• Kos_CZ

    Protože je to tu roztroušené přes diskuse u článků, zakládám téma k sedlům Posedla.

    Já to své ještě nemám – dorazí zřejmě zitra, či ve středu, tak potom budu moci popsat zkušenosti.

    Máte někdo ho někdo a jak se osvědčilo? Nějaká doporučení „k provozu“?

    0 0
    • Espen  

      Mě to přijde drahý. Přesně na tohle zhřeší výrobci kol a všichni okolo. Napálíme cenu, však oni to Ti blázni za to dají :-D. Takhle ty ceny kol a všeho dolů nepůjdou, když cykloLamy musí mít vše, co vyleze na trh.

      2 5
      • scalar  

        Pro dost lidí tady bude problém i ten váhový limit 100 kg :-)

        2 0
        • Smejči  

          Cena je limit, to chápu. Na druhou stranu, jestli to fakt funguje a ty jsi zrovna ten jedinec co trpí na „prdel“ a jezdíš 5K a víc ročně, tak se to podle mě vyplatí, to sedlo budeš mít dlouho.

          Pokud je pro někoho problém váhový limit 100kg, je třeba vůbec zvážit, zda-li má smysl na kole vůbec jezdit a nebo přestat bejt tlustý prase :-)

          *dlouháni prominou

          2 2
          • gersa  

            A když zjistíš, že jsi dal ranec za sedlo a ono to nesedí?

            0 0
            • mr.antik  

              no to mě trošku děsí, jestli je tam nějaká reklamovatelnost. Protože způsob otiskování pr*ele v sedě doma na židli mi přijde dost pofidérní, ale snad to maj zmáknutý.

              0 0
              • Espen  

                Z Číny se nakoupí 5–10 druhů šířek sedla a pak se podle tý ****** pošle to, který by mohlo sedět. Zas tolik druhů těch prdelí nebude :-D. Takhle to spešl dělá už dlouho, že si sedneš na ten jejich měřák.

                1 0
                • J1RKA  

                  Si sednes a co? Doporucili mi sedlo na kterym jsem nevydrzel sedet hodinu :D a to obecne se sedlem nemam az takovej problem

                  0 0
        • ZDRI  

          Jooo, přesně :-))) Mě strašně baví, jak ty nej-nej vymoženosti nejvíc řeší lidi, kteří nemají sebekázeň udržet svou váhu na aspoň trochu přijatelné hranici.

          Ale v principu Posedla sedla nejsou nic proti ničemu – je to trh, kdo neví, co roupama, ať si ho koupí. Na obecnou cenovou hladinu cyklomateriálu má toto marginální vliv…

          0 0
    • Enron  

      Já ho viděl u Tomáše Novotnýho na Mílích, tak až dorazí, tak jsem zvědavej co na něj bude po 3260 km říkat. Předtím si ho chválil, tak uvidíme. Pro mě je teda limit ta cena a jak píše Scalar, aktuálně i těch 100 kilo. Viděl jsem i prototyp gripů na MTB, tak jsem zvědavej co si řeknou. A doufám, že dáš pak vědět zkušenosti.

      1 0
    • kedi  

      Mě od toho odradilo vědomi, ze pokud mi nesedne, bude se těžko prodávat, právě z důvodu individualizace. Vyzkoušel jsem docela dost sedel a vím že nové sedlo je vždycky trochu experiment. Mě naštěstí sedl Romin Evo Mirror. Tak snad se ti poštěstí a bude to v pohodě.

      2 0
    • Fofrník  

      Taky jsem se o to sedlo zajímal a cena byla to, co mě nakonec odradilo. Bylo to v době, kdy jsem byl ve fázi nespokojenosti s tehdejším sedlem. Dnes mám sedlo, na kterém v pohodě odsedím 10h bez jediného problému a stálo mě něco kolem 100€.

      Nicméně už tehdy jsem se přímo výrobce dotazoval na, myslím, logickou myšlenku. „Co když mi sedlo nebude vyhovovat?“ Nenechal jsem se uchlácholit odpovědí, že je to přece sedlo na míru.

      Pak jsem chtěl doporučení nebo odkaz na reference nějakého významného bikera, který takové sedlo vozí. Ty dva roky dozadu, kdy jsem to řešil, opravdu nikdo ze známých tváří tohle sedlo nejzdil, respektive u nikoho jsem ho na kole neviděl, ačkoliv výrobce na svém webu trvdil, že jejich sedla používají špičkoví čestí jezdci. Pak už se se mnou nikdo z nich nebavil.

      Sleduju, kdo z Cinků, Kulhavých, Rauchfussů, Zatloukalů nebo Čábelických a Holubových používá a nikdo. Mezitím se na Aliexpressu objevila prakticky stejná služba sedla na míru za necelou polovinu ceny české nabídky, takže asi tak.

      Věřím ale, že někdo může být nadmíru spokojený, proč taky ne.

      1 0
      • mr.antik  

        zrovna profíci nemaj problém vyzkoušet zadarmo x typů sedel

        Já to třeba mám tak, že za poslední rok co vozime SL8 jsem se ho chtěl už 2× zbavit a teď mi zase přijde v pohodě. Takže kdyby mi někdo garantoval za desítku, že mi to sedlo bude následujících deset let sedět, tak bych do toho klidně šel, ale tuhle jistotu trošku postrádám.

        0 0
        • gerrard  

          No predstava, ze perfektne sedi a je potreba ho nahodit na vsechny kola mne ponekud desi. :)

          1 0
        • Fofrník  

          A to je další věc, životnost sedla není neomezená a ať chceš nebo ne, sedlo se časem prosedí, respektive změknou lyžiny, sedlo se mírně (někdy více) prohne a je konec. Životnost sedel v mém případě činí cca 10–15tkm na XC bez teleskopky. A taky jsem „přišel“ na to, že cena sedla (materiál) tu životnost výrazně ovlivňuje.

          0 0
    • PucalkovicAmina  

      Od hipsterů pro hipstery. Taková Festka mezi sedly. S dalším hipsterem Průšou už se rozešli, asi né v dobrém. Marketing mají dobře zvládnutý, ale ani bych se nedivil, kdyby to bouchali v Číně. Podobné firmy Potěmkinovského stylu, ve mě prostě důvěru nevzbuzují. Každého volba, za co utratí peníze.

      2 0
    • tomvv  

      Už že nechtějí poslat zpátky ten otisk zadku, ale jen fotku otisku, je nějaký divný.

      Jak jim 2D fotka pomůže s 3D sedlem? To už si můžeš jen nechat změřit zadek a poslat jim to.

      Na mě to působí, že ten otisk je jen na oko, aby to působilo “vědecky”, pak dělají pár stejných variant a vyberou tu nejvhodnější podle vzdálenosti sedacích kostí.

      Ale mají tam nějakou akci 30 dnů na vyzkoušení, tak kdo chce, ať si to vyzkouší.

      0 0
      • Kos_CZ  

        Vytvořit 3D model z 2D fotek není zase taková věda, ale prostá, aplikovaná, trigonometrie…

        0 0
        • tomvv  

          Na webu měli – pošlete fotografii otisku. Chápal jsem z toho, že jen jednu, pokud jich je víc, tak OK.

          Ale jak říkám, ať nejsem nějak negativní. Pokud nabízí 30 dnů na vyzkoušení a někomu to zabity prachy vyřeší problém s bolavou zádí, tak proč ne, každého věc .

