Sedlovka 30,4, hokejka, nizky zamek

10 nepřečtených
  • Paja

    Stavajici Ritchey comp bych chtel vymenit za nejakou s nizsim zamkem kvuli zvetseni „pracovniho prostoru“ pro pruzeni sedla. Pozadavky:

    • nizky zamek – soucasna stara ritchey ma od stredu lizin po vrsek zamku cca 1,6cm, pocitam, ze by se tak tech 6mm dalo ubrat (nove ritchey maji nizsi zamek, bohuzel uz je nedelaji v rozmeru 30,2 jako pred lety, jinak bych ji bral)
    • prumer 30,4mm (puvodni ma sice 30,2mm, ale posledni rok jsem mel problemy s pomalym zajizdenim sedlovky) o redukci neuvazuju
    • hokejka (do prime bych sedlo ani nenacpal, krom toho cim je sedlo vic uchycene vzadu, tim je vetsi vzdalenost zamek-sedlo)
    • delka aspon 350mm
    • max. cena 1000 Kc

    Prohledal jsem eshopy a stranky vyrobcu a vzhledem netypickemu prumeru se mi podarilo najit jen:

    1. Pells XR22

    • sedlovka je cela z jednoho kusu vcetne hokejkove casti
    • mozna uchyceni pouze 1 sroubem (na druhou stranu soucasna ritchey to ma stejne a za 30 000 km bez problemu; to ze je to pells mi zas tak nevadi:o)

    pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=13757

    2. Point SP 02.2

    • uchyceni dvema srouby
    • narozdil od XR22 neni sedlovka z 1 kusu

    www.pointbike.cz/…sedlovky.htm eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=2604&k­at=971&trideni=ID_KAT&po­cet=10

    3. Pells XR11

    • spis do poctu, spojuje minusy obou predchozich, 1 sroub, sedlovka neni z 1 kusu.

    pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=13739

    Nevite jeste o jinych splnujicich pozadavky?

    0 0
    • TinkTink  

      Z techto nabizenych moznosti bych vybral XR11, protoze se mi libi designove. :)…

      Nicmene aspon nejaka informace – to co je na strankach Pointu neni pravda, pokud se letos neco nezmeni – nikdy jiny nez 27,2mm nebyly dovezeny.

      0 0
    • vlk  

      Už jsem chtěl napsat, že Pointa nebo od Pellsu XR1 light-protože jsou z materiálu 2014.Jenomže co koukám-nemaj tam označenou tepelnou úpravu T6-takže pevnější než ty Pellsy z 6061 T6 asi nebudou.Já osobně vozím podobného Pellse podobného jako je XR11-akorát má ještě starý typ zámku-a jsem až na váhu spokojen.Stejně jsem tenkrát jinou 30,8 narychlo nesehnal a chtěl jsme na novém kole jezdit.

      0 0
      • Paja  

        XR1 light jsem prehlidl, 30,4 je uvedeno ve vyctu rozmeru, ale kdyz si otevres nabidku XR1, tak 30,4 tam jako jedina moznost chybi – pokud by byla v 30,4, tak by ve vyberu urcite nahradila tu XR11. Skoda, ze nemaji v tom rozmeru i XR2 light z pellsackych se mi libi nejvic, bo k sedlovkam z 1 kusu mam vetsi duveru. V cem je lepsi 2014 oproti 6061?

        0 0
        • vlk  

          www.bike-forum.cz/…2/forum.html#… konkrétně www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… máš tam jednotlivé tvrdosti a pevnosti materiálů.Kdyby byla 2014 t6 tak ji beru raději kvůli větší pevnosti-co kamošovi prasky docela masivní řidítka, tak už koukám i na materiál-řidítka mám 2014 T6 7075 T6 jsem tenkráte nesehnal-sedlovku jsem jinou nesehnal.

          0 0
          • Paja  

            To by ale zase musela byt z te „lepsi“ slitiny stejne tezka sedlovka, ne? Treba Ritchey pisou – comp 6061, pro 2014, wcs 7075, T6 neuvadi, ale vzhledem k tomu, co v te tabulce pisou u 7075-O to asi bude s tou tepelnou upravou. Rekl bych, ze ty sedlovky jsou delany tak, aby vydrzely zhruba stejne, jenom ty odolnejsi slitiny jsou pouzity u lehcich sedlovek. Prasknuti bych pricital spis unave nebo vade materialu. K tem pellsum – zase mi pripada divny, aby (pokud by to bylo z 2014 bez tep. upravy a ta bylo min pevna nez 6061 T6) z toho delali lehci a drazsi sedlovku. Jestli nahodou jenom u te 2014 nezapomneli na to T6:o)

            0 0
            • vlk  

              No když jsou skoro stejně lehké ±20g a 2014 t6 má skoro 2× tak větší pevnost než 6061t6, tak jistě vydří více.Já vím, že se to asi nemá, ale tohle já počítám trojčlenkou.

              0 0
              • Paja  

                Asi mas pravdu, treba comp a pro je rozdil 30g a ty pevnosti 345 a 540.

                0 0
    • BB  

      „kvuli zvetseni "pracovniho prostoru“ pro pruzeni sedla." To ti sedlo naráží na zámek ? To se mi nějak nezdá, že by sedlo mělo takový zdvih. Taky jsem si všiml, že je dost velký rozdíl mezi tvarem ližin u různých sedel. Tam je rozdíl až jeden centimetr. Zjistil jsem to, když jsem dal nové sedlo a sedlovku stejně zasunutou, najednou jsem měl sedlo o nové cenťák výše o cenťák než to staré.

      0 0
      • Paja  

        Jo v terenu obcas narazi. Zalezi na vysce lizin, vysce zamku sedlovky a pozici sedlovky na lizinach (cim je sedlovka uchycena vic v zadni casti lizin, tim je vetsinou prostor o neco vetsi). Sedlo mam Selle italia turbomatic 3, ktery ma liziny normalne vysoky (momentalne ma „pracovni prostor“ cca 1,5cm, je pravda, ze uz toho ma dost za sebou, ale nerekl bych, ze je prosedly), urcite jsou sedla, ktery maji liziny podstatne vyssi, treba SLR, nisene, atd., ale mne turbomatic vyhovuje, takze to chci kusit vyresit sedlovkou, bo si myslim, ze ten cca pulcentimetr navic by mohl dost pomoct.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.