Satelitní TV-co je třeba, kde nejlevněji?

66 nepřečtených
  • .: Elessar :.1

    Ahoj, asi jako každý jsem nucen přejít u tv na digitální přenos, ale jsem z toho úplný jelen. Psal jsem i nějakému prodejci, ale odpověděl mně dost nepřehledně. Mohl byste mně tedy někdo říct, co je třeba k provozu a kde to najdu (odkazy kdyžtak), kde je to nejlevněji. Stačil by mi nějaký základní balíček programů. Díky za rady

    0 0
    • maajkee  

      ? Jsi mladej a tohle ti dělá problém?

      Pravděopodobně tvoji situaci vyřeší obyčejnej set top box a nic víc platit určitě nemusíš a chytneš na to zdarma cca 10 českých kanálů.

      0 0
      • jIrI___  

        Otázka je, jestli taková prcka jako Brumov bude pokryta digitálním signálem. Doma nemít televizi přes kabel od O2, tak nechytíme vůbec nic (kdo by si hyzdil barák satelitem, že jo :) )

        0 0
        • maajkee  

          mapa pokrytí

          Jestli chytnul analogovej signál, tak, že se na to dalo koukat, tak by měl v pohodě chytit i digitální.

          0 0
          • smith22  

            Není pravda!!!

            0 0
            • jIrI___  

              No tak nějak, ale nechtěl jsem maajkeemu odporovat. Analog nám kdysi šel (ČT1, ČT2, Nova) bez problémů, digitál nechytneme ani jeden.

              0 0
              • maajkee  

                V tom případě je potřeba si stěžovat a možná ještě není zapojenej žádnej dokrývací vysílač, ty jsou na řadě až po těch hlavních.

                0 0
                • jIrI___  

                  Jo, obec už to řešila. S takovým výsledkem, že pokrytí signálem se poskytovateli nevyplatí, protože je tu moc kopcovitý terén nebo něco v tom smyslu, já tomu moc nerozumím. Takže se tu člověk bez satelitu nebo kabelu na televizi prostě nepodívá :D

                  0 0
                  • maajkee  

                    V tom případě bych se jim vysral na televizní poplatek, hajzlům!

                    0 0
                    • smith22  

                      jj tohle se mi už taky kolikrát honilo v hlavě :-)…a až dojdou vymáhat tak říct, že žádnou televizu nemám ne?Co to je televize? :-)))

                      0 0
                  • smith22  

                    typické problémy na obci :-) moc dobře vím o čem mluvíš :-)U nás se kdysi dávno řešilo jestli rozšířit programovou nabídku na místní kabelovce …samozřejmě to ztroskotalo na malém počtu zájemců.Teď sme zprovoznili 15 let starou parabolu, koupili kartu Skylink + modul a sme vysmátí.Na HD programy je radost koukat

                    0 0
              • smith22  

                Jde totiž o to jestli je v dané lokalitě vysílač digi vysílání a jestli je dobře ,,vidět,,.A né všude kde byly analog vysílače se ještě digitalizovalo­.A ani tak to není 100%.Analog sme z Brna kdysi chytali ale ikdyž máme původní antény na domku poměrně vysoko tak MUX4 kde je vysílač umístěn na Fakultní nemocnici Bohunice v Brně nechytáme(stačí pár kopců a je po srandě)A to nejsme žádná díra po granátu!A o 2 ves­nice dál už ten MUX4 chytají .-)

                0 0
        • malej honza  

          Když jsem se byl ptát na set top box (zanedlouho mě to čeká taky), tak mi pán říkal, že digitální vysílání potřebuje dobrou anténu. Záleží na tom víc, než u analogu. Musí mít totiž „správně nastavený zesilovač“. Možná se vyjadřuju blbě, ale v podstatě je to tak, že ne vždy je výkonnější zesilovač ku prospěchu. Takže je potřeba si nechat anténu udělat od někoho, kdo tomu rozumí.

