• Japhy

    Vím že je to otázka typu „pane Lorenc, uvezu to?“, ale protože nemám zkušenosti s obtížností trailů v téhle oblasti, obracím se na zkušenější a zcestovalejší. Zvládne devítiletá dcera aspoň část toho pětilanovkového okruhu v Saalbachu, nebo to vyžaduje dospělácké skillz a fulla? Má obyč. 24'' Meridu s pružinovkou a véčkama, dává na ní vcelku s přehledem Singltrek pod Smrkem (z černých zatím jen kolem Měděnce, od Hubertky do Libverdy jsem s ní ještě nejel). Na té trase jsou modré a červené úseky, nevím k čemu by se daly obtížností přirovnat ty červené a pokud to bude technicky moc, je tam objízdná alternativa?

    0 0
    • Webonaut  

      Červený bych přirovnal k tomu nejtěžšímu co najdeš v Rychlebkách na Superflow, jen jsou mnohonásobně delší. Naklesat 5000m je zápřah i pro zkušenějšího dospělého a zvládnout Big 5 v jednom dni představuje celodenní výlet (lana končí v 16h) v slušném tempu.

      Technicky se s tím poprat dá, bál bych se spíš jestli zvládne celej den na brzdách. Nejdřív bych zkusil jestli dá delší jízdu z kopce na Milky Way trailu a přilehlých lajnách na stejným kopci. Singletrek pod Smrkem je pojazd po rovině a oproti alpským kopcům není příliš referenční.

      0 0
      • Japhy  

        Fajn, tušil jsem to. Zkusíme ten Milky Way trail a uvidíme jak to půjde. Ekvivalent Superflow v Rychlebkách by mohl být v poho, mám najeto. Ale určitě jsem nemyslel dát Big 5 najednou, to bude dozajista záhul i pro mne (pokud se vůbec na celý den dokážu urvat z rodinného dovolenkování), spíš vyzobat nejlehčí kousky. Ideální by byl nějaký seznam trailů dostupných z těch 5 lanovek s Joker Card, které by se s dítětem daly včetně návratu do Hinterglemmu.

        0 0
        • MirosPikos  

          9-letý díte bych nevzal ani na Milky Way. Nejde o to, jestli to dítě sjede nebo nesjede. Ale spíš o to, že já tam může někdo docela dobře smést. Vzhledem k tomu, že dítě pojede velmi pomalu a naopak to tam může někdo hezky kulit, malou neuvidí, podcení to, nebo nebude mít mozek a malér je hotov. Jiná by byla, kdybych se chtěl dítěte zbavit, ale to bych ho vzal rovnou na Adidas line :) Mrkni na nějaký videa pro představu.

          https://youtu.be/MhS_eEOY6dI

          Nebo tohle moje, ale je to nesetřihaný, tak je třeba si milky dohledat.

          https://youtu.be/CmxRfEPxfoI

          0 0
          • peo  

            Souhlas. Jsou tam úseky který určitě dá, ale doopravdy nikdo nepředpokládá že se tam bude „motat“ malý dítě. Část lajny v Leogangu je několik metrů široká dálnice, ale nechtěl bych bejt v kůži toho kdo za zatáčkou pošle lavici a v letu zjistí že za „horizontem“ je na dopadu dítě. Jediný co mě přijde reálný je přejezd ze Saalbach do Leogangu a zpět. To je po turistických cestičkách.

            0 0
            • motacek  

              Takze se da objet korenovy wurzel trail? Navic jsem se dival ze je tam solidni prevyseni pokud pojedes tam a zpet vrchem

              0 0
          • Webonaut  

            Já bych se na Milka Line (v prvním postu jsem ji nazval špatně) nebál. Je tam dobře vidět, dítě přirozeně jede před tebou a hlídáš mu záda, žádný záludnosti a dětí s rodiči jsem tam viděl snad víc než samostatných dospělých. Je vyloženě prezentovanej jako rodinný trail. To by člověk nemohl s dětmi třeba ani do Jedovnic.

            0 0
            • čel.A  

              Souhlas. Milky je rodinný trail. Ostatní už jsou spíše pro zkušené.

