• Jiřina97

    Ahoj,

    naviděli jste prosím někdo, popřípadě nejzdíte Shimano AM7, popřípadě Spec 2FO. Uvažuji na nové kolo o platformách a tyto dvoje boty mi příjdou nejsimpatičtější.

    Děkuji za informace.

    Jirka

    0 0
    • X-biker  

      2FO si chci koupit na spd. Na Platformy Fiveten Freerider mam dvoje a top.

      0 0
    • Jiřina97  

      Nikdo žádná zkušenost nebo doporučení?

      0 0
    • goofy  

      Jelikož se AM7 nedají ještě moc sehnat, tak pořádné zkušenosti nikdo asi mít nebude. Každopádně mají podrážku stejnou jak AM41 a ty držely moc dobře a i něco vydržely. Nebál bych se toho.

      0 0
      • Jiřina97  

        Díky za informaci.

        Popřípadě jaké jiné boty na platformy doporučíte

        0 0
        • goofy  

          Dost lidí vozí ještě Five Ten a taky si pochvalují. Já bych vybral v poměru cena/výkon ty Shimana. Otázkou ještě je, za kolik u nás budou…

          0 0
    • MirosPikos  

      Už měl někdo možnost vyzkoušet AM7 od Shimana? Dosluhujou mi FiveTen VXi Elements, měl jsem v záloze Freerider Contact ve stejné velikosti, ale zjistil jsem, že udělali botu nepochopitelně o dost užší a chodidlo mě z toho bolelo jako prase. Tak jsme je dnes prodal kámošovi, co má nohu užší. Tím pádem řeším otázku, kam dál. Do oka mi padly Shimana. Sice nevypadá úplně ideálně podrážka, která nebude mít asi nikdy vlastnosti Fivetenů. Na druhou stranu se mi líbí ochrana před znečištěním a údajný komfort při nošení.

      Otázky jsou tedy následující. Je bota spíše širší nebo užší? Jak je na tom šíře s porovnáním s Freerider Contact? A druhá otázka, jak je na tom přilnavost podrážky jak na pedálech, tak na kamenech?

      0 0
      • goofy  

        Ano, nebude mít nikdy vlastnost Fivetenů. Bude držet stejně a vydrží 3× déle… :-) Bohužel jsem je ještě nikde nesehnal na vyzkoušení a ani neviděl na českém eshopu v mé velikosti. :-(

        0 0
      • Atilla  

        Tomínos je vozí už pár týdnů

        0 0
    • Doktor-Prase  

      A co Adidas Cross Trail SL (bacha, to je už novější model)

      http://enduro-mtb.com/…s-sl-review/

      podrážka Stealth (= Five ten), vše ostatní Adidas = possible win.

      Měl jsem první generaci a bohužel se mi rozpáraly, ale tenhel přepracovanej model už ten kritickej šev nemá…

      0 0
      • MirosPikos  

        Nevypadají špatně, ale bojím se té jejich šířky, vzhledem k tomu, co říkal kámoš, co dělá ve Sportisimu. Prej je to celkem trend a všichni na to nadávají – dělat užší boty. Jinak vypadají ty Ády dobře.

        U těch Shimano, co jsme pročítal, je horší grip jak u jejich předchůdců. Nadávají na konkávní tvar podrážky, který gripu ubírá. A pokud někdo srovnává s FiveTen, tak je zděšen jak špatný grip je. Zkouší to řešit delšími piny nebo jinými pedály a stále stejné. Stealth asi nic nepřekoná.

        Teď už jen, kde ty Adidas vyzkoušet.

        0 0
    • Jiřina97  

      Ja konecne objednal pedaly. Takze budu muset vyresit boty. Zkousel nekdo ty Shimana nebo 2FO? A nebo mam jit do 5.10?

      0 0
      • MirosPikos  

        Záleží jaký FiveTeny. Jestli Freerider Contact, tak bacha na úzkou botu. Pokud máš úzký chodilo, šel bych do nich. 2FO bych nebral, to snad raději ty Shimana a nebo mrkni na Adidas, taky dělají nějaký AM botky.

        0 0
        • Jiřina97  

          Nohu mam spis sirokou. A dival jsem se po Impact VXI

          0 0
          • MirosPikos  

            Jo ty vypadají širší, ale radši vyzkoušet. Myslím, že mi vadily zase přes kotník, ale kdoví.

            0 0
        • kadett  

          Co je špatného na 2FO?

          0 0
          • Jiřina97  

            V testech nedopadly uplne nejlip s griprm pokud jsem pochopil. Ale treba pro mne jsou mnohem hezci ne 5.10 :(

            0 0
            • kadett  

              Já je vozím a s pedálama HT Evo 02 a nemůžu si představit lepší grip teda.....

              0 0
              • MirosPikos  

                Záleží, jestli máš s čím srovnávat.