          Jinak v bytě máme satelit od skylink a je to paráda. Zaplatíš na začátku za parabolu a dekodér a pak už je to zdarma (až na koncesionářské poplatky, případně nějaké zakódované programy)

          0 0
          • felix.org  

            Já teda pozemní digitální vysílání chytám na malou venkovní anténu z Tesca za 180,–Kč strčenou venku za oknem :-) Je ale fakt, že v centru Brna. Analog jsem na tu samou anténu skoro nechytal…

            0 0
            • malej honza  

              Ono je to závislý asi na hodně faktorech. V Brně jsem chytal digital na malou anténku od Tv tuneru k počítači a bez problému. Chtěl jsem tím spíš říct, že pokud není příjem ok tak to ne vždy vyřeší pořádnej zesilovač k anténě…

              Když jsem se na to ptal v obchodě, tak mi servisák sdělil toto: „anténařina je duchařina“ je to holt o náhodě :-)

              0 0
      • .: Elessar :.1  

        set top box neni u mna reseni, neni to tu mozne

        0 0
      • Vilém  

        Ptal se na satelit, ne?

        0 0
    • ZuzicK  

      Není lepší u televize nesedět? :-)

      0 0
      • jIrI___  

        … ale ležet? :)

        0 0
      • maajkee  

        No my jsem po dohodě s partnerkou nedávno rozhodli, že televizi z domu odstraníme, stalo se a kupodivu dál žijem :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja prave premylsim nad televizi…a asi ji koupim,a le ne kvuli teelvizi, ale na koukani se na filmy. Rozmyslal jsem mezi projektorem a plasmou a vyhrava plasma – byt mensi uhlopricka , ale za stejne prachy jak projektor ma hezci barvicky, spotreba stejna. A televize se z PC da pustit taky.

          0 0
          • maajkee  

            No my se na filmy mrknem vždycky na noutu, když si člověk dřepne na sedačlku a dá si ho před sebe na stůl, tak se na to dá v pohodě dívat :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              No jasne..planujem zarizovani bytu, tak promitaci plocha bude pred sedackou:)

              0 0
              • jIrI___  

                No jen abys to měl z čeho zacálovat, dneska jsem tě viděl ve škole jen popocházet po chodbě tam a nazpátek :-)) (čekal jsem tam na ústní jatka z fyziky).

                Jinak rozumná volba, sledovat filmy na noťasu stojí za prd.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Hhh…ja te uplne prehlidl, trochu jsme lital za sekretarkou kvuli cestaku-jednou odesel bez otevreni dveri kdyz tam zrovna nekdo byt. Tak tehdy jsi mne asi videl.

                  Jinak dokud makam, jsem za vodou, protoze frantici plati v eurech:)

                  0 0
    • PepikRapik  

      A co si vlastne prejes – prijem pozemniho (DVB-T) nebo satelitniho vysilani ?

      0 0
    • Lister  

      Zadej si do vyhledávače něco ve stylu „prodej satelitů“ a vypadne ti spousta odkazů.

      Potřebuješ parabolu, pak konvertor (ta krabice na konci tyče před parabolou) – je to vlastně přijímač. Většinou se kupuje dvojitý konvertor na příjem ASTRA 1 a ASTRA 3 v jedné krabičce – tzv monobloky. Vevnitř jsou dva přijímače pro každý satelit zvlášť a přepínač, který mezi nimi přepíná. Od satelitu pak vede jediný kabel. No a pak potřebuješ už STB – krabici pod televizi.

      A teď se jen rozhodnout, zda ti stačí SD satelit nebo chceš HD satelit, zda stačí jeden tuner nebo dva nezávislé tunery – podle toho se pak volí i nákup konvertoru – na dva tunery potřebuješ dvojitý monoblok – vlastně 4 přijímače (a myslím, že v této fázi to začíná být stejně nepřehledné jako ten email od prodejce :-)) V neposlední řadě můžeš chtít i nahrávání – nejkomfortnější je situace s dvojitým tunerem a možností nahrávání – něco nahráváš a na něco jiného se díváš bez jakýhkoliv omezení.

      A jako poslední je dekódovací karta poskytovatele signálu – v CR nejrozšířenější Skylink a CZlink – máme ten první.

      Důležitá je ale tahle informace – v podstatě nemusíš nic řešit, stačí se rozhodnout, co ti bude vyhovovat a koupíš vše v jednom kompletu, který sestaví prodejce dle tvých požadavků.