              0 0
          • bednous  

            Mohu se zeptat, proč je první video ze Serfaus a druhé ze Saalbachu? Docela to tu všichni motáte…

            0 0
          • tulda  

            Přesně tak. I kdyby to prcek sjel, tak to bude dost nebezpečný pro něj i ostatní. Připadá mi to stejná blbost jako učit malý děti bruslit na modřanský cyklostezce.

            0 0
    • embi  

      Singltrek je hladkej jak kachlíky v koupelně. Traily v Saalbachu mívaj vybržděný „braking bumps“ do extrémních rozměrů. A když jedeš tak dlouhej trail, tak je to záhul. Bez FS bych se tam trápil.

      0 0
      • Lada,s  

        ty vybržděné úseky byly na HT dost masakr, strašně mě to sralo :)

        Jinak Milky je hezký trailík ale za sucha nehezky klouže!

        0 0
    • mr.antik  

      i kdyby to byla celé hladká šotolina, neubrzí to rukama

      0 0
    • X-biker  

      Fakt to dítě nemáš rád??? Sám si tam makneš! A představ si mrně na HT na „V“ ty fakt nemáš rozum… To jsou hory co maji převýšení ne České kopečky.

      0 0
      • Japhy  

        Proto se ptám předem, abych zvládnul naplánovat alternativy. Samozřejmě jí nevemu na trail, co předem neprojedu sám, ale když už budem mít Joker Card, chci s ní aspoň párkrát vyjet lanovkou, aby měla pocit že bajkuje jako táta. Já osobně budu rád, když si za ten týdne rozkouskovaně jednou objedu ten pětilanovkový okruh, jinak se budu asi mrcasit někde u horní stanice s kočárkem.

        0 0
        • bathed  

          Nedává to smysl..... Jasně – když dáš hned z rána přejezd ze Saalbachu dolů do Leogangu, tam by ji to ještě mohlo i bavit. Ale každý další úsek ti ji znechutí tak, že to kolo v půlce zahodí. Zbytečně utracené peníze za lanovky (předloni to bylo tuším 40E) které nakonec nevyužiješ.....

          Předně si myslím, že na to nejdeš s ní nejdeš sdobrou výbavou a že to pro ni bude utrpení od prvního metru. Hledal bych něco lehčího – my, když byly děcka malé, jsme jezdili třeba do Wagrainu. Pěkný kopec, na výběr pěkné chodníky i ryze DHčkový terén s kořenama jak anakondy. Zkrátka první co bys ji měl naučit je jízda v úplně jiném svahu. Ty sklony jsou úplně jiné a každému děcku, které to okusí poprvé budou hořet ruce od dlaní až po ramena......

          PS: už to tu padlo – je to i pro dospělého člověka záběr jako prase. Já mám za sebou 35 roků endura a motokrosu. Přiznám se, že po 5gondel jsem byl zmlácený jak po 5ti hodinovém enduru druhý den (tzn. že to jedeš podruhé).....

          0 0
          • Japhy  

            Nejedeme tam letos primárně na bajky, jedeme s kočárkem. Budeme mít v rámci ubytování Joker Card ⇒ cenu lanovek prosím neřešit. Nechci s dcerou rozhodně lámat nějaké rekordy a nutit jí do nějakých technický peklíček, nedělejte tu ze mne Herodesa, proto jsem taky hodil dotaz do pléna. Když po zkušební jízdě usoudím, že ani ten Milka Line by pro ní nebyl, objevím snad nějakou zásobovací šotolinovou cestu od libovolné lanovky dolů do Saalbachu, to bude bohatě stačit. Hlavně jde o to vyvezení lanovkou, to jsem jí už neprozřetelně slíbil. No a já se doufám na celý jeden den urvu na ten okruh.

            0 0
            • mirorek2  

              Na té šotolince mi to brzdilo snad ještě hůř než na trailu:-) s Včkama fakt ne! Ta převýšení jsou brutální. Leda že bys ji půjčil na jeden den celou výbavu integrálku, chrániče a dětské sjezdokolo:-) ale nevím, jestli tam něco takového jde půjčit…

              0 0
              • bathed  

                Je tam toho hafo...... Všimnul jsem si taky, že tam s takovýma svišťama lítaly celé rodiny na fatech z půjčovny.

                0 0
    • Japhy  

      Takže shrnuto podtrženo. Milka Line je pro dítě v poho, dali jsme jí dvakrát a svišti s 24'' HT s véčkama tam lítali naprosto běžně. Nic zásadně vybržděnýho, po celé délce přijatelný klesání. Mise splněna, dcera nadšená (dole dostala čokošku Milka jako odměnu) nebylo třeba hledat nic dalšího.

