• Boti

    Ahoj, jakým přípravkem se nastavuje excetr tandemu Bareš? Vypadá to podobně jako stahovák vícekolečka?

    0 0
    • drood  

      A jaký tam je excentr? Jsou tuším tři typy.Na žádný není potřeba žádný přípravek.Já mám tenhle:http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Boti  

        Dík za návod. Je to skutečně jednoduché. Ale na tom excentru co mám, není dírka, kam by se dal strčit ten „Inbusschlüssel Gr.4“. Ten se tedy šteluje jak?

        0 0
        • drood  

          Koukal jsem na fotky od Bareše a vypadá to, že si to zjednodušili. Na některých ta dírka je, na některých ne.Na některých kolech má excentry doudílné, vypadá to jako biocentric http://www.ninerbikes.com/biocentric. Já mám tenhle http://www.ninerbikes.com/Niner-EBB, dírku má taky.Připadá mi to, že si už ty excentry dělají sami a na dírku zapoměli. Ale když povolíš dostatečně ty dva šrouby, co svírají střed, tak to jde lehce, jenom to prostě vezmeš rukou za osu, jde jen o to, aby se zmenšilo prověšení řetězu, žádný tah tam není. Tu dírku si tam můžeš vyvrtat, jen ne hluboko, aby ti nezatékalo do rámu. Jinak tu dírku mají fakt všechny http://www.google.cz/search… .Asi blbá otázka, ale není třeba z druhé strany?

          0 0
          • Boti  

            Tady je obrázek. Z druhé strany dírka taky není. Kdyby byla schovaná pod převodníkem, tak se stejně nedá použít.

            0 0
            • drood  

              On je to vážně nějaký bastl :). No, při těch cenách… Ale i tak, stačí povolit ty dva šrouby dole a normálně s tím pootočit, když to nepůjde, tak malinko třeba šroubovákem zapáčíš a jde úplně lehce.

              0 0
              • Vilém  

                A kdyby to slo hur, tak muze sundat kliku, nasadit klic na stred a pootocit tim.

                Jestli to teda uz nesrostlo dohromady.

                0 0
              • Boti  

                Ale jo, už se zdařilo, zarostlý to není, hýbe se lehce. Čekal jsem to víc promyšlený… Ale co, kolo z druhé ruky, lepší než svařovat dva rámy a trávit s tím spoustu času. Hlavně, že to jede.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.