• Shef

    Zdravim, snad nebude vadit, kdyz se budu ptat jako jednokolkar, pac nejake schopne forum pro „nas“ jsem nenasel:)

    Zacal jsem jezdit na podzim, kdy uz byly nizke teploty, takze no problemo. Jak se ale ted zacalo oteplovat, k memu zdeseni:) jsem zjistil, ze cca po 2h mam po jezdeni, pac me tak pali mezi nohama (pouze mala oblast po obou stranach kousek za koulema), ze veskera radost z jizdy je ta tam (nemluve o druhem dni, kdy jsem z toho prvniho „nacaty“ a po hodine uz je to v haji) :( Pritom na kole jezdim aktivne uz cca 13 let a i po mnoha hodinach jizdy v letnich vedrech je vse v poradku. Dosud jsem tedy na obou prostredcich jezdil v boxerkach/slipech a kratasech. Na jednokolce to evidentne takhle nepujde, protoze at jsem zkusil jakekoli spodni pradlo, vzdy se mi shrnulo a bylo to. Jelikoz jsem se o to jako cyklista nemusel zajimat, tak v teto oblasti nemam zkusenosti a nevim, co by resilo muj problem. Koukal jsem, ze pro cyklisty prodavaji spodni pradlo s „vlozkou“, ale nejak se mi nechce verit, ze by to k necemu bylo. To se prece taky shrne, ne? Toz kdyz bude mit nekdo nejakou radu, sem s ni;) Dik

    0 0
    • funkatron  

      treba skusit tu cyklovlozku…cyklo-elastaky sa nezhrnuju

      plus namazat prdel nechtikovou indulonou

      0 0
      • Shef  

        Take me napadlo, jestli neprodavaji nejaky anti-zadiraci krem:) Ale ja na sebe obecne hrozne nerad neco patlam a takhle bych mel pri kazde jizde zadelane spodary, coz se mi teda vubec nelibi:)

        0 0
        • funkatron  

          ono cyklovlozka sa nosi na ostro a teda sa aj tak musi max po 2–3 jazdach prat…ta indulona je na tom este ten najmensi sajrajt :))

          ja teda bez indulony nejazdim (stale sa bavime o cyklistike:D )

          0 0
          • martin_bakov  

            indulona je urcite uzitecna kdyz se na kole sedi dyl treba kral sumavy, celodenni vylet, etapovy zavod, 12/24 hodinovky… Jeste je dulezite mit bezesve pradlo, nejlip antibakterialni a samozrejme cyklovlozku v elastakach.

            Kdyz se mi to stalo poprve, rikal sem si ze to radsi vydenzinfikuju, no jo jenze zrovna septonex straslive pali. Nikdy to nezkousejte septonexem :D

            0 0
            • Shef  

              Teda v zivote by me nenapadlo, ze si budu mazat zadek indulonou, ale zkusit to muzu no:-D Ono jich je ale vice druhu, ne? Je nejaka vhodna specialne pro cyklisty:)? Jinak elastaky vylucuji, v nich bych na jednokolce ztratil veskery respekt:-D, takze potrebuji poradit neco pod ty kratasy… Prodavaji nejake neshrnovatelne pradlo (pripadne s vlozkou)?

              0 0
              • martin_bakov  

                prodavaj se i volny kratasy s integrovanou odepinaci vlozkou… ale tak to musis vyzkouset jestli to je vlozkou nebo ti bude stacit indulona :D

                0 0
              • MlokCZ  

                Jsou i speciální krémy

                http://www.kupkolo.cz/…ml_4441.html

                Zůstává jen otázka, jestli je skutečně lepší než ta levnější indulona. Objektivní srovnání se dělá těžko a nikdo ho tu mít asi nebude.

                Mně funguje Sixtus perfektně, od té doby, co tenhle krém na delší vyjížďky používám jsem nikdy neměl žádný problém.

                A protože mi ten krém vydrží dlouho, tak cenu neřeším a nikdy jsem nezkoumal, jestli by indulona nebyla třeba i srovnatelná.

