• kloubik

    Myslím, a spousta uživatelů se mnou bude asi souhlasit, že poslední dobou to jde s BF od desíti k pěti (slušně řečeno) a neustále vzrůstající množství balastu forum znehodnocuje.

    Miliony off-topic vláken, které znepřehledňují celé forum, odsunují použitelná vlákna do pozadí a lehce se stane, že pokud se sem člověk 2–3 dny nepodívá a nebude mít chut nebo čas projíždět seznamy vláken, přínosnné vlákno zmešká. Je tady sice blokování vláken, ale to bych musel jednotlivě blokovat téměř 90 % vláken. A spousta lidí i blbě zařazuje vlákna, takže výpis určité kategorie taky vždy nepomůže.

    A už mě opravdu přestává bavit po najetí na forum se prohrabávat vlákny typu: nechcete koťata, co si mám dát k večeři, jsou ty Oakly za 10 Kč originál, volby, hokej, cikání, mám si dojít na záchod teď nebo až za chvíli atd…

    Jako řešení bych viděl rozdělení fora do sekcí, tak jak je např. na renaultclub.cz, knife.cz nebo mtbr.com Zároveň by určitá vlákna byla „sticky“, tzn. neodsouvala by se do pozadí a mohla by být vodítkem pro začátečníky, kteří by pak pořád nezakládali stejná vlákna dokola. A v off topic sekci ať si řeší kdo chce co chce.

    Nebyl bych ani proti moderování diskuzí v případech, kde se řeší technická věc a pak si 2 lidi vzpomenou, že zaserou vlákno 50ti off topic příspěvkama. Na to můžou do jiný sekce, tam jim to nikdo promazávaz nebude.

    V současné podobě mě BF fakt už nebaví, jeho informační hodnota se už téměř limitně blíží nule a lidi si to tady pletou s xchatem nebo idnes.cz

    Anketa: Byli byste pro rozdělení fora do sekcí?

    0 0
    • juli  

      Ani nápad! Sice máš pravdu, že se tu píše spousta krávovin, ale rozdělením do sekcí by B-F ztratilo svou tvář.

      Blokuj, blokuj a blokuj.

      0 0
    • Kubas.1  

      Za mě taky ne.

      Je fakt, že se tady píše spousta hovadin (je fakt, že některý mě třeba vadí taky), ale tak to prostě je. Postupně se to tu vyvinulo z „přísně“ odbornýho fóra do fóra, kde se plno lidí zná, a chodí si sem (mimo občasných technických, nákupních, apod rad) prostě pokecat o všem možným, o bajcích, o životě, o počasí…

      0 0
      • Kubas.1  

        rozdělení do sekcí by podle mně tady tu „přátelskou“ atmosféru narušilo

        0 0
    • M_ishak  

      Jo, to je dobrý nápad. Bohatě by stačilo „kategorie“ řešit jako vybírací seznam s položkami jako -vše-, -tech. rady-, -off topic- atd. a po rozkliknutí a vybrání by se ti profiltrovalo jen to co chceš.

      Je to pravda, že je to tu dost off topic a pokud člověk jde hledat nějakou technickou radu, tak ji vesměs najde, ale musí se v daném 300 příspěvkovém vlákně prokousat tunou sra*** do které je obalená stěžejní hledaná informace popsaná ve 3 příspěvcích.

      Ale je mi to celkem jedno, protože poslední dobou (cca 3 měsíce) tu stejně jen ze setrvačnosti občas nakouknu, zjistím že tu nic zajímavé a poučného není, a jdu o dům dál.

      0 0
    • Babec  

      Super nápad, taky mě to nejednou napalo, na co zadavat pri zakladanei noiceho vlakna KATEGORII kdyz je stejne vsechno smichane v sobe a neda se podle kategorii ani vyhledavat?

      Ja mysim, ze to vyhledavani by stacilo, proste bys zada kategorii tech. rady a byly by zobrazeny jen tech. rady, pak bys ztadal slovo pro vyhledavani a to by hledalo jen v tech. radach,… idealni..

