• laversa

    Ahoj chlapi, jsem tu nový a potřeboval bych radu. Chystám se koupit kolo, Meridu TFS Trail 400-D, v obchodě bych si nechal dát kliky Shimano M590 s integrovanou osou a po pročtení recenzí bych možná rád vyměnil brzdy, které tam jsou Hayes Stroker Ryde s 180mm kotouči. A tady je má otázka.. Má to cenu vyměnit za brzdy Shimano Deore XT ST-M775 2009? Kolo samotné je modelový rok 2010. Počítám, že doplatek by téměř nebyl, nebo v řádech stokorun (ty XT mají v akci). Mám to nechat vyměnit za ty XT, nebo vybrat jiné brzdy v podobné cenové relaci? Díky moc :)

    0 0
    • Azmir  

      To spíš SLX 2012 popřípadě Deore 2012

      0 0
      • laversa  

        A proč myslíš?

        0 0
        • Azmir  

          Protože vývoj jde dopředu a doplatek třeba za brzdy deore 2012 by nemusel být skoro žádný a brzdný účinek bude zřejmě větší.

          0 0
          • kubad  

            doplatek určitě bude + práce, prodejna určitě nejede v e-shop cenách, pokud vůbec bude ochota díly měnit.

            0 0
            • Azmir  

              To už je další věc, stejně být jím bych se na brzdy a kliky vysral a raději tam dal alespoň funkční vidli, popřípadě za tu cenu koupil úplně jiné kolo, ale to je jeho boj.

              0 0
              • laversa  

                Kubad má pravdu, doplatek bude a dost veliký, takže na to kašlu. Ale zajímalo by mě, co by za tyhle peníze koupil Azmir za jiné kolo? Mě přijde, že tady u toho kusu je nejvyšší poměr ceny a kvality.. Přijímám názory :)

                0 0
                • Azmir  

                  Nepíšeš kolik vážíš, měříš ani za kolik to kolo budeš mít ale podle katalogové ceny bych si třeba o 100000% raději koupil třeba tohle: http://www.mojekolo.cz/…x-super-gold

                  0 0
                  • laversa  

                    Měřím asi 175, vážím asi 73 :) Tu Meridu můžu mít za 14500 i s klikama s integrovanou osou a kombinovanejma nášlapama. Nevýhoda je Akorát snad ta vidlice, ta vypadá docela slušně na tom Mongoose, ale zase brzdy tam nejsou nic moc. Kliky a pedály bych taky vyměnil a to jsou investice další. U té Meridy se mi líbí, že má ten snížený rám, což je velmi příjemné. V čem myslíš, že je ta Merida o 100000% horší?

                    0 0
                    • Vilém  

                      Kombinovany naslapy? No neblbni.

                      0 0
                      • laversa  

                        Co je na nich špatnýho? Když pojedu na dýl, tak vezmu tretry, když se povezu jen do školy, tak potom nebudu kvůli tomu chodit v tretrách

                        0 0
                        • Vilém  

                          neni to dobry reseni:) Kdysi jsem je mel taky a proste uz nikdy vice. Jinak tu je ohledne tohoto tematu dohledatelnych nekolik vlaken.

                          0 0
                    • Azmir  

                      Dělej jak myslíš, je to pouze tvůj boj, já tě do ničeho nenutím, pouze ti dávám mnohem lepší alternativu, pokud si zaslepený a cokoliv pro tebe nebude lepší alternativa tak potom je to horší.

                      0 0
                      • laversa  

                        :D Tak mi otevři oči, vždyť říkám, že si nechám poradit. Vždyť jsem se ptal, v čem kromě je ten Mongoose o těch sto tisíc procent lepší. Já tam vidím jen vidlici, naopak ve všem ostatním mi přijde, že zaostává…

                        0 0
                        • Azmir  

                          ZA tu cenu je vyvážený a nemusíš tam prakticky nic měnit. Kliky, vidli atd všechno necháš, brzdy vyjdou ± nastejno ale v téhle ceně je prostě základ vidle a jestli máš dutou osu nebo jinou osu u klik už není až tak podstatné, ale dělej jak myslíš, mimochodem mejekolo je kousíček od bagbiku kdyby ses tam chtěl stavit, ale enchám to na tobě.

                          0 0
                          • laversa  

                            Okej, děkuju za názor a radu. :)

                            Ostrava je bohužel trochu z ruky :) :/

                            0 0
    • Vilém  

      Pokud by byl doplatek tak maly, tak proc ne. I kdyz o tech par stokorunach trosku pochybuju:)

      To chces jako vymenit i razeni, ze se ptas na hydraulicky dualy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.