                0 0
                • goofy  

                  A ty jsi ty AM7 jezdil? :-)

                  Edit: těsně vedle. 2FO. Už mi jebe :-)

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Máš pravdu, nejezdil. Ale předpokládám, že ti, co dělají ty testy měli možnost boty v krátkém časovém horizontu vyzkoušet a odvodit závěry.

                    0 0
                • kadett  

                  5.10 ani ty shimana jsem nejezdil. Jen tahle kombinace kterou mám drží víc jak přibitá.

                  0 0
    • Endurossta  

      Byl by tedy někdo ochotný sepsat svoje dojmy z AM7? Klady, zápory.. Jak drží když jsou suchý, mokrý, jak je to s ventilací,… Uvažuju o přechodu na platformy, AM7 boty by byla ekonomická varianta, pak už jenom freerider pro. Dík

      0 0
      • MirosPikos  

        Měl jsem je asi 3 km, pak rychle dom, zabalit a vrátit. Oproti Freeriderum vůbec nedrží. Nechtěl bych je jezdit v mokru. Freeridum je jedno jestli sucho, mokro, prach nebo bahno. Ale zase moc nevydrží. Rady se rozlepuji a ultramekka pozdrazka trpí. Ovšem to jde ruku v ruce tomu jak drží na pedály. Zkusil bych leda nový platformy, které nedávno shimano představilo. Otázka kdy a za kolik se budou dát koupit.

        0 0
      • goofy  

        Údajně mají jiné kopyto než předchozí shitmana. Jinak podražka vydrží a i celkem pěkně drží. Do 5.10 bych po zkušeností lidí kolem nešel.

        0 0
        • Endurossta  

          tak teď ještě někoho dalšího, kdo to rozsekne… myslim si, že AM7 by mohly fungovat se saintama.. .kdyby se sundaly podložky pod hlavičkou pinů…někdo tu ale psal, že výška profilu saintů dělá z jízdy né příjemnou záležitost, pozoroval to někdo?

          právě nevýdrž 5.10 mě odrazuje. chci, abych za svoje peníze dostal výdrž. a beru, že měká směs prostě nevydrží… ale že se trhaj švy a odlepuje podešev od mezišvu, to fakt ne… možná, podle pinkbiku, by freeridery pro mohly být krokem dopředu?!…

          0 0
    • mamutak  

      Resil jsem stejnou vec jako ty prechod z spd na platformy.Nakonec jsem koupil Shimano AM7 a k tomu platformy HT Nano AN01 protoze stejne jako u tebe,byla i pro me vydrz a kvalita dulezity aspekt.Tento set mam nejakych devet mesicu a nelituju,pedaly drzi super jak grip tak i pevnost.Pri mych necelych sto kilech zadny vakl.Boty mi vyhovujou taky,zadne extra poceni ani pri techto vedrech.Super je kryt tkanicek,neumim si to bez neho pri jezdeni v lese predstavit.Zachyti vsechno blato a pak ho staci jenom setrit a tkanicky jsou porad ciste.Podrazka zatim drzi,jenom se utrhaly nektere spunty,ale zadna dira.Grip bot nemuzu s nicim srovnat,ale pro me a moji dovednost na kole je dostacujici.Nejake ty traily,lehke skoky i v mokru zatim v pohode,noha na pedalu necestuje a pekne drzi.Kdyz neco nevyjde tak je to vzdycky moje chyba :-)) Je to jenom muj pohled na vec,kdybych nebyl spokojeny tak to klidne reknu,ale zatim mi nic nechybi.Samo nemam takovy skill jako mistni borci,takze to ber jenom jako pohled obycejneho bikera.Jestli te jeste neco zajima napis.Par aktualnich fotek podrazky

      0 0
      • Endurossta  

        díky za fajn souhrn… i v tomhle stavu pořád drží?

        0 0
        • mamutak  

          Jo drzi,celkove podrazka neni z nejak tvrde gumy aby to melo tendenci klouzat.Jinak boty zatim drzi,nikde se nic neodlepuje ani nepara.

          0 0
      • nozaki  

        Díky moc za recenzi,mám teď platformy saint a uplne obyc kecky ktere maji tvrdou podrazku a uplne nedrzi.Chtel jsem zkusit five ten kvuli gripu,ale zivotnost a cena me dost odrazuje.Navic jezdim celorocne a freeridy bych bral pouze variantu elements.Kazdopadne ty shimana AM7 se mne zamlouvaji vice kvuli cene a zivotnosti.Jeste to promyslim,kaz­dopadne moc mne pomohli tve postrehy.Mam taky ke 100 kg,jezdim traily a obcas skok.

        0 0
    • mamutak  

      Jen tak pro zajimavost stav podrazky k dnesnimu dni.Na prave bote je asi milimetrova dirka u predniho pinu.Jinak boty jako celek porad drzi, nikde se nic neodlepilo ani nepovolilo, takrka denne jezdene.S odstupem casu muzu rict ze za mokra neni grip optimalni, parkrat uz mi sjela noha a holen si to uzila.

      0 0
    • mamutak  

      Neco kolem ctyr tisic kilometru

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.