• hejti

    Zdravím,

    zajimalo by mne jestli nekdo z vas nema zkusenost s blatnikama na Rubecku (Specialized Roubaix 2016 Disc)? Aktualne zvazuju blatniky Spec DRY-TECH, no nevim jaka velikost je vhodna a jaka se vejde pod ram, kdyz jsou plaste 30ky. Delaji se ve velikosti 35/45/52 mm. Mam obavu, ze 35mm blatnik nezachyti dostatek vody a naopak ze 45mm se do ramu nevejde.

    Za rady dekuji.

    0 0
    • Breakpain  

      Blatníky mají být cca o 5mm větší než pláště a nasazeny mají být těsně nad jejich povrchem – takže by to stačit mělo ;).

      0 0
    • hejti  

      Ak by tu na podobny problem narazil aj niekto iny, tak sa podelim o svoju skusenost, pretoze na webe o tom nie je ziadne ale vobec ziadne info. Nakoniec som kupil blatniky 35mm. V reale vsak maju 39mm, predny blatnik neprejde vidlicou, je nutne ho zuzit na cca 24mm. Podobne zadny blatnik pri strede ide ukotvit, no nejde potom nasadit zadne kolo. Je preto tiez nutne patku blatnika zuzit, aby viac priliehala k ramu. Inak vsak vsetko prislusenstvo pasuje (ukotvovacie sruby, adaptery na navarky, …), nemusel som pouzit nic mimo dodany material.

      Problem je v zasade asi ten, ze Specialized robi len univerzalne blatniky, a tie nepasuju na kazdy ram. Tak nejak by som predpokladal, ze ked ram roubaix ma infrasktrukturu na osadenie blatnikov, tak ze v cene cca 2 tisice korun dostanem blatniky, ktore na neho budu pasovat.

      0 0
      • MiroHo  

        To si opravdu někdo koupí blatníky za 2 litry? :-D Počkej, to byly vlastně Specialized, tak to chápu :-D

        Jinak třeba:

        https://www.kupkolo.cz/…-41-mm_z978/

        0 0
        • jecnak  

          Tak ja po nekolika rozpadlych levnych plechacich jako jsou ty linkovane Oriony (vzdy na sezonu – pak se uklepaly, shnily nebo jinak rozpadly) a nekolika rozlamanych Crudech skoncil u Bontrageru NCS – vsechno nerezove, zadne tenke plechy ve spojich, zadne zastipavani vzper kombinackama apod. Dve sezony bez problemu. Hlavne nedrnci a jdou i na kola s kotoucema.

          0 0
          • MiroHo  

            Tak já právě ty Oriony už mám asi na třetím zimáku, teď na posledním s kotoučema a nikdy jsem s nima neměl žádný problém.

            0 0
          • ememem1  

            na ne ale musi byt na rame pripravane? bohuzial som zistil, ze robaix+ 25 mm guma(schwalve one) + crud je jaksi nepozitelna kombinacia. proste sa to spolu do ramu nevojde(dozadu), po dvoch hodinach laborovania s teplovzdusnou pistolou som to ako tak takmer rozchodil, bohuzial pod zadnou brzdou je skratka malo miesta a s tym nic urobit nejde. a kupovat kvoli tomu na zimu tensiu gumu neviem ci sa mi chce.

            existuje vobec nieco co bysatam mohlo zmestit, teda ze je este subtilnejsie jak crud?

            0 0
        • Jezevec70  

          To jako fakt blatníky za 2 litry?

          Když jsou ti málo Oriony, tak SKS (jsou o pár desetikorun dražší).

          0 0
      • Smazaný účet  

        Na silničku stačí Ass saver a něco na vidlu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.