          0 0
          • tomvv  
            • Mělo tam být “to za ty prachy vyřeší” automatická oprava….
            0 0
          • Kos_CZ  

            Ten otisk se fotí v krabici, která má po obvodu identifikační značky. Těch fotografií je osm z úhlu + jedna kolmo. Z toho se ten 3D model pozadí vytvoří poměrně přesně.

            3 0
    • McBlacky  

      Ono zadek je jedna vec, ale pozice na kole druha. Je potreba jiny sedlo na enduro a jiny na aero silnicku, mezitim je siroky spektrum uhlu tela a rukou a to ma na pocit ze sedla vyrazne vetsi vliv.

      Dalsi vec je, ze kdo slape neustale kasi nema az tak problem, naopak kdo jede z detma 50wattu tak po pul hodine nemuze sedet na nicem.

      Tohle jsou podle me vetsi oblasti k reseni.

      8 0
      • andy97  

        A důležitý je i správný úhel nastavení sedla. Měl jsem sedlo hodně položené špičkou dolů a měl jsem problém ujet i 50km aby mi nebolel zadek. Pak jsem si sedlo nastavil rovně sedlo a bylo po problému. Takže je potřeba i zkoušet nastavení sedla. Každému svědčí něco jiného.

        1 0
        • McBlacky  

          To je spojeny s horizontalnim tvarem sedla (rovne, zvedle, s klesajici spickou) a flexi panve. Dalsi vec co brat v uvahu.

          0 0
          • J1RKA  

            Staci jet pomalu a zvednout ruce 2cm nad gripy a hned vis co se sedlem

            0 3
      • mr.antik  

        Přesně tak… za mě bych si za ty prachy představoval hodinu sezní na nějakým jejich sedlo-fittingu a ne odbýt to vysezením ďůlku doma na židli.

        1 0
    • milan.v  

      Od sedel Posedla se to tu dostává do obecných rad k výběru sedla…

      Posedla jsem měl v ruce a vzhledem ke svým zkušenostem s mnoha sedly, dovolím si posoudit z hlediska kvality provedení, srovnání s jinými obdobnými 3D tisknutými…

      S-Works, Selle San Marco, Posedla se jim kvalitou provedení naprosto vyrovná, člověk jim nemůže nic vytknout…

      To, co já vnímám jako problém a co jsem jim i při osobním setkání řekl, mají na silnici sedlo bez opory, je prakticky rovné…

      Ukázal mi i variantu MTB, která byla s určitou oporou, ale zase neměla tak zaoblenou střední část… Já bych tedy potřeboval hybrida z obou jejich sedel, čemuž se divil, protože přestože patřím mezi velmi ohebné cyklisty s dlaněmi na zemi, potřebuji kvůli rotaci pánve i oporu… Oni razí tu Fizik teorii, která je dle mého velmi konzervativní, mírně řečeno, vývoj jde dál mílovými kroky… Tolik ode mě…

      4 0
    • Kos_CZ  

      Tak malá aktualizace: Sedlo právě dorazilo a co se týká zpracování, tak je naprosto perfektní – nikde žádná nerovnost, nepřesnost (tím mám na mysli něco, co by narušovalo estetickou stránku věci – jako například kdyby byl někde třeba zbytek lepidla, nechtěný přehyb a podobná věc.). Ne, že by to člověk za ty peníze nečekal, ale… Víc než tohle zatím hodnotit nemohu. Sedlo budu montovat až 4.8., takže praktické poznatky až po tomto datu…

      0 0
      • Singlespeed  

        Šupni sem pár fotek, taky by mě to docela zajímalo.

        1 0
      • Espen  

        Ty si koupíš něco na kolo za takovou řachu a ani to tam hned nedáš :-D???? To já dokud tu novou věc nenamontuju a nevyšteluju, s nikým doma nekomunikuju. A nedej bože, že to není podle mých představ. To pak nemluvím několik dní :-D.

        13 0
        • Kos_CZ  

          4.8 jdu na bike fitting a to právě kvůli novému sedlu…

          0 0
          • J1RKA  

            jaaaj, tak tj docela mazec, asi bych sel nejdriv na to nastaveni a az potom resil sedlo, mi treba trva mesic nez se nakole usadim a nekdy vyska posedu je vic nezli se zda :D

            0 0
        • ZDRI  

          U nás je to stejné, manželka dcerám rovnou hlásí – tatínek má novou hračku – nemluvte na něj, najíst, umýt a rychle spát :-)

          4 0
    • paw_jh  

      Nevím, jestli stačí jen kód, nebo je potřeba platit i kartou od ČSOB, ale třeba to někdo zkusí a využije.

      10% SLEVA NA CYKLISTICKÁ SEDLA NA MÍRU OD POSEDLA:

      https://www.csobpremium.cz/…u-od-posedla

      1 0
    • Kos_CZ  

      Pár fotek..

      5 0
      • J1RKA  

        tak na prvni vypada krasne

        0 0
      • Espen  

        A co tě vlastně trápí, žes ho pořídil a ještě k tomu ten bikefiting?

        0 0
        • Kos_CZ  

          Trápí mne kolena. Na bikefitting jdu proto, že jsem tam byl naposledy před třemi lety. Loni jsme jel Okolo republiky a odnesla to kolena. Částečně to může být tím, že jsem na kolo dal hrazdu a tím změnil posed. Sedlo jsem ale pořizoval z důvodu pohodlí – to současné, které jsem koupil s kolem (Selle Italia) není špatné, ale po několika dnech na něm mne bolela už dost prd.l, tak jsem si řekl, že zkusím tohle. A když už jdu na bikefitting, tak to spojím s montáží sedla.

          JInak ta kolena jsou „v řešení“ (mám špatný tvar čéšek = čáška nedoléhá v celé ploše tak, jak by měla = namáhaná plocha je menší = opotřebení vetší. Krom toho nesprávná tenze některých kolenních vazů.).

          Takže cvičím, masíruji a mám vložky v botách.

          Je to lepší. Začátkem červnce, na LeMaňas (380 km nonstop), kolena opět zaúpěla, takže jsem jim dal tři neděle oraz a už je to dobrý. Tolik k mému zdravotnímu stavu a teď zpět k Posedlu… :)

          0 0
          • J1RKA  

            tak to potom drzim palce at to poSedlo vyresi

            0 0
          • Espen  

            Vyčerpávající :-). 3 artroskopie kolena a nějaká ta artróza tam taky je, ale z kola mě nic naštěstí nebolí. A jestli jezdíš hodně, tak chápu i to sedlo.

            0 0
            • Kos_CZ  

              Nejezdím tak hodně, jak bych chtěl. Přšlo mi to (za předpokladu, že bude pohodlnné), jako smysluplnější investice, než třeba přechod na elektronické řazení – mám to spojené s Okolo Republiky 2023, kde prostě člověk sedí dny a trpí kolena, zadek, ruce a krk.

              Na krk pomůže jen cvičení (posílení svalů) a udržet ho v teple, na zadek snad sedlo, na kolena posed a na ruce kombinace posedu a střídání poloh (to mám zvládnuté, takže tím netrpím – psal jsem to sem jen pro úplnost).

              0 0
      • 01carbon  

        ten povrch na MTB do bahna zn. ideál 1. bláto do toho nachytané obrousí gatě i samotné sedlo, 2. to potom čistit :(

        3 0
      • Singlespeed  

        Vypadá to hodně nařachaně. Tak snad bude pasovat na pr.del.

        0 0
      • jIrI___  

        Pěkné sedlo. Jsem zvědavý, zda ti správně vybrali variantu vyhovující na tvůj zadek :)

        0 0
      • Fofrník  

        Jako pěkný, no, ale XC, takže už vidím to příšerný vymejvání bahna a tý pasty, která někdy drží jak lejno na košili.