                Co považuju za samozřejmost je vození čistého prádla na každou vyjížďků. Tím myslím kraťasy nebo jiný kus oblečený s vložkou neošený na ostro. Třeba oblečení na horní polovinu těla, zejména vyšší vrstvy také neperu rozhodně po každé vyjížďce. Tam častěji maximálně první vrstvu, která se zasoluje nejvíce a pak hůře funguje.

                0 0
              • BigKarel2  

                Třeba něco na tuten styL? http://www.netnaradi.cz/detail.asp…

                0 0
              • mr.nikdo  

                Ano existuji spodky pod kratasy.

                0 0
              • Nikovlas  

                Jestli je tvůj respekt založenej na tom, co máš na sobě, možná se spíš zaměř na jiný problém, než odřený koule… :-)

                0 0
            • Mikikuba  

              Indulona ježíšiiiii

              Rozhodně existují lepší věci na mazání.

              0 0
        • vsn  

          krém sixtuss (nebo něco podobnýho) + cyklokraťasy – co nejmenší co na sebe dostaneš … a je po problému :)

          krém možná ani nebude potřeba. A na kraťasech nešetřit.

          0 0
      • esorimmer  

        Kdo maže ten jede, koukám ;). Asi to budu muset zkusit, subjektivně mám pocit, že na tom QU-AX sedadle obyčejný ceklotrenky (i bezešvý) příliš nepomáhají. Kolikrát je snad lepší vzít úplně normální prádlo a rifle.

        Mimochodem, co používáte za chrániče na holeně?

        0 0
        • Shef  

          Sorry, ze odpovidam az ted, ale nejakou dobu jsem nechal tuto diskuzi bez povsimnuti:) Mam dvoje chranice holen+koleno. Tyto http://www.dookie.cz/…tar/d-70557/ a nove tyto http://www.krisholm.cz/index.php…. Exustary pouzivaji tvrdy plast, takze chrani lepe, jenze jsou kratke, takze spodni cast holene zustava nechranena (jen pokud mate delsi nohy samozrejme) a lytko take neni chraneno, takze jsem poridil KH, ktere jsou celkove vetsi a chrani celou nohu. Jsou vsak celkove mekci, takze holeni na roh nejake betonove zidky bych spadnout nechtel:) Ale v prirode ochrani celkem dobre. Jen se mi pravy chranic neustale pootaci, coz je vopruz. Priste asi zkusim tyhle http://www.sixsixone.com/…661Bike.aspx?… , cetl jsem docela pochvalna hodnoceni.

          Jinak muj problem jsem z vetsi casti vyresil cyklospodkami s vlozkou, lepsim sedlem (KH Fusion Freeride) a bilou vazelinou, kterou se trosku maznu, aby se kuze tak nedrela o latku. Porad to neni idealni, ale mnohem se to zlepsilo, takze po nekolika hodinach uz netrpim jako zvire:)

          0 0
    • Lenka.05  

      Bez fotky se těžko radí.

      0 0
      • funkatron  

        :D

        to nechcem vidiet

        0 0
      • thesecond96  

        No, na druhou stranu, taky nemusím vidět všechno :D

        0 0
      • Shef  

        Zadna fotka nebude:-D Mam to jen trochu sedrene, ale o to vic to pri jizde pali:( A hlavne casem, pokud bych s tim nic nedelal, by to misto mohlo byt obavam se dosti zhuntovane:)

        0 0
        • Lenka.05  

          Hm, tak nic no :)) Ale cyklovložka je dobrá věc, pokud nevlastníš, určitě ji kup. Jestli máš citlivější pokožku, raději prádlo po každé vyjížďce vyper. Tím jak se potíš, usazují se na něm soli a ty ti pak dráždí kůži, pak jsou odřeniny raz dva. Jestli si nechceš inkriminované partie mazat před jízdou, ošetři je aspoň potom – sprcha plus ošetření krémem určitě pomůžou.

