• Zimorod

    Ahoj,

    vysírá mě přesmykač na trojpřevodníku Shimano Sora. Mám nové kolo (Marin Four Corners) a asi si sedla lanka (hádám), čímž řetěz v některých polohách začal trochu drhnout. Po dřívější zkušenosti se seřizováním přesmykače na trojpřevodníku jsem radši vůbec nesahal na přesmykač samotný, ale jenom jsem se snažil indexovat přes stavicí šroub, ale mám pocit, že se nikam nedostávám. Pokud je uprostřed (jak byl původně), drhne a cvaká prostředek, pokud je lanko úplně uvolněné, vůbec nepřehodím na největší převodník (ale dva menší převodníky fungují skvěle) a pokud je úplně napnuté, dělá bordel jak v lehčích převodech na největším, tak skoro ve všech ostatních na středním a malém převodníku. Co s tím? Vážně budu muset začít sahat do L-H šroubů na přesmykači?

    Chápu, že je ten popis dost abstraktní, ale nechci kolo (zatím) vozit do servisu. Vzhledem k tomu, o jakou banalitu jde, se tohle chci naučit řešit doma. Díky.

    0 0
    • Honzis  

      Pokud drhne velký tác a větší pastorky tak je příliš povoleny doraz „ven“, nicméně u 3pily by se mělo řadit tak velká a 1–6 střed a 2–8 malá a 4 až 9, krajní polohy zvlášť u obyč sady jako Sora budou problematické, nehledě na kroucení převodníků ze sedla, to bude škrtat na nejmenším pastorku takřka vždy pokud jsou kliky nic moc.

      0 0
    • Tomcat  

      První hezký protočit klikama a podívat se jestli není ohnutý převodník.

      Další stavit se v nějakém bikeshopu a zeptat se jestli jim náhodou někde v krabici nezbylo ještě pojistný plast z montáže nového přesmykače. A podle manuálu ze stranek Shimana s obrázky zkontrolovat polohu přesmykače. A přitom padne ho posunout/natočit

      Pokud ne, jde si udělat vždycky třeba nějakou samolepkou rysku kde teď ten přesmykač je.

      Osobně bych odhadoval ze přesmykač je hnuty od roviny převodníků, nebo ohlých.

      Dorazy to by nemusí.

      Hezká fotka by napověděla na čem jste víc.

      0 0
    • Vlkus  

      Než založím nové téma…

      Mám na silnici Soru 2×9. Posledních 20 let jsem jezdil MTB, kde jsem si zvykl na lehčí převody a plynulé řazení 1×10. Na té 2×9 mě trochu štve, že přeřazení na pile je hodně velký skok, odpovídá to 3–4 rychlostem na kazetě. Zvažoval jsem to předělat na 1×X, ale nechci měnit půl kola. Druhá možnost je vyměnit 2pilu za tuto 3pilu Sora. Jednak to má menší rozdíly a taky bych asi 80 % odjezdil na střední pilu a velkou jen z kopce a malou do krpálu. Máte s tím někdo zkušenost?

      Ď

      0 0
      • Jáchym 1  

        Při odřazení na přesmyku současně dva až tři cvaky na šaltru.

        To se naučíš a bude to OK.

        0 0
      • xtonda  

        Změna ze 2× na 3× tj. z 50–34 na 50–39–30 ti poskytne lehčí převody a menší skoky na převodnících a pokud budeš jezdit stylem, že budeš držet prostřední placku dokud to půjde, tak i snížíš nutnost řazení na převodnících, ale kliky + levá páka + přesmykač vyjdou na víc než 4000 Kč.

        Další možnost by byla kazeta s větším rozsahem (11–40) a jiná přehazovačka co to pobere, pokud by ti nevadily skoky co ta kazeta má

        https://www.global-sport.cz/…-acera-8kolo

        https://www.global-sport.cz/…11-40z-black

        Asi by se našlo i 1×9 tak aby to bylo kompatibilní se stávající pákou, tam by byly i brutální skoky. Cokoliv co bude obnášet výměnu páky už bude drahé.

        0 0
        • Vlkus  

          Už mám nakoupeno, 3pila + přesmykač + páka = 4 500 Kč. A to jsem to kolo koupil za 7 :-D, njn, udělal jsem si radost k narozeninám.

          Výměnu kazety jsem zvažoval, ale to už bych chtěl 10s a jak jsem psal, to by byla velká výměna.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.