      Já se na Big5 nakonec neutrhnul, nepřálo nám zas tolik dnů počásko, nakonec jsem se na bajk dostal asi 3× po 2 hoďkách co mladší dcerka chrupala. Připadal jsem is vedle těch sjezďáků a endur s mým veteránem se zdvihy 100/90 víceméně méněcenný a bez integrálky a chráničů poněkud nahý, ale dobrý pilot zalítá i na vratech od chlíva. Tu modrou vedle Reiterkogelbahn, X-line, kus trailíku co je z Schattberg Xpress k Zwölfkogelbahn a Z-line :-) Aspoň vím že pokud tam mám pojezdit v rámci nějaké pánské jízdy, musím nutně přezbrojit.

      0 0
      • Webonaut  

        Tak za tu X-line na veteránovi palec hore :-).

        0 0
      • Sistematicx  

        Tou Xline myslis ten prejezd cca 300m z SchattbergXpress na to krizeni odkud pak kazdej tlaci nahoru k Hackbergtailu? Jinak si nedovedu predstavit ze bys zajel na takovem xc full x-line celou…

        Ja ji jel minulej tyden za mokra a dostal jsem se k middle station a pak to vzdal. Pac jsem usoudil ze za mokra takovy dhcko nebudu jezdit

        0 0
        • Japhy  

          Bylo sucho a jel jsem též jen shora k mezistanici, styl poněkud předpřiposr…, ale nějak jsem to zdrncal, no. Z téhle jsem byl poněkud méně nadšený. :-) Pak zpátky nahoru, po trailíku na ten druhej vršek (s XC na kašpárka jsem to dal, překvapilo mě jak enduráci tlačej už od rozcestí kde to je ještě úplně mírný) a moc příjemným trailíkem dolu k Zwölfkogelbahn kolem toho hotelu s obřím bikerem na fasádě. Ty serpentiny před byly docela vtipný, ale asi to jinak natrasovat nešlo.

          Mnohem větší challenge byla rodinka co jsem potkal na Z-line. Marketový HT a asi poněkud netrefili obtížnost, pani MILFka co se mnou jela v kabince pak asi ve třetině (než jsem stačil vypít nahoře pifko) obstojně seřvala manžela za výběr trasy, aspoň co mé znalosti němčiny stačily.

          Rozhodně jsem tam nebyl naposled, jen co doškudlím na Spectrala. :-D

          0 0
          • Webonaut  

            Nad tím tlačením bych nepřemýšlel, já se tam taky nevyzývám k výkonům typu „uvidím kam až dojedu“ a někdy k pozdnímu odpoledni taky rád slezu už u rozcestí a dopřeju nohám jiný druh pohybu.

            Spectrala? Jak si vysokej? Prodám ti po sezóně svýho :-).

            0 0
            • Japhy  

              Cca 9:30, ještě neměli v nohách vůbec nic, první jízda. Ale co, každého volba, já teda radši kola co jezdí i do kopce.

              Hele, penízky by byly, ale když koupím místo nových oken nebo stavebního matroše na půdu bajk, budu mít doma krušné období :-D

              0 0
        • nzg  

          My tam byli pres vikend zacatkem srpna, pres noc chcalo, takze X-line vlhka, ale parada. Ta druha pulka pod mezistanici je jeste lepsi. A doporucuji Bergstadl Trail, to je celkem vyzva. Zacina stejne jako Hacklberg Trail a po cca 200m se oddeluje.

          Z-line se da jezdit i v desti, lavky maji pletivo.

          0 0
          • Japhy  

            Jo, z toho králíkárnového pletiva jsem byl překvapený, mají ho všude. Čekal bych že se to hned potrhá a až na pár míst dobrý. Mnohem lepší než nacucaný koberce na SpS u kterých nikdy nevím co čekat.

            0 0
          • Webonaut  

            Bergstadl je asi to nejnáročnější co jsem tam jel. Hodně na brzdách, hodně připosraně. Rád bych měl něco podobnýho poblíž bydliště. Dle Stravy tam má druhej top čas mladá česká enduro puška Vojta Bláha, něco okolo 6:30s :D.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.