          0 0
    • Vegan  

      Cau kup si nejakou masticku specialne proti zaparovani pro cyklisty. Ja pouzivam Ozone Elite Procet Cream Chamois a pak je samozrejmne potreba dobra cyklovlozka… (idelane nejaka co obsahuje postribrena vlakna kvuli antibakterialnim vlastnostem) Jinak pred opravdu dlouhyma vyjizdkama trebas ve zvetsene vlhkosti je treba pred aplikaci kremu dana mysta dobre omyt a po vyjizdce je dobre namazat nejakym pro-regeneracnim kremem … pouzivam levnou Holtovu Mast z lekarny je desinfekcni a antibakterialni a pritom pomaha regenrovat svrchni casti pokozky. Tod muj ponekud komplexni pristup… driv jsme mel s opruzeninama celkem zasadni problemi ted uz je to nastesti uplne v pohode takze podle me to funguje.

      0 0
      • Pedro RB  

        Taky jsem používal tenhle Elite a Sixtus. Je to s nima určo mnohem lepší, ale taky nezafungují vždy. Teď jsem zkusil běžně z lékárny Aviril Baby a funguje to stejně za třetinovou cenu. Jsou i variace jako Rybelka atp.. Doporučuju začít těmahle běžně dostupnejma.

        Jo a po vzniku odřenin aplikuju Bepanthen nebo Imazol, taky za pár korun..

        0 0
        • Vegan  

          No imazolem si teda moc nepomahas… ten je ciste protiplisnovy a trosku antibakterialni, ale hlavne vzpomaluje regeneraci ten co podporuje i regeneraci je Imacort, ale ten jednak obsahuje kortikoidy a druhak je pouze na predpis.

          Co se tyce „Ozone Elite“ pro me je dulezite, ze je VEGAN :) a netestovanej na zvyratech, ale chapu je to subjektyvni parametr vyberu :), nic mene dulezitym parametrem je, ze obsahuje latky jez zpomaluji vstrebavani takze by teoreticky meli udrzet pokozku v odolnejsim stavu dele.

          0 0
          • DaSnail  

            a jak to teda testujú? na chudých lidech třetího světa?

            0 0
          • JSt  

            co je spatnyho na testovani na zviratech?

            0 0
            • Vegan  

              Nefektevni a zbytecne a podrobnosti si precti trebas na http://www.svobodazvirat.cz/ offtopic ani flame tu rozjizdet neminim sorry

              0 0
              • Nikovlas  

                Často opomíjeným tématem je svoboda rostlin… Taková pšenice – je uměle vysévána jedna rostlinka vedle druhé, uměle šlechtěna, aby měla co největší klasy, které stéblo sotva unese…

                0 0
                • Vegan  

                  No nevim zda mas doma kocku nebo psa, ale ver ci never trebas takovy simapnz, pes, liska, prase, atd… maji kolikrat mnohonasobne vetsi inteligenci nez domaci mazlicci, ale i kdyby ne stale ji budou myt asi 100 000× vetsi jako psenice.

                  Puvodne jsme chtel napsat jeste neco, ale jeste bych byl narcen s toho, ze tu nekoho urazim redeji tedy na podobne kraviny jiz zde v tomto vlakne nebudu nadale reagovat. Dekuji za pochopeni.

                  0 0
                  • Nikovlas  

                    Tím jsem chtěl pouze poukázat na relativitu srovnání člověk – šimpanz – ostatní savci – ostatní teplokrevní – ostatní obratlovci – ostatní živočichové – ostatní eukariota…

                    Já osobně nesouhlasím s tím, že právo na svobodu je závislé na inteligenci. Sám ani nemám přístup k tabulkám, které by porovnávaly inteligenci jednotlivých druhů a celých řádů („inteligenci“).

                    Pokud někdo považuje zabíjení brojlerů za špatné (teď se nevyjadřuju k chovu ani způsobu zabíjení), ale zabíjení komárů mu nevadí, někdo jiný může mít třeba tuto pomyslnou hranici posunutou zhruba někam mezi narozeného člověka a všechno ostatní. Já si teda netroufám tvrdit, že moje stanovisko je správné (ani jsem ho nezmínil), ale jsem ochotný se tu do úmoru hádat s někým, kdo tu hranici svévolně někam umístí a prohlašuje ji za svatou.

                    0 0
    • Schoscha  

      Tady je to pěkně vše popsaný.

      Občas používá Bodyglide a to nejen na sedací část, ale při trekingu i na paty a pod.

      0 0
      • tulda  

        Bodyglide taky pouzivam, zda se mi ok. Jinak to chce urcite dobry kalhoty.

