• gringo

    Zdar, kdo jezdíte tuhle trasu, podařilo se vám někdy spadnout do Vltavy? Mě asi po sedmi letech poprvé. Nejdřív do vody a v ní hlavou na kámen, celý ksicht od krve, ale kolo jsem vůbec nepustil z rukou, jinak bylo utopené. A zjistil jsem, že i u kraje je voda hluboká víc jak dva metry, takže jediná šance, jak se dostat ven bez cizí pomoci a s kolem, které díky hloubce opravdu není kam odložit, je plavat na druhý břeh nebo na nejbližší místo, kde není ten vysoký zděný kamenný násep – což v mém případě bylo na každou stranu aspoň 300 metrů, né-li víc. Plavání s kolem jsem po pár metrech zvládal jen „na mrtvolu“, a to jsem v dobré kondici. Nejdřív jsem chtěl přeplavat na tu druhou stranu, ale málem jsem se utopil, navíc jsem dostal strach jestli nepojede nějaká loď.Kolo jsem odmítal nechat v řece. Takže jsem musel zpátky k náspu, kde se nebylo pořádně čeho chytit a dva kolemjedoucí mě vytáhli ven (ještě jednou díky). Takže bacha na tuhle trasu – zachránit kolo i sebe bez cizí pomoci tu považuju za nadlidský úkol.

    0 0
    • honzarb  

      hmmm…

      0 0
    • Daf  

      Hlavne ze to dobre dopadlo. Ja mam tento usek rad. Ale i kdyz to tam dobre znam, mam pred nim respekt a davam bacha.

      0 0
      • gringo  

        Často se tam hlavně šmrdolí důchodci na libertách a maminy s malýma dětma, spadnout tam, tak je hotovo. Bez helmy by tam měl být vjezd zakázán.

        0 0
    • Toams  

      Ak myslis tento usek www.bike-forum.cz/…ostatni.html?… , tak tam je to vcelku sranda. Z fotky to moc nevyzera, ale par metrov k hladine to ma :-) Jak sa ti to zadarilo?

      0 0
      • MrAndrew  

        Jojo a tohle je jeste ten sirsi usek :-))). Jel jsem tam jednou v lete za lehciho sera a slusne psycho. Stale pripravenej padat na spravnou stranu …

        0 0
        • Toams  

          nemyslel som konkretne TENTO usek … su tam aj lepsie „kusy“, ale tam zase na to fotenie nie je moc miesta:-)

          0 0
          • Bulda  

            některý místa je lepší projet rychle, třeba to vysypaný do řeky, pomalu by ti kolo ustřelilo do strany a už se vezeš, setrvačnost při rychlý jízdě tě ale lehce přes to přenese, kořeny to samý …tady co je to focený se dá jet přes 40 …navíc když jedeš rychle, tak dáváš víc pozor na cestu a nemáš čas koukat kolem a „mít strach z vejšky“, nerozklepou se ti řídítka atd. …horolezci by ti mohli vyprávět …si zkus jet po bílý čáře na silnici a po stejně široký kládě v metrový vejšce, z čáry nesjedeš a z klády spadneš hned :)) …ono tady stačí i jen to, když tam naroste vysoká tráva přes kterou na tu hloubku neni vidět :))

            0 0
      • gringo  

        Jo jo, to je ten úsek. Na té fotce ten sráz vypadá o hodně menší. Za tmy bych tam nejel. Podařilo se mi to tak, že jsem se prostě nevycvaknul z pedálu, před takovým tím stromem, co jeho kmen roste přes cestu. Ještě se tam někde u břehu zasekla moje den předtím koupená láhev a tachometr už je asi v Německu, divil jsem se že plaval:-)

        0 0
        • Meduza  

          No ja bych tu lahev s tacho moc neoplakaval a dekoval bych nejvetsimu sefovi za to ze se muzes svezt na bicyklu i zitra :o) Jo a nejen v tomhele miste si ten pedal vycvakavam fakt radsi s predstihem.

          0 0
          • Bulda  

            ja vim, ze tu sem se svejma nazorama za kacire, ale nebude bezpecnejsi nevycvakavat (nemas pak takovou kontrolu nad kolem) a spis se skrcit a podjet? …kdyz se tam vejdu ja s baglem, tak ty bez baglu bys mel taky, ne?

            0 0
            • vt  

              IMHO se zacvaklejma spd je lepsi kontrola kola na rozdrcany stezce … coz tady neni (se zda), takze pokud je vysoky riziko pad, asi bude vycvaknuti lepci

              0 0
            • Meduza  

              Mňó s mym hovadoznim vzrustem to fakt nepodjedu… No a nejsem jeste takovej killer abych si byl v SPD vsude jistej… Vzdyt jezdim na bicyklu teprve cca pul roku a a s SPD o mesic mene…

              0 0
        • Luka  

          tak o ten strom se mi podarilo uz zaseknout. Moje hlava rikala, ze JA se vejdu, a tak jsem si to namirila primo pod nej, sklonila kebuli a PRASK! … s batohem jsem nejak nepocitala a zasekla se o nej… to ze jsem nespadla dolu dodnes nechapu, ale mam obr respekt z tyhle stezky…

          0 0
        • Luka  

          tak o ten strom se mi podarilo uz zaseknout. Moje hlava rikala, ze JA se vejdu, a tak jsem si to namirila primo pod nej, sklonila kebuli a PRASK! … s batohem jsem nejak nepocitala a zasekla se o nej… to ze jsem nespadla dolu dodnes nechapu, ale mam obr respekt z tyhle stezky…

          0 0
          • Bulda  

            ty jo, 4minuty, to asi taky nechapes, jak se ti tohle povedlo, co :))?? …ta technika si občas dělá, co chce :))

            0 0
            • Luka  

              ja neobnovovala!! prisaham!! … strasne dlouho se to nacitalo… tak jsem to na liste nechala dobehnout… nejakej zakopanej pes

              0 0
          • gringo  

            Už se mi to podařilo podjet tak, že jsem se úplně nalepil na řidítka, ale bylo to fest, takže na to kašlu, musí se to podjet rychle,jinak je to o pád dolů. No a zrovna pod tímhle místem vypadá voda v pohodě, i při pádu jsem si stačil uvědomit hurá voda, nepraštím se … a prd do hlavy. Jsou tam pod vodou schovaný špičatý kameny a neodhadnu v jaký hloubce – určitě nejmíň metr a půl, dva metry pod vodou – nechápu že po takové „vrstvě“ vody jsem se moh tak hodně praštit do palice. Mimochodem mám silniční tretry bez jakékoliv podrážky – jen plast, takže s vycvaklým pedálem nemůžu vůbec šlapat, vycvakávám se až když hrozí *******. Asi čas na změnu bot.

            0 0
            • Bulda  

              no, ty jo, tak to bud rad, zes z ty rany treba na chvili neztratil vedomi …by te nasli v dolanech na jezu mozna jinak ja ten stom jezdim ne skrcenej, ale jakoby vyklonenej vedle kola, jakobych stehnem sedel na stangli a hlava schovana skoro za riditkama, pri trose snahy muze pri tomhle manevru byt sedlo skoro vys nez helma :)) …takovej extrem tu ale neni potreba :))

              0 0
              • gringo  

                No nejspíš budu muset tuhle kauzu uzavřít tak, že jsem fakt jedinej blbec, co tam fakt spadnul:-)

                0 0
          • Tanka  

            já byl frajer rozjel jsem to co to šlo jako že v poho podjedu. S helmou jezdím od února a těch pár cm navíc mi přišlo dost. bohužel pozdě takže brzdy-boty ven-tupý náraz tupou hlavou. Jinak moje drahá sletěla z tý zdi o kus dál(jeli jsme Kralupy-Řež) a asi ukončila sezonu. Dvojitá tříštivá pr.předloktí. Teď má na ruce krásnej jeřáb

            0 0
    • hojik  

      uvedenou trasu jezdim celkem casto. je to trosicku o nervy, ale nezda se mi to nejak extra nebezpecny. kdyz je clovek opatrnej a nejezdi na ty koreny stranou kola, tak si myslim, ze to je celkem zvladnutelna cesta. ale stat se nekdy muze cokoliv… kdyby to bylo fakt nebezpecny, myslim, ze by to uz davno zavreli, ne?

      0 0
      • gringo  

        No ono je to nebezpečný, když člověk dělá vylomeniny nebo nedává bacha, ale s helmou je to přežitelný. A chce to nechlastat moc pivo:-) Ale jako pětiletý děcka bych donutil sesednout a vést kola, a že jsem jich tam v sobotu viděl požehnaně.

        0 0
        • McBlacky  

          mě to přijde bezpečný. Kdo to zahodí do vody přecenil svoje schopnosti -měl to jít pěšky. Pro člověka s průměrnou technikou to při dávání si pozor nepředstavuje imho problém

          ale je možný že po dovolený v Alpách a průjezdem stezky na Val d´Uine mi tohle přijde už dětský www.bike-forum.cz/…_v_akci.html?…

          0 0
          • Honzas  

            když kliknu na tanhle tvuj link, tak mi to otevře dred fotky… co je špatně?

            0 0
            • civetta  

              To samy – Admine??? nechci videt letici letadlo ohybajici klasy, chci videt do Vltavy letici bikery :-)

              0 0
              • kankrlicek  

                Už jsem myslel, že blbý jsem já :), třeba to bude i pravda, ale pravda je také to, že letící letadlo + ohnuté klasy obilí bych už vidět nemusel :)

                0 0
          • Babec  

            Odkaz na letadlo s obilim?

