Roháče 1denní tůra s prckem 6 let kam?

15 nepřečtených
  • jakub

    Dovoluji si položit sem dotaz, jedu na tři dny do Roháčů na Slovač, jedu s rodinou, tedy i se 6 letým prckem. Poraďte mi prosím jednodenní tůru, abych obsálh TOP z Roháčů a aby to přitom prošel i můj šestiletý syn. Jeden den dojedem, asi zajedem do Tatralandie, druhý den celý tůra, třetí den nějaká jeskyně. Díky moc za typy, nebo rady. Bohužel všechny tři dny rodinu jen do hor nedostanu, možná třetí den, ještě na nějaký kousek v okolí nějaké jeskyně… nechám si poradit

    0 0
    • Zbyněk  

      TOP z Roháčů je hřeben od Brestové po Volovec, ale tam bych tak malé dítě rozhodně netahal. Je to dlouhé, fyzicky náročné a pro 6 let staré děcko i technicky náročné. Ideální jsou Roháčská plesa nebo Látanou dolinou na Rákoň a Volovec a zpět Roháčskou dolinou. I to bude až až.

      0 0
    • tonik666  

      Rohacska plesa

      0 0
    • figur  

      Se synem jsem dělal vícedenní hřebenové přechody s bágly od chaty k chatě v Tatrách i Roháčích, když mu bylo 8 let. Měl jsem ho v sedáku, přivázanýho k mýmu sedáku cca 2m repkou a měl horolezeckou přilbu.Zvládal to bez problému bez nějaké průpravy.V šesti letech bych se klonil k uvedeným návrhům.

      0 0
    • Paja  

      Tatliakova chata-Rohacske plesa-Rohacsky vodopad, s hrebenem bych jeste nejakej rok pockal. Hezkej je skanzen v Zuberci, to pro decka uplne lakavy neni, ale prodavaji tam pekny luky, coz by pro sestiletyho kluka mohla byt dobra motivace ;-)

      0 0
      • jakub  

        ahoj ten skanzen beru na vědomí, jinak asi zvolím ta Roháčská pleca, už jsem o tom četl i jinde, tak pujdeme asi toto, nechci prcka zase odradit, jako jsem to udělal kdysi s bandou kámošů (po první denní tůře se mnou už nikdo nechtěl jít…) děkuju za typ

        0 0
    • gerrard  

      Jeskyne mas blizko dve. Demenovska ledova jeskyne a Demenovska jeskyne svobody (slovaci omluvi cesky preklad). Urcite bez do Demenovske jeskyne svobody a bez na dlouhou trasu. Uzasny zazitek. Jen si pohlidej vstupy nejsou tak casto jako na kratkou trasu. A kdyz pujdes dopoledne, tak odpoledne stihnes i demenovskou ledovou, ale to je jenom dira s ledem a podpisy sturovcu ;) hodnoceni moji zeny.

      0 0
      • jakub  

        ahoj moc díky za typ. v ledové jsme právě před x lety byli, je to zajímavé ale taky nám všichni říkali, že ta druhá je lepší, určitě tam zajdeme, děkuju

        0 0
      • Pavel  

        Vím, že je to poněkud jinde a mimo – Dobšinská ľadová je tedy lepší než „Demenovská“?

        0 0
        • gerrard  

          Dobsinska je uplne plna ledu :) to je jenom dira s ledem :) tam ani nejsou ty podpisy sturovcu. Zajimave jsou obe v Demenovske je neco vic nez jenom led a je clenitejsi v Dobsinske je zase uzasne videt tu obrovskou masu ledu, ale krome ledu tam nic jineho neni. Jestli chces ale neco unikatniho tak zajed do Ochtinske aragonitove jeskyne z Dobsinne je to jenom kousek to je svetovy unikat.

          0 0
          • Pavel  

            V Dobšinské jsem byl už několikrát, v Demenovské ještě nikdy. Tak jestli to stojí za to. Jo a nějaké podpisy Štúrovců jsou mi u zadele, jen kvůli nim se tam štrachat nehodlám.. ;-)

            0 0
            • gerrard  

              Jo tak to myslis, no ale tak se zrovna me rozhodne ptat nemuzes, kazda jeskyn stoji za to :) a kazda je jina. Kdybych byl demenovske doline a mel cas, tak bych sel bych hned do obou i Demenovske ledove i demenovske jeskyne svobody. Kdyz bych mel sesatvit zebricek, takod nejlepsiho:

              1. demenovska jeskyne svobody dlouhy okruh
              2. demenovska jeskyne svobody krtatky okruh
              3. demenovska ledova jeskyne
              0 0
              • Pavel  

                Dík. Takže „za to“ stojí všechny. :)

                0 0
    • zbartos  

      Není to TOP, ale je to pěkné (když je vidět do dálky). V roce 2005 jsem to pro 4+9 leté syny vymyslel takto:

      http://www.cykloserver.cz/f/aa01186069/ + s 9 letým jsem ještě vylezl na Rákoň (1876 m n.m.).

      Vtip byl v tom, že jsem s sebou nesl v báglu skládací koloběžku a od Tatliačky pak kluci sjeli dolů zpět ke Zverovce na ní. Bohužel obrousili přitom při brždění zadní kolečko.

      Myslím, že s 6 letým klukem bys to mohl taky ještě zvládnout na jedné koloběžce, ale vezmi si s sebou nářadí a náhradní kolečko (či dvě).

      0 0
      • jakub  

        AHOJTE tak se čas sešel s časem a letos opět razíme do Roháčů, bereme tentokrát už sebou i bajky.. nevíte o nějakém okruhu v okolí (ubytování Vitanová), že bychom něco pojezdili… cítím se s prckem tak na 40km ± mám hodně dobrou gpsku když by náhodou, pak uvítám typy na tůry, lákají mě i řetězy, ale moje žena se bojí výšek, tak jestli je tam něco více v pohodě ale zážitek… díky moc už máme obejítá plesa, určitě se letos pokusíme vylézt na VOlovec, na Ostrý Roháč se necítím, to by mě moje asi hnala..... díky za typy

        Ještě jsem se chtěl zeptat, jesli je možné někde si zaparkovat kola u tatialkovy chaty… mám dobrý zámek, no bez dozoru se mi je tam stejně nechávat nechce, jestli mi rozumíte…jestli jde třeba za mrzský peníz je tam někam strčit třeba do sklepa…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.