        0 0
        • kyl  

          Mě doktor doporučil Toto .Většinou tyto problémy nemám ale když už k tomu dojde tak večer máznu a druhej den o tom skoro nevím.

          0 0
    • Nikovlas  

      Já když jsem začal jezdit na jednokolce (nikdy jsem se tomu nevěnoval nějak zvlášť intenzivně), tak jsem měl taky takové problémy. Odřený kolem rozkroku + to tahá za chlupy. Nejdřív jsem zkusil běžecký elasťáky, které líp klouzaly na sedle, takže se mi ty nohy míň dřely. Pak jsem si kvůli tomu koupil svoje první cyklo elasťáky s vložkou a bylo to ještě o kus lepší. Ale teda 2 hodiny jízdy v kuse – to bych asi stejně nevydržel. Mám sedátko od QU-AX a připadá mi celkově takový blbý, ale je fakt, že jiný jsem nezkoušel…

      0 0
      • Shef  

        No ja mam 24", takze nedelam blbinky na miste (pri ktreych se moc nesedi), ale jezdim vsude mozne a vetsinou 3h a vice. A rad bych jezdil i dele, ale zatim to kvuli temto problemum neni mozne:) Mam tez qu-ax sedatko a pripada mi dobre, ale me pozadi si evidentne mysli neco jineho:) Ale uz jsem si objednal sedlo na muni Kris Holm, ktere by melo byt pro tento druh jezdeni, tak uvidim. Tento vikend budu jeste radit na starem a vyzkousim zdejsi babske rady:)

        0 0
        • Nikovlas  

          Mám QU-AX Cross 24" – spíš mě bavilo sjíždět různý technický (na moje schopnosti technický) pasáže – mezitím jsem pokud možno taky jezdil, abych to nevodil vedle sebe jako trotl. Ale nikdy ne 3 hodiny. Taky je fakt, že loni jsem na tom nebyl vůbec – jen jsem to párktát použil jako dopravní prostředenk na trénink. Letos jsem pro to ještě nebyl v garáži…

          To sedlo mi připadá docela široký a moc prohnutý – to KH mi od pohledu přišlo na ježdění takový pohodlnější – ale jak jsem psal výše – nezkoušel jsem…

          0 0
          • Shef  

            Mam ten samy stroj:) No ja taky jezdim pokud mozno po nezpevnenem terenu, ale v Praze ho zase tolik neni, takze jezdim i „v civilizaci“ kde se da na ruznych zidkach a tak trenovat rovnovaha. Tvar sedla mi nepripada spatny – kdyby bylo uzke, tak clovek bude sedet na mensi plose a to pak muze vic tlacit a na prohnuti take nevidim nic spatneho, ale zalezi na cloveku. Mne se na nem pocitove sedi dobre, ale kuze je holt nejaka neodolna:)

            0 0
            • Nikovlas  

              Mě ta šířka vadí v tom, že mi právě dře třísla – možná je to těma švama, který jsou přímo na hraně sedla. A to prohnutí mi vadí v tom, že mi to otlačuje koule, jak je ta špička zvednutá. Kůže mi na něm zatím drží, ale spíš je to tím, že tolik nejezdím… (poslední věta se vztahuje čistě k sedlu :-) )

              0 0
              • Shef  

                Moje se zase vztahovala ciste k memu telu:-D Moje kuze je rozedrena, sedlo vypada jako nove:) Jo, ty svy jsou na blbem miste, presne tam me to odira:-/ To sedlo KH je tam ma take, tak mam trochu strach, ale snad to zachrani lepsi tvar. Uvazoval jsem jeste o sedle Nimbus, ktere je tam zda se nema, ale tuhle jednokolku (viz. obrazek) si chci koupit priste, takze to sedlo budu mit tak jako tak a tak tam bud prendam toho KH nebo vyzkousim to jejich.

                0 0
                • Nikovlas  

                  Tak jsem to s tou kůží pochopil nějak blbě :-)

                  Někde jsem viděl článek, že si někdo nechal udělat jednokolku od Mrázka. 26", s kotoučovkou… kolem 6000,– Kdybych si teď kupoval jednokolku (což neudělám, protože na to nějak nemám čas), tak bych se asi začal shánět po nějaké takové možnosti.