        1 0
      • Aduldinho  

        Vypadá parádně, těž jsem zvědav na podrobnější recenzi a zkušenost! ;-)

        0 0
      • Cvacht  

        Nádhera..nechtělo se mi do toho dát ty prachy, ale ještě zvážím :-)

        0 0
    • Kos_CZ  

      Tak esteticky (doléhání dílů/zpasování, šířka spár) vše OK, ale podstatnější je, jak se mi na tom bude sedět… :)

      0 0
    • ZdenekP  

      Recenze na bikepacking.cz

      2 0
      • Prasopes  

        „Po dvaceti kilometrech jsem měl pocit, že sedlo nemám a jsem přímo propojený se sedlovkou. Zvláštní pocit.“ tvl., já nějak nemám odvahu si to přímý propojení se sedlovkou představovat:-D

        7 0
      • milan.v  

        Ta recenze je taková hodně zvláštní…

        Na jednu stranu nevozí kraťasy s vložkou, nejede namazaný krémem, přitom pociťuje nepohodlí, …

        Upřímně jsem rád za recenze od lidí, co jezdí na kolech s běžným vybavením, tato hipsteřina není pro každého a i když jezdit třeba několik tisíc kilometrů v kuse bez vložky smysl dávat někomu může, ta kombinace vložka + sedlo bude stále pro drtivou většinu základ základů…

        2 0
        • jIrI___  

          Taky mi ta recenze připadá na úplně kvalitní. Ve výsledku Posedla vyzněl úplně stejně jako jakékoliv jiné sedlo za zlomek ceny, přidaná hodnota nulová.

          0 0
          • milan.v  

            A vyjádření kamaráda, fyzioterapeuta, ve stylu „c'est la vie“ je také úsměvné…

            0 0
        • Mikikuba  

          Z mýho pohledu recenze úplně k ničemu…

          1 0
          • yetti  

            A ta diskuse pod recenzí jen potvrzuje, že to rozhodně nesedne na míru každému zadku. Takže jsou to 3D tištěná sedla jako jakákoli jiná. Osobně bych za ty peníze čekal nějaký sofistikovanější přístup k zákazníkovi s reálným měřením rozložení tlaku při nšlapání nebo tak něco

            3 0
            • McBlacky  

              Dokaze to resit vzdalennost sedacich kosti s mensim krokem nez klasicka sedla kde to mas skokove.

              1 0
    • Greyhound  

      Sorry za offtopic, ale ve vyhledávání jsem nenašel a nechce se mi zakládat extra vlákno – máte někdo zkušenost s 3D sedlama z Číny? Na obrázku vypadají v pohodě, nemyslím, že je to taková raketová věda to vyrobit za rozumnou cenu v standardních velikostech. Něco takového sedlo Posedlu si koupil kamarád a úplně odvařenej z ní není, abych se držel tématu.

      0 0
      • milan.v  

        A souvislost se sedly Posedla to má jakou?

        A můžeš být konkrétnější s tím výkřikem o kamarádovi, co není odvařený ze sedel Posedla?

        0 0
        • Greyhound  

          Dorazila mu Posedla a psal, že je zklamanej, protože se mu na ni nesedí nijak zvlášť dobře.

          0 0
          • Greyhound  

            Řešil to s nimi a ano, přetisknou mu horní část sedla za 5000Kč…

            0 0
        • pete_ax  

          Nejsem ten kámoš, ale taky z Posedla nejsem odvařený. Vozím ho na silničce od podzimu 2022. Najeto odhadem 3 tis. km (+ k tomu jezdím ještě na bajku s jiným sedlem, tj. dalších 1,5 tis. km). Někdy se na tom sedle začnu kroutit po 30 km, někdy po 80 a někdy vůbec. Ve finále je to o tom, co si obleču za gatě, jestli jedu spíš kopce nebo rovinu. Naštěstí mě sedlo nestálo ani korunu (poukaz na sedlo jsem dostal darem od ženy), tak mě to až tak netrápí. Kdybych se na základě zkušenosti měl rozhodovat, zda koupit nové, tak asi ne.

          4 0
      • andy97  

        Já jsem si koupil na aliku toto:

        https://a.aliexpress.com/_mNBzrhs

        Kvalita je dobrá. Ale přivítal bych, kdyby ten povrch byl víc měkký a trochu vyšší.

        0 0
        • milan.v  

          Nechcete si založit vlákno k těmto sedlům?

          Toto je 3D kopie sedla Pro Stealth, kdyby ho někdo chtěl v originále…

          0 0
        • Greyhound  

          Stejná zkušenost – vypadá kvalitně, nízká váha, 3h jsem na tom dal, ale pohodlným sedlem bych to rozhodně nenazval, je docela tvrdé. Ale odvětrání je znát, za tu cenu řekl bych OK.

          0 0
          • gersa  

            Dnes dorazilo

            O víkendu vyzkouším, sám jsem zvědavý na pocity

            0 0
          • andy97  

            O víkendu jsem odjel na tom 300km v kuse. Jako nebylo to nejhorší ale trochu sem otlačen zadek měl no. Odvětraní fakt bylo poznat.

            0 0
            • Kouba_2005  

              Mám Romin Mirror a odvětrání je fakt poznat, v nižších teplotách mám zmrzlou prdel :-)

              1 0
          • Greyhound  

            Včera jsem to porovnával s 3D Fyzikem a to je o poznání měkčí. Ja to mám na veteránů na kratší vyjizdky tak OK, ale na běžne ježdění bych ti nedoporučil. Snad někdo najde na Ali něco měkčího

            0 0
          • hovado_cz  

            LoL tyvl koupíte xindl z ali a divíte se, že je nepohodlný… :D

            4 0
        • Espen  

          Tak jsem ho 22.8. objednal a včera dorazilo. To byl fofr. Za těch 8 stovek vypadá fakt super :-).

          0 1
        • Espen  

          Dnes jsem ho byl zkusit a jako super. Váha 260g. Normálně jsem nadšený. Mě naopak přijde dost měkký a ta širší špička vyhovuje. Jako za ty peníze super. A i vypadá dobře na kole.

          0 2
      • Kos_CZ  

        Asi obecně bude problém v tom, že čím více customizovaný výrobek, tím hůře přenositelné jsou zkušenosti na někoho jiného, resp. jejich platnost bude omezená pro jen pro určité aspekty výrobku.

        Pokud máš chuť experimentovat, tak to zkus – vyjde to skoro za desetinu ceny Posedel. Rozdíl taky je, že do Posedel jim můžeš jít vynadat osobně. kdežto u Číňanů jsi omezen na internet. :D

        Ale vážně – je to tak trochu loterie vždy. Každý jsme jiný a i naše vnímání pohodlí se liší a tím, že není objektivně měřitelné, bude v tom stále určitá míra rizika že sedlo nepadne bez ohledu na to, co tvrdí výrobce.

        2 0
        • Greyhound  

          Jde mi o to, jestli to není totální šmejd co se po měsíci rozpadne nebo je to nějakej 3d fake, je jasný že každej zadek je jinej.

          0 0
        • Greyhound  

          Možná se pletu, ale variabilní náklady na samotný tisk vysoké nebudou, respektive že nebudou 5000kc za tu horní část. Takze když mám jednoho z prvních zákazníků co není spokojeny tak bych osobně čekal, že nabídnou pretisknuti za rozumnejsi cenu. Když si půjdu koupit oblek na míru za násobek ceny konfekce tak očekávám, že mi dokud nebudu spokojenej na tom budou vyšívat

          3 0
        • Kacko  

          Tak přeju ať ti sedne. Určitě budu rád třeba po roce za zkušenosti. Také nad ním přemýšlím, ale takové problémy jako ty nemám, tak to moc nehrotim..

