• nikeid

    dneska mi došly nové drátové schwalbe NN a RR 2.1 .. chtěl sem je nasadit na svoje fulcrumy (rm5), tak jsem trochu namydlil patky mýdlovou vodou, a jal se foukat (duše)

    prvně sem duši lehce předfoukl, aby se tam dobře dávala, potom dal na poloviční tlak, abych moh upravit plášť podle čáry (souběžně s ráfkem) .. ale vůbec se mi to nedařilo, v jednom místě (na obou kolech i na obou stranách každýho kola) to prostě ta čára zabíhala pod ráfek .. nedala se (ať sem vyfukoval kolo postupně jak sem chtěl) srovnat .. tak sem to zkusil fouknout na max, jestli si to sedne .. nesedlo .. teď když protočím kolo (jak přední, tak zadní) tak vidím, jak prostě v jednom místě to (nemálo) háže ..

    co s tím? =/ je možný, že je to tím, že mi pláště došly „složený“ každej do osmičky (aby byly menší) a drát se třeba nějak pokřivil?

    dík moc za rady

    0 0
    • JakeF  

      S duší si obecně sedaj pláště hůř, zvlášť ty nový TLR s těsnější patkou. Když na tom s tím tlakem nebudeš jezdit, tak bych to klidně na chvíli fouknul i přes limit. Ráfky by měly být stavěný na to, aby na horním limitu zvládly jízdu 100kg člověka v terénu… Anebo to nechat přes noc na maximu a ráno to zkusit znova, třeba se ty patky lehce natáhnou, srovnaj a už to půjde…

      0 0
    • Endy6  

      měl jsem stejný problém po nějaké době jsem zjistil že je to tou páskou co je na ráfku když jí srovnáš tak si to pekně sedne, ale je to dost náročné aby to bylo rovně, vyřešil jsem to tak že jsem si koupil pásku na bezdušáky a vyhodil jsem pásku a nahradil jsem jí lepící páskou která se nekroutí a nebrání plášti aby si sednul, funguje to parádně ani nemusíš používat mýdlovou vodu a plášť si pekně sedne

      0 0
      • nikeid  

        já tam narval schwalbe pásku (tu modrou), pěkně je přilnutá na ráfku, nemyslim, že by zasahovala do prostoru patky ráfku, že by byla v cesťe plášti, že by si kvuli tomu nesedl … schwalbe páska s schwalbe pláštema by měla být bez problému, ne?

        0 0
    • KubaBajk  

      Já na svých RM5 musím taky pláště usazovat. Zlobí to v místě, kde je ventilek.

      Postupuju jako ty s tím, že duši nafouknu tak, abych mohl pláště v ruce jakžtakž mačkat a hlavně s nimi v patkách ráfku hýbat ze strany na stranu. V místě, které nechce sednout, se v tomto poloprázdném stavu duše snažím natlačit plášť do patek co to jde. Pak vezmu plášť do dlaně a hýbu s pláštěm v patkách ze strany na stranu, jako bych chtěl bok pláště „vytáhnout z patky ráfku“. Samozřejmně to dělám s rozumem, nervu to moc a pozoruju čáru pláště, zda-li je po celé délce ráfku souměrně nad patkou ráfku.

      Když se mi zdá, že je to docela jakžtakž, přifouknu, zkontroluju a dle potřeby opakuju postup. Po zopakování tohoto postupu podruhé mi většinou už plášť sedí téměř rovnoměrně po celém obvodu ráfku. O tom se ujistím otáčením kola a pozorováním, logicky, stejně jako ty.

      Dofouknu ještě a zkusím ještě dle potřeby s pláštěm ze strany na stranu trochu pohýbat. Už je nafouknut= docela na fest, takže to prakticky nejde.

      Během tohoto postupu pořád kontroluju, jestli mi plášť moc nehází. Pokud ano, odfouknu a pohýbu s pláštěm v místě, které zlobí.

      Nakonec polohu vždy vyladím, trvá to tak dvě minuty. Velmi malé házení toleruju, jelikož to se vždy po ujetá několika kilometrů zcela vytratí. Sedne si to.

      0 0
      • nikeid  

        děkuju, zítra vyzkouším :)

        0 0
        • RendyD  

          Já to dělám tak, že lehce nafouknu a duši, resp.ventilek protlačím úplně dovnitř, aby vyskočila dovnitř pláště. Pak ventilek zase zatáhnu ven, přifouknu tak na půl a silně zatlačím zhora a to opakuji po obvodu několikrát, dokud plášť nesedí. Pak dofouknu.

          0 0
          • Vilém  

            Doufam, ze si to precte Kubabajk:)

            Nechapu co z toho delaji za vedu. Trochu namydlit, usadit, zarazit ventilek, nafoukat na mezni tlak, nebo pokud to nezaskoci, pak upustit.

