• Speedster1944

    nazdar :) potrebuju helpnou..urcite tady njací PC maniaci jsou :D..toz proste..kupil sem si novy monitor Philips 191EL 18.5 palce…mno a mám takové trosku rozostřené písmo ..mám winy XP…a nevím jak to zpravit díkes :) =P

    0 0
    • nitraq  

      Máš nastavené nativní (nejvyšší možné) rozlišení monitoru? Na všech ostatních se totiž obraz rozplizává.

      0 0
    • Chiron  

      Nastav rozlišení na 1366×768, nejspíš to bude tím. Pokud si dobře pamatuju, tak XP měly i nějakou fci na uhlazení písma, která ale nějak dvakrát nefungovala a písmo vypadalo lehce rozmázlé. Ale vsadil bych na to rozlišení.

      Každopádně nechápu proč tak malý monitor… Pokud širokoúhlý, tak 20" a fullhd je imho minimum, 18,5" by pro mě bylo spíš za trest…

      0 0
      • Speedster1944  

        mno ano rozlisení mám nastaveno 1366×768 co uvádís :)…a je to takové…mno…a proc tak malý ? mě stací =).;-)

        0 0
      • nitraq  

        Nejspíš myslíš tohle – http://www.stahuj.centrum.cz/…rtype-tuner/. Když jsem používal WinXP, tak to fungovalo spolehlivě a písmo bylo znatelně ostřejší. Stačí nastavit na konkrétní monitor a vlastní oči a vypadá to hned líp.

        0 0
    • jIrI___  

      Jakým kabelem to máš propojené? Já kdysi plný nadšení koupil k noťasu 24" palcový monitor a za pár týdnů jsem ho už míň nadšený prodával, protože se to fakt nedalo. Vyzkoušel jsem všechno možné. Měl jsem to propojené obyčejným VGA a u těhle kabelů je to rozmazání prý standard. A měl jsem Windows 7.

      0 0
      • Smazaný účet  

        svideo jsi nezkoušel?

        0 0
        • jIrI___  

          Nezkoušel. Na monitoru bylo jen VGA a po nějakých redukcích jsem se ani nesháněl (jestli teda taková vůbec existuje).

          0 0
          • Smazaný účet  

            a jo to asi bude na monitoru problém, to mi nedošlo. Bral jsem, že to bude mít to samé jako TV

            0 0
      • andelex  

        Já mám v práci fullHD monitor pripojeny vga kabelem a rozdil oproti DVI neni až tak strašný, po pár hodinách si na to člověk zvykne. Asi hloupá otázka, ale přesto – spustil jsi na monitoru autokalibraci?

        0 0
        • jIrI___  

          Spustil. A ne jednou :)

          0 0
          • kyl  

            O tom mi ani nemluv.Koupil jsem si PC s 19"monitorem a po půl roce koupil 24" po připojení byl obraz hnusnej i v nejvyšším rozlišení a navíc nebyl komplet,viděl jsem jen část plochy.Od půlky monitoru dolů nic a od půlky doleva taky nic,prostě obraz moc přiblíženej a posunutej.Pomocí tlačítek menu monitoru jsem obraz všelijak posouval a centroval.Nakonec pomohl program od grafiky a v něm vynutit HD.Najednou byla plocha celá a max.ostrej obraz.

            0 0
        • Martin  

          DVI rulezz, D-SUB sux. už jenom kvůli faktu, že obraz prochází dvěma konverzemi. v kartě D-A a v moncku zas A-D

          0 0
      • siafu  

        já jsem taky koupila 24" monitor ještě k notebooku (Vista + Radeon HD 3470), takže propojeno jen přes VGA – jako dalo se to, rozhodně lepší než malý 15.4" displej, ještě ke všemu lesklý (to je fakt zlo a nechápu, jak si někdo dobrovolně může pořídit třeba lesklý iMac xD), ale potom, co se mi konečně podařilo postavit PC (Win 7 + HD 5850) a zapojit monitor přes DVI, tak to byl na můj vkus vcelku znatelný rozdíl a teď velká spokojenost :)

        Mohu říct, že monitor 24" (1920×1200 px) považuji v poslední době asi za nejlepší investici xD

        0 0
        • Ricci  

          tak ano, v tomto pripade je to uz naozaj investicia :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Ty lesklé displeje jsou zlo, ale serou se všude… Já teď vybírám nový noťas (4 roky stará Toshiba už pomalu odchází do věčných lovišť :( ) a chci právě matný displej 14" a nechci Acer nebo Asus. Tahle podmínka neuvěřitelně sníží výběr. V mé cenové kategorii (15–20 k) tohle splňuje snad jen pár modelů Lenova a HP.

          0 0
          • siafu  

            jj, mám Acer Extensa 5630G (do 16 k) – tehdy vybraný jako náhrada za PC, bohužel kvůli dalším požadavkům musel matný displej ustoupit. Teď mám PC a výkonem je to zase trochu jinde než notebook xD

            Další notebook už bude nějaký menší a lehčí, protože 3 kg u Acera je strašně moc a hodně se pronese. PC už beru jako základ, protože pro předpokládané využití (práce + hry), je vhodnější – pokud dělám PDF, je dobré vidět 2 A4 vedle sebe – tedy nejlépe LCD 24" a k tomu VGA, která utáhne i hry.

            0 0
      • esotery  

        Není nad to mít v noťasu HDMI:).

        0 0
    • Joseph de Sax  

      a nemáš někde blízko monitoru čaj z Lysohlávek??? nebo durmanová semínka???

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.