vyrovnali u středu Ultra Torque, jinak ne. Takže ač moje city hrají pro Campu, mám na všech kolech Shimano a jsem spokojen.

        0 0
        • Vlado Jekyll  

          hlavne shimano reťaze, to je niečo…myslím to samozrejme ironicky

          0 0
        • Sabbath  

          S tím názvem jsem to nemyslel úplně vážně, ikdyž se mi více líbí:). Bude to moje první silnička, takže zkušenosti nemám žádné. Akorát jsme zkoušel erga od campy a držely se mi lépe než dualy. Mě příjde v tomhle Campa lepší, i co jsme slyšel ohledně servisu. Na bajku mám ale Shimano a nemůžu si stěžovat.

          0 0
          • Vrci  

            tak pokud se ti lépe drží tak neni co řešit, podle svých finančních možností si vyber sadu a zační vyplňovat objednávku.

            0 0
          • Uža  

            Jdi do Campy. Pri koupi sveho prvniho integrovaneho razeni jsem se rozhodl pro Campu. Mj. prave kvuli uchopu a dostupnosti pak z riditek (mam maly ruce). Do te doby jsem mel packovou 105-ku, kteta doted bez problemu slouzi na zimaku.

            0 0
            • Rychlej turista  

              V tomhle bych se opravdu neodvažoval nikomu radit. Já právě kvůli pohodlným pákám a způsobu řazení jezdím shimano. Na campě se nedá řadit dolů, když jedeš v kopci ze sedla. A to je dost bída.

              0 0
              • Luma  

                a při spodním úchopu oblouku nemůžeš na campě řadit na menší kolečka/teda dolů/

                0 0
                • Uža  

                  Rychlej turista – neradim, jen uvadim proc a jak jsem se kdysi rozhodl. Kdyz jedu ze sedla drzim se za paky a nemam problem zaradit kamkoliv.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    No a s tím já mám právě problém – že to zařadí kamkoliv. U shimana tohle nehrozí – zmáčknu páku a když mám kliky v té správmé pozici, tak ji pustím a je zařazeno, přesně v ten pravý okamžik. U campy se ti tohle povede jen náhodou.

                    0 0
                    • Uža  

                      Kdyz jsem rikal kamkoliv, myslel jsem ze nahoru/dolu, tam kam chci. Ne, ze se Campa zaradi, kam ona chce:-) Jinak razeni Campy je podle meho nazoru tvrdsi a presnejsi nez u Shimana.

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Když člověk jede v pohodě, tak je to v podstatě jedno, ale když jedu na krev a řadím dolů, tak často zařadím níž, než jsem chtěl a musím to opravovat. A to vadí hodně. A třeba při časovce je kolikrát i problém jet po rovině rovně a nebo vybrat mírnou zatáčku a takové řazení dokáže pedály hezky rozhodit :-)

                        0 0
                • Uža  

                  Luma – pri spodnim uchopu bych dolu se svou malou rukou asi nazaradil ani na Shimanu. (Ale ruku do ohne za to nedam, protoze Dual jsem v ruce nemel ani nepamatuju). :-)

                  Kdyz uz jsme u toho razeni. U Campy mi vyhovuje, ze brzdova paka je pevna a razeni nahoru/dolu je od sebe oddelene (jedno ovlada palec, druhe ukazovak).

                  0 0
                • Vlado Jekyll  

                  to nie je pravda, jazdím kampu a radím pri všetkých úchopoch, Niečo také nefunguje pri najnižšej rade shimana

                  0 0
              • m.arek1  
                1. neviem v com by mal byt problem pri preradovani pri jazde zo sedla … resp v com je rozdiel oproti shimanu – dokonca si myslim ze na campe by to malo byt lahsie – z tazsieho na lahsie je to rovnake (packa) a z lahsieho na tazsie ma campa tu tlacitkopacku na vnutornej strane paky … ale zas priradovat si v jazde do kopca ?!?
                2. nechapem preco chces preradovat pri jazde zo sedla … teda ak nie si profik ktory ide zrovna nejaky dolezity zavod … lebo ani profici pri obycajnom jazdeni neradia ako debili v plnom zabere (postojacky!!!) aby znicili kazetu alebo prevodnik …
                0 0
                • Rychlej turista  

                  A o tom to je, že tohle campa bez ničení převodů neumí a kdo na ní jezdí, musí se při řazení hezky pohodlně posadit. U shimana to jde bez problémů a proto v kopci zrychluji často a rád a zběsile, i když jsem si vědom toho, že spousta lidí mě za to upřímně nenávidí :-)

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    V tom pripade by ses mel naucit radit, protoze z toho co pises vyplyva, ze to tam rves jak baba nusi.. Shimano bych za Campu nevymenil, prave pro ergonomii pak – a jezdil jsem oboje. Shim mi fakt nesedne. Ale to je zalezitost kazdyho pohodli. A to razeni dolu pri jizde ze sedla, neni na tom nic slozityho. Fakt! ;-)