            0 0
    • honzicek  

      hustý, říkal jsem si, že vzhledem k tomu, kolik lidí tam projede, se to prostě někomu stát musí, už jenom ze statistickýho hlediska projížděl jsem to asi čtyřikrát a vždycky mi tam běhá mráz po zádech, v místě, kde přejíždíš ten kus dřeva (nebo je to kořen?) radši slezu a převedu to… buď rád, že to dopadlo aspoň takhle a lidi, dávejte bacha!

      0 0
      • max78  

        uz jsem to tady kdysi psal…presne na tom miste jsem to nezvadl a zustal viset s nohou v nevycvaklym pedalu, pod kolem, hlavou dolu nad rekou. vytahl me kluk, kterej jel za mnou.

        0 0
    • Haho  

      Ahoj, chci se jenom zeptat, jestli jste někdo nejel teďka v poslední době tuhle trasu. Jak moc je to tam zarostlý a jak to tam tak celkově vypadá…V pátek se tam chystám, tak jen abych věděla na co se připravit:-))) Díky za info

      0 0
      • Bulda  

        zarostlá je jen ta část od mostu k „přístavišti“ pod výzkumákem, ale tam jsou dvě cesty a ta vrchní není, jinak tak normál, sem tam šípek, tráva …ono je to IMHO lepší, taková psycická berlička …jako že je něco mezi tebou a tou vodou :))

        0 0
        • kudlanka32  

          jezisi…tam mozna budu jezdit do prace na biku… Da se do toho vyzkumaku dojet z Prahy nejakou rozumnou (rozumej celkem rychlou, bez aut) cestou?

          kdyz to tady ctu tak nevim…ale chapu to dobre ze ten Strom je az mezi Rezi a Kralupama......

          0 0
          • Bulda  

            tahle stezak zacina az za vyzkumakem (smerem od Phy), takze naprostov pohode, kolem Zoo v torji porad podel vody

            0 0
            • kudlanka32  

              dik…no poprvy tam stejne asi pojedu vlakem :)

              0 0
              • Bulda  

                koukam, mas jeste vlasy …neni ti jich lito :)))???

                0 0
                • kudlanka32  

                  muhehe…no je fakt, ze kamarad co me tam laka je tak nejak…ehm kratkovlasy, ale zacaly mu rust…treba tamni zareni rust vlasu podporuje......

                  0 0
      • Grifon  

        Je to celkem v pohodě. Tu cestu jezdim docela často (jsem z Libčic). Neni to nák moc zarostlý. Jak píše Bulda – jezdim tou horní cestou pod výzkumákem. Jen když jsem to jel včera s tátou, tak tatka píchnul obě kola. měl smůlu. Je tam jedno nebezpečný místo (takovej utrženej svah) to je lepší projet rychle, nebo přejít – nedávno jsem tam potkal nákou mamku s klukem (tak 10let). Kluk neměl přilbu, sotva na tom kole seděl… a zrovna na tom blbym místě. Fakt jsem se bál, že spadne do vody.

        0 0
        • Bulda  

          dneska tamtudy do prace, je to naprosto v poho a hlavne!!! pres ten blbej rygol pod vyzkumakem (jak tamtudy vypoustej tu tezkou vodu ci co) je udalanej krasnej novej mustek z betonu, takze to projede i zacatecnik bez slejzani

          0 0
    • Luka  

      pardon ze to vytahuju, ale :

      uz tam padat do vody nebudete. Bude se to asfaltovat. Uzemni rozhodnuti uz je… takze rozlucte se s peknym trajlikem… dost me to dneska rozebralo :/

      0 0
      • matra  

        hm, tak to je supr..:(

        0 0
      • prtavec  

        jestli sem dobre pochopil uzemni rozhodnuti, tak se bude asfaltovat jen cca 800metru ze smeru od libcic a 900metru ze smeru od reze. Primo ten usek nad rekou by mel zustat. Nepovolili to kvuli ochranarum… Teda, cetl sem to cca pred mesicem/dvema, tak to snad nezmenili…

        0 0
        • Luka  

          no, ja slysela, ze zatim maji pulku, ale pracujou i na schvaleni zbytku.. ale je to tamtam… takze presny zdroj nemam, jen kdyz se mi to doneslo, zacinam vazne propadat panice...... :///

          0 0
          • prtavec  

            no uvidime. Na jednu stranu mi ten trajlik bude chybet, na druhou stranu mi to hodne urychli cestu do prace :)

            jen me napada, kde tma tu asfaltku chtej udelat? vzdyt tam na to neni misto…

            0 0
            • HastySnail  

              videl si jak na prootejsim brehu vylepsili nedavno tu zeleznici? tak presne takhle… nekde se skala odsekne, nekde se pristavi zed do vody… proste zkurvej cely to nadherny prostredi k nepoznani jen proto, aby na to dostali prachy a mohli si je castecne rozkrast… tot vse… me tohle vazne sere… omlouvam se za ty slova, ale jinak to rict nemuzu…

              0 0
          • kudlanka32  

            no ja uz panice propadam…misto aby udelali sjizdnou stezku pres zizkov (nejen)…tak vybetonujou vsechny cesty kolem prahy :))) muhehe proc ne.....je to snazsi, levnejsi a vic videt…pritom zrovna mezi mestama bych to vic videl na piskovou cesticku.....

            dyk cestovni kolo hodny masovyho nasazeni mi prijde jako kolo trekovy…(sorry mili silnicari ale silnicni kolo je proste silnicni kolo)

            0 0
            • Luka  

              no, panika je panika, ale ja nechci aby to tak bylo, a krom toho, ze jsem v cembe nemam tuseni jak to udelat… s uradama MČ mam dost blbe zkusenosti, dycky to je o tom kdo jim zaplati a ne ze pulka obyvatel proti tomu protestuje :((

              Uz jednou jsem chtela z tohodle statu vypadnout, a zacina se mi ten pocit dost nalehave vracet :((((((

              0 0
              • kudlanka32  

                nezbyde nez najit pak jinou cesticku…oni casem zase vybetonujou a tak to pujde dal az bude vsechno zality betonem jak na Trantoru v Nadaci.....(tam to bylo oceli ale taky to byla budoucnost:))

                0 0
          • jizby  

            Nakonec budem rádi, jestli tam nebudou jezdit auta. (když si teda nebudu dělat iluze ohledně motorek)

            0 0
            • Vsara  

              a protože to bude nový hezký hlaďounký asfalt … budou tam zaručeně i bruslaři. … a .. přelidněno … takže v podstatě další místo. kam se nedá prchnout, ale jen jej vpřípadě nutnosti použít a prchat dál.

              0 0
          • xentar  

            Hele, při vší úctě – tenhle úsek je součástí mezinárodní cyklostezky – nemá to bejt bikerskej singletrack Navíc je to fakt zbytečně nebezpečný pro normální lidi, který se s plínou mezi nohama koupou jen neradi :)

            0 0
            • Bulda  

              viz Michal.J nize, doufam, ze zvitezi prirodni rezervace (ci co to je) Vetrusicke rokle nad lobistama, co na tom chtej jen vydelat …ty chraneny kyticky tam byly rozhodne driv, nez tam nekdo naplanoval tu cyklostezku aniz by si to vubec projel a zjistil, ze je to naprosto nevhodny ji tamtudy vest …nejakj blbec neco schvali a jinej blbec to pouzije jako argument aby udelal jeste vetsi prasarnu :((

              0 0
        • Bulda  

          jo, taky jsem to cet, uz to tu bylo, tak jen kopiruju odkaz www.edeska.cz/download.php?…

          0 0
      • sway  

        mr*ky jedny medialni lobbisticky politicky…

        0 0
      • Grifon  

        Néééé :( už jsem to slyšel docela dávno, ale ted si to začínam uvědomovat, sakra… co to je za debilní nápady…Asfaltovat cyklostezky… pro tě jako Libčičana to je pohroma. Na druhou stranu už budou spokojení ti turisté na cestovních kolech s vozejčkama, které tam docela často potkávam.

        0 0
        • Grifon  

          píšu jak prase… pro MĚ jako Libčičana :). To je tím, že to píšu v naštvanosti

          0 0
      • wewerka  

        Zrovna v tomhle miste je vyasfaltovani a pripadne rozsireni na miste. Ona tam totiz vede dalkova cyklostezka a vjet tam s bagly nebo s vozikem musi byt dost velky sok.

        0 0
        • Grifon  

          To je prvda :( bohužel…

          0 0
        • Luka  

          no, jenze pokud ja vim, tak tam stezka nevede, ale kvuli bezpecnosti ji vedou vrchem po hrebeni… (opravte me jestli se mejlim, ale 100% vim ze smerem od Prahy je cyklostezka znacena doprava na kopec po asfaltu a ne rovne)

          0 0
          • Haho  

            Máš 100% pravdu:-)))

            0 0
            • prtavec  

              Taky sem mel pocit ze cyklostezka uhyba, ale ta dalkova fakt ne, vede podel te vody. Horem sice vede taky nejaka, ale clovek kvuli tomu musi vyslapat pekny krpal a je to blbe znaceny… na druhou stranu pak do Libcic vede pekny sjezdik a clovek vyjede u toho privozu :)

              0 0
          • Tom New  

            Tak jsem pro tuto stezku chtel zalozit Thread a optat se, jel jsem ji letos v cervenci prvne v zivote smerem od Prahy a zpet uz jel jinudy, bal jsem se (spd, novy mtb etc.) – a tady se dozvidam,ze je i horni cast, bezpecnejsi. Tak dobre, musim zkusit. Tam dole jsem mel tedy zazitky:)

            0 0
            • pavelr  

              Když na to nemám, tak si to přiznám a slezu z kola. Na celém tomhle úseku jsou jen 3 zrádný místa: strom, ujetý břeh a kořeny, jestli si dobře pamatuji. Jel jsem to dvakrát a podruhý už jsem byl dost zklamaný, celkem obyčejná stezka.