                  0 0
                  • Shef  

                    Toho neznam:) Mas nejaky link? Google mi neposkytl jasnou informaci:)

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Pokoušel jsem se to pro tebe naját, ale nepovedlo se. Byl o tom článeček na jednom z těch několika málo jakž takž použitelnejch webů o jednokolkách před cca 2ma rokama…

                      0 0
                      • Shef  

                        Aha, tak dik:) No, moje crosska mi jeste predpokladam, pri beznem behu udalosti, nakou dobu vydrzi, takze to do te doby treba rozjede ve velkem a snadno ho najdu:)

                        0 0
            • Nikovlas  

              No jsem taky z Prahy, ale bydlím hned u Prokopského údolí, kde jsou pro mě alespoň místy dostatečně náročné terény.

              0 0
    • slavekRM  

      Pro začátek bych zkusil dát sedlo o 5–10mm dolů…

      0 0
      • slavekRM  

        Jsem blb a pořádně nečtu, teď jsem si teprve všimnul, že se jedná o jednokolku. Takže se omlouvám za blbou radu…

        0 0
    • Joseph de Sax  

      kdybys byl ženská a pálilo tě po neděli v rozkroku, tak bych to pochopil, ale tak budeš muset na jednokolku buď přidělat ještě jedno kolo, nebo si pořídit vhodné oblečení na jednokolku.

      0 0
    • chupas  

      na mazani proti oderu rozhodne doporucuji http://www.drmax-lekarna.cz/…na-110g.html

      Bezci pouzivaji na treci plochy pri zavodech.

      jinak klasika: elastaky na telo, aby se to nedrelo, zadnou bavlnu, jen materialy co rychle schnou.

      0 0
    • Shef  

      Dik vsem za rady a tipy;)

      To jsem netusil, ze i bezni cykliste tak moc resi otazku vhodneho obleceni a jaka to je veda … holt ta nase mrzka tela:) O vikendu vyzkousim tu jednodussi a levnejsi variantu – necim se potru. Pokud to nepomuze, tak koupim nejake pradelko:) K tomu bych mel jeste neco – mam se zamerit na nejake konkretni materialy, ze kterych jsou ty spodky a vlozka? A jak to vypada s nabidkou tohoto obleceni v kamennych obchodech? Hadry totiz ze zrejmych duvodu nerad nakupuji pres NET… A kdyby nekdo vedel o nejake dobre vybavene prodejne kolem Kobylis ci v centru Prahy, dejte vedet;)

      0 0
      • Vlady  

        mastiček hromada – viz příspěvky /já mám jakousi od Gonso/. ale jak už píše někdo nahoře – důležitý je čistý prádlo! – usazená sůl z potu je jako čmirgl-a ještě k tomu agresivní… Navlíkat cyklokalhoty na holý tělo jsem se nikdy nedonutil – mám vždy spodky – a ty u mne zjevně rozdírání kůže neurychlujou, takže rady-brát kalhoty na holý tělo, myslím, mnohdy problém neřeší. Celkově mi připadá i ježdění se spodkama hyjieničtější a hospodárnější.. Přepírat po každý, sebekratší jízdě cyklokalhoty jim na životnosti nepřidá a nedají se prát na tak vysoké teploty jako spodky…

        0 0
        • Shef  

          Vsak ja nechci nosit kalhoty na hole telo. Chci nejake vhodne spodni pradlo a pak si vzit normalne latkove kratasy…

          0 0
          • mr.nikdo  

            Nahore mas odkazy na spodni pradlo s vlozkou (vystelkou).