            0 0
            • KubaBajk  

              Poslušně hlásím, že jsem si to přečetl :)

              Nikdy jsem plášť nemydlil, takže vyzkouším.

              A můj postup není věda, jen jsem jej popsal podrobně, není složitý. Čímž neříkám, že Tvůj postup není lepší.

              0 0
              • Vilém  

                Zkus, ta mydlinova voda fakt udela nekdy hodne. Tebe jsem zminoval hlavne kvuli tomu zatlaceni ventilku, kdyz sis stezoval, ze ti to nesedi u nej:)

                0 0
                • KubaBajk  

                  OK.

                  Doprčic, ještě se tu dozvím, že to celé ty roky dělám blbě, né?? :).

                  0 0
    • mastihuba  

      Schwalbe nebrat :)

      0 0
    • Nimrod  

      pokud si furt nebude chtít sednout, reklamuj. reklamujou to ochotně, jen mi takhle ještě 2× poslali házející plášť, než došlo k vrácení peněz… byl to rara 2.1 evolution, nn 2.1 evo byl bez problémů

      0 0
    • Kynio  

      Mně přišly crossmarky 2.1 v drátu poskládany taky nesmyslně do malé krabice z kupkola. Na kolech samozřejmě hážou a nedá se s tím nic udělat. Mám v nich notubes tmel a pásku s ventilkem od Rubeny. Drží to, ale dost hážou do stran. Nenadělám nic..

      0 0
    • Smazaný účet  

      Koupil jsem Schwalbe Lugano naštěstí jen jeden. Po nasazení plášť hází jako prase. Je černo červený a ten červený pruh je viditelně nesouměrně nanesený. Jsou to šmejdí, měl jsem o této firmě jiné mínění.

      0 0
      • Breakpain  

        Nevím no, je pravdou, že mi přijde, že Schwalbe skutečně vždy trochu háže. Maxxis (zatím 3. plášť) OK … tak nevím jestli je to jen štěstí nebo pravidlo.

        0 0
    • Mr.Dawe  

      Také mi hážou Schwalby, RR a RoRo 2,25 EVO TLR. Neni to nic extra dramatického, ale štve mě to. Další Schwalby si už hoodne rozmyslím. Zkus je reklamovat.

      0 0
    • nikeid  

      tak sem dnes zkusil (znovu) namazat mydlem (vic :D ) a pak foukat maximum .. kupodivu koukam na ten rafek a kdyz uz ta pneu byla fakt natesno, tak vyskocila carka a je to :)

      problem je, ze na druhe strane kola je to jeste v jednom miste zajety pod a ja uz se bojim prifouknout, je uz to fakt tvrdy jak kamen …

      0 0
      • RendyD  

        Odfoukni na měkký kolo, normálně ho zmáčkni k dobré straně a vytáhni ho, to musí vyskočit. Použij trochu síly.

        0 0
        • nikeid  

          „zmáčkni k dobré straně“ ? co si pod tím mám představit?

          0 0
          • RendyD  

            jakože to chytneš pořádně do teplejch a nátáhneš celý pokřivený bok přes ráfek směrem tam, kde máš zaskočeno, takže vytáhneš tu linku nad ráfek.

            0 0
            • nox159  

              chtel bych mit nekdy tvou silu, popripade bych te chtel nekdy videt :D

              0 0
              • KubaBajk  

                Na dostatečně měkkém kole to není problém. Tím spíš, když si představím, že to bude namydlené.

                0 0
                • nox159  

                  nekdy je problem i u uplne vypusteneho kola sundat plast z patky rafku jak brutalne tam drzi…

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Podívej holka, něco jiného je „někdy“ vyzout plášť a něco jiného je trochu potáhnou navrch patku pláště na téměř prázdné duši…že ty máš menstruaci, co?

                    0 0
                    • nox159  

                      proste ti to reknu tak cca 3 plaste ze sta jsou vazne porod a proste to tam nejde vzdy, takze za sezonu tak s cca 20ti plasti zapasim ale nekdy to vzdam a radeji nasadim novy a ten co nesel narvu na jiny rafek kde to pujde… :)

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Tak určitě…často pomáhá něco někam narvat, i když to nejde.

                        0 0
              • RendyD  

                Musíš jíst víc polívky…:-).

                Co nejde silou, musíš větší silou, případně nářadím správného rozměru a tvaru… taková gumová palice taky pomůže, jen nesmíš trefit ráfek…:-)

                0 0
    • nikeid  

      tak sem to nakonec vyresil .. znovu (potreti) mydlem, nafoukat na plnej, v kritickych mistech zkusit „vyndat“ rukou (stejne to asi nepomohlo) a pak parkrat nechat to kolo spadnout a odrazit od zeme (v miste, kde si plast nesedl) .. po par hopsanich se vsecky mista spravili a plaste konecne nehazi :) diky moc za rady

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.