seervis hydraulik. hadička, jehla, oliva

15 nepřečtených
  • Mike911

    Zdravím, mám tento problém. Na kolem mám celkem čtyřikrát konec hadičky, olivu, jehlu a to celé utažené do třmenu. A na třech místěch to teče:(

    Jsou různé druhy oliv? Mám brzdy Shimano LX myslim označení 585. k tomu odpovídající páčky.

    Netuší třeba někdo jakým momentem to utahovat?

    0 0
    • Mailo29  

      Nemám zkušenost, třeba nějakou radu najdeš tady

      0 0
      • Mike911  

        To mám přeštený několikrát, abych si ověřil, že nedělám nikde chybu:)

        0 0
    • StuntJ  

      Každé brzdy mají svůj typ oliv. Ale není problém od výrobce sehnat přímo originál. A nevím jak u SHIMANA, ale u Avidu se používají utahovací momenty pro převlečnou hadici následující :

      pokud je ocelová tak jsou momenty 7–8Nm

      pokud je matice hliníková moment 5Nm

      0 0
      • Marskatin  

        Ty utahovací momenty jsou fajn, ale stranový momentový klíč neseženu na každém rohu jako zalamovací momentovou račnu na golovky.

        0 0
        • StuntJ  

          To ani ne, Avid v originální sadě na odvzdušnění brzd dává takovej kus železa, původně jsem přemýšlel k čemu je, ale slouží jako „redukce“ pro utáhnutí matice pomocí klasického zalamovacího klíče. Takže nevidím žádný problém :o). Až se dostanu dom, tak ho vyfotím, třeba to někomu poslouží jako inspirce

          0 0
          • Marskatin  

            fotit to nemusíš je to např. tady http://www.sram.com/…it_large.jpg a na servisních videích http://www.kupkolo.cz/…cy_1327.html druhé video, ke konci. Pokud napíšou, že připoužití tohoto krámu tolik a tolik Nm je to OK. Každé takové to udělátko sice vnese nějakou nepřesnost, ale tady to bude zanedbatelné.

            0 0
            • StuntJ  

              Jo to je přesně ončo, a nepřesností bych si hlavu nelámal, málokdo má doma přesný momentovaný klíč, a snad nikdo si ho nenechává kalibrovat, minimálně každý rok. Takže bych počítal +/-5% a to je hodně optimistický odhad :o). A Avid to uvádí v servisním manuálu utahovací momenty snad pro každý šroub.

              0 0
              • Marskatin  

                popravdě řečeno, dodneška jsem nevěděl k čemu ten bazmek je. Viděl jsem ho na fotkách odvzdušňovací sady, ale jeho význam mi unikal.Avidy nemám, tak jsem s eo to detailněji nezajímal. Na fotkach ve Velu jsem ho taky neviděl, až jsem si pustil to video, poté co jsi mi prozradil, k čemu to je:)

                0 0
    • Fisi  

      Shimano má olivu a jehlu pro vsechny svoje brzdy stejné Dotahovací moment: 5 – 7 Nm .

      0 0
    • miki  

      Je s podivem že Ti to teče .Zrovna shimano má brzdy blbuvzdorné a i menší moment by neměl vadit a nic neteče .Asi budeš mít něco špatně .

      0 0
      • Mike911  

        No já myslim, že úplny tele nejsem, ale prostě to teče. Nejvíc u přední brzdy u páčky a pak u zadní brzdy u třmenu. Olivy jsou kupoval přímo SHimano. V setu s jehlou. A utahoval…asi jako svíčky v motoru:) Nebo-li utažený, ale s citem. Dneska to asi potupně vemu do servisu:(

        0 0
        • Vilém  

          Mamazal jsi to trochu? Myslim hadici pod olivou a trosku olivu. Napred bych zkusil to jeste trochu utahnout.

          0 0
          • Mike911  

            To jsem nenamazal, ale zni to logicky…tesneni je dobry vzdycky takhle maznout.

            No utahovat, asi takhle:

            zkompletoval jsem zadní brzdu a za pár minut se mi objevila takova mala kapicka mezi okrajem hadicky a vnitrnim okrajem matky, tak jsem to utahnul, kapesnikem vyvzlinal olej, abych videl jestli to tece a za par hodin znova…atd, atd. Az jsem se nastval, rek si ze to rozeberu a kouknu na to. A tu olivu jsem vytahnul rozmackanou:)

            Utazenim to tedy asi nebude:)

            Zkusim koupit jeste novy olivy a jehly a udelat to znova…a nebo ten servis…jeste uvidim.

            Děkuju za tip, na to máznuti.

            0 0
            • StuntJ  

              Ono to che tu hadici hodně natlačit do třemnu, páky a zároveň to utahovat. Pak je zajištěna 100% těsnost. Na youtube je hroma názorných videii

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.