          1 0
      • jIrI___  

        Doporučil bych tuto diskuzi ohledně čínského sedla přesunout třeba do tohoto vlákna a toto nechat sedlu, které je zmíněno v nadpisu – Posedla. Může to být pro lidí hledající informace ohledně Posedly poměrně matoucí…

        3 0
    • Kos_CZ  

      Tak dnes po bikefitingu první kratší jízda – nějakých 54 km a mám nějaké prvotní poznatky – mám na něm tendenci sedět o něco víc na tom „nose“, než u předchozího (Selle Italia SLR Boost Superflow S). Ten nos je o něco širší, takže je to pohodlnější, pokud sedím takhle vepředu. Pokud se posunu o trochu dozadu (já takhle cestuju po sedle z důvody změny polohy posedu, když jedu déle než hodinu – vždycky se na chvíli přesunu , protáhnu a pak se vrátím zpět – to jen pro vysvětlení), tak tam bych spíš preferoval to původní sedlo.

      Ale jak už jsme psal – je to prvotní a příliš krátká zkušenost – bude to chtít jízdu okolo 200km, pak se to pozná. Taky se časem projeví drobná změny v posedu, až se sedlo malinko osedí..

      1 0
    • ferencr1  

      Tak ja mam na sedle najeto cca 5000km a jako ze bych z nej byl uplne odvarenej se rict neda. Sedlo je fajn najel sem s nim v jeden den 300km a prdel sem necitil ale obcas treba pri dlouhe jizde do kopce citim nekomfort, prijde mi za na sedle nesedim na jedne idealni pozici ale ze se obcas posunuju. Kazdopadne kdyz porovnam napr s prologo dimension se kterym jsem v jeden tyden najel 600km tak o moc lepsi neni zvlast kdyz jeste zohlednim cenu posedli 10k coz neni malo … Dalsi vec je jak je opravdu sedlo hodne na miru … prijde mi ze maj par sirek korpusu a tu horni cast si taky nejsu jisty estli je opravdu dle otisku na miru nebo to tam jen bouchaj kus za kusem .. Kazdopadne myslim si ze je ta sluzba nedotazena pokud delaj sedlo opravu na miru mel by se ten otisk delat osobne a meli by se i podivat jak clovek slape nakole zohlednit ruzne disbalance atd.

      3 0
    • Raf  

      Mně odrazuje to, že si neumím představit, jak si do té formy sednu v pozici, jako sedím na kole :D A už jen to, že je rozdíl se držet na silnici za páky, když jedu do kopce, za páky s pokrčenýma loktama… – Jak jste to řešili?

      Když nebude sedět/vyhovovat, zkoušel jste ho někdo prodat? Je reálné se ho vůbec za rozumnou cenu zbavit? Aby na tom člověk netratil 5000+ Kč za měsíc zkoušení…

      To si umím představit, že podobně drahé 3D topmodely od Spešlu/Fizik apod. půjdou snad prodat snadněji a s menší ztrátou

      0 0
      • ferencr1  

        v navodu maj postup jak do toho sednout, prave ze se neseda jak v pozici na kole ale mas do toho sednout vodorovne… jinak prodat je podle me nerealny kdo ti na bazaru koupi sedlo co bylo „na miru“ …

        1 0
    • milan.v  

      Právě jsem založil samostatné vlákno k 3D sedlům obecně, všech značek, včetně těch levných kopií z Číny…

      https://www.bike-forum.cz/forum/3d-sedla

      1 0
      • Kouba_2005  

        A není to zbytečný? … ale asi ne. Máš v názvu 3D, to se bude líp ledat než konkrétní značka.

        0 1
        • milan.v  

          Nemyslím si…

          0 0
        • milan.v  

          V tom vlákně jsem dal hned odkaz i sem, aby tam byla provázanost a lidé našli k sedlům Posedla informace, pokud by chtěli…

          A tam se mohou všichni do sytosti vyřádit ke všem 3D sedlům, nejen individuálním na míru Posedla, něco tam pak budu postupně přidávat k tématu…

          1 0
    • jecnak  

      Upravil jsem název vlákna na 3D sedla Posedla – Joyseat, aby lépe odpovídal tématu a současnému obchodnímu názvu sedel od Posedla.cz.

      Prosím, jiná 3D sedla diskutujte ve vlákně 3D sedla

      6 0
    • Posedla  

      Zdravíme všechny diskutující a děkujeme za zájem o naše 3D tištěné sedlo na míru. Abychom předešli spekulacím a domněnkám, dovolujeme si za Posedla vstoupit do této konverzace.

      Jsme česká firma, která si zakládá na kvalitě a ruční práci. Založením firmy na konci roku 2020 jsme řešili náš vlastní problém cyklistů s bolavými zadky. Viděli jsme velký potenciál v přizpůsobení sedel na míru pomocí 3D tisku a chtěli jsme navázat na tradici výroby na severu Čech, odkud pocházíme. Karbonové skelety a ližiny vyrábí naši zkušení pracovníci ve Varnsdorfu – v srdci Lužických hor. 3D tištěné polstrování vzniká u našeho spolehlivého partnera v Německu na základě prostorových dat z našeho algoritmu. Ten kombinuje fotogrammetrická data z otisků a parametry ze zákaznického konfigurátoru. (Pozn. s Prusa Research máme skvělé vztahy, díky nim jsme tohle všechno mohli rozjet, ale jejich technologii jsme vždy využívali jen k protypování, protože na naší aplikaci není vhodná). Ve Varnsdorfu rovněž ručně kompletujeme sedla, balíme a expedujeme vaše objednávky. Chtěli jsme jít proti zaběhlému systému a změnit ho. Nebylo a není to vždycky jednoduché, ale z téhle cesty rozhodně neustupujeme. Žádná masová výroba z Asie, ale zlaté české ručičky a německá kvalita! Po dohodě nás ve výrobě můžete navštívit a sami se přesvědčit.

      Narozdíl od klasické „výroby do zásoby“ vyrábíme naše sedla až po obdržení objednávky na základě vašich individuálních dat, jízdních vlastností a preferencí (otisk vzniká ve vzpřímené poloze, čímž přesně zaměříme sedací kosti a právě jízdní data ho přizpůsobí tak, aby finální tvar sedla padnul vám a vašemu jízdním stylu). Proto jsme schopni sedlo maximálně přizpůsobit vašim sedacím kostem a vašemu tělu. Každý Joyseat je tedy naprostým unikátem, jelikož každý zadek je originál. Navíc nabízíme našim zákazníkům volbu textu na vnitřní stranu sedla, čímž se stává ještě více jedinečným (opravdu nemáme předtištěnu nekonečnou zásobu sedel se všemi možnostmi jmen, přezdívek a speciálních znaků na světě, a věřte, že někteří zákazníci umí být hodně kreativní). Více o tom, v čem je Joyseat unikátní si můžete přečíst zde.

