Schwalbe Lite skin a Snake skin, přední vs. zadní

6 nepřečtených
  • BB

    Na pláštích 27+ je docela velký rozdíl ve váze verzí lite skin a snake skin. Uvažuji o tom, mít alespoň na jednom kole lehčí verzi. Ze svých zkušeností vím, že více defektím na zadním kole. Je dobrý nápad dát RoR 3.0 snake skin dozadu a RoR 3.0 lite skin na přední ? Zase při rychlé ztrátě tlaku v předním kole je větší problém. Kombinujete někdo pláště s různým stupněm ochrany proti průrazu ?

    0 0
    • Slaany  

      Já (65kg)vozil Rony lite skin performance (27.5) na předu i vzadu na HT. Defektil jsem taky vždy jen zadní. Za rok ani jeden předek. Nicméně pro klid jsem s novým kolem (29")osadil Ralfa Snake S na zadní a Rona Snake na přední. Navíc na fullu a v bezdušové verzi, tak už snad bez defektů letos.

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud to vozíš bez duší, tak bych lite skin verzi určitě nebral. Zatěsňují se hodně blbě a u objemných verzí to bude ještšě horší.

      0 0
      • BB  

        Vozím to bez duší a ohledně lite skin verze jsem zjistil dvě zajímavé věci. Jednak jsou o něco mohutnější, než snake skin verze. Nyní jsem dal dozadu ss verzi 3.0 a je úplně stejně velká jako lite skin 2.8. Jde o RoR. To mě docela překvapilo a další věc je, že dostat LS verzi od ráfku při sundavání je porod. Mám ráfky IBIS 742, asi mají nějak více tvarovaný okraj, nevím. Musím si obout boty s ostrým podpatkem a jedině šlapáním to utrhnu. Naproti tomu SS verzi odtrhnu od ráfku rukou. Tak to jsou kromě váhy plusy a mínusy. Ale když říkáš, že běhoun je v podstatě stejný, tak to ten SS ve předu bude určitě fajn, nepamatuji, že bych ve předu prořízl plášť z boku. Dík za info.

        0 0
        • MlokCZ  

          Sundání z patek ráfku je o především o náhodě na konkrétní kus. Už jsem to tu psal jinde, že jsem jeden plášť (snake skin verze, už nevím, jestli to byl zrovna RaR nebo jaký, ale to je fuk) musel po půl hodinovém boji z patek dostat použitím dvou šroubováká. Vše tedy na UST ráfkách, které mají navíc hranku proti skočení patky pláště do středového žlábku (takže když se sejdou tolerance plášť vs ráfek, tak o tu hranku je to ještě horší, ale zase pro ježdění je tam super pro menší riziko svléknutí pláště).

          Od té doby jsem ale takový kus už neměl i když blbě jde skoro každý kus (ale další kusy už jsem vždy nějak z patek urval bez prasárny se šroubováky).

          U plus rozměrů nemám s reálnou šířkou žádné zkušenosti. U klasiky 2,25" dle většího množství kusů lite skin i snake skin verze ± stejně široké (vždy se liší kus od kusu, ale v průměru to bylo nastejno).

          Lite skin vs snake skin se liší kostrou 127tpi vs 67tpi. V reálu v testech průpichu běhounu vychází buď stejně nebo snake skin o bod více (tzn. jsou na tom skoro stejně, že se někdy trefí ještě do stejného hodnocení a někdy je to o bod vedle).

          Jak jedou je dle měření rozdíl také téměř žádný (za mě zanedbatelný).

          Já jsem tedy rozřezal z boku i nějaké UST Schwalbe, které měly boky výrazně odolnější než lite skin, cca podobně jako snake skin.

          Pokud boky neřežeš, tak lite skin bude na odolnost v pohodě. Tedy pokud nerozřežeš běhoun, kde ale snake skin v podstatě téměř nepomůže (už mám rozřezaný 5. kus RaR na běhounu, většinou to je jeden kousek za rok, teď naposledy minulý týden, byl to ještě starší kousek 2015, tak možná novější budou lepší a tentokrát to tmel nakonec dal po dolití čerstvého z lahvičky, díra tak na hranici jestli dát nebo nedát knot).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.