            Jinak myslel trenky/slipy jeste na tu vlozku. Tim padem to chce nejake termo spodary, ktere budou odvadet vlhkost…

            0 0
        • funkatron  

          tie cyklogate prepotis aj cez spodky…takze aj tak to musis prat…aj ked menej casto

          0 0
      • mufx  

        existuje neco cemu se tusim rika bila kosmeticka vazelina(v lekarne za par korun), nemalo lidi ji pouziva pri maratonu, presne na podobna mista jako ty

        0 0
        • Shef  

          Vcera jsem si ji v lekarne koupil (stala 35Kc, asi 100g?), tak uvidim, jestli pomuze:) Ptal jsem se tam i po Sixtusu, ale koukala jak vyorana mys:-D Tak jako tak si ale poridim nejake cyklo spodky, ty moje bavlnene boxerky s beznymi svy asi nebudou to prave orechove…

          0 0
          • sotek  

            Ahoj, prosím o radu. Dnes jsem poprvé vyrazil ve svých prvních čapákách a na konci vyjížďky po cca 60km jsem zjistil, že se mi poměrně dost rozdrbaly vepředu(od zipu na dresu) a hlavně na zadku! Jestli to tak půjde dál, tak ještě deset vyjížděk a budu sedět na holým zadku. Prosím poraďte co s tím nebo co dělám špatně. Díky

            0 0
    • Meluzina  

      určitě kaťata s cyklovložkou, po dojezdu osprchovat a namazat např. Framykoinem nebo Bactrobanem, minimálně dětským olejíčkem s heřmánkem, ale není tak účinné

      0 0
    • Smazaný účet  

      ..nejlepe osprchovat, nechat namazat a pofoukat:)

      0 0
    • Mafie  

      Ahoj, prosím o radu, kde u nás sehnat Bodyglide. Našel jsem jen tunu lubrikačních gelů…

      0 0
      • blaf  

        nebylo to tak tezky najit http://www.bike-forum.cz/…dyglide.html

        0 0
        • Martinson  

          A co zkusit Antivlka, český výrobek, jsem s ním spokojenej, ale nezkoušel jsem nic jinýho http://www.lekarna.cz/…ninam-100ml/

          0 0
          • scota  

            Zkous kvalitnéí cyklokraťasy s volnou vložkou a když to nepomůže tak si kup mast Infalodan za cca 45Kč v lékárně.

            0 0
            • jIrI___  

              Pokud opruzeniny mokvají, tak se mi mnohem víc osvědčily zinkové masti, třeba Sudocrem.

              0 0
        • Mafie  

          Až na to, že je tam jediný CZ obchod a ještě bez možnosti přímo objednat.

          0 0
          • bochov  

            Ja na tytdle problémy používam Nivea Baby a během 12hod není co řešit

            0 0
      • ZuzicK  

        Co toto? Není to přímo vazelína, spíš krém/emulze, ale mne přijde, že pomáhá. Respektive koupila jsem si ho po přečtení recenzí na různé mazání, že prý je nejlepší. Minimálně skvěle hojí už vytvořené opruzeniny a hezky voní :-)

        0 0
        • Mafie  

          Dík za tip, je pravda že na Sixtus jsem tady četl samou chválu, ale…

          můj problém jsou otlaky/lehké odřeniny přímo pod sedacími kostmi – asi špičatý zadek. Lepší sedlo/vložka problém max. posunou o nějakou tu hodinku, Aviril ani krém od Sportique mi taky nepomohly.

          Říkal jsem si, že vazelína by mohla zmenšit mechanické namáhání a tření v těch místech. Nebo si budu muset zvyknout.

          0 0
          • robb  

            A není zadek rozedřený právě pod sedacími kostmi znakem toho, že máš správně široký sedlo? Když bude úzký, tak sedíš jakoby rozkrokem a když bude moc široký, tak si rozedřeš vnitřní stranu stehen.

            0 0
    • Smazaný účet  

      uz mi jebe, ctu rozredeny roztok a vubec nechapu …

      0 0
    • RUSH  

      Připojím se s dotazem. Roky (no možná desítky let, prostě od té doby co jezdím na kole) jsem nikdy neměl problemy s opruzeninami, nebo s odřeninami pozadí po jízdě na kole. Nejčasteji používám kraťasy s vložkou Kalaš nebo Specialized a nikdy nic. A bez mazání.