      Joyseat si našel své příznivce již v 30 zemích světa. Mezi našimi zákazníky jsou zejména amatérští cyklisté, kteří chtějí předejít zdravotním komplikacím, zvýšit komfort a výkon a mít na svém kole skutečně personalizovaný produkt. Další recenze si můžete přečíst zde nebo ve výběru článků z médií. Spolupracujeme i s profesionálními cyklisty, jako je například Dan Turek, a profesionální týmy na UCI kontinentální úrovni – RRK Group Pierre Baguette Benzinol (slovenský tým sportovního ředitele Juraje Sagana) a ATT Investments Pro Cycling Team (momentálně nejlepší evropský conti tým). Sedlo testuje Petr Kelemen nebo ex-profík Petr Vakoč a jednání je rozjeto z mnoha dalšími, a to zejména v zahraničí. Vztahy s jezdce budujeme i skrz náš podcast Ze života v sedle, kde se již velká část české elity objevila. S profesionály to ale není jen o tom, že jim zdarma vyrobíte produkt. Je to zejména otázka sponzorských peněz pro celý tým, který již má své často dlouhodobé sponzory. Přeplácet zaběhnuté výrobce, kteří vyrábí masově právě v Asii, není ale okamžitou záležitostí pro značku, která vznikla jako my, tj. zespoda a s vlastním velmi náročným vývojem v oblasti lidské biomechaniky, kompozitů a průmyslového 3D tisku.

      Chápeme, že sedlo je velmi individuální záležitost. I když děláme vše proto, aby vám sedlo sedlo, může nastat situace, že vše nebude podle vašich přestav. Můžeme vám ale slíbit, že pokud se toto stane, nenecháme vás v tom. Pobavíme se s vámi o problému, který nastal a podle vaší situace navrhneme řešení. Nabízíme 30denní garanci spokojenosti, což znamená, že pokud vám sedlo nebude vyhovovat, vrátíme vám do uplynutí této doby peníze zpět. Svrchní 3D polstrování má v porovnání s klasickými pěnami dlouhou životnost a navíc ji umíme plně recyklovat. Polstrování tak lze po letech (či po pádu) vytisknout znovu a vyměnit. Více informací o obchodních podmínkách, naleznete zde.

      Pokud by vám napadly další dotazy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím Centra podpory nebo e-mailem: hello@posedla.com.

      Jiří Dužár a Martin Řípa

      zakladatelé Posedla

      PS: rádi se potkáváme osobně na různých akcích, kde nám můžete klidně přijít osobně vynadat, jak zde někdo vtipně poznamenal. Nejbližší příležitost je Cyklo Fest, který organizujeme 1. září v Rumburku při příležitosti legendárního závodu Tour de Zeleňák. V neděli 3. září organizujeme vyjížďku s ex-profíky Vojtou Řepou a Karlem Tyrpeklem skrz České Švýcarsko. Tak doražte!

      4 5
      • skaj  

        Sorry kluci, je to hrozne dlouhej marketingshitstorm, ale to nejdulezitejsi (pro me jako realneho zajemce o sedlo) jsem nenasel. Tedy – co vsechno se vlastne upravi podle otisku meho zadku, mne na miru? Sirka sedla? Tloustka, tvar a struktura polstrovani? Tvar skeletu? Co dal?:)

        1 0
        • Singlespeed  

          Text na vnitřní straně sedla… :-)

          2 0
          • skaj  

            Mno prave z popisu to tak vypada a ja bych se rad mylil:)

            0 0
            • Posedla  

              Mrkněte do vlánka níže, kde jsme se to snažili popsat i s obrázky, které dáváme pro přehlednost i do odpovědi sem. Lze na nich vidět, co vše je parametry ovlivněno od šířky, přes zakřivení a tuhost v jednotlivých zónách.

              Díky za váš komentář!

              0 0
        • jIrI___  

          Tipuju to na know how společnosti.

          0 0
        • Ukrutony  

          Jo, balastu je tam dost, ale zrovna tohle se tam imho píše, pokud se to snažíš aspoň trochu pochopit. Klíčovým souslovím je pro mě „fotogrammetrická data“. Prostě zrekonstruují 3D otisk ****** a podle něho by se logicky mělo upravit „všechno“. Chtít něco takového popsat veličinou typu šířka je velice naivní.

          Hádám, že ten otisk pak krmí do nějakého generativního algoritmu (v podstatě jsou dvě možnosti – Grasshopper nebo Dynamo), který sice v základu s nějakými vstupními veličinami pracuje… ale asi by ti řekli, že se podle otisku upraví všechno co jsi napsal + dalších 12 vstupních hodnot, na kterých ten model stojí a ani jsi na ně nepomyslel.

          Být já autor, tak ohledně toho co za tím je ani nenaznačuji. Nevěřící Tomášové na nějakém fóru stejně asi nejsou cílovka tohoto produktu. Soudný člověk, za předpokladu že to celé není divadlo (ok, můžeš se jít teda přesvědčit do té továrny či co), dokáže pochopit, že objem práce, který za takovým projektem stojí (než vůbec vyrobíš první sedlo), ospravedlňuje jisté tajnůstkaření.

          Toť můj názor na věc. Dodávám, že toto sedlo nemám a NIKDY ale opravdu NIKDY (pozdravuju nejmenovaného přispěvatele) jsem o jeho koupi ani neuvažoval :D

          0 0
          • Singlespeed  

            Třeba já jsem chvíli uvažoval. Ale na fotografiích i v recenzích mi přišla všechna sedla naprosto stejná, což mě docela odradilo. Očekával jsem radikální rozdíly už na první pohled.

            0 0
            • keymaker  

              Ono asi vypadaji stejne, ale ty mekke a tvrdsi casti jsou rozdilne pro kazde sedlo

              0 0
              • Posedla  

                Ano, tuhost je rozdílná v různých částech sedla a u každého je to trochu jinak. Už jsme to v tomto vlákně popisovali i pomocí ilustrací.

                Díky za váš komentář!

                0 0
          • jIrI___  

            Mě osobně překvapuje, že navzdory mediální masírce, videí z vývoje a návrhu produktu, rozhovoru z kanceláří od počítačů apod. jsem neviděl ani jedno video z dílny, kde se ta sedla vyrábí. Ale je možné, že si mě jen nenašlo, nijak jsem se po tom nepídil a cílová skupina taky nejsem.

            0 0
          • skaj  

            Ne, nepise. To sis vydedukoval, ze to tak delaji, ostatne sam pises melo – ja bych to chtel potvrzene. Nad otazkou parametru, co budou menit, nevidim nic naivniho. Hele ptam se, protoze za prve bych si ho klidne koupil (a mam fakt netypickej zadek) a za druhe – a to hlavne – mel jsem 4 sedla pro ruzne lidi v ruce v jednu chvili. A o tom, co se tam parametrizuje, mam proste urcite pochyby (Treba jen ti lide byli hodne podobni, to zas nedokazu posoudit) A fakt bych je chtel od nekoho z nich rozptylit. Protoze zatim tam vidim jen cool faktor 3D tisku, ale prizpusobeni zas tak moc ne.

            Popravde, naopak mi prijde hodne naivni koupit si sedlo na zaklade popisu, co takhle vyprodukuji.

            0 0
          • Posedla  

            Computational design je tou hlavní komponentou tvorby každého sedla a holt je to tak, jak říkáte: jeden to s generativními algoritmy umí a jiný si to nedokáže představit a tvrdí, že to určitě musí být nějaký podvod, když je to tak složitý (tím narážíme na ty nevěřící Tomáše). Náš skript počítá se všemi parametry, jinak by nemělo smysl se ně zákazníka dotazovat.

            To, že fóra jsou plná roztodivných názorů, nás neodrazuje se v nich aktivně zapojovat. Od začátku jsme věděli, že lidi budou mít 1000 a 1 otázku ke každému detailu, ale my se nebráníme všem, co mají zájem se něco dozvědět, trpělivě odpovídat.

            Díky za váš komentář!