                    0 0
                  • Vlado Jekyll  

                    rychlej turista či čo si…ja kukám jak puk..šak Ty si úplne mimo. Vieš o čom sa tu vôbec rozpráva? Podla toho čo tu píšeš, tak Ty určite netočíš o campe, čo sa používa v cyklistike, ale o nejakej inej campe. Campu jazdím už dlho a radenie pod záberom ide super, výdrž takmer nekonečná, orechy nezničiteľné, reťaz a prevodníky odolnejšie ako shimano a radiť ide z každého úchopu. Nechápem o čom tu rozprávaš…

                    0 0
                    • Ruprecht  

                      bikebase.cz//u­ser.php?USER&U­SERID=pako nemyslím, že by zrovna turista byl úplně mimo…:-)))

                      0 0
                    • Gorgov  

                      a mě se zase zdá, že mimo seš ty. Co se týče odolnosti a výdrže hlavněřetězů s tebou souhlasim, ale co se řazení týče ani náhodou. Dokážeš si v kopci ze sedla při pevnym úchopu za páky odřadit na těží bez nutnosti povolení stisku? Podle mě to neni možný, leda si vykloubit palec.

                      0 0
                      • Vlado Jekyll  

                        pár závodov som absolvoval a nič také som nepostrehol, ale súhlasím, že sa shimano drží lepšie za páky, ale to kývanie brzdovej páky počas brzdenia mi dosť liezlo na nervy. A aj tie radiace bowdeny nie sú moc úhľadné. Ináč, aj keď držíš shimano dole v oblúkoch, niekedy musíš pri radení prechytiť, záleží v akej momentálnej polohe máš ruky.

                        0 0
                      • ddd - andy  

                        Vim ze to nebylo na me, nicmene jeste jednou.. Bez problemu! A zadnej palec si vykloubit nemusim.. Meli byste se na tom kole naucit jezdit a ne se jen vozit.. ;-) A presne o tom to je – nevim proc bych musel pri razeni na tezsi prevod drzet rodla pevnym zpusobem a nepovolit stisk. Dokonce i ve spurtu zaradis a pokud ne, mas se co ucit.. ;-)

                        0 0
    • petebike  

      ja si nemuzu pomoct ale me proste shimano i na silnici je simpatictejsi nez campa (krome retezu), ale asi dalsi subjektivni nazor…

      0 0
    • Fuck8r  

      Campa :) (alespoň Veloce … má pěkný brzdy :-P)

      0 0
    • Gorgov  

      Já zas nechápu jak si někdo může vybrat kampu kvuli ergonomii držení. Právě řadící páky ji pro mě naprosto vylučujou z výběru. ergonomie je prostě hrozná, neodřadíš, aniž bys při tom musel změnit úchop nebo si vykloubit palec. A to ani nemluvim o odřazování v kopci ze sedla… V tomhle je shimano uplne jinde. Jinak s ostatnima komponentama bych nemel problem a retezy ma kampa asi 10× lepsi. Na shimanu me taky sere servisovatelnost treba dualu, ted jsou v servisu, tak sem zvedavej jak to dopadne.

      0 0
      • Uža  

        Ono to asi bude jako se silničními řídítky. Jsou lidi, kterým nevyhovuje např. Ritchey, se svým „ergonomickým“ obloukem a jsou lidi, kterým vyhovuje.

        Ostatně, všechno, co se nedá změřit nebo jinak vyčíslit je a vždycky bude subjetivní. Takže kromě životnosti řetězu a servisovatelnosti Campy na jedné straně a tuhosti klik Shimana (do roku 2007) na druhé je všecho subjektivní.

        Ostatně nejsem militantí antishimanista a s vyjímkou toho, že se mi na biku před 2 lety vyčvachtaly plastové vnitřky řadících páček LX, (bohužel po záruce – najeto něco málo přes 10.000km) jsem byl se Shimanem vždycky spokojenej.

        0 0
      • Sabbath  

        Může, protože se mě prostě drží lépe. Řadící systém 2 páček Campy mě příjde lepší než u Shimana – z toho dualu jsem měl divný pocit. A ty trčící bowdeny z páky – no comment.

        0 0
    • Brzdič  

      Jen tak pro zajímavost na čem jezděj profistáje

      CAMPAGNOLO

      1. AG2R
      2. Astana
      3. Bouygues Telecom
      4. Caisse d'Epargne
      5. Cofidis
      6. Lampre
      7. Liquigas
      8. Quick Step
      9. Saunier Duval

      10.Predictor-Lotto

      SHIMANO

      1. Credit Agricole
      2. CSC
      3. Discovery Channel
      4. Euskaltel
      5. Française des jeux
      6. Gerolsteiner
      7. Milram
      8. Rabobank
      9. T-Mobile

      ?? Unibet.Com

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.