Rock Machine Vortex 2013. Zadní odpružení...

4 nepřečtené
  • ondra7

    Ahoj,

    chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s rámem Rock Machine Vortex 2013? Mám možnost stavby na tomto rámu, ale nevím jestli třeba nevybrat něco jiného. Našel jsem tu dva komentáře na tento systém zadního odpružení a byly spíš negativní. Tak nevím, jestli do toho jít nebo ne… Někdo zkušenost s tímto rámem / kolem?

    Jinak dal bych tam tlumič typu Monarch XX apod. s ovládáním z řidítek.

    Díky za postřehy.

    0 0
    • maajkee  

      Zrovna jsem na něm taky stavěl kolo, projel jsem se na tom, ale nějaký závěry si netroufám dělat. Každopádně na hlínu je ten rám celkem pěkne lehkej, ve velikosti 20" 2,6kg bez tlumáku na rám za pár kaček je dobrých. Tlumič jsem tam dával fox RP2 se středním nastavením a chod stavby mi přišel spíš progresivní, prostě takový rychlý kolo s přídavkem komfortu. Stavba spíš delší, takže na delší výlety, maratony jak dělaný. Tapered hlava, direct mount uchycení přesmyku, kvalitní zpracování a za takovou cenu co jsem ho sehnal já se stejně rozhodně nic lepšího sehnat nedá. Takže klidně bych do něj šel, pokud chceš prubnout 29 fulla.

      0 0
    • Michal32  

      Na tomto rámu jsem jezdil 2.5 roku. Rám je lehký, pružení funguje dobře, výrazně nepřenáší šlapání. Takže spokojenost. Krátce po skončení záruky mi však rám praskl (mezi sedlovkou a středem). Celoodpružený rám jsem si koupil především proto, že mě na normálním rámu bolely záda. Rám jsem významně nezatěžoval, nesjížděl jsem extra náročné terény (54 roků, 95 kg). Rám mi praskl na asfaltové cyklostezce. Ačkoli se výrobce pyšní tvrzením „kvalita, spolehlivost a dlouhodobost spolupráce se zákazníkem“, od jakéhokoli spoluřešení se jednoznačně distancoval s tím, že záruka skončila. Je zřejmé, že hodnotím pouze jeden kus, ale vzhledem k tomu, že rám byl stažen z výroby a nahrazen novým, byl bych při jeho použití opatrný. Nevím, zda je to daň za jeho váhu, pravdou však je, že tomuto typu rámu již nevěřím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.