• ronda

    Ahoj, chtěl bych požádat některého z majitelů stavitelné sedlovky Crankbrothers Joplin 4 R 100 mm o změření rozměru, vyznačeného na přiložené fotce. Jde mi o to, že mám asi krapet vyšší rám (s běžnou sedlovkou v pohodě) a s touhle, plně vysunutou, by se sedlo mohlo dostat příliš vysoko.

    Na daný rozměr jsem se už telefonem dotazoval v jednom obchodě (nemají je bohužel v mém okolí běžně skladem) a byl mi sdělen rozměr cca 145 – 150 mm. To se mi zdá trochu málo. Vycházím z fotek na různých webech, z poměru průměru sedlovky k délce. Tam mi mojí oblíbenou trojčlenkou :-) vychází cca 170 mm, což by bylo pro mě ještě v pohodě, ale blíží se to hraně. Pokud bych počítal blbě a byl tam cenťák navíc, bylo by už zle.

    Pokud mi můžete někdo pomoct, budu vděčný. Roman

    0 0
    • osha  

      Ke kolu se dostanu až večer, takže teď ti asi neporadím, ale

      podle mě zbytečné řešit. Výška sedla jde plynule nastavit kamkoli, takže ji plně vysunutou vůbec nemusíš vozit.

      0 0
    • se-se  

      je to asi 170. Jde to změřit blbě, protože já mám ty motýlky otočený dolů (to fakt jde) a tím se sedlo sníží o 20 mm. Také mám usoustružený ten kužel pod zlatou objímkou a tím zase spadne 4 mm dolů ro sedlový trubky.

      Zastavit uprostřed zdvihu kdekoli se samozřejmě dá, ale je to nepohodlný, protože tu výšku pořád zadkem trefuješ. Lepší je, když se dá zasunout tak, aby cestovní výška byla akorát na maximu.

      0 0
      • ronda  

        Tak jestli by to bylo těch 170, bylo by to dobrý. Můžu jít na jednom kole do 175 a na druhém do 185. A jestli se fakt dají ty motýlky otočit a snížit, potom není nad čím váhat. Díky moc !!!

        0 0
        • se-se  

          daj se otočit spolehnise. I když ti to bude připadat, že to nebude držet, protože opěrný výstupek ořechů je nahoře, věř že to spolehlivě udrží ty zobáčky motýlků.

          0 0
    • novas32  

      Dovolím si malinko oživit téma. Je u zmíněné sedlovky normální, že má ve vysunuté poloze maličký vakl? Předesílám, že mi nikde neteče a funguje úplně normálně. Díky za info.

      0 0
      • Bysto  

        u joplinky je to skoro až vlastnosť, preto ich už nikto nekupuje ;)

        0 0
        • novas32  

          a je to nějak ke škodě? vakl je tak malý, že ho při jízdě vůbec neregistruju, jen když potřebuju třeba kolo „popondat“ na balkoně a vezmu ho za sedlo.

          0 0
          • pepek  

            Navíc se dá vakl podstatně zmenšit, když šrouby, držící to pero pojistíš Loctitem.

            0 0
            • novas32  

              nemel jsem ji rozebranou a vzhledem k tomu, ze nejsem moc technicky typ, se mi do toho ani moc nechce… predpokladam, ze bez rozebrani to nepujde, co? jam mam kdyztak postupovat?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.