      0 0
      • Lister  

        Ten druhý poskytovatel se správně jmenuje CSlink :-)

        A pokud stačí základní balíček českých a slovenských programů, tak stačí jen kartu zakoupit a další sledování už je zadarmo – není tedy podmíněno placením dalších poplatků – ty se platí za další programy jako třeba sportovní programy, dokumentární programy, HBO atd…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych začal tady: http://www.digitalnitelevize.cz/

      0 0
    • PHiLiPZ  

      ak planujes pozerat HD a este HD TV nemas, mozes kupit TV z DVB-S2 tunerom

      sice je menej citlivy a dlhsie trva preladenie (Samsung a Panasonic co pouzivame v porovnani so STB), ale staci 1 dialkove ovladanie a vacsinou sa po pripojeni HDD da aj nahravat

      0 0
    • Tom23  

      Pořiď si satelit a máš klid…;) a zároveň, když tě to chytne máš to jako koníček. Viz → www.parabola.cz

      0 0
    • potápěč  

      takže v Broumově digitální signál je. Dá se chytnout na černou horu. K tomuto je potřeba set top box. Jelikož jsem v minulém týdnu šteloval matce telku tak vím že to funguje. Jinak ono záleží kde v Broumově bydlíš. Dole negerská ulice a okolní vesničky myslím že nepůjdou úplně nejlíp. Já jsem také z Broumova a používám satelit a nemám s tím žádný problém. Postup jak a co je potřeba máš o několik odpovědí víš. Nebo se podívej na parabola.cz

      0 0
    • VW  

      Když ses ptal na satelit, tak ti nebudu odpovídat na SetTopBox pro pozemní digitální televizní visílání ;o)

      Jestli o tom moc nevíš a chceš si to instalovat sám, tak si kup balíček s předladěným přijímačem a CSLink nebo SkyLink kartou (jednorázový poplatek a pak už nic).

      Přijde ti:

      • Držák na stěnu (nebo jej doobjednáš pokud není v setu)
      • Parabola v demontu
      • Konvertor (ideálně monoblok pro 2 družice
      • přijímač
      • karta CSLink nebo SkyLink
      • případně nějaký kabel

      Komplet pro HDTV tak do 5.000 Kč.

      Předladění bývá za poplatek (třeba 150 Kč).

      Než to objednáš, zjisti si světový strany a jestli máš přímý výhled na oblohu tam kde je družice (pro CSLink a SKylink je to Astra a téměř jih) – signálu vadí i listí na stromě !

      Pak dáš držák na stěnu, složíš parabolu, na rameno dáš konvertor, připojíš koaxiálem s přijímačem, ten spojíš s TV, pozapínáš, přepneš na nějaký volný kanál a pomalinku se snažíš najít signál. Až ho najdeš, dotáhneš lehce šrouby a postupně dotahuješ a mikroskopicky pohybuješ s talířem, až je podle ukazatele signálu tento nejlepší jaký dokážeš takhle ručně naštelovat. První ladění jsem absolvoval položením paraboly na židli u otevřeného okna, abych pak nešaškoval dlouho na stěně.

      Pak musiš nějakou půlhodinu počkat, než se ti stáhnou dekódovací sekvence pro kódované kanály (Nova, Prima, CT1 atd.).

      Co je přesně součástí jednorázového poplatku u obou zmíněných společností si najdi na jejich webu (je to ale plus mínus to samé). Pokud pack chceš něco navíc co se platí (HBO, XXX a další věci, tak pak už se měsíčním poplatkům nevyhneš).

      Uvedeným způsobem jsem instaloval doma před rokem a něco komplet 1 parabola na 2 družice současně + 2 přijímače současně. Bezproblémové, nic dalšího kromě USB harddisku k jednomu přijímači jsem už nemusel platit.

      A kde to koupíš nejlevněji ? To ti fakt jde o těch pár korun o které se to kde liší ?

      0 0
      • miki  

        Dnes každá lepší televize umí příjímat satelitní vysílání DVB-S2 ,proč mít dva ovladače na jednu televizi?.Na to je dobré se orientovat už při nákupu TV.pak stačí koupit parabolu a LNB nejlépe na 2 satelity 23,5°E,19,2°E .

        0 0
        • Vilém  

          Komfort ovladani vestavenych sat prijimacu je vcelku zalostny, oproti samostatnemu satu.

          0 0
        • Lister  

          A co když chceš tvojtunerový přístroj s pevným diskem s možností současného nahrávání nějakého programu a sledování programu jiného?

          0 0
        • Hornet  

          Mat dve dialkove? to je nejaky problem? Problem je potom prevadzka satelitneho prijmu v TV…presne ako pisu nado mnou Vilem a Lister.

