• PeterNCR

    Zdravim,

    chcel by som si precistit po rokoch bicykel. Konkretne retaz a ozubene kolesa (neskor zvysok). Chcem ich dat uplne dole, lebo aj oska sa mi nejak trasie. Problem je ze pedale nejdu dolu, a ne to este zvysok. Dal som dole skrutky a nic. Ako by tam ani nemuseli byt. Ako dalej s tym? Posielam fotky a prosim o radu.

    Ďakujem.

    0 0
    • Jakobo  

      Potrebujes stahovak na 4hran, zajdi do nejblizsiho kvelbu a kup ho tam. Osu povolis zleva, prvne krouzek a pak misku. Jestli ma osa nebo misky poskozene drahy, kup zapouzdrenou osu stejne delky. Musis pak povolit i pravou misku 32 klicem a na zapouzdrenou osu potrebujes specialni klic, zase koupis v obchode i s osou. Na netu bys koupil levneji, ale zase bys platil 2× postovne.

      0 0
      • Jakobo  

        Prava miska ma opacny zavit, obe misky povolujes dolu, dozadu. Pokud je osa, misky i kulicky v cajku, jen poradne namaz vazelinou a smontuj.

        0 0
      • PeterNCR  

        diki, necakal som ze mi treba tolko veci na to. mam tu vselico, ale nejaky stahovak ne.

        a neviec co to moze byt ak ta oska nesedi dobre a cela sa kýve? loziska vybite ci co? ci nebude treba kupit celu os. …alebo cely bike..

        0 0
        • Jakobo  

          Tyto osy byvaji hodne nekvalitni, mne vzdycky vydrzely par 100 km a pak byly poskozene drahy nebo rozdrcence kulicky. Musis to take umet spravne seridit. Navic nemaji zatesneni. Mozna se zkus zeptat v servisu za kolik by tu praci udelali. Pokud kolem 300 vcetne zapouzdrene osy, nemam vubec tuseni, tak neni co resit. Nebo se zeptej tady na BF kdo bydli kousek od tebe a pomuze ti s opravou. Ty misky a osu kouois do 100 kc, ale radeji dej zapouzdrenou, usetris si hodne starosti. Povolovat misky dolu dopredu, ne dozadu.

          0 0
          • PeterNCR  

            diki, tak to necham na pondelok a rovno na servis, 300 stovky neni vela. Uz vidim ake to tam je rozbite. Len nechapem naco tam su tie 2 skrutky … ked po povoleni sa nic nestane. Ja uz na tej skakajucej oske jazdim aspon rok a ide to. :P Ale chcem ist do lesa tak nech ma to tam niekde nezdradi.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.