              0 0
          • Vsara  

            Ano .. ta stezka dle map i dle značení na místě vede vrchem.

            0 0
        • Michal.J  

          Hele a neni to úplně na hlavu? nejdřív někdo naplánuje dálkovou trasu po naprosto nevhodný cestě (nevhodný pro dálkový cyklisty) a pak se to použije jako argument proč se to musí za velký peníze přebudovat, zaasfaltovat a tak.

          Jako kdybych si postavil loděnici uprostřed pole a pak začal chtít prachy na postavení rybníka protože tam je přece loděnice a ta potřebuje vodu…

          0 0
        • Bulda  

          tak to teda ne, tam by bylo namiste vest tu dalkovou trasu jinudy :))) …jiny pohled na vec :))))

          0 0
      • HastySnail  

        jestli to tam fakt vyasfaltujou, tak zrušej v podstatě jediný hezký místo v kraji, kde je to samý pole, sklady, silnice, letiště a já nevim co ještě… tyhle asfaltovací maniaky bych nejradši nechal v tý vltavě utopit… a jestli tam někdy náhodou pojedu a zrovna na tom budou pracovat, tak tady veřejně prohlašuju, že je za jízdy nakopnu do ****** tvrdou špičkou treter Specialized Comp.

        0 0
      • McBlacky  

        když už chtějí asfaltovat tak at začnou od Troji a ono je to do Řeže chvíli zabaví, alespon by vznikla logická trasa pro inline a nemotali by se všichni ve Stromovce…

        0 0
    • MartinN  

      Jel jsem tam včera. Proti úterý jedna změna, v jednom místě je přes cestu podle mě schválně přetáhnutý strom, takže pozor. za ním – ve směru na Prahu, byly jakoby nastražené akáty na cestě, tak pozor i na píchnutí. Jinak asfalt si tam představit nedokážu, doufám, že to je snad jen informační šum:-(. Jen ty překlady přes výpust u výzkumáku vítám, už tam nemusím slézat z kola:-)

      0 0
      • karliner  

        Předpokládám, že jsi solidární biker, urval jsi několik desítek vteřin ze svého času, zastavils a akáty jakoby nastražené k píchnutí jsi odstranil.

        0 0
    • Tlusoch Jacky...  

      No spadnout ne, radši sem to trochu přibrzdi,l ale jet tam na krossu bylo celkem o řiť a taky sem měl pěkně nasr.. (řečeno slušně: nahnáno) abych to nepíchnul

      0 0
    • pajan  

      Uf jeste jsem tam nespadl! Ale je to opravdu krasna ceste. O tom asfaltovani – ptal jsem se,hledal jsem info a uz to slibuji neco kolem 5ti let… Jel jsem tam dnes a je tam celkem nenapadne schovanej spadlej strom… Smerem od PHA nebyl temer vide pres travu. Prelejzani je (aspon pro me) hrozny a vubec to nejde. Ted uz je ta stezka celkem v poho jak ji jezdim casto ale vzdy se nejde i melinka chybicka a ukaknu si…

      0 0
    • Bulda  

      Tak další nové „pasti“ na bikery na této parádní stezce – oboji jde podjet …aspon neni nuda :))

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Pěkný, obzvlášť s tím sněhem to musí bejt obzvlášť vypečený :-)

        0 0
      • crom  

        tu druhou past se svoji vyskou nejak nezvladam podjet,ten kejml je tam vzdy nejak navic:))

        0 0
      • Zlatka  

        Jste fakt borci, já se tam v tomto počasí bojím.. (a celou zimu).

        0 0
        • Bulda  

          hihi, nějak se do práce dostat musim :) takže to jde i potmě, to je na sněhu i líp vidět :)

          0 0
          • Fenous  

            My co se tam bojime i za sucha a ve dne jen nevericne zirame :-)

            0 0
          • krokus  

            Jezdis tudy, i kdyz je tu led? Loni jsem to za takových podmínek jednou zkusil a už bych to znova nechtěl zažít.

            0 0
            • Flegmatik  

              Bulda když jede večer z práce, tak si tam ještě na cestičku leje vodu, aby měl ráno pěkně čerstvý led! :-)

              0 0
            • Bulda  

              co mylíš tím led? sem tam nějaká zamrzlá kaluž tam je, ale tak malý, že si toho skoro ani nevšimneš (jak píšu dole, je třeba jet …rychleji než krokem) kdyby to bylo pod ledem, jak kdysi Zlatnice na pražský 50ce, tak to by samo bylo o život

              koukám asi budu muset zorganizovat nějakou noční zimní vyjíždku bo je to tam fakt v poho

              0 0
              • krokus  

                Myslim takovy ten jarni ledik, kdy uz je obleva a vrchní vrstva sněhu roztaje – ledový podklad ale zůstane. Něco takového se myslím stalo i při té nedávné oblevě. Vznikne pak souviislá vrstva ledu, na kolo to podle mě moc není.

                0 0
      • pajan  

        Ta 1. je tam už dlouho… Já se tam takhle bojim, a navíc bych tam se současnýma nohama nedojel :-D

        0 0
        • Zlatka  

          Co máš s nohama ? Fenousi já se tam také bojím i v létě, ale když to tam znáš hodně dobře, tak zkusíš jet rychleji, za týden ještě rychleji, dokud do té vody nespadneš. Až spadneš tak už tam tak rychle jezdit nebudeš.(du) Každý se poučí až po úraze, ale někdo je nepoučitelný. V zimě to ale není žádný adrenalin, leda šílenství, viď Buldo. :D To musíš jet hodně pomalu, co máš za obutí ?

          0 0
          • Fenous  

            No ja si myslim, ze to tam mam docela najety, pres leto to jezdim klidne i 2× do tydne, a stejne se tam bojim :-)

            0 0
          • krokus  

            Když je sníh, tak je to fakt v pohodě, ale na ledu tam jde podle mě o zdraví.

            0 0
          • Airbag  

            Já se tam taky bojím i v létě. Obzvlášť na těch místech, kde je pobořená zeď, mám vždy strach, že sklouznu do vody.

            0 0
          • pajan  

            Nevim, co je s nima… Nějak mi to pořád nejezdí a nemůžu se dostat do pohody :-/ :-D

            0 0
          • Bulda  

            šílenství? …spíš nutnost …když musíš, tak musíš :)) pomalu? …jak se tak jezdí do práce, když máš zpoždění :)?? právě když jedeš pomalu, tak spíš tě něco rozhodí, zavrávoráš, rychlost dodává stabilitu (něco jako při valčíku …ne, prostě když jedu rychle tak nemam čas koukat kolem do tý řeky a bát se toho :)) a setrvačnost tě z kdečeho „vytáhne“ (už několikrát ozkoušeno)

            no a co bych já tak moh vozit za obutí …přece NuNu jsou na všechno!! a mimochodem i na tom sněhu suprově držej, vzadu sice už sjetej na tak 0,3mm vzorku, ale pořád drží (to nechápu :) vepředu samo skoro novej

            0 0
            • krokus  

              Odkud a kam do té práce jezdíš? A jak dlouho ti to trvá? Musí se to dost lišit podle ročního období, počasí atd., ne?

              0 0
              • Bulda  

                Kralupy-Praha, liší se to hlavně dle momentální kondice, což se potvrdilo i dneska, v tom prašánku to jelo parádně, takže z počasí asi nejvíc vítr :( …déšt naopak spíš zrychluje :)

                0 0
                • pajan  

                  Tak na to bych neměl…

                  0 0
                • Wojtek  

                  tam bych okamžitě šel pěšky,za tu hubu do ledove vody by mi to nestalo

                  0 0
                • krokus  

                  Tak to musíš mít za rok najetou slušnou porci km.

                  Prašánek pěkný, v takových podmínkách tam taky bez větších problémů jezdím. Bahno je možná i horší.

                  0 0
      • Petr8500  

        Jo,moc milá místečka.U té druhé pasti je,myslím,ještě nějaký trčící pahýl,nemýlím-li se.:-)

        0 0
    • Barak  

      Neznámému bikerovi, kterého jsem dnes na večer tahal v tomto úseku i s kolem z vody, chodí-li na b-f: doufám, že jsi dojel v pohodě a kolo je kromě přesmyku v pohodě. A nezapomeň, co jsi říkal – že si koupíš helmu. :-)

      0 0
      • pajan  

        Ojoj, v kterém úseku to bylo?

        0 0
        • Barak  

          Směrem na Kralupy tak ve 2/3 toho úseku. Zrovna na tom místě bych to ale nečekal, žádná zatáčka, žádný větší kořen nebo kámen, celkem sucho. Asi nepozornost.

          0 0
          • Smazaný účet  

            :-) nějaký nahatý baby poblíž? BTW zrovna dneska to muselo bejt příjemný osvěžení, ne?