          Mozno to niekomu staci, ale komfort a moznosti samostatneho sat. prijimaca sa nedaju porovnat z DVB-S v TV.

          0 0
    • Mark-H14  

      Vužuju tohle vlákno a poprosím zdejší satelitní odborníky o radu.

      Jaký satelitní příjmač byste mi doporučili?

      • stačí sledování na 1 TV
      • ideálně v HD kvalitě
      • je rozdíl mezi HD a FULL HD? TV mám FULL HD
      • potěšilo by mě kdyby šlo nahrávat, tak abych si mohl pustit třebavečer etapu TDF ze záznamu
      • takový detail je stříbrná barva, aby to zapadlo, ale není topodmínka
      • koaxiál mám přiveden při stavbě domu před sedmi léty, ale bohužel jes AL stíněním – je to problém?

      Díky moc za info.

      0 0
      • Hornet  

        Tých prijimačov je v sučastnosti na trhu velmi vela, každy si háji „svoju“ značku – ako aj biky :-)

        Ak sa chces dozvediet viac, pozri na tvfreak.cz, solídna stranka.

        Koax, ak si ho nepouzival, radsej vymen za Cu (napr. Belden).

        HD/fullHD v podstate vsetky prijimace, ktore su označené HD, by nemali mat problem zo spracovanim tohto signalu v 1920×1080i, v 1080p nevysiela nikto, len prijimač može dopočitat – to su tie kvalitnejsie.

        Snad s tych kvalitnejsich ti mozem odporucit Technisat, Vantage, Dreambox, VU+, Xtrend,

        Zalezi kolko do toho chces investovat, ceny tych lacnych su uz od 60–70€(radsej nebrat), okolo 120–150€ taky stred a potom pri dvojtunerovych sa cena splha cez 200€.

        0 0
        • Mark-H14  

          díky

          0 0
        • Lance  

          http://www.tipa.eu/…ka/d-126415/

          co tenhle?

          0 0
          • Mark-H14  

            Včera jsem byl v Tipě v Opavě a právě mě zaujala tato nabídka, což je stejný přijimač :)

            http://www.tipa.eu/…92/d-126884/

            0 0
            • Hornet  

              Podla tej recenzie na parabole.cz to nevypada zle :-) ale vychvalili tam uz vselico…

              Zvlada dokonca nahravat dva programy z jedneho TP a sledovat dalsi, je certifikovany skylinkom (aj ked niektori experti su dost proti).

              Celkom dobra cena za ten komplet.

              0 0
              • Mark-H14  

                Díky.

                0 0
              • Mark-H14  

                Teď mě kamarád upozornil, že mnou vybraný model snad nemá možnost propojení s internetem, pro přípdnou další možnost jak sledovat satelitní vysílání, tak nevím…

                0 0
            • Lister  

              Pokud tě zajímá hlavně nahrávání programů, tak bych si u přístroje snažil zjistit, jaké externí úložná zařízení podporuje.

              Často totiž satelit neutáhne externí přenosný pevný disk bez přídavného napájení, externí 3,5 palcové disky s vlastním napájením můžou mít problémy s automatickým uspáváním po vypnutí přístroje, nemusí být podpora NTFS, ale často zvládají jen FAT.

              Všechny tyto potíže nemusíš řešit, pokud tam nacpeš flash disk, ale tady máš jen omezenou kapacitu – na občasné nahrávání stačí, ale počítej u SD 1–3GB na hodinu záznamu, u HD 2–5GB.

              0 0
              • Hornet  

                Ano, spravna pripomienka. Dost prijimacov ma tieto problemy. Problem moze byt s kodovanim nahravky, niektore ukladaju zakodovane, alebo sa nedaju naslene prehrat v PC atd.

                0 0
                • Lister  

                  Zakodovaně by se mělo nahrávat jen v okamžiku, pokud přepneš na jiný kanál. Pokud je nahrávka odkodovaná, tak už by pak neměl být problém to v PC nějak přehrát. Je pravda, že často se neobejdeš bez drobné konverze.

                  Náš přístroj nahrává do formátu TP0 – sice je to běžný MPEG2 formát, ale PC to běžně nepřehraje, je nutné to pomocí programu „přebalit“ do .mpeg a pak už to jde.

