Rokytnice nad Jizerou [silnic/mtb]

8 nepřečtených
  • koňák

    Zdravim, poradite prosim nejake tipy na cyklo vylety v okoli RnJ? Budu mit MTB HT a silnic. Pripadne i nejake rodinne vylety pro zenu a sestiletaka.

    0 0
    • koňák  

      Kudy treba jet z Rokytnice do Harrachova a zpatky na MTB (bez rodiny)?

      0 0
      • mr.antik  

        v podstatě všecky značený cyklotrasy jsou podobný, vesměs je to nějaká silnice buď šotolina nebo hrubý asfalt, takže vybírat dle vyhlídek, hospod a vzdálenosti a převýšení Asi bych nevynechal vrchol Čertovy hory a vynechal bych cyklotrasu směrem na Rýžoviště.

        0 0
      • Geodzarda  

        Smerem do hor budes v Krkonosskym narodnim parku. Jsou tam hlavne asfaltky ruzne kvality. V terenu se tam nesvezes. Z Rokytnice do Harrachova jed klidne podel Jizery. Neni tam velky provoz. Idelne se dostat na Rucicky a odtamtud muzes jet na Certak a dolu nebo Dvoracky, prip. Kladouvou cestou udelat kolecko pres Krakonosovu vyhlidku zas do Harrachova nebo slusnou asfaltkou to vzit pres Terrex do Jakuszyc a zpet do Harrachova. Z Harrachova na Rucicky se da jet pres Ryzoviste, coz je nejmin prudky. Muzes to vzit i rovnou na Studenov nebo Certak, ale to jsou prudsi kopce. Pocitej s tim, ze muzes narazit na sotolinu, ale neni ji tam moc. Ja bych tam teda bajka nevytah. Zato z Rokytnice na druhou stranu mas spoustu moznosti na bajka. Pekny kolecko je dojet kousek po asfaltu do Pasek, po zeleny na Planyrku, leva na Tomasuv kriz (kratky stoupani po sutrech), po zluty na Prdek (zase sutry) a dal kolem Hvezdy sjet na Myto a po Planyrce zpatky. Po silnicich tam muzes jezdit vsemi smery. Jen si vybrat profil. Na pojizerce neni velka doprava ale ted tam budou asi jeste 2 delsi semafory. Jinak v Rokytnici mas bajkpark.

        0 0
    • JirkaCFC  

      Ahoj, navazuji na téma.

      Chci jet ze Studenova na Labskou a rád bych se vracel přes Krakonošovu snídani a Harrachov zpět na Studenov.

      Vím, že z Labské na Voseckou boudu je průjezd kolem zakázán…Je ale možné ten kousek pro zelené kolo vést? Navíc to šlapat v SPD tretrách?

      0 0
    • Jajjcy  

      Já tam byl cca 3 týdny zpět a pro 6leťaka ty kopce asi moc nebudou pač Rokytnice je v údolí.Do Harrachova jsem jel po zelené přes Studenov a pak po modré na Čertovu horu a kolem můstku dolů. Ale pozor turistické značení je kolikrát pro kolo zákaz a hlavně to je i dost adrenalin.

      0 0
      • koňák  

        a na té tvé cestě do Harrachova byl nějaký zákaz?

        0 0
        • Jajjcy  

          Do Studenova je to po asfaltu, takže ne. Na modrou sice žádná zakazova značka nebyla, ale bylo rozcestí a že cyklisti mají použít cyklostezku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.