            0 0
        • Posedla  

          Jednotlivé parametry rozebíráme zde (otisk) a zde (parametry) konfiguratoru.

          Souhrnně to lze vyjádřit v následujících obrázcích. Parametry + otisk mají vliv na všechny hlavní aspekty sedla jako jsou šířka, tvar příčného a podelného zakřivení, tloušťka polstrování a tuhost v jednotlivých zónách. V hexagonovém grafu je znázorněno 6 hlavních proměnných, které se generují z dat. V grafu jsou projektovaná data všech zákazníků, čímž lze pozorovat, jak moc se jednotlivá sedla od sebe mění.

          0 0
          • 01carbon  

            Mohu se přifařit s dotazem? – umíte i jiný povrch? Bláto na sedle (MTB) dokáže docela devastovat oblečení i povrch sedla. V tomto povrchu se bude bláto vyloženě držet a působit jako brusný element. Občas se prostě přihodí, že jsem nucen dojet v opravdu blátivém prostředí.

            0 0
            • Posedla  

              Díky za dotaz! Hodně lidí se na to ptá a nám bylo od začátku jasné, že musíme povrch udělat tak, aby nedocházelo k zachycování nečistot. Ve spodním patře každého sedla jsou odtokové kanálky (po stranách i ve špičce). V případě, že se vrátíte ze švihu a sedlo bude plné prachu, písku či hlíny, tak sedlo stačí důkladně propláchnout proudem vody a pak ho nechat vyschnout. Tím je problém vyřešen, protože nečistoty se dostanou ze sedla ven.

              Zatím se nám nestalo, že by si někdo sedlo zaneřádil natolik během vyjížďky, aby pak docházelo k oděru během jízdy.

              0 1
      • Smazaný účet  

        To je povídání jak od FESTKY :-)

        6 0
        • gersa  

          Ono to bude pro podobné zákazníky

          Ale co je pozitivum, že se to sedlo dá do 30 dnů vrátit

          0 0
        • Posedla  

          Pokud byste příště preferoval něco víc žoviálního, tak umíme :-)

          5 0
      • Espen  

        Já když slyším " Německá kvalita" úplně vidím, jak to tam matlá někdo, kdo má ruce nohy :-D.

        0 0
        • vik  

          Ty jo, prekvapuje mne, jak se tu tak rychle hejti. Hlasky o tom, jak to jiste sekaj v Cine, kdyz se ted ukaze, ze tisknou v Nemecku, tak se hate mrskne timhle smerem…? A srovnani s Festkou? Ta vstoupila na trh fakt hnusne, ale Posedla myslim hraji ciste. A navazet se do marketingu- vzdyt je to stejna disciplina u vsech znacek, proste hra:-)

          2 0
          • pete_ax  

            Typicka vlastnost cechacku… Espen ze Sokolova, co na to rict. KV kraj by sam par takovych inovativnich firem potreboval. Btw tou nemeckou firmou je BASF, globalni hrac – za me super, ze se malemu ceskemu startupiku podarilo vubec s takovou firmou navazat spolupraci.

            5 0
            • Espen  

              Jsem kousek od hranic, no tak vím, kdo do toho Německa jezdí za prací.

              0 0
              • Posedla  

                Joo, taky nás nepřestává udivovat, jaké mínění Češi mají o ostatních Češích a o českých podnicích. Ale třeba se to jednou posune a když ne, tak si tu budeme pořád vzdychat, jak se mají ostatní národy kolem nás lépe.

                My jsme od začátku byli přesvědčení, že u nás na severu máme na co navazovat a že lidi do výroby tu jsou kvalitní a šikovní. A právě i u nás na Šluknovsku spousta lidí pracuje za hranicemi v Německu, kde jsou s nimi tamní zaměstnavatelé velmi spokojeni.

                0 0
                • Espen  

                  Říkají tomu v Německu levná pracovní síla. Ale to je na dlouhý povídání.

                  Na rovinu říkám, že za 2–3 tisíce bych ho třeba i zkusil. Nesedí, ok. Ale 10 tis za sedlo fakt nedám už z principu.

                  0 0
      • halfbikert  

        Držím vám palce, ať se vám daří. Na hatery kaslete. Nejvíc prudi vždycky ti, co se v životě o nic ani nepokusili.

        1 0
        • Edwin  

          Já tedy v žádném případě nechci hejtovat (přál bych jim úsepěch), ale zkušenosti vlastníků jsou při nejmenším rozpačité. Rád bych dal 10k za sedlo, než měnit sedla za 3+ a dokola zjišťovat, že to pořád není ono. Pokud budu vědět, že padne dokonale. Ale taky mi to zatím víc připadá jako marketing než revoluční sofistikované řešení.

          2 0
          • Raf  

            A pak máš v provozu víc kol, na každým trochu jiný posed a chceš rozumný sedlo všude. Takže já třeba skončil tak, že koukám na bazaru po minimálně jetých sedlech od lidí, kterým nové nesedlo a za solidní peníze mám třeba na Tribanu Lupinu od Berga :D Kdyby mi taky nesedlo, tak ho pošlu s minimální ztrátou dál. Co bych dělal s Posedlou, kdyby fakt nesedělo, to nevím :(

            Ale láká mě to, ne že ne ;)

            0 0
            • Edwin  

              No ale to je přesně to o čem píšu. Nechci trávit čas výměnou seděl (se ztrátou) a být stále nespokojeny. Klidně si připlatim, když budu 100% vědět, že je to balzám na prdel. Ale prozatímní zkušenosti pionýrů o tom nenasvědčují.

              0 0
              • Posedla  

                My zpětnou vazbu od všech pečlivě sbíráme a nemáme pocit, že by nám po silnicích a trailech jezdili nespokojení zákazníci. Pokud takový jsou, můžou se na nás obrátit a my s nimi situaci rádi individuálně vyřešíme.

                I proto jsme zavedli možnost vrácení sedla do 30 dnů v případě, že s ním zákazník nebude spokojen a nepomůžou ani naše rady a konzultace ohledně nastavení sedla a správného posedu. Takto můžete zkusit, jestli vám Joyseat sedne bez rizika.

                Díky za vaše komentáře!

                0 0
                • gemini  

                  Můžu se zeptat, co se pak děje s vráceným sedlem? Odejme se 3D vrstva a skelet se použije znovu? Váhový limit jezdce udáváte 100 kg – ten udaj je určen na základě nějakého destrukčního testu? A lze na zakázku vyrobit i sedlo s vyšší nosností?

                  0 0
                  • Posedla  

                    Super dotaz! Ano, 3D vrstvu odejdeme a recyklujeme v rámci programu s výrobcem tiskové suroviny (jedná se o termoplastický polyuretan neboli TPU). Skelet se pak dá znovu použít (pokud na něm nejsou defekty od opotřebení).

                    Limit 100 kg jsme stanovili na základě statických i dynamických testů, jednak dle předepsaných ISO norem, ale i dle zaběhnuté praxe v odvětví. Většina výrobců sedel s karbonovými ližinami má limit často nastavený pouze na 90 kg. V reálu má Joyseat nosnost mnohem vyšší než 100 kg, ale se zvyšující se váhou jezdce exponenciálně roste I kinetická síla v případě pádu či špatně kontrolovaných skoků a dopadů, při nichž jde jezdec plnou vahou do sedla. Limit 100 kg tak má spíše bezpečnostní charakter pro jezdce, aby v podobné situaci nedošlo k zranění.

                    Řešením do budoucna jsou ocelové či titanové ližiny, které se ale povětšinou vyrábí pro velké série konfekčních produktů daleko na východ od nás, což není cesta, kterou bychom se chtěli ubírat.

