• atomek

    Zdravím,

    Mám na kole (https://www.endorphinrepublic.com/…park-930-eu/ ) brzdy Shimano M506 s 180mm kotouči SM-RT54 Center Lock, a uvažuju o výměně. Důvod je, že jsou těžký a ve srovnání s Formula The One, které mám na původním kole, se musím o hodně víc snažit, aby to vůbec zabrzdilo :) Jakou kombinaci nových brzd byste vzali? Formula The One je už asi historie, ale hledám něco podobného.

    Díky moc

    0 0
    • wladeq  

      The one byla hlavně sjezdová brzda za 10 tyček, pravda s ne úplně nejoslnivější brzdnou silou. Záleží na rozpočtu, xtr by tomu určitě slušely

      0 0
    • peppe  

      Já mám stejne kolo a přešel jsem na Shimano SLX 7000 a zatím super

      0 0
      • atomek  

        Ja presel nakonec na XT M8000 a SM-RT99, zatim taky bez potizi :)

        0 0
    • tomxxx  

      XTR tam nedávej, tohle už neni XC kolo, leda XTR trail verzi, ktera se od XT liší hlavně cenou. Dal bych tam XT nebo SLX, ale těch novejch bych se trochu bál, i když problémy už asi vyřešený u novejch revizí jsou.

      Druhá možnost jsou XT/SLX třmeny, páky Saint. Někdo to tu měl, chválili si tuto kombinaci, já to zatim nezkoušel, ale láká mě to.

      Ice tech kotouče sice všichni docela chválej, ale mě teda moc nesedly. Tím že maj hliníkové jádro, jsou dost měkké. Poměrně se mi kroutěj a v kombinaci s XTR, který maj malou mezeru, to dost často škrtá. Příští kotouče budu zkoušet sram centerline 2 piece. V kombinaci se shimano brzdama je ale odzkoušené nemám.

      Nebo nech kotouče co máš a kašli na to…

      0 0
      • atomek  

        Už tam mám XT a kotouče SM-RT 99 2×180mm. Prvních 100km pohoda, ale dneska to začlo ve sjezdu zlobit stejně, jak lidi popisují na fórech :( Páčka přední brzdy se propadla skoro nadoraz a zpátky se už úplně nevrátila. Účinnost taky klesla cca na polovinu. Zkusím to odvzdušnit, ale docela mě to vyděsilo. Pokud to bude dělat i potom, tak mi nezbyde než vzít hypotéku a jít do SRAM Guide :)

        0 0
        • milan.v  

          Jaké XT, 8000?

          0 0
          • atomek  

            8000

            0 0
            • milan.v  

              Všude se to tu píše = 8000 nebrat.

              0 0
              • atomek  

                Říkal jsem si, že Shimano už za ty 3 roky nebo kolik, a při tom počtu vyrobených kusů, muselo problémy dokonale pořešit, ale ono ne :D Jak jsem koukal, tak se to vyskytuje u více věcí se ServoWave. Moje příští brzdy rozhodně nebudou Shimano.

                Zvláštní je, že mi to dělá zrovna u přední brzdy. Ta je naplněná už od výroby, tudíž jsem na ni ani nesáhnul. Zadní, která je zkrácená a naplněná znova, zatím funguje bez potíží.

                0 0
              • Dag  

                8000 brzdy jezdím druhým rokem s ice kotoucema. Sjete dvoje desky, menen kotouc. Za tu dobu bez problemu. Jsem max spokojen.

                Pokud mas rozpočet do 10.000,– tak bych vzal zee nebo saint. :-)

                0 0
        • danielh  

          Ja mel na 2 kolech slx 675 a zadne problemy nebyly, kotouce sm-rt 76 s alu unasecem, ty slepovane srajdy sm-rt86 a vyssi sem nechtel.

          0 0
    • blackboy007  

      Vem Zee nebo Saint

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.