      0 0
      • brkoslav  

        Jo, to by se mi take libilo…

        0 0
        • M_ishak  

          Však teď sem se tím zabíval a ono to i tak už je udělané. Stačí v rozšířeném vyhledávání nic nezadávat, pouze v seznamu kategorií vybrat tu co chci a ono se to vyfiltruje. Takže suma sumárum, nic se tu nemusí měnit, komu vyhovuje stávající stav, tak mu vyhovuje a komu ne, tak si to může vyfiltrovat pomocí rozšířeného hledání.

          No a ani to nebolelo.

          0 0
          • brkoslav  

            hezky…dik, vlastne jsem to vubec nezkoumal:-)

            0 0
            • M_ishak  

              I když teď koukám, že není třeba ani chodit do vyhledávání a stačí jen kliknout např. na tech. rady a ono se to vyfiltruje.

              Možná by nebylo od věci nějaký návod popisující vychytávky B-F. Donedávna jsem třeba netušil, že jde měnit vzhled.

              0 0
    • Thidney  

      ??? ve třetím sloupečku máš kategorie a stačí klinout na konkrétní kategorii, která tě zajímá. Kde je problém? Je tady systém oblíbených/blo­kovaných, podle mě to stačí. ano je to krapet jiný systém než phpbb type fóra.

      Nejvíce mě baví nářky jak to jde s b-f zkopce. Tyhle plačky se táhnou už od bezpomlčkovýho což už bude +/- 10 let. Občas někdo zkusí spustit jiné, to pravé čisté fórum, ale nalezou mu tam lidi a už to jde zase zkopce.

      0 0
      • kloubik  

        ??? Kde je problém? Co si třeba přečíst můj zakládající příspěvek?

        O výpisu kategorií samozřejmě vím a také jsem v příspěvku uvedl, proč to není úplně nejlepší způsob.

        Tvoje reakce je přesně to o čem píšu. Většina lidí tady jen plácá, a nejsou kolikrát ani sto pochopit na co vůbec reagují, nebo si to vůbec jen trochu pozorně přečíst.

        0 0
        • Thidney  

          ale přečetl, jen mi nynější nastavení b-f vyhovuje více než obvyklé phpbb nebo ipboard.

          Pokud uvádíš že 90% vláken by jsi musel blokovat, tak nevěřím, že nějaké kategorie by to vyřešily.)

          Možná by stačilo na titulní straně, kde je vypsat pouze ještě přidat kategorie aby si člověk zaškrtl a nechal vyfiltrovat ty, které ho zajímají.

          Částečná moderace už tu je, každý zakladatel vlákna ho může pročistit.

          0 0
    • Thidney  

      ?? třetí sloupeček jsou kategorie, stačí kliknout na příslušnou a vylistuje se ti. Systém oblíbených/blo­kovaných taky funguje dobře. Je to krapet jinak než phpbb type fóra, ale nepřijde mi to nesmyslný.

      Co mě baví jsou nářky jak to jde s b-f zkopce. Tyhle plačky se tu objevují už od doby bezpomlčkovýho fóra což bude nějakých +/- 10 let. Občas někdo zpustí to pravé, čisté fórum, ale buď tam začnou chodit lidi a jde to zase zkopce, nebo to umře.)

      0 0
      • Thidney  

        novida a mě zas neposlouchá ff což je daleko větší pruda ,)

        0 0
        • M_ishak  

          Hlavně nepřecházej na Operu…

          Zvyšující se počet jejích uživatelů a s tím spojený zvýšený zájem tvůrců různého balastu, parazitujícím na OS, je to poslední po čem toužím :O)

          0 0
          • Thidney  

            Operu používám taky ,)

            a vůbec nebudeme kloubíkovi zasírat vážný thread, nemá to rád

            0 0
        • jIrI___  

          Firefox jsem už dávno opustil a přešel na Safari – míň různých pí*ovinek a doplňků, ale o to víc stability a rychlosti :)

          0 0
    • Lowrider  

      Hele do koťáteček se mi nemontuj!

      0 0
    • roud  

      Navrhuji zvláštní sekci s názvem Čemba…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.