Rozdílná délka tlumičů oko x oko

10 nepřečtených
  • Hynas

    Chlapi, poraďte mi rychle…mám na biku délku tlumiče oko x oko 200mm a mám možnost mít lepší tlumič v délce 190mm…jaké jsou nástrahy výměny…v čem je kratší délka 10mm problém? Je to vůbec možné vzhledem ke konstrukci rámu?

    0 0
    • pajasimi  

      přiživím se zde: upustil jsem od koupě rámu od mrázka a v pondělí objednám rock machine adrenaline 5000. do něj má přijít tlumič délky 190..než budu mít peníze na tlumič, nemohl bych to zatím postavit ale doma se mi válí jeden noname tlumič 160, pokud bych ten tlumič umístil do „dírky“ pro největší zdvih, myslíte že to bude nepojízdné..ano gemometrie se samozřejmě rozhodí ale přesto..je to až tak velkej problém? totiž zároveň šetřim na vidlici se zdvihem 150, který se na ten rám dávaj a já mám teď na současným biku 120ku, takže kdyby jí na to lupnul, třeba by se tím vyrovnal ten nevyhovující „zadek“:) nasadit nevhodnej tlumič i vidlici a doufat že se s tim bude dát jezdit, nebo počkat, a nahodit vyhovující tlumič i vidli najednou? (ještě jedno riziko mě napadlo..pokud tam dám ten tlumič, asi se dost sníží střed že?:()

      0 0
    • o.ndra3  

      O 10 mm kratší by použít nejspíš šlo, ale rozhodí to geometrii (vozil jsem nějakou dobu o 5 mm delší a bylo to poznat, ale nevadilo to)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.