Řvoucí brzdy i po několikátém důkladném čištění

43 nepřečtených
  • defaultid

    Ahoj, jak je z nadpisu patrné, mám problém s hydraulickými brzdami (základní Tektro HDC 300) – i po vícero důkladných čištěních, ať už speciálním sprejem (brake cleaner) na tento účel, tak obyčejným jarem s vodou – pořád pískají, řvou, dělají kravál.. Vždy hned na další jízdě po tom daném čištění. Pouze při nízkých rychlostech, když zastavuju, tak řekněme poslední 2–3 vteřiny, za to ale pořádně, lidi uskakují do příkopu :)

    A při normálním brždění z vyšších rychlostí nedělají kravál, ale mám pocit že nedělají tak nějak nic moc, není tam ten brzdný výkon, který bych čekal. Na druhou stranu nikdy to nebyly nějak extra kousky, to poznám i já a už jsem trochu uvažoval, že je vyměním.

    Začalo to dělat od té doby, kdy jsem je dal lokálnímu mechanikovi na odvzdušnění..

    Pokud má někdo radu co s tím, díky moc..

    0 0
    • Vilém  

      Lokalni mechanik ti to asi globalne zamastil.

      1 0
    • blaza84  

      Odmastit kotouče je v pohodě, ale problém je, když mastnotu natáhnou desky. Pomoct může vyhřát brzdy na pořádně dlouhém sjezdu. Nebo někdo říká vypálit mastnotu z destiček nad sporákem (nezkoušel jsem).

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Normalne je plestknes na plotynku a vypalis,je to za chvilku.

        0 0
      • defaultid  

        Desky jsem při tom procesu vyndal a odmašťoval taky, dokonce jsem je pak přejel trochu na 800 smirku.. Myslíš že to nepomůže a musím je vypálit? Zkusím to, díky..

        0 0
        • Vilém  

          Pokud jsou to organiky, tak olej natahly a pomoci by to mohlo. Kdyz se nahreji, ze strany plechu, tak z oblozeni stoupa dym. Pak znovu odmastit desky, prejet na smirku, klidne nejaka dvoustovka, jeste jednou preventivne odmastit a zkusit zda to pomohlo.

          Jo a bacha, po odmasteni brzdy moc nebrzdi, nenech se tim zmast.

          0 0
          • defaultid  

            díky za radu, vyzkouším.. To co jsem psal jako reakci na příspěvek níže to být nemůže, podle tebe?

            „Napadlo mě, nemůže ten olej ze systému v třmenech unikat? je tam třeba nějaký těsnění nebo něco co se kardinálně po*ralo? Trochu mám pocit že nejsou tak tvrdý jako hned po odvzdušnění, spíš jsou zpátky na stavu před..“

            0 0
            • Vilém  

              Muze to byt jak pises. Kdyz desky vyndas, tak je prohledni, zas ze strany plechu, zda na nich neni mastnota, olej. Totez udelej se trmenem, poradne ho prohledni, zda to nerosi kolem pistku, nebo z delici roviny trmene.

              0 0
            • doubleingram  

              JJ, ty keramicky pistky v brzdicich Shimano pry celkem praskaj, taky jse si rikal co se s tou SLX predni brzdou deje. Novy brzdic to jistil, pist vymenit nejde.

              Nebrzdilo to a chcal z toho trosku olej.

              0 0
    • H8me  

      dej jim poradnej kour na nejakym sjezdu a pokud se nezabijes, tak uvidis, co to s nema udela :D me brzdy piskaj, driv me to strasne stvalo a ted to beru jako vyhodu. Kdyz nekdo nekde jde predemnou, tak misto, abych na ne mluvil, tak brnknu do brzdu, brzda piskne, oni uhnou a jedu dal :)))))

      0 0
      • defaultid  

        Mě jde hlavně o chudáka sousedku, aby nedostala infarkt když dojedu z vyjížďky domu.. Je to starší dáma :D Zkusím je vypálit a pořádně projet..

        Napadlo mě, nemůže ten olej ze systému v třmenech unikat? je tam třeba nějaký těsnění nebo něco co se kardinálně po*ralo? Trochu mám pocit že nejsou tak tvrdý jako hned po odvzdušnění, spíš jsou zpátky na stavu před..

        0 0
        • H8me  

          no myslim, ze by to unikat nemelo, to by moc nebrzdilo … ale neni problem oddelat desky a mrknout, jestli nejsou mastny prasata a samotne desky z druhe strany, ne?

          0 0
    • jecnak  

      Nekolikrat jsem to resil a vzdy pomohlo az vypaleni nad plynovym horakem.

      0 0
    • defaultid  

      Tak jsem na desky dneska vzal letlampu, pořádně se z nich kouřilo (modrošedý dým).. pak jsem vzal kolo na jeden z vyšších kopců široko daleko, pořádně to rozjel, párkrát tak ze 40–50 zabrzdil a řeknu vám, to je rozdíl..