      Až poslední dobou mám problém s kraťasy s vložkou od Sýkory. Nastalo to tak, že po jednom delším MTB maratonu (mokro a bláto, cca 3,5 hod) jsem měl lehčí odřeníny (nebo opruzeniny) na pozadí. Připisoval jsem to mimo jiné blátu, které jsem měl po tom závodě opravdu všude :-)

      Pak ovšem nastala zvláštní situace. Oblečení bylo vypráno, odřeniny jsem v den po závodě namazal indulonou a pak jsem další den vyjel v jiném oblečení (bez mazání) a bez problémů. Takto jsem jezdil bez problémů v různém oblečení asi 2–3 týdny. Pak jsem oblékl ty kraťasy od Sýkory (vyprané) a po kratší vyjíždce opět odřeniny. Tento problém se s těmito kalhotami opakoval několikrát, zkoušel jsem mazat vložku i pozadí indulonou (modrou), ale nepomohlo to.

      Otázka zní pomůže něco jiného – třeba Sixtus, nebo je něco s tou vložkou? Nějaká zažraná špína, sůl či co.

      Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

      0 0
      • TJK  

        hele je to jednoduche.. vlozka, jeji tvar nebo matros si nerozumi s tvarem sedla a tvarem zadku nejspis a ani s kuzi.. proste kalhoty vyhodit a koupit jiny… z tohodle cesta nevede.. taky sem mel vlozky ve kterych se nedalo jezdit a pak jiny kde nebyl problem cely den… je to trosku jako laborace se sedlem

        0 0
        • RUSH  

          Ještě musím dodat, že před tím osudným závodem jsem v těchto kalhotech odjezdil docela dost km včetně pár závodů a nic. Pak nastal zlom. Co se stalo nevím.

          0 0
          • Breakpain  

            Blbej dotaz, neshodil jsi/ nepřibral jsi?

            Mně tohle udělala změna váhy … z kraťas, který byly super se staly gatě na vyhození … (přibral jsem 5 kg).

            0 0
            • RUSH  

              Ne. Bylo to navíc uprostřed sezony, to mám váhu pořád stejnou…

              0 0
          • TJK  

            hmm.. to je zvlastni.. kazdopadne fakt je ten ze problem bude uz mezi prdeli a vlozkou.. mazani to asi zmirni urcite ale imho se toho nezbavis.

            0 0
      • Tencovozikmin  

        Vlozku sem jeste nemazal,jak to pak vyperes?

        0 0
        • RUSH  

          V pračce.

          0 0
        • Breakpain  

          Používám Sixtus, přímo na zadek – jsou v tom nějaké bilynky a funguje to dobře. Obyč vazelína atd nemá takový efekt a mastné to bylo jako „prase“.

          Každopádně – vždy peru na 40°C, 1200 otáček a neprdím se s tím, jak dlouho to vydrží. Ať jsem to matlal na zadek, na kraťasy (obyč vazelínu) – tak po vyprání to bylo OK.

          Horší je, když ta vazelína prosákne krz a pak Ti to klouže po sedle ;) …

          0 0
          • danis7  

            Lepší než Sixtus je Sportique

            0 0
            • Radovan84  

              Po přechodu na silnici sem zkoušel snad všechno.Jak Sportiqe,Sixtus tak i další výrobky.

              Chce to pořádnou a pro tebe vhodnou vložku. Já skončil u Assos a co se týče toho krému tak používám Chamois Creme.V této kombinaci je to ideální a i Assos doporučuje (pokud je to potřeba) mazat tímto přípravkem jak inkriminované místo tak i vložku samotnou. Efekt je mnohem lepší. Není to mastné a vyprat to samozřejmě není problém pokud budeš používat nějaký adekvátní práci prostředek.

              Jasný… ten krém je prostě drahej ale tyhle problémy se na peníze moc připočítávat nedají. Ale vydrží opravdu dlouho protože stačí aplikovat jen trochu. Za mě osobně už žádný experimentování a koupím zase tohle. Sem blbec že sem nedal už tehdy na rady ostatních a nekoupil sem to zrovna. Ušetřilo by mě to jak peníze tak i starosti. Takže asi tak no…

              0 0
          • Barak  

            Bilynky? Počkej si na Tromboonena, bude tu hned.:-)

            0 0
            • Breakpain  

              stane se ;) … u psaní na PC nemám problém napsat ani přýtelkině (samozřejmě u obojího vím, jak se to píše …), proč se mi tyhle věci daří – nevím ;) …

              0 0
  • thesecond96

    No nekecej :D

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.