                  Ale je pravda, že to je opruz. V kombinaci s tím, že náš přístroj je sice dvojtunerový, ale nedokáže vnitřně sdílet dekódovací kartu mě už hodně dlouho nabádá k tomu, že bych chtěl něco jiného – sdílená dekódovací karta je podmínkou. Asi skončím u nějakého Vantage.

                  0 0
                  • Hornet  

                    Vantage je dobra znacka, obrazovo je vyborny. Ja mam Technisat Isio, dvojtunerovy, ale tam je potreba dokupit dva CAM moduly a dve karty. Obraz a zvuk je vsak exelentny.

                    Teraz je skoro novinka na trhu Xtrend 9500/6500. Velmi vychvaleny, to by som mohol doporucit.

                    Tu je obsiahla debata: http://www.tvfreak.cz/…d-et65009500

                    0 0
                    • Lister  

                      Jestli se dívám správně, tak tohle je jednotuner, ale jen podle prvního obrázku – díky za tip, pročtu.

                      Dvě karty, určitě nechci, platit další peníze za druhou už mi přijde zbytečné, pokud jsou na trhu přístroje, které ji dokáží sdílet pro oba tunery – Vantage to tradičně umí.

                      0 0
                      • Hornet  

                        Myslim ze v clanku je rozpisana 6500-ka, jednotuner, ale s funkciami dvojtunera. 9500.ka je dvojtuner, ale drahsi. Aj ta popisoana 6500 dokaze toho vela.

                        Dve karty – rocne je to za Next 33€ ale plus dalsi modul…ale nechcel som na zaciatok Linux, tak som zvolil uzavrety ytem Technisatu. Ano na trhu je viac prijimacov co dokazu zdielat jednu kartu, da sa vybrat :-)

                        0 0
              • Mark-H14  

                Díky za připomínku, snad to něják zjistím. Bohužel si nemohu dovolit koupit přístroj za 10 a více tisíc, proto mi přišel ten GoSat GS7056 jako dobrá volba.

                http://shop.atoselektro.cz/…_d26277.html

                Bohužel nejsem v tomto oboru zněhlý, tak polovině věcí ani nerozumím. Píšou u něj:

                //USB konektor na zadním panelu přijímače slouží k připojení harddisku, nebo USB flash, které lze použít nejen k nahrávání TV programů, ale taktéž k přehrávání multimediálních souborů (video, hudba, foto). //

                GS7056HDi umožňuje nahrávat až 2 HD programy a třetí program sledovat (ze stejného transpondéru).

                Záznamy jsou ukládány odkódovaně a lze je proto přehrát kdykoliv, a to i po změně Irdeto klíčů. Samozřejmě ale jen v satelitním přijímači, přehrávat záznamy pomocí PC nelze.

                0 0
      • pee.tr  

        Mám přiveden 25 let starý koax s Al stíněním ještě z analogové doby, kdy vedl od antén. Nyní ho mám už několik let píchlej do LNB a dosud žádný problém. Je fakt, že HD sleduji na jiném kabelu, ale v SD příjmu takový kabel problém určitě není.

        0 0
    • kulic  

      Ahoj, mohu doporučit www.chcisatelit.cz tady ti dobře poradí nemusíš hned objednávat stačí jim zavolat a nebo vyplnit kontaktní formulář a někdo se ozve, umí dobře poradit a vše vysvětlit.

      0 0
      • Gabbo  

        Asi jsi s nimi hodne spokojen kdyz jsi se kvuli tomu zaregistroval?

        0 0
      •  

        a můžu to u tebe objednat hned teď a tady?

        0 0
    • Lister  

      Když už to někdo vytáhl tak řeším jednu věc.

      Potřeboval bych doma zařídit nějakou sestavu, která by dokázala nahrané satelitní pořady streamovat přes domácí síť pro ostatní zařízení – chytrá televize, tablet, počítač. Napadají mě dvě řešení – satelit, který dokáže přímo streamovat nahrané pořady do sítě – nevím jestli něco takového existuje a zda by dokázal zároveň streamovat třeba pro dvě zařízení a k tomu nahrávat – nepředpokládám.

      Druhá možnost,a si reálnější – kvalitní satelit a k tomu přes USB připojený siťový disk (něco ve stylu WD My cloud)

      V každém případě je podmínkou dvojtunerový satelit se sdílenou dekódovací kartou, který dokáže ukládat do nějakého běžně přehrávaného formátu – ideálně ts.

      Má s tím někdo zkušenosti?

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.