Sedlo pro 9letou holku, sportovní, ale pohodlné

16 nepřečtených
  • ufoncz

    Dcerka (kolem 140 cm, 30 kg) už přes rok jezdí na BF asi často volený Apache Buffalo 24, který po výměně výchozích plášťů za Rocket Rony celkem dobře pokrývá potřeby od dětskejch závodů až po občasnejch vejletů do 30 km. Akorát by to rozhodně chtělo kvalitnější sedlo a v tom ani po projití diskuzí tady, profilů s tímhle kolem a nabídek českých e-shopů i Číňanů jasno nemám.

    Teda specifikace by podle mě byla ideální nějak takto:

    • šířka do 135 mm
    • délka asi 210, možná by se dalo i těch 240 mm
    • s dobře umístěnou „dírou“ nebo aspoň pořádným vybráním v místech, kde jsou měkké tkáně
    • gelové polstrování
    • aby to ladilo s kolem (= může obsahovat bílou, černou, šedou, červenou)

    Priority jsou v tomto pořadí:

    1. komfort/ergonomie
    2. rozměry
    3. vzhled
    4. hmotnost (půlkilový křesílka teda fakt ne, ale gramařit s Vertu taky nebudem)

    Do oka mi padlo něco jako Sportourer X-race Gel, ale myslím, že pro malou holku na poměrně malý kolo by to chtělo když ne trošku užší, tak o kus kratší. Nevíte o něčem? Nemusí to bejt v ČR, klidně to objednám z Alíka, DX, eBaye…

    0 0
    • milan.v  

      Mezi Specialized sedly pro ženy by se vybrat nedalo?

      Neznám detailně nabídku, tak nevím, zda-li vůbec něco krátkého mají, ale třeba jo.

      0 0
    • kokoska.rokoska  

      Sice vůbec neodpovídá Tvým požadavkům, ale zvážil bych Vertu. Dcera na něm jezdí od podobného věku a váhy, jen byla (a je) vyšší, a nedá na něj dopustit. Průběžně zkouší i další doma se povalující sedla a vždy se hned vrací zpět.

      Na 24" kolo jsem z Vertu uřízl špičku a zabrousil, teď na 26" už má normální bez úprav. Za zkoušku dáš pár korun na Ali.

      0 0
      • ufoncz  

        O Vertu vím, zmiňoval jsem ho i v „zadání“, moc se mi to na případný celoodpolední vejlety nezdá.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          O hodně gelovém sedlu bych pro sportovní a intenzivní jízdu moc neuvažoval, to raději dobrou vložku v cyklokalhotách. Vertu se chová jako podobná jiná tenká „dospělá“ sedla, tedy pruží v ploše.

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Vím, četl jsem. A i tak mi stálo za to Tě zkusit přesvědčit. Krab má pravdu, Vertu je hodně měkké a pohodlné, pro dětskou hmotnost podle mě ideální.

          Nevím, co je celoodpolední vejlet, ale věř mi, že čím delší tím víc dítě sportovní sedlo ocení. Já s dětmi nikdy víc než 4–5 hodin v kuse nejel, a to bylo v pohodě.

          0 0
          • Pajaa76  

            To Vertu bych chtěl zkusit, ale zajímá zda ty otvory nějak nerasují kalhoty – třeba když se švy šoupou o hrany… jinak tip na osvědčenýho prodejce ebay nebo Alli? Prej není kopie jako kopie :)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Hele, dítě toho zas tolik nenajede, aby se sedlo na kalhotech výrazněji podepsalo; alespoň to moje. Minimálně pár set km nedělá oblečení problém.

              Odkazy na Ali z nichž jsem to bral po létech už nefungují, takže neporadím.

              0 0
    • scalar  

      BBB BSD-09W CompDesign dámské

      0 0
    • Vrci  

      Tady je něco, ale je delší https://www.bike24.com/1.php?…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        V reálu určitě není vhodné pro daný účel a není to délkou. Cenu nekomentuji.

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Na malé ženské cílí Terry http://www.terrybicycles.com/…mens-Saddles

      0 0
    • ladias  

      Podle mě je sedlo tak individuální záležitost, že veškeré diskuze zde by se mohli z fleku smazat ;-) Zkoušet, zkoušet a zkoušet…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Je a není. Záleží na hodně věcech, na základě kterých se dají některé parametry zobecnit.

        A) celkové nastavení posedu vzhledem k délce dosahu na řídítka a poloze sedla vyladěné pro efektivní šlapání – s blbým základním nastavením posedu můžeš vybírat do aleluja

        B) jak dotyčný/á vlastně šlape (které svaly používá, šlape švihem nebo tahem) a v souvislosti s tím jak sedí moc vzadu (typicky žena: malá absolutní síla, přesto nízká kadence, snaží se maximum ušlapat hýžděmi (největší svaly), tedy sedí vzadu a má pocit, že pokud nešlape před sebe, tak nešlape)

        C) drop řídítek – nějaký až velký drop do jisté míry smazává otázku šířky sedla, naopak při negativním dropu sedí jezdec/jezdkyně na zadní ploše sedla celou vahou a šířku sedla velmi řeší

        D) technika jízdy – specifická hodně výškově profilovaná sedla s „kolíbkou“ umožňují v podstatě jen jednu efektivní pozici, takže jsou dobrá pro jízdu po silnicích, zpevněných cestách, nikoliv pro terény, kde je výhodné umět a moci sedět v různých pozicích

        C) vložka v kraťasech

        D) v případě potřeby otvor v sedle, nejlépe následovaný prohlubní pokračující až na špičku, někdy stačí jen pruh měkčího materiálu uprostřed. Ta prohlubeň až dopředu je u žen skoro důležitější než sám otvor.

        E) pohodlí (sportovní) se řeší výběrem pružnosti a tvaru sedla, ne polstrováním. Výrazné polstrování sedla se časem žmoulá, dře a způsobuje otlaky.

        0 0
    • kejda  

      Zkus Force Hero. Sice jenom Force, ale jezdíme už druhým rokem, sezóna letos 1700 km a ještě nekončí … Teprve letos s vložkou v kraťasech. Hodně pohodlné, délka akorát 240 mm na pohodlné dětské vystupování. Hmotnost 300 gramů a cena je samozřejmě super, když nebude sedět, tak tě to bude stát skoro to samé, co 6 piv a ne 2 tisíce…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.