      Pokud tam teda není nějaký únik oleje a bylo to jen v deskách, tak pokládám za vyřešeno, brzdí jako nové, až jsem si skoro při zastavování nabil hubu..

      Díky moc všem za rady!

      0 0
      • kadlec  

        tak jeste zmenit toho lokalniho mechanika a uz by mohl byt klid

        1 0
      • ursul  

        Zdarec,

        lehce oživuji téma, jakým hořákem to vypalujete? Stačí něco takového?

        https://rybar.braunstar.cz/…ovou-kartus/

        už jsem zkusil všechno, kromě toho vypálení. Dík!

        0 0
        • roud  

          Normálně nad sporákem a s citem pokud to prezenes může ti to obložení odhadnout od plechu ;)

          0 0
        • novas752  

          Ano stačí. Ale musí se s tim opatrně, organické desky rozžhavenim do ruda (ano, jde to :-) ) zlikviduješ, metalické taky.

          1 0
        • libisenuj  

          Mě pomohla trouba na 250stupňů a asi 10minut zapect na plechu…bez sýra:-) Kdysi nový Trance i letos nový Raven měli zamaštěné desky od lokálních mechaniků…

          1 0
    • ursul  

      Tak mi to i po vypálení hořákem dokonce i po výměně nových desek po 100km zase kvílí… už fakt nevím co s tím. jsou to 105ky brzdy BR7070, desky galfer standard, kotouče dura ace smrt-RT9000. Ze by to nějak prosakovalo se mi nezdá, už fakt nevim. ale začne to kvlíet až doma po jízdě když to stojí..fakt nevim

      0 0
      • jonti  

        Asi teče brzda přes píst nebo přes odvzdušňovák, stačí když to prolíná úplně málo. Nebo nějak blbě skladuješ kolo a vždy se něčím zamastí, v garáži je to běžné.

        0 0
      • MatS  

        Asi mas doma mastny vzduch :-D

        0 0
      • Pentaroth  

        Neřešil bych to, pokud to brzdí..

        1 0
    • Pista.Wassermann  

      Destičky jsou zamaštěné tipuji. S tím nic meuděláš. Pokud se je povedlo mechanikovi zamastit a stačí naprostéminimum brzdovky, tak to z nich nedostaneš. Někdo radí vypálit mad sporákem apod. Ale mě se to nikdy nepovedlo dostat do původního stavu. Takže kup za pár stovek nové destičky. Pokud máš všal doplněn olej do maxima s půvpdníma desričkama, musíš si i pohrát s olejem v brzdách…otevřít expanzku, zatlačit pístky, dát nové desky…ale to asi víš.

      0 0
    • ursul  

      skladuju to v bytě v suchu a teple. Prostě 100km jízda v pohodě, pak to dva dny stálo v bytě a teď zase řvou. A když to teda prolíná? co s tím? To je výměnu třmenů?

      0 0
      • MatS  

        A když vyndáš desky, je na té plechové straně mastný kroužek, nebo flek? Když to prolíná kolem pístků, tak je to na výměnu třmenu.

        Kde a jak skladuješ kola? Nemůže se kotouč kontaminovat nějakým aerosolem z jiné činnosti?

        Zkrátka musíš vypozorovat, kudy se tam ta mastnota dostává. Dělá ti to přední i zadní, nebo jen jedna?

        Nemáš v té místnosti ten olejový osvěžovač vzduchu se špejlemi co se odpařuje nebo nějaký podobný difuzér?

        0 0
      • adam320  

        Sundej kola, vyndej desticky, odmasti cely brzdice ze vsech stran at je to uplne suchy, vloz mezi pistky neco o priblizny tlousce desek s kotoucem a mackej paku a koukej ze vsech stran na brzdic zda to opravdu prolina. Nez zacnes nakupovat a menit vsecko je dobry vedet, jestlie to fakt tece.

        1 0
      • DaSnail  

        Nechytajú ti deti kotúče mastnými ručičkami? Už to tu raz niekdo riešil.

        0 0
    • ursul  

      ahoj, nemám děti :) kolo stojí v předsíni a žádný olejový difuzér taky nemám, ale díky za dobré připomínky :) Zkusím to zase vyčistit, už jsem to dělal xkrát, vymnotoval desky, všehcno čistil a odmaštoval..zkusím to teď s tím mačkáním páky na nějaké staré desky a nejaký papír .) díky všem!

      0 0
      • Vilém  

        Nejsem si jist, uda to tu padlo, ale kotouc odmastujes taky? Dobry je vzit ho jemnym smirkam, nebo brusmou houbou a pak odmastit.

        0 0
        • ursul  

          odmašťuju přípravkem na brzdy nebo i isopropylem, zkoušel jsem i jemný smirek :)

          0 0
          • az8  

            U mňa pomohlo aplikovať Vilemovu radu i na doštičky (odmastniť, vypáliť a teda i trošku zbrúsiť – odstrániť vylepšené plošky).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.