sedlovka 25mm s vetsim offsetem na stary ocelak

8 nepřečtených
  • martin_bakov

    Shanim sedlovku s prumerem 25mm s co nejvetsim offsetem cca 20–30mm na stary ocelak.

    Vyrabelo se vubec neco takoveho ? Klasicky sedlovky bez offsetu hlinikovy/ocelovy jsou ale s offsetem se zjevne u tehle starsich kol moc nepocitalo. Potreboval bych posez o trochu posunout dozadu.

    Kdyz dam moc dozadu lyziny sedla (za doporuceny rozsah) tak ho muzu urvat, lze to nejak resit ?

    0 0
    • Vilém  

      Jestli se delalo 25mm, to netusim, ale 25,4mm se delalo bezne. Mel jsem to na jednom ocelaku, daval jsem tam nejakou obycejnou kalloy.

      0 0
    • Jakobo  

      To bude 25.4, blbe meris. Sezen si ten typ sedlovky na obrazku s tim zamkem naopak, ta da i pri spravnem nastaveni sedla nejvetsi offset proti vsem ostatnim sedlovkam, realne to bude tak 25 mm. Toho normalni sedlovkou s offsetem nedosahnes, i kdyz bezne uvadi 20 mm, to bys ale musel mit sedlo uplne na konci a spici dolu nebo nahoru. Kupoval jsem jej loni na jedno moje kolo, jen v rozmeru 28.6, nicmene maji i rozmer 25.4 mm.

      Jinak pises zmaty, do 90. let co vim vetsina kol offset mela a navic predstavec dlouhy jak krava. Bezne se prodavaly sedlovky s offsetem 50 mm.

      0 0
      • martin_bakov  

        je to opravdu 25mm nikoli 25,4mm zkusim se podivat nekde do zahranici jestli nekdo nerozprodava nejake retro…

        0 0
    • siky83  

      Ja koupil na ocelaka nejakou na kupkolo, myslim ze znacka kalloy nebo jak.a byla levna. Prumer 25,4.

      0 0
    • iiki  

      Třeba tato?

      0 0
    • Jakobo  

      Vyuziju vlakno. Na jednom kole mam sedlovku 26,4 mm, ale ma minimalni offset, zamek zacina soucasne s jednou stranou trubky. Slapu jakoby za sebe, potreboval bych sedlovku s offsetem idealne 25 mm. Do CR ted zrovna nepojedu a kolo budu brzo potrebovat na cykloputak. Stejnak vsechny ty dostupne sedlovky Uno, Kalloy ad. maji realny offset jen kolem 15 mm a ty co jsou na ebay jsou pekelne drahe. Na ram sahat nebudu, navic je to 2× zeslabovana ocel.

      Rikam si, ze koupim vyzkousenou sedlovku 26.8 mm s offsetem 25+ mm, kterou jsem daval v tomto vlakne o neco vyse a stenu zeslabim. Jenze moc nevim jak to provest rovnomerne. Kdysi mi zuzoval sedlovku 27.2 na 27.0 kamos na velkem soustruhu s pruchozi univerzalkou. Soustruh v okoli neni. Napadlo me udelat nejaky pripravek z Lka, ve kterem budu sedlovkou tocit rukou a postupne utahovat pilnik. Tak bych snad mohl dosahnout rovnomerneho opilovani.

      Jeste otazka, jestli to bude bezpecne. Stena Alu sedlovku ma odhadem 3 mm? takze snizit na 2.8 nemuze byt problem. Dalsi moznosti je koupit sedlovku 25,4 mm a k tomu 0.5 mm plech, to se mi ale moc nelibi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.