                    0 0
                    • kubad  

                      a to je problém udělat ty karbon ližiny pevnější? když si to vyrábíte sami?

                      tady asi kupující nebude až tak řešit hmotnost sedla, jak u gramařských s omezením na 90kg

                      0 0
                      • Posedla  

                        Pevnost je odvozená od toho, jaké množství vláken je možné vložit do ližiny a přitom zachovat oválný tvar 7×9 mm. Problém není v dosažení větší pevnosti, ale v tom, že do předepsaného tvaru, který je kompatibilní se zámkem sedlovky, se další svazky vláken již nevejdou.

                        0 1
                        • virtualcop  

                          Pak bych se jen zeptal, jak to dělají ty „konfekční produkty“, že i pro karbonové ližiny 7×9 neuvádějí hmotnostní limity, či podstatně vyšší, než 90kg?

                          0 0
                          • Ukrutony  

                            Menší koeficient bezpečnosti?

                            0 0
                          • AussigBiker  

                            Delaj to tak, ze prasknou :D Na HT Fabric Scoop v pohode, na celoperu prasknul celkem hned :) Ted jsem se dival a limit je 100 kg a urcite to taky bude predimenovany. Ale jak jsem na tom v jednom blbym terenu rajcoval, tak nevydrzelo. Tak jsem koupil all mountiain bikovy sedlo a drzi, ale mam s nim malo najeto.

                            0 0
                        • kubad  

                          Stačilo napsat neumíme, nechceme, jedeme na jistotu., tohle marketingové okecávání začíná být průhledné.

                          1 3
                          • Posedla  

                            My jsme vám pouze odpověděli na dotaz, zda je problém udělat karbonové ližiny pevnější.

                            0 0
                • Edwin  

                  Já budu muset počkat, až uděláte model pro normální lidi nad 100kg :)

                  0 1
                  • Posedla  

                    Řešením by byly ocelové či titanové ližiny, ale jak jsme psali výše, i to má svá úskalí.

                    0 0
                    • kubad  

                      tohle už začíná být usměvné

                      2 0
                    • yetti  

                      To je celkem úsměvný argument. A proč že se karbon prosazuje pro extrémní použiti ve všech odvětvích? Že by to bylo proto že z něj lze vyrobit pevnější strukturu než z tradičních materiálů?

                      0 0
        • milan.v  

          A nebo to nekoupí, nezamýšlí koupit a hledají různé důvody, proč tomu tak je…

          2 0
        • Posedla  

          Díky za slova podpory! My si to vysvětlujeme jako „strach z neznámého“, což v lidech probouzí nutkání hledat vlastní teorie a zbytečně podezřívat. Určitě jste se s tím setkal i u jiných společenských témat, než je výroba cyklistických komponentů :-)

          0 0
          • Fofrník  

            Ta sedla se dělají také v nějaké barevné úpravě? Nemyslím skelet, ale tu 3D pěnu.

            Co se týká toho 3D materiálu – jakou odolnost vůči UV (přímé slunce) ten materiál má?

            Jaká je celková životnost toho sedla? Ten 3D tisk má určitě nějakou postupnou degradaci, ztrátu tlumení, atp.

            Ta sedla se nabízejí v různých délkách, nebo vyrábíte prostě jednu délku pro MTB a jinou délku pro silnici?

            Při tisku sedla zohledňujete skutečnost, že sedlo bude používáno v kombinaci s cyklovložkou ale také BEZ, nebo je nutné „kombo“ pouze s cyklovložkou?

            Co když mám tzv. dráhové nohy, čili nadprůměrný svalový rozvoj ve vnitřní části stehen a většina sedel mi vnitřní část stehen „dře“? Tohle přece ta vaše podložka nezměří.

            Díky za odpovědi.

            0 0
            • Posedla  

              Dobrý den, děkujeme Vám za dotazy.

              1. Sedla jsou zatím dostupné pouze v černé barvě, ale testujeme i další barevné verze, které bychom chtěli nabídnout. Větší prioritu ale momentálně klademe na funkční customizaci.
              2. UV test na akcelerované zvětrávání pomocí UV byl testován podle ISO normy plasty a vydrží neměnný předepsaných 1000 hodin přímého slunečního svitu.
              3. Výrobce materiálu mechanicky testoval testoval 1 milionem cyklů. My jsme dělali vlastní testy simulující průměrnou zátěž 5 let (průměr 3 vyjížďky týdně o 4 hodinách s průměrnou RPM 70). Naše výhoda oproti všem dalším výrobcům je, že umíme 3D část přetisknout a použité polstrování recyklovat pokud by bylo potřeba.
              4. Délka sedla je 262 mm. Je to naše střední cesta mezi short-nose a standardními sedly.
              5. Při tisku zohledňujeme obě varianty. Takže zda vozit či nevozit kraťasy s cyklo vložkou, necháme jen na Vás.
              6. V konfiguraci zjišťujeme obvod stehen a boků, které porovnáváme s BMI a podle výsledku jsme schopni upravit šířku špičky sedla.

              Hezký den

              Tým Posedla

              3 0
    • tomasz70  

      Pokud máš nohy jako mr. OLYMPIA tak se smiř, že vždy budeš mít odřené vnitřní stehna. Nedovedu si představit představit jak by muselo to sedlo vypadat. Navíc u sedla je důležitý rozměr sedacích kostí než svalový rozvoj jednotlivce. Si myslím.

      1 0
      • milan.v  

        A proto je sedlo individuální věc… Dva lidé se stejnou šířkou sedacích kostí si mohou nakonec zvolit odlišná sedla, kdy jednomu bude při jeho jízdním stylu sedět jedno, druhému jiné… A vliv na to určitě budou mít i jiné proporce, tučnost, atd…

        2 0
    • tomasz70  

      To je jasné, ale jestli je někdo suchar a druhý obézní to už sedlo nepobere. To by museli tloušťici vozit vzadu sedačku, aby se cítili pohodlně. Takže sedla a zvláště ty na míru berou jen údaje z kostí, posedu a stylu jízdy, ale tělesné disproporce už by nedávaly smysl.

      0 0
      • milan.v  

        Co na tom nechápeš?

        Prostě ti to které sedlo může a nemusí sedět… Zkrátka nemusí sedět ani to sedlo na míru, když už na to přijde, protože ti třeba nebude vyhovovat tvarem v určitých částech…

        Výše se o tom už zmiňuji…

        0 0
    • tomasz70  

      Samozřejmě, že i sedlo na míru nemusí být ideál, ale mělo by se mu přiblížit více než standardně náhodně koupené sedlo. Ale můžeš narazit na sedlo které ti padne jako ulite, ale to je náhoda při nákupu. Nejdeš na jistotu. To u sedla je velká loterie. Tyhle 3D by měly alespoň snížit riziko úplně špatné volby. Samozřejmě si člověk připlatí. Pokud nechce může hledat a zkoušet klasickou cestou pokus omyl. Ale ve výsledku to může vyjít nakonec i dráž. Já už mám asi 4 sedlo a vím že by to mohlo být lepší, ale nic mě už nenapadá. Proběhl i fiting posedu, změření sedacích kostí a výběr sedla ve Specialized v Ostravě a stejně to není ono. Spíše už bude problém ve mě. Takže hledám dále.

      0 0
    • Cochty  

      Už jste někdo tohle sedlo použil na vícedenní bikepacking trip?

