Shimano 105 x Campagnolo Potenza

11 nepřečtených
  • zaskar ex

    Rád bych změnil sadu na Canondale synapse.. zvažuji 105 nebo Potenzu od Campy… Čemu by jste dali přednost? Najezdim cca 5– 6 tis..

    Děkuji za názory.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Z těch dvou asi Potenzu, jestli je Ti jedno, co servisuješ a čím řadíš. Tady by mělo být spíš rozhodování Ultegra nebo Potenza, pak bych ovšem radil Ultegru :-D.

      0 0
    • novas752  

      Za me 105. Ale spis je to o tom, ktery zpusob razeni ti vic vyhovuje – na Shimanu se radi vyklonenim paky a ploutvicky za pakou, na Campe vyklonenim ploutvicky a packy na na vnitrni strane.

      0 0
    • Barak  

      Já Campu opouštím a měním za Shimano. Možná jsem měl smůlu na špatný kus, ale nejsem spokojen s řazením. A taky s cenou spotřebáku.

      0 0
    • MI.KU  

      Za mne 105 – Potenza je preznacená Athena – tedy odpad – když Campu tak Chorus a vejs – potom je to o tom jaké paky ti lip sedí, jaký styl řazení a jaký design – ale pod Chorus to nejsou dnes kvalitní sady – doby kdy i Veloce byla kvalita sou pryč – takže rozhodne raději Shimano.

      I když pokud to není akutní počkal bych si na novou Ultegru R8000 – ten novej presmyk a páky a další změny to má dle mne smysl si na to chvilku počkat.

      Pokud ne tak 105/Ultegru/Chorus.

      0 0
    • mr.ricardo  

      Nooo, jako dlouholety uzivatel a fanousek Campy, ti radim, vezmi 105 :) pokud nevis, do ceho jdes, tak ti bude 105 asi prijemnejsi na uzivani, usetris jak za sadu, tak za spotrebak. Hlavni vyhoda campy, ze se dala opravit a byly na ni nahradni dily, uz je u novych sad taky minulost (a na co dily jsou, tak jsou drahy jak prase). Zkratka nevidim duvod Potenzu kupovat a navic ji dat Cannona …

      0 0
      • vt  

        Hmm, vy mne teda desite. Dosluhuje mi stare Veloce a jelikoz mi vyhovuje razeni, tak sem chtel zase Campu … to je to s novyma sadama tak spatny?

        0 0
        • mr.ricardo  

          Fanda campy drobne nedostatky toleruje :) ja bych nemenil, ale pro novacka ty zacatky mohou byt zklamani. Taky jsem na Chorus prechazel z 10s Veloce, zpocatku jsem byl otraven, protoze vyladeni na idealni stav bylo obtiznejsi nez u 10s, ale pokud clovek vychyta mouchy, tak to chodi jak z praku.

          0 0
        • Singlespeed  

          Není. Mám teď nové desítkové Veloce a je v pohodě. Proti staré Veloce, kde se dalo zařadit o tři nahoru a o libovolný počet pastorků dolů je to takové jemnější, tišší, gumovější a řadí to jen o tři nahoru a o jeden dolů. Přesnost a necitlivost na vydřené bovdeny je pořád výborná. Problém je trochu v kazetách Campa, které jsou drahé a nemají tolik variant. Sehnat třeba 11–32 nebo 11–28 v desítce je problém a v jedenáctce to zase stojí jako atomová ponorka :-). Takže jezdím přepodložkované Shimano kazety na rozteč Campa na běžném Shimano 11-speed ořechu.

          0 0
    • Deleony  

      Ja hlasujem za Potenzu :) Mal som aj Ultegru a myslím že sú veľmi porovnateľné, teda okrem ergonómie a spôsobu radenia. 105 je fajn sada ale Campa na bajku lepšie vyzerá, radenie palcami je pohodlnejšie, radenie je hladké a presné. 105kou by si ale dosť ušetril, v poslednej dobe šla Potenza hore, ja som ju zohnal pred rokom za cca 520,–Eur aj s kazetou komplet.

      0 0
    • krabica  

      omyl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.