            0 0
            • Barak  

              Žádný nahatý baby jsem tam neviděl, to bych tam možná žuchnul taky. :-) Nevim, ten kluk povídal něco o tom, že se mu smeklo kolo a že tam jezdí celkem často, ten úsek zná a neví jak přesně k tomu došlo. Když jsem mu vytáhnul kolo a pomohl mu vylézt nahoru, byl asi trochu v šoku a do řeči mu zrovna nebylo. Teplo ještě celkem bylo, takže osvěžení ve vodě by asi bylo příjemný, ale když jsem ho dole viděl po krk ve vodě s kolem na rameni, tak bych řekl, že by si to spíš odpustil. :-) Ale každopádně měl celkem kliku, protože neměl helmu a při pádu si ve vodě dal řachu o nějakej šutr, naštěstí to odnesla noha, ne hlava. Kdyby padnul trochu jinak …

              0 0
    • redhotrock  

      tak sem se dneska chystám na projížďku..

      0 0
    • Jenca  

      ahoj,

      nevite nekdo jak je to se stavem vody?

      zda se da pohodove projet podel brehu az do kralup?

      diky

      0 0
      • Bulda  

        podel brehu ani po jedny strane

        nalevo zatopen usek dolany-kralupy

        napravo je toho vic, hned za zoo, to jde jeste objet, ale pak pred privozem uz ne, pak v rezi od mostu po konec ustavu

        0 0
      • Barak  

        jj, jak píše Bulda, nedá se to. Jel jsem v pondělí na Roztoky a strana u ZOO byla někde kolem přívozu pod vodou. Navíc po obou stranách řeky je mnoho úseků, kde jedeš jenom mírně nad běžnou výškou hladiny.

        0 0
    • Jenca  

      ahoj tak jsem tu opet s dotazem na mistni znalce.

      Uz se da projet po trase troja-rez-kralupy?

      diky

      h.

      0 0
      • pajan  

        V sobotu jsem byl v Řeži a dá se to… Když pojedeš tim spodnim singlem za lomem jak začíná u toho zrcadla tak je tam šílený lepivý bahno… jel jsem to vrchem… Až do Kralup jsem nejel, ale je tam dost vysokej břeh tak by se to dalo… I z Troji do Klecánek je to v cajku ;-)

        0 0
      • Fenous  

        Ted si bude clovek muset dat bacha vic nez na pad do reky spis na to, aby nevjel do nejakyho vykalu zanechaneho tam rumunskymi Brazilci.

        0 0
        • rf  

          Tak, tak. Uvidíme jak se pláště Schwalbe budou chovat na takovémto povrchu. Asi pojedu s blatníky, přestože to obvykle nečiním.

          0 0
    • krokus  

      Dneska jsem v tomhle úseku marně stíhal nějakého borce na HT. Jel jsem na AM fullu. Kolem to asi nebylo, měl zjevně lepší fyzičku i techniku jízdy. Zaujalo mě ale, že i ty největší kořeny přejel normálně v sedle, zatímco já jsem musel vstát. Jak to dělal? Železná prdel? Nějaká zvláštní technika?

      Napadá mě jedině, že to může být posedem. Na HT má člověk víc váhy na řidítkách, prdel tolik netrpí; AM full je sice pohodlný, ale hodně tělesné váhy spočívá na sedle. Pro mě jeden z důvodů, proč se zbavit vlaštovek a vrátit se ke krátkým rovným řidítkům :-(

      0 0
      • pajan  

        Já teda taky moc nevstávám, ale jen se jakoby nadzvednu aby se ten bajk pohyboval podemnou… Celkem to jde… Ale moc to tam nevalim… tak do 35 (40 když to jede) na těch přehlednějších, na technickejch tak 25… i pomaleji některý úseky… nehrotim to, nejsem sebevrah! :D

         
        0 0
        • krokus  

          Cože? 35 – 40? Mluvíme o stejným místu? Pokud jo, tak jsi dobrej. Já takovouhle rychlostí jezdím se silničkou na rovině.

          0 0
          • pajan  

            Jj, mluvíme… Některý úseky se daj švihat… 32–35 jedu norm na bajku :-)

            0 0
            • krokus  

              Ok, tak to bys mi taky ujel:-)

              0 0
              • krokus  

                Předpokládám ale, že nemluvíš o asfaltových úsecích, ale o úseku Řež – odbočka do Máslovic. V názvu vlákna se sice píše o Řeži – Kralupech, ale řeší se tu právě ten technický úsek.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pajan valí 35 i po šutrech do mírnýho kopce :-)

                  0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    To uvidíme dneska při závodě, jak mu to pojede ;-)

                    Ve zmíněným úseku teda přes 30 jezdím jen minimálně, většinou 20–25 a i to je někdy o hubu (když je to tam zarostlý a nevidíš do zatáček, jestli tam někdo nejede nebo nejde).

                    0 0
                    • krokus  

                      No ono to není jen o technice, ale i o fyzičce. Ten singl vede místama nahoru dolů, je to samá zatáčka, kořen… Pokud tam chce člověk jet přes 30, tak podle mě musí být schopen jet na rovině se silničkou dost přes 40 – a to už není jen tak. I když samozřejmě záleží na tepech: pokud by se jelo třeba na hranici AnP, tak to asi jde.

                      0 0
                      • pajan  

                        Tepák bohužel nemám :-( Ale jezdim to na pohodu, ne na krev :-)

                        Jinak na Řeži mi to moc nejelo, je to přesně opačný počasí, než mám rád…

                        0 0
                      • v POHODÌ klokan  

                        Tam to moc o fyzičce není, spíš o tom, co si v nepřehledném terénu troufneš :-) Pajan taky píše, že 35–40 (:-)) jede v přehledných úsecích), kde to je rovný a asi ne dokopečka zkopečka. O tepech to není, třeba já jsem nikdy neměl potřebu si tep měřit. A kolik bych jel na silničce po rovině odhadnout nedokážu, nikdy jsem to nezkoušel :)

                        0 0
                        • krokus  

                          Podle mě to tam teda není rovný skoro nikde, buď se to kroutí, nebo vlní, příp. oboje. Rovnější to snad je jen v úseku, kde pěšinka vede těsně u řeky – tam bych ale 40 je nechtěl:-)

                          0 0
                          • pajan  

                            Jj, jsou to ty úseky těsně u řeky… Když to člověk má najetý a ví co kdy a kde si dovolit není to problém… Do těch zatáček jezdim pomalu, bojim se, že tam něco/někdo bude, do větčiny není vidět…

                            0 0
          • Barak  

            40 podle mě mě blbost

            0 0
            • pajan  

              Ti to někdy klidně ukážu :-)

              0 0
              • Barak  

                No hádat se nebudu, fakt je, že jsem viděl jet jiný lidi věci, o kterých jsem před tím myslel, že na kole nejdou vyjet/sjet, takže nebudu podle sebe nastavovat laťku. :-) Je tam pár míst, kde se to dá celkem dost rozjet, nejlíp na jaře, když tam nejsou ty keře tak moc rozrostlé, ale 40 se mi prostě nezdá. :-)

                0 0
                • krokus  

                  Mně se hlavně nezdá kombinace 40 a na pohodu. Jak by to vypadalo, kdyby tam Pajan jel na krev? :-)

                  0 0
                  • pajan  

                    Je to tam takový jezdivý :D Na krev nevim… Pokud mi tu trasu uzavřeš a natáhneš dolu záchraný sítě, uvidíme co se dá :D

                    0 0
              • karliner  

                pokud mluvíme o stejné cestě, jako že asi jo, tak si myslím, že jednak jezdit tam tou rychlostí je nesmysl a trochu si přidáváš a druhak pokud tam skutečně jezdíš tak rychle, tak hodně hazarduješ a to nejen sám (to je koneckonců každýmu šumák), ale hlavně díky nepřehlednosti stezky jsi nebezpečný ostatním, což vzhledem k frekvenci ne moc technicky zdatných cykloturistů nebo rodičů s dětmi by si zasloužilo pár výchovnejch…

                0 0
                • pajan  

                  Vychovanej jsem dobře… Pokud umíš číst, tak sis přečetl, že tak jedu max. na přehledných úsecích… je nesmysl ohrožovat sebe a ostatní na obyčejnym švihu… nebudu jak nějakem pepík jezdit jak prase do nepřehlednejch ú­seků…

                  0 0
                • Bulda  

                  se musim mladyho zastat: jde to, presne jak pise, ty kraje jsou vybetonovany a vidis pul kilaku pred sebe, v poho 45 bez rizika, pri ty rychlosti jako by tam ta reka ani nebyla …rano do prace tam turisti nejsou a skoro vydycky pozde …co z toho vychazi si jiste domyslis :)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Pajanovi věř – jsem s ním byl na pár vyjížďkách a když ty nohy roztočí tak je to jako kdyby mu pod prdelí zapálili raketu :-)

              0 0
      • Bulda  

        na tomhle?

        http://www.bike-forum.cz/…il-1613.html

        ono kolo ve vzduchu dost blbě vede, což je na 50cm siroky cesticce docela problem a jediny cim ho prilatcis k zemi je pr…

        0 0
    • shurty  

      Nevíte jak to tam vypadá v současné době? někdy v dubnu-květnu tam byl utržený kus náspu…

      0 0
      • Bulda  

        čim dál víc utrženější :)) ještě nedávno to šlo jet, ted už je to o hubu, možná pořádnej boční drapák by to ještě podržel, ale přenést to jde v poho, jinak všude jinde jetelný, jen ted dost zarostlý

        0 0
        • shurty  

          díky :)

          0 0
        • pajan  

          Jet to jde… :D Castro to přejel. Já na to nemám koule a tak radši prelejzám s bajkem na rameni. :D

          0 0
          • krokus  

            Ty jo, nechápu, jak to někde může přejet. Neudělal bych to ani za zlatý prase.