      0 0
      • Raf  

        Tomáš Novotný na něm jel Míle loni. Zkušenosti určitě předá, jen je blbý, že jim dělá promo a pak si už na start přivezl asi hemoroidy, tak to asi tu zkušenost taky ovlivnilo :)

        https://www.instagram.com/tonovotnymas/

        0 0
      • Kos_CZ  

        Odjel jsem na tom kratší trasu Okolo Republiky 2023 – něco přes 1000 km za 4,6 dne. Nevím, zda se tohle počítá…

        0 0
        • Cochty  

          A tvoje dojmy? Jsi spokojen?

          0 0
          • Kos_CZ  

            Ahoj, moje odpověď bude poněkud obsáhlejší. Zdůrazňuji, že z mé zkušenosti nejde dělat závěry a že jde o velmi subjektivní hodnocení.

            Mám porovnání dvou ročníků Okolo republiky ( 2022 a 2023) – jel jsem na stejném kole (Canyon Ultimate CF SL 7 Disc) – v roce 2022 jsem na něm měl Selle Italia SLR Boost Superflow S manganese, loni sedlo od Posedel. Profil tratí byl odlišný, moje zkušenosti během prvního ročníku mizivé a na start jsem si stoupnul se skrytým zraněním, o kterém jsme si myslel že se už zahojilo a které ovlivnilo celý závod (namožená šlacha, díky které mi pak odešla kolena). Na loňský ročník jsme se mnohem lépe připravil, zdraví jsem si pohlídal (trénink, rehabilitace, kompenzační cvičení) a nohy vydržely.

            A teď k sedlu samotnému – pozitiva:

            – Skvělé zpracování = nikde žádný otřep ani výrobní zbytek. Vše perfektně začištěné.Materiály vypadají, že jsou kvalitní, nikde náznak nějakého opotřebení, či tvarové deformace. Co se mého kusu týká, nemám jedinou výtku.

            – Dobře se mi na něm sedí = tak, jak výrobce deklaruje, sedlo „rozkládá bodové zatížení do větší plochy“. Je třeba ale podotkout, že sedlo je jen menší část pohodlného posedu. Musí současně být správně nastavené, musíš mít správné, dobře padnoucí kraťasy a s vložkou co Ti vyhovuje. Jezdím Siroko a žádný problém – žádné poškození kraťasů o sedlo. Jen mám z letošního ročníku lehce nepříjemnou zkušenost, kdy na bikefitingu před závodem mi fitter dal na výběr, pro kterou polohu chci sedlo nastavit – zda na horní úchop, nebo na jízdu v hrazdě. Protože více času trávím v horním úchopu, nastavil to pro něj a ja si druhý den vyšlapal velmi pěknou, dočasnou, erektilní disfunkci (jeli jsme dva dny v kuse a najeli 444km na jeden zátah). Přesněji řečeno – ani jsem necítil, že ho mám. Sklopil jsem sedlo dolů, pak ho kousk vrátil (výsledek byl o 4,5 stupně dolů než bylo původní nastavení) a s tím už v pohodě dojel závod.

            Negativa:

            – cena = pro někoho je možná 11500,– v pohodě, ale za mne je to darda! Já si to byl schopen odůvodnit jen díky tomu, že po zkušenosti z předešlého ročníku (dokonce jsem uvažova že s cyklistikou skončím, protože to vypadalo že jsem si tím odrovnal nenávratně kolena -mám v nich počínající artrózu) jsem chtěl udělat maximum pro to, abych dojel ve zdraví.

            – potenciální problém v případě, kdy jejich parametrický model prostě nedosáhne potřebného tvaru, který bys Ty potřeboval. Zůstane Ti drahé sedlo, které se bude blbě prodávat.

            Celkově, pokud bych se měl na základě svých zkušeností znovu rozhodovat, tak bych do něj šel znovu. Jak to vypadá, za pár dní mi dorazi Canyon Grail, který si přestavím na kolo pro dálkové závody a Ultimate bude už jenom na silniční ježdění.

            Praktický poznatek: Moje skušenost s lidma z Posedel je velmi dobrá – něž jsme objednal sedlo, měl jsme nějaké otázky a byo možné se s nimi spojit a probrat s jedním z nich vše, co mne zajímalo, přes videohovor. Nechával jsem si sedlo poněkud modifikovat, protože jsem měl specifické požadavky – něco jsme během rozhovoru zavrhli, něco zůstalo a oni mi poradili, jak to zapsat do poznámky k objednávce tak, aby to jejich kolega správně pochopil. až budu obědnávat sedlo druhé, bude z jejich nové řady – základ bude časovkářský (drážka přes celé sedlo včetně nosu) s vyšším profilem (tak nějak říznutý gravelovým, aby lépe tlumilo otřesy na nekolika denních cestách).

            1 0
            • Pikaču  

              Diky za rozsáhlou reakci ale čekal jsem víc.

              Proc jsi přecházel na nové sedlo?

              Jaky je rozdíl staré ( selle) a nové joyseat?

              Stupně viz níže?

              Přece mi nechceš říct že sis nové sedlo pořídil kvůli achilovkam/ko­lenům :))))

              Tu erektilni dysfunkci znám z SQ labu ( resp. Tlak na hráz-perineum). Proto jsem šel do selle italia slr superflow a tím se toho zbavil. Sedlo mám nastavené na horní i spodní úchop. Drop mám 16 cm.

              K těm stupňům. Kolik bylo původní sedlo stupňů?

              Na kolik ti nastavil fitter to joyseat ktere jsi dal k 4,5 stupne níže?

              A ještě mě zajímá ta dira v sedle rozdíl mezi joyseat a selle.

              Díky

              0 1
              • Kos_CZ  

                Odpovědi:

                1. Proc jsi přecházel na nové sedlo?: Mám dlouhodobě problémy s koleny (vrozené – špatný tvar čéšky). Po OR2022 to vypadalo, že jsem si kolena namohl tak, že je to nevratné poškození a v pohnutí mysli jsem začal měnit vše, co mi přišlo pod ruku – zašel jsem ke specialistovi, rehabilitace, kompenzační cvičení, způsob tréninku (měl jsem chvíli trenéra, co trénoval britský paralympijský tým – jak příhodné :) ) a vyměnil sedlo, protože to byla poslední věc, co mi přišla, že mohu zlepšit. Nebylo to nic objektivního, jen pokus udělat maximum pro to, abych si mohl být jist, že víc už udělat nemohu.
                  1. Kolik bylo původní sedlo stupňů? Nevím – nikde jsem to neměl z bikefitingu napsané. To že jsme ho shodil o 4,5 stupně níž vím proto, že abych si to nějak smysluplně upravil v terénu, „měřil“ jsem to mobilem (lepší než od oka a asi nejpřesnější z toho, co měl člověk na trati po ruce). Jen bylo třeba si pamatovat přesnou polohu, jak jsem ho na sedlo položil.
                  2. Dira v sedle rozdíl mezi joyseat a selle: Mohu později dnes (v pondělí) odpoledne nafotit, pokud chceš – budu v garáži trochu debordelizovat.
                2 1
              • Kos_CZ  

                Tak tady je slibovaná fotka.

                2 0
            • becis  
              • potenciální problém v případě, kdy jejich parametrický model prostě nedosáhne potřebného tvaru, který bys Ty potřeboval. Zůstane Ti drahé sedlo, které se bude blbě prodávat.*

              Tohle teoreticky není problém. Na svém webu se chlubí informací že není problém sedlo vrátit, když ti nesedne.

              0 0
            • POC74  

              Zkusil si také třeba sworks romin Evo mirror? To je nadýcháný polštář a s dobrou vložkou paráda.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.