• speedou

    Ahoj,

    v létě vyrážíme do Saalbachu tak hledám ubytování. Cena 50euro za noc pro dvě osoby v pensionu je pro nás moc :) co mi sdělili v infocentru, podle map i podle příspěvků tady na foru je nejbližší kemp ve Viehhofenu. Máte někdo zkušenost jak ten kemp vypadá, koukal jsem že je hned u silnice(i když to neni zrovna hlavní tah), ale neni přímo ve vsi, je tam někde blízko obchod? A jaká je cesta do Saalbachu? Nejsme zrovna milovníci asfaltu tak 15–20km denně po silnici bychom si rádi odpustili, vim jsme lenoši :) No ona jedna cesta je cca 8–10km podle toho jestli do Saalbachu nebo do Hinterglemmu. Tak jestli někdo máte někdo osobní tip na bližší možnost stanování? Podle sdělení z infocentra by měl ůdolím jezdit autobus s možností přepravy kol,máte někdo zkušenost i s tímto, jestli to opravdu funguje?

    Dík za předání zkušeností :D

    0 0
    • jesss  

      A není náhodou v okolí Saalbachu ubytko třeba za 25–30euro za noc, ale máš v tom i permanentku (kolik dní jsi ubytovanej, na tolik dní je zdarma permice)? Což by se ti určitě vyplatilo víc než nějaký kemping a pak permici kupovat. Nejsem si tím stoprocentně jistá, ale myslíš, že zrovna Saalbach tuhle výhodu má. Prostě ti ubytování pokryje kompletní náklady na ježdění. Určitě se po tom pobádej. Je to veká výhoda…

      0 0
      • AsiJura  

        Myslím, že tomu říkali Joker card ne? Bylo to v nabídkách určitých penzionů. Když jsme se minulý rok o to zajímali, měli jsme v plánu zrovna tohle.

        0 0
    • Radari  

      Co pise Jess je pravda . Ja tam byl ted v lete a bydlel v kempu zde : http://www.glemmerhof.at/

      Dojizdeli jsme kazdy den autem. Kemp byl teda levny , ale u reky a zrovna to bylo obdobi destu , takze docela rachot .

      Po odjezdu jsme zjistili ze se da sehnat takzvana JOKER CARD

      http://www.saalbach.com/…er-card.html

      Ktera kombinuje lene ubytovani a permici na bikepark . Tohle bych vyuzil spise nez camp .

      0 0
    • speedou  

      Jo to máte pravdu, ale (to jsem nenapsal) máme v plánu využít lanovky jen jednou na vrchol Schattberg (a to jen druhou část lanovky, jestli je to možný) jinak všechno ostatní si poctivě vystoupáme vlastní silou ať si těch super sjezdů náležitě vážíme :D jinak je fakt že joker kard je super věc, ale ne pro náš účel, proto shánim ten kemp. Co píšeš ty Radari, to je přesně ten kemp který jsem našel, jak to vypadá? Kromě toho že když zaprší je metr pod vodou :D jde mi hlavně o něaký ten obchod v sousedství, nejradši bych totiž za celý pobyt do auta nesed :D taky je dobrý vědět kdy je tam to období dešťů? O tom autobusu s možností přepravy kol nic nevíte?

      0 0
      • Radari  

        Obchod je par km daleko smerem na saalbach . Je to samota , stary kemp s hospodou , tak 3 cenova :) Ale zase levny a neplati se nic za teplou sprchu . My jsme to meli spise jen na prespani , cely den jsme travili v Saalbachu .

        Spis se me tam nelibilo . Bez auta to asi nepujde , Spise pohledej neco jineho .

        0 0
        • speedou  

          Tak to nejsou zrovna uplně dobrý zprávy, ale neni kde blíž kempovat. Budemem to mít taky jen na přespání.

          0 0
    • malamala  

      Z Viehhofen se dá vyjet na Gr. Asitz. Na jednu stranu je to do Leogangu, na druhou do Saalbach. Po žádném asfaltu jezdit nemusíš. Pokud chceš na Schattberg, tak sjedeš z Gr. Asitz do Saalbach, tam přejedeš silnici a už stoupáš na kopec.

      Z Vieh. na Gr. As. je to cca 11 km s převýšením něco kolem 1.100 m. příjemný kopec na roztočení nohou. Jezdí se tudy jeden závod ze místní série „kopco-šrotů“, ženy to jezdí kolem hodiny a tak jako chlap budeš na kopci za chvilku. Ale budeš zklamán, protože v této oblasti jsou jen kopce do 2.000 mnm

      :-(

      0 0
      • speedou  

        Jo takhle, no pro nás je 1000m převýšení plnohodnotná denní dávka :) Ale každopádně jsi mi dal dobrý tip na další vyjížďku. Co se týče těch kopců do 2000m.n.m. tak tuhle oblast jsme si vybrali úmylsně, protože podle mě nad tuhle hranici už jsou cesty spíš pro pěší výstupy :)

        0 0
    • baboon  

      Zkusím oživit – chtěli bychom narychlovku tenhle víkend do Saalbachu – nějaký tip, jak vyřešit bydlení? Joker card už je „jen“ 30% sleva a ubytování za rozum už tam nic moc není (hledal jsem jen přes booking / trivago). Navíc část výpravy by jela už v pátek, další kousci se připojí v sobotu..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.