            0 0
            • o5majkl  

              stačí mít akorát dobrou rychlost a přejet se to dá…

              0 0
              • krokus  

                Ideálně přeskočit:-)

                0 0
              • Bulda  

                dalo …ted už to fakt nejde, odtrh je hodně vysokej a dole ti kolo dopadne do sypajícího se terénu a chtěl bych vidět vzorek, co by se chytil, navíc se tam urpostřed obnažil kořen

                0 0
                • Bulda  

                  tak oprava – cesta do práce dnes ráno: smerem na Prahu to jde, najet zprava, najezdova rychlost cca 15km/h, neslapat, levy pedal v horni uvrati (jinak skrtnes o parez a …zblunk :) a po prejeti korene prednim kolem do toho opatrne slapnout (aby zadni na koreni neklouzlo)

                  mam obuty NaNoRaptory, na vetsim vzorku to asi pujde jeste lip

                  opacne si to asi netroufnu, ten koren je blbe orientovanej a predni by po nem nejspis ustrelilo smerem k vode

                  ale kdovi, jak to bude vypadat „zitra“, mizi to tam pred ocima

                  0 0
                  • krokus  

                    Máš můj obdiv, tohle bych fakt nedal. Pláště vozím stejné jako ty.

                    0 0
                    • Bulda  

                      však jsem se na to taky rozjížděl naněkolikrát :))

                      ten samej den cestou domů už bych to ale asi nedal, utrh se tam zas další kus, fakt to mizí před očima

                      0 0
          • Bulda  

            a kdy? …já to ještě před tejdnem taky přejel, předevčírem už ne

            0 0
            • pajan  

              Tak bude asi 10 – 14 dní… Nevim… Už si to nepamatuji :)

              0 0
      • krokus  

        Říkal jsem si, že kdyby tam jel někdo rychle a nepozorně, mohl by docela blbě skončit. No snad se to nestalo a nestane.

        0 0
      • pro_pa  

        Jeli jsme tam 20. 6. a to to šlo v pohodě projet.

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          No od tý doby se to tam opravdu hodně zhoršilo. Teď už se toho fakt bojím. Ani směrem k Praze. Byl jsem tam včera…

          0 0
      • Blunderbuss  

        Jel jsem tam 10.7.2010 a na přejetí jsem si teda netroufl… Ten den jsem už jeden kotrmelec s kolem udělal a představa další bolestivé (a v tomto případě dosti pravděpodobně také vlhké) vzpomínky mě příliš nelákala… Tehdy aktuální stav je patrný z fotky.

        0 0
        • pajan  

          Tak tohle už fakt nejde!

          0 0
          • Bulda  

            kdepak, to to ještě šlo oběma směry :)

            ted už to nejde ani jednim :(

            0 0
            • pajan  

              Já mám přeci jen pud sebezáchovy asi hodně vysoko :D

              0 0
              • Peka  

                Tak to dej vědět až tam pojedeš, rád si tě u toho i vyfotím :-))) Bydlím kousek jsem tam za 20 min. Ukázaná platí.

                0 0
                • pajan  

                  To asi nebylo na mě, což!?

                  0 0
                  • Peka  

                    Aha, nějak jsem se zamotal:-( Tak kdo to ještě z drsoňů dá?

                    0 0
                    • pajan  

                      Pohoda ;-)

                      Mno, mě by to taky zajímalo a mile rád bych to viděl :-)

                      0 0
                    • pajan  

                      Pohoda ;-)

                      Mno, mě by to taky zajímalo a mile rád bych to viděl :-)

                      0 0
                      • Bulda  

                        klidně, vpodstatě každej den ráno cca půl osmý a pak odpo kolem pátý šestý, si vyber(te), sraz bych viděl na hospodu u „řežskýho dolíčku“ :)

                        když to uvidíte, tak to v poho dáte taky, ted je to dokonce lehčí, než dřív

                        pud sebezáchovy mám taky vysoko, ale skoro dycky ráno jedu do práce pozdě a zdržovat se chozenim… ;)

                        0 0
                        • v POHODÌ klokan  

                          Takže to bude v rámci tý plánovaný noční vyjížďky? :-D To by bylo i na mě moc :-) Ale klidně se tam s váma projedu.

                          0 0
                      • v POHODÌ klokan  

                        Tak dneska nebo zítra? Ten podvečer je good,ne? Máš prázdniny, tak co bys dělal doma? :o)

                        0 0
                        • dejvv.  

                          Kdybyste jeli dneska asi bych se pridal.

                          0 0
                        • pajan  

                          Mno jedu dneska s Castrem jednu trasu, tak pokud bych to stíhal na tu 18., tak bych se přijel mrknout :-) Tu hospodu Bulda myslel u toho fotbalovýho hřiště? U Pepy Maňáka? :D

                          0 0
                          • Bulda  

                            jo, u fotbaláku

                            0 0
                            • pajan  

                              Ok, kdybych tam nebyl, tak nečekej. Nevim jaký tempo nastolíme ;-)

                              0 0
                              • v POHODÌ klokan  

                                Tak jo. V šest u hospody :-) Snaž se to stihnout :)

                                0 0
                                • pajan  

                                  Pokusim se :-) Když tak tam holt pak zajedu druhej den sám :-)

                                  0 0
                                • pajan  

                                  Tak nestíhám. Fidel to ještě posunul páč nestíhá. Tak já tam zítra sjedu sám, ale dík ;-)

                                  0 0
                                • Bulda  

                                  nebo v hospode :) pivo dodava sebevedomi a jistou stopu :)

                                  0 0
                                  • Manas  

                                    To se rika o rumu: „Rum zlepsuje zrak a zjemnuje pilotaz“ :)

                                    0 0
                                    • Bulda  

                                      …a zkrášluje ženy :))

                                      zrak mam dobrej, takže rum si necham na stáří (místo brejlí :)

                                      prijedes taky? ty bys to dal s prstem v nose

                                      0 0
                                      • Manas  

                                        Bohuzel, dneska mam jednou-za-tritydenni hospodskou slezinu. Minule sem chybel a ted by me utloukli zidlickou.

                                        0 0
            • Bulda  

              Palubní deník – oprava aneb odvolávám, co jsem odvolal :)

              mění se to tam fakt každou hodinu :)) už to zas jde, oběma směry, vydupala se tam vedle toho kořenu taková celkem pevná nesypací cca 10cm široká „pěšinka“ :)

              0 0
              • iceek  

                Foto by nebylo :-) ?

                0 0
                • Bulda  

                  že bych vzal zejtra foták?

                  nebo to nechám na peťkovi, když už se nabídl :)

                  0 0
                  • Peka  

                    Peťka má moc práce a do toho ještě byla dovča, nebyl jsem tam tak tři týdny :-)

                    0 0
                    • Bulda  

                      tak to mas smulu, uz je to opraveny, ted uz ti to muze maximalne Klokan vypravet :)

                      0 0
                      • Peka  

                        Já už tam včera vyrazil, takže jsem přijel, viděl a zřejmě nezvítězil. Část úseku je zarostlá nějak moc na mé gusto, není vidět do zatáček a musí se najíždět hodně opatrně aby ses s nikým náhodou nepotkal. Už jsem z toho neměl dobrý pocit jako na jaře kdy se tam dalo jezdit bez problémů. Co ten kmen asi v půlce přes cestu. Jezdíte to nějak, nebo slejzáte. Já tam už párkrát vzal velkou plackou až na dřevo tak potupně slézám.

                        0 0
                        • v POHODÌ klokan  

                          Myslíš takový ten práh? Ten se od Kralup jezdí, od Řeže přelejzá :-) Od Kralup se toho bojím – je velká pravděpodobnost, že kdo zasekne – letí do Vltavy. Ale záseků od převodníků je už na něm habaděj :-)

                          0 0
                          • Peka  

                            Jo jo, to je on a směrem od Kralup je před ním ještě takovej velikej placák a ten tě nutí to najet zleva, ale ten kmen je nejnižší vpravo! A to je ten problém. Slejtám s obou stran. Ten sráz ti neodpustí zřejmě nic a plaveš…

                            0 0
                          • v POHODÌ klokan  

                            Překlep – DO Kralup se bojím, z Kralup to sjíždím :)

                            0 0
                            • pajan  

                              A já posránek zase zastavuju :D Mi to musíš někdy ukázat… Když bude cesta kolem :D:D > Další moje technická mezera < :D

                              0 0
                              • v POHODÌ klokan  

                                Jasně, někdy to tam projedem. Můžeš se mi ozvat, kdy máš čas, já můžu skoro kdykoliv :)

                                0 0
                                • pajan  

                                  Jo já mám na tebe vlastně mobil… :D:D Tak to já někdy napíšu. Ale teď jsem pracovně vytížen já :-( Takže maximálně k večeru a nebo víkendy. ;-) Někdy napíšu ;-))

                                  0 0
                            • Peka  

                              Do Kralup je to směrem nahoru, myslím ten práh a tam už jsem právě několikrát ztroskotal na převodníku. A nevím jak to udělat abych se tam nezasekl

                              0 0
                              • crom  

                                ze by neco noveho?:)jedinej schod co jsi pamatuju,se jezdil pres kamen.asi se tam zase po roce vydam

                                0 0
                                • pajan  

                                  Jo jo, ale ten kámen je jakoby posunutej :-)) Už to nejde. Taky jsem to „před lety“ jezdil přes šutr.

                                  0 0
                        • pajan  

                          Ve směru DO Kralup to vždycky nějak převedu.

                          Při cestě Z Kralup mám choutky to skočit – je to opravdu jednoduchej skoček – ale vždycky si to nějak rozmyslim a převedu :-) Žiju jen jednou ;-)

                          0 0
                          • Bulda  

                            jo, opravdu jednoduchej, nemáš se čeho bát, jen nebrzdit přední a kolo si to už nějak zařídí samo, převodníky to bere jen v druhym směru

                            0 0
                          • krokus  

                            Při cestě z Kralup to dávám i já a to jsem hodně velkej posera. Skočit mě nenapadlo, prostě to sjedu.

                            0 0
                            • v POHODÌ klokan  

                              No ono doopravdy skočit to snad ani nejde – v tom místě se dostatečně nerozjedeš. Fakt se to spíš sžuchne :-)

                              0 0
                              • krokus  

                                Tak prasoskok s spd se dá udělat skoro i z místa, ne?

                                0 0
                                • v POHODÌ klokan  

                                  No to bych úplně neřekl – když chceš dopadnout za ten schod oběma kolama najednou… Prasoskokem z místa se dopředu skoro neposuneš.

                                  0 0
                              • Bulda  

                                jo, leda nějak odstranit ten velkej šutr před tím

                                jinak včera za tmy (neni videt ten sraz k vode :) s aurorou jsem to zkusil i naopak a celkem v poho, zadek se nemusi zas tak moc nadhodit, jen zas ten sutr tam prekazi …nema nekdo kamose nabusenyho fotbalistu, co by ho skopnul do vody :)?

                                0 0
    • kolda  

      ses blazen :))

      0 0
    • Bulda  

      tak už je to tam opravený – dva trámy a násyp, takže zase nuda :D

      0 0
    • Bulda  

      a týhle cedule jste si všimli? …mě celkem rozesmála :))

      0 0
      • karliner  

        Máš s tlačením kola utrum a budeš to muset jezdit :-)))

        0 0
        • Bulda  

          Klidne, pokud tam cestou budou ty holky v podprsenkach a s roztazenejma nohama :)))

          0 0
          • Bulda  

            uf …ale aby s tim nejak nesouvisel ten posledni obrazek s vykricnikem …? :D

            0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Tak toho jsem si ještě nevšim :-) Podle okolí to vypadá, že je v Řeži hned na začátku?

        Jinak souslednost značek se jim fakt celkem povedla :-D

        0 0
      • crom  

        hrboly:)

        0 0
    • Bulda  

      Hahá …první zimní průjezd :))

      0 0
      • krokus  

        Zajímavější to bude, až se sníh ušlape/ujezdí a zledovatí:-)

        0 0
        • crom  

          bych chtel vedet jak to resi kdyz je tam ta ledovka:)to se razem z cesticky davam se zavrenyma ocima,stava slusna vyzva:-o

          0 0
          • Bulda  

            nejezdim, nebo se vic bojim :)

            ono se to dycky uslape do takovyho jakoby zlabku a ten to kolo vede …cimz ale nechci rict, ze je to v pohode :)

            0 0
      • kolda  

        ta vltava vypada studene :)

        0 0
      • v POHODÌ klokan  

        No, ani mě nepřekvapuje, žes byl zrovna ty první, kdo tamtudy projel :-)

        Zatím cestička vypadá dobře, ale za pár dní to bude fakt o nervy :)

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Tak další překážka na této trase. Do cestičky to ale moc nezasahuje. Spíš je zajímavý, jak je to náchylný k sesuvům – má to ideální úhel :-/

      0 0
    • Bulda  

      nádhera

      0 0
    • krokus  

      Nevíte někdo, co se staví na červené kousek za Řeží (jen pár metrů od mostu přes řeku)? Jsou tam navezené haldy zeminy, na kole se to nedá projet.

      Na konci singlu pod Máslovicemi jsem zahnul doprava a jel jsem po staré červené do Větrušic. Po výjezdu nahoru se musí přes pole. Bylo tam šílené bahno – kolo budu pucovat asi dlouho.

      0 0
      • krokus  

        Jenom doplním, že se ta stavba dá v pohodě objet spodem (dnes ověřeno).

        0 0
      • Flegmatik  

        Někde v těch místech by se mělo asfaltovat, aspoň jsem to někde četl, bohužel to nemohu najít :-(

        0 0
        • krokus  

          Vypadá to, jako kdyby tam měli postavit hřiště.

          0 0
          • mn  

            Bude tam parkoviště pro výzkumák. Ještě že nám tam nechali hřiště na volejbal. Původně mělo padnout i to.

            0 0
      • Flegmatik  

        Jo, tak přeci :-) Je ta část, o které se tady píše?

        0 0
        • krokus  

          Já myslím, že toto se „našeho“ singletracku netýká. Nechápu tedy, proč chtějí dělat cyklostezku, když na většině trasy už je asfalt a moc aut tam nejezdí. Možná vyasfaltují ten hodně rozbitý úsek kousek před Klecany (směrem od Prahy) – taky ho bude škoda:-(

          0 0
          • lindav  

            Jo, mají na mysli ten rozbitý úsek podél Vltavy, co začíná kousek za útulkem a končí před Klecánkama. Jak píšou 1,7 km, tak to by odpovídalo. Tam si to určitě najde hodně příznivců, vzhledem k napojení na stávající úsek od Stromovky, který v sezóně bývá plný bruslařů, kočárků…

            0 0
          • Bulda  

            přesně tak, netýká, pokusy byly, ale to už zatrhlo Mžp před pár lety (bylo tu o tom vlákno, nemůžu najít) kvůli chráněnému území Větrušická rokle

            http://mapy.cz/…

            0 0
            • krokus  

              To je dobře, velmi dobře. Toho rozbitého úseku před Klecany zas tak velká škoda nebude – nejede se po něm nijak úžasně ani na fullu.

              0 0
              • mr.kokos  

                Hlavně se to dá projet vrchem, po té cestě se nemusí vůbec jet:-) Aspoň kousek teda…

                0 0
        • krokus  

          Hm: „Trasa bude navazovat na pražskou pravobřežní cyklostezku A2 a propojí tak centrum Prahy a Střední Čechy.“ Pokud se dobře dívám, trasa A2 vede z Prahy až do Klecánek, pouze je v jednom úseku v mapě značena přerušovaně (jde o úsek, o kterém píšu výše). Tak co tam chtějí budovat? Nechápu.

          0 0
          • Flegmatik  

            Já taky ne. A omlouvám se, budovat to mají až později, takže stavební pohyb by tam teď ohledně této stavby cesty být neměl.

            0 0
        • lindav  

          já v této souvislosti náhodou vygooglila dokument potvrzující výstavbu cyklostezky v úseku Úholičky-Libčice, což je sice protější břeh než úsek o kterém je toto vlákno, ale kdyby to někoho z místních zajímalo, tak odkaz zde

          0 0
          • Bulda  

            jo, to mi říkal kámoš, co dělá do hydrologie, že na to dělal studii, jak moc výš to budou muset postavit, když to budou chtít místo tříletý vody na pětiletou

            tahle varinata mi přijde smysluplná, tam chybí jen tenhle úsek a pak z Dolan do Kralup a je to celý, na druhý straně chybí (a doufám, že ještě dlouho bude, snad to na mžp někdo neuplatí) „náš“ červený singlík

            0 0
          • krokus  

            Tato cyklostezka by určitě smysl měla. Její vznik možná také otupí pokusy zničit „červený“ singletrack. Turisté jedoucí po pravém břehu budou moct přejet v Řeži most a pokračovat v klidu dál. Dokdy to má být hotové?

            0 0
          • MaPa  

            Vypadá nadějně že tam zůstane ten super houpavej singlík podél kolejí, pokud ho teda stavba moc nepočochní… A jsem zvědavej kolik tohle bude stát, přisypávka na břehu řeky zavání poměrně hodně melounama.

            0 0
            • Bulda  

              určitě to povede pod kolejema, koleje jsou nad stoletou (nebo tak nějak) vodou a tohle povede jen nad pěti nebo tříletou

              0 0
            • krokus  

              Houpavej singlík? Kde přesně je? Nevím o něm.

              0 0
              • max78  

                Od zastavky vlaku za mostem pro pesi v Rezi smer Kralupy.

                0 0
                • krokus  

                  Jak těsně ta pěšina vede u kolejí? Není to o hubu?

                  0 0
                  • MaPa  

                    Není, jediné co je o hubu je přejít koleje

                    0 0
                    • max78  

                      Presne tak. A o hubu je to taky na tehle strane smer Roztoky.

                      0 0
                      • krokus  

                        Hm, tak to nevím, jestli se mi chce riskovat. Vlaky tam můžou jezdit dost rychle. Jaký je tam rozhled na trať?

                        0 0
                        • max78  

                          Neboj, jak psal MaPa, smer Kralupy je uplne bez problemu, jen je treba dat pozor pri prechodu pres koleje a tam je rozhled dobry. Smer Praha je pro fajnsmekry, ke kterym ja nepatrim. Nekolikrat jsem to zkusil, ale necitim potrebu opakovat to.

                          0 0
                          • MaPa  

                            Ani na druhou stranu to není tak hrozný jako kdysi, už je to docela vychozený… Záleží kolik je vody ve Vltavě ;-).

                            0 0
                            • max78  

                              ja mel na mysli ten odvodnovaci zlab mezi kolejistem a skalou. je tam jeste jina cesta mezi kolejistem a rekou?

                              0 0
                              • MaPa  

                                Ano , ale na začátku se musí přelézt zábradlí toho podchodu. Cesta pak jde dolů až na úplný břeh (když je víc vody tak až do ní) a po něm se dá dostat až k podjezdu tratě v Libčicích. Náročnost se vzdáleností od perónu klesá.

                                0 0
                                • max78  

                                  Diky za tip.

                                  0 0
                                • MaPa  

                                  Našel jsem i fotky

                                  0 0
                                • krokus  

                                  Single, o kterém je tady řeč, je červenou čarou v mapě vyznačen přesně, nebo vede dál až do Libčic? Pokud jsem to správně pochopil, mělo by se dát jet:

                                  1. z Roztok po levém břehu, navázat na sigletrack a dojet do Libčic,
                                  2. po pravém břehu do Řeže, tam přejet lávku a pokračovat po levém

                                  břehu do Libčic.

                                  A kde že se musí přecházet koleje? Nechápu tvrzení, že směr Praha je horší než směr Kralupy. Člověk přece musí překonat stejná místa a vlak může přijet z obou stran, tak jak může záležet na směru, kterým biker jede?:-)

                                  0 0
                                  • MaPa  

                                    Singl Libčice-Řež (zastávka, severní konec) vede po levém břehu podél kolejí, ale na jejich straně dál od řeky, takže když přijdeš k zastávce Řež, musíš ty koleje přejít.

                                    Singl Řež (zastávka)-Úholičky (Podmoráň) je na mapce přesně, tzn. je na straně kolejí u Řeky, od lávky tedy žádné přecházení kolejí nehrozí.

                                    Na ortofoto mapách.cz jsou oba singly vidět, jen ten do Libčic až od sedméno sloupu elektrifikace (počítáno od severního konce perónu), kde se víc oddálí od pešuňku.

                                    0 0
                                    • krokus  

                                      Díky za vysvětlení. Předpokládám, že do Podmoráně se z Roztok podle řeky dojet dá.

                                      Je ta stezka v současné době průjezdná, nebo je na to moc vody?

                                      A ještě mě napadlo: vede nějaký single taky ze Sedlece do Roztok, nebo je nutné jet po asfaltu?

                                      0 0
                                      • MaPa  

                                        Jakej je stav vody nevím, fotky jsou starý dva roky ;-)

                                        Ze Sedlce do Roztok nevím, dřív tam nic nebylo, ale pokud vím tak Praha někde řekla že chce cyklostezku ze Stromovky až do Roztok podél levého břehu, takže tam možná i časem bude. Jezdím tu většinou horem po žlutý nebo po druhý straně kde je zajímavostí víc. Z Roztok do Podmoráně je v podstatě asfaltová cyklostezka, byť je to asi nějaká normální silnice. Kolem roztok se dá po protipovodňové hrázi kolem dirtů.

                                        0 0
                                      • Bulda  

                                        jed jak pisu nize, po naspu, pak te voda nemusi zajimat

                                        singl ze Sedlce jedine horem po ty zluty do Ticheho udoli, zespoda se na ni da vyjet po takovy vyzivny pesince z ulice Na svahu, nebo ke konci ulice V Sedlci kolem kaplicky doleva nahoru pekny serpentinky lesem

                                        0 0
                                        • krokus  

                                          Podle mapy by tam měla vést ještě jedna cesta – pokračování ulice v Rokli. Znáš?

                                          0 0
                                          • Endurix  

                                            Tahle cesta směrem ze Sedlce na Suchdol neni na kole ideální. Jsou tam totiž docela dlouhý schody. Opačnym směrem to jde.

                                            0 0
                                            • v POHODÌ klokan  

                                              Lepší je cesta, která je jakoby pokračováním ulice Přerušené. Tam je to pěkný a jde to až nahoru.

                                              0 0
                                              • op  

                                                Ten najezd na peknou cestu je kolem panelaku naproti te ulici Prerusena. Driv to slo i primo podel (vyschleho) potoka, ted je to zarostle – nesjizdne.

                                                Jeste je tam jedna cesta nahoru, kolem kaplicky, pak doprava po vrstevnici, motat se v serpentynach nahoru a drzet se doprava (pri pohledu zezdola), pak se prejede ta cesta se schody a vystoupa az nahoru.

                                                0 0
                                                • MaPa  

                                                  Tu posledně jmenovanou jsem včera vyzkoušel a paráda. Od kapličky (spíš kaple teda), se jede nahoru ostrým asfaltovým chodníkem, pak se projede mezi ploty strmou stojkou a pak je možnost jet vlevo (netechnické, jen strmé nahoru, vyjede se nahoru na rohu lesíka) nebo právě doprava jak píšeš. Ty točky jsou hodně utáhlý, parádní. Bohužel je v jednom místě přes cestu strom, ale jinak se to dá.

                                                  Dolů v té samé trase se dá jet po starým rozpadlým schodišti, krása, nebo to prostě točit vracečkama dolů. Bezva se tam trénuje odhazování zadního kola, protože je to teď na jaře krásně čistý a přehledný.

                                                  Hodil jsme to do OSM, jen je potřeba počkat až to server aktualizuje do map.

                                                  0 0
                                • crom  

                                  noo to neni lehka pesinka,jestli jsem ji dal nekdy bez jedinyho slapnuti?mozna jednou:)

                                  0 0
                                  • v POHODÌ klokan  

                                    Poslední asi tak rok jezdím z Podmoráně na Řež jen kus podél vody, pak vyjedu strmým výjezdem na trať a jedu po pešuňku. To je určitě nejjednodušší. Tu spodní cestičku jsem celou nedal nejspíš nikdy :-)

                                    0 0
                                    • op  

                                      podle me to dat nejde, teda trialisti jo :)

                                      0 0
                                      • MaPa  

                                        Včera jsem tam po dlouhý době byl. Konalo se docela překvapení, zaprvé chybí kus zábradlí mezi stěnou pěšího podchodu na jižním konci zastávky Řež. Uznávám že to po těch schodech není zrovna easy, ale s řidítkama 680mm jsem se těsně do tý díry vešel, pak ostrá levá dolů, cesta už je dost vychozená. Mezi bodama D a E je kamenný pole široký do dvou metrů který končí až v řece. Asi by to šlo stylem poslat a doufat, ale pokud se nepovede bude to bolet a bude to mokré, tak jsem to ani nezkusil. Nicméně potom už je cesta v pohodě, žádné těžší věci se nekonaj. Takže znalcům mohu singl po břehu jen doporučit…

                                        0 0
                              • Bulda  

                                po náspu na druhý staně kolejí (strana k řece) a ke konci sjedeš na cestu viz. MaPa

                                taky pěkně vychozený, šutry z náspu jen místy, jen v jednom místě musíš opatrně kolem nějaký elektrobedny a samo taky opatrně při seskakování z peronu :)

                                0 0
                                • v POHODÌ klokan  

                                  Elektrobedny člověk vidí a čeká, ale jednou mě tam málem sejmula vzrostlá odkvětlá divizna :-D

                                  0 0
        • Bulda  

          sice nechápu, jak může pravobřežní cyklostezka navazovat na něco v Roztokách, které jsou na levém břehu, ale budiž, chybička se vloudila …hlavně tam ale začnou houfně jezdit rybáři autama, už ted tam celkem často testujou tlumiče

          0 0
          • Bulda  

            a když už se tam píše o Brnkách, všimli jtse si někdy, jaký tam mají krásný názvy ulic?

            http://mapy.cz/…

            a byli v hospodě Na Vyhlídce? (ze které žádná vyhlídka není, ale maj dobrý pivo :) pro žízeň doporučuji si k ní vyjet ulicí s názvem Skopec :)

            http://mapy.cz/…

            0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Taky mě ty haldy asi před měsícem překvapily. Ta červená okolo včelařskýho ústavu do Větrušic bývá blátivá jako prase dost často :-)

        0 0
        • krokus  

          Včelařského ústavu jsem si nevšiml, bláta ale jo:-) Pokud se nepletu, stará červená pokračuje dál do Husince takovým sadem – tam taky bylo bláta tři pr… V mapě už to značené není, na stromech ale ještě ano. Říkám si, proč to asi přeznačili. Možná proto, že po té stezce nikdo nechodil?

          0 0
          • Bulda  

            možná proto, že je to soukromý pozemek (sad)

            0 0
            • krokus  

              Aha, občas tamtudy jezdím – zatím mně ještě nikdo nenadával.

              0 0
              • v POHODÌ klokan  

                Akorát tam vždycky nepříjemně štěkají hafani. Jinak to tam jde. A maj tam moc dobrý třešně, ale pššt ;-)

                0 0
        • frof  

          Klokane tohle mas kousek. Odtajnuji me MTB trasy na odpoledne.

          http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Nekdy se domluvime a projedem to. Bulda se urco taky zase sveze :-))

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Znám to všechno kromě tý lesní kličky mezi Otvovicema a Zákolanama, ale dobrý :-) Někdy dáme!

            0 0
            • frof  

              Nj, jezdis hodne. Bydlis blizko. Rad treba nekdy na tvojich pesinach. Dal jsem to jsem i pro ostatni.:-)

              0 0
          • krokus  

            Díky za tipy, rád si to někdy projedu. Kam tak z těch Kralup ještě jezdíš? Bydlím v Praze-Bohnicích, to je kousek. Nějak mi dochází inspirace na MTB výlety. Buď se motám u řeky nebo jedu do Šárky nebo do Kralup přes Okoř – pořád dokola.

            0 0
            • frof  

              Nj. Taky to tady mám najetý. Jsem snad byl všude. Potom vymyšlím kraviny a prodírám různě křovím. Zkus třeba tohle http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

              Pěkná je Zlončická rokle, sjezd k Včelímu ústavu. To budeš znát. Potom snad les Na Beckově a les u Odolené vody. Jinak z této placky ujíždím na radši Kladno nebo Kokořínsko a České Středohoří. Když do cykloserveru zadáš klíčové slovo Bats nebo Polet. Najdeš tam poslední výlety z roku 2010. Kdybych tam měl natukat všechno kde sem co po republice najezdil. To bych se zavařil.:-)))

              0 0
              • Milwa  

                Koukám, že taky radši jezdíš ten pořádnej terém po silnici mezi Hošticema a Klíčanama, než abys jel nudně po staré zarostlé cestě přes pole.

                0 0
                • frof  

                  Dlouho se tam nejel. Co je ted lepší?

                  0 0
                  • Milwa  

                    Jenom jsem narážel na ten pekelnej minigolf, co léta udělala z té asfaltky, na silničce bych to opravdu jet nechtěl. Na kole jsem to jel loni jen jednou a to omylem. Normálně jezdím z Prahy přes Klecany na Odolku co nejvíc napřímo, právě přes ta pole, ve směru jih-sever.

                    0 0
                    • frof  

                      Tak jsem jsi to myslel správně.:-))Tankodrom. Jj to byla vzdycky jedna z tech horsich okrsek v okolí.:-)

                      0 0
              • v POHODÌ klokan  

                Pak je ještě pěkný les u Bořanovic, v lese na sever od Panenských Břežan se dá taky hezky pojezdit. Z Drastů vede příjemná cesta do bočního Máslovického údolí směrem na Dol, taky doporučuju.

                0 0
    • Bulda  

      Parádní ledopád hned za koncem výzkumáku

      0 0
    • bilysnehulak  

      Dnes jsem tudy jel a bohužel je cestička v jednom místě spadlá (zřícená) do řeky. Je to úsek cca 10 m dlouhý a naštěstí v místě, kde se to dá obejít. Je to kousek od odbočky do Větrušic (směr do Kralup).

      0 0
      • pajan  

        Akorát jsem to sem chtěl dát :)

        0 0
      • Peka  

        Já tam taky jezdím, ale nějak mi uniklo kde je ta odbočka na Větrušice? Vůbec si ji nemůžu vybavit :-(

        0 0
        • BB  

          hned vedle takové chatky, asi v polovině cesty

          0 0
          • pajan  

            To někam vede? Jezdim takovou dobu a vždy jsem si myslel, že to končí nějakou brankou… Je tam pak nějaký pěkný pojezd?

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              Jasně že vede, je to pěkná pěšina do Větrušic. Ale vyjet ji úplně celou je už docela kumšt :-)

              0 0
              • Peka  

                Taky jsem měl pocit, že to tam hned někde končí. Budu to muset vyzkoušet.

                0 0
              • Bulda  

                jen ten začátek, šutr za serpentýnou, pak už je to v poho …a možná ještě úplně na konci, tam je nějaká kláda či co

                kdyby v tom potůčku netekly s..čky, tak je to nádherný romantický údolíčko :)

                0 0
                • frof  

                  Lepší to naplánovat na sjezd. Z vesnice se to taky blbě hledá. Když najdeš nádrž odkuď vytékaj ty sračky máš jistotu, že tu pěšinu trefíš.

                  0 0
                • jitax  

                  Ten šutr má jméno. Koukám jak vypadá cesta po které jsem s dědou chodila podle vody k Máslovickému přívozu. Vždy jsme sebou měli srp a vysekávali chroští. Rostl tam koniklec. Roste tam ještě? Ten je chráněný. Už jsem tam dlouho nebyla.

                  V tom rybníku(vám to jako rybník nepřipadá) je sice zelená voda, ale jsou to řasy. Kdyby v tom rybníku byly s… nežily by tam ryby. v létě je vidět jak vyhřívají těsně pod hladinou, pokud je někdo nevyplaší. Pokud v potoku tečou s.. jak píšete, tak za to mohou někteří z domkařů okolo potoka. Tyhle malé vesničky mají své kouzlo i když poslední dobou ho kazí sorta vynálezců co si koupí starý domek, přestaví ho dle nějakého architekta vynálezce a najednou tam stojí monstrum, které tam ani nepatří. Zrovna podle cesty nahoru od rybníka jedno takové je.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    řešení podle pana Molotova? na ty domky… :-)

                    0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    Koniklec jsem tam neviděl, ale je docela pravděpodobný, že se tam někde vyskytovat bude. V některých blízkých údolích roste. Jinak ten potůček je někdy krásně čistý, ale někdy je až neuvěřitelně kalný a smrdí fest. Škoda toho, jinak je tam fakt krásně.

                    0 0
      • Bulda  

        detail :)

        0 0
        • krokus  

          Blbá představa, že se to mohlo pod kýmkoli z nás utrhnout. Zdálo se mi to docela zpevněné…

          0 0
        • Haho  

          A dá se to tam tedy normálně přenést, nebo se to musí někde objíždět? Díky za odpověď

          0 0
          • Bulda  

            Ani nemusíš slézt z kola, pokud teda nemáš moc široký řidítka, aby ses vešla mezi stromy

            0 0
            • Haho  

              Ok, tak já to v pátek prubnu…

              0 0
              • jagu  

                Ahoj, mam na Vás dotaz, jaké je to po druhé straně? Myslím tím přívoz v Máslovicích a jet po té straně až do Dejvic. Někde jsem matně četl že to tam také jde podél kolejí? Nejde o to že by ten úsek byl nebezpečnej, už sem to jel a neni to tak zlé. Ale je hodně pomalej a často dosti blátivej. Jelikož chci jezdit do práce z okraje ústeckého kraje do Dejvic(občas), hledám nějakou příjemnější ranní alternativu. Kdo je domácí prosím poraďte :-). Přikládám taky mou testovací jízdu s kamarádem. Tam mě právě štvalo několik věcí – ostré kameny, bahno kolem Řeže, nutnost jet opravdu pomalu. Díky, nechtěl sem kuli tomu zakládat nové vlákno..

                http://www.everytrail.com/view_trip.php…

                0 0
                • v POHODÌ klokan  

                  Už se to tu párkrát řešilo, jde to poměrně dobře. Jediný trochu problémový úsek je z Řeže do Úholiček, kde se nejlíp jede po levé straně železničního náspu. Jinak je to buď asfaltka nebo pěkná pěšina (z Libčic-Letek do Řeže). Takže žádné bahno se řešit nemusí. Ani se rozhodně nemusí jet pomalu :-)

                  0 0
                  • jagu  

                    Díky, takže z přívozu u Máslovic až do Řeže je to v pohodě? Já studoval mapu i satelitní a neviděl sem tam vůbec nic :-( asi to prostě budu muset zkusit ještě jednou na nečisto. Otázka je jaká trasa je nejlepší. Ale díky za info. Druhý příspěvek nějak nepodporuje teorii jet kolem kolejí :-)

                    0 0
                • martin_bakov  

                  od ty lavky v rezi ty 2–3km ku praze sme jeli podel vltavy takovou uzkou pesinkou pro rybare, obcas sutry, obcas prenyst usek ale jinak to slo. Podel koleji to asi taky jde ale bal bych se vic…

                  0 0
    • Peka  

      Tak jsem si to tu po čase zase projel a ejhle: všechno opraveno, vysekané křoví a z cestičky je pomalu dálnice. Nevíte kdo to cyklostezku spravuje?

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Kdo jí spravuje nevím, ale na podzim tam fakt opravovali skoro všechny ty kamenný zídky (podle mýho teda docela fušersky – některý se jim už začínají rozpadat :). Ještě by to taky mohli dodělat – aspoň ty přechody zídka-vnitřní strana cestičky. Škoda, že už tam není žádný na projetí zajímavější úsek. Ale až to tam zase získá nějakou tu patinu, bude to snad zase pěkný :)

        0 0
      • Jituschka  

        Tak jsem tam včera po pár letech jela a je to bez problémů, s jedním šlápnutím, když nepočítám vyhýbání s protijezdci…

        0 0
      • BB  

        Povodí Vltavy ?

        0 0
    • mateseek  

      Tuto trasu jezdím každý rok několikrát a musím říci, že je to nyní mnohem lepší, jsou vidět nějaké menší úpravy. Musím, ale také říci, že vždy v dubnu a květnu to bylo lepší než v létě, když pořádně obrazily keře. Tuto středu i čtvrtek jsem si tento úsek vyloženě užil a okolo třetí hodiny jsem ani nikoho nepotkal v protisměru. Stále to chce trochu obezřetnosti, děti a nejisté kolaře bych tam radši nepouštěl ani teď. Pro ostatní je to celkem dobrá techničtější pasáž.

      0 0
    • Bulda  

      aby se anděl strážný moc nenudil :)

      0 0
    • MichaelSimek  

      Na tehle strane jsem nastesti nespadl, i kdyz jsem o tom premyslel hodnekrat. Ale kupodivu jsem se vykoupal na druhe strane, jak vede takova ta cesticka smerem k vlakaci v rezi, na nejakym uzkym miste jsem skobrtnul a sup po prsa ve vode, ale kolo jsem zachranil suche :)

      0 0
    • Otto96  

      Ahoj,

      chtěli bychom jet na Velikonoce z Prahy do Obříství, z větší části podél Vltavy. Vzhledem k tomu že to pojedeme na starých Favoritech, chtěli bychom se vyhnout rozbahněnému úseku mezi Řeží (lomem za Klecánkama) a Dolánky. Jaká je nejlepší možnost? Objet to přes Větrušice a zpátky dolů lesem k Vltavě, nebo využít přívozu V Klecánkách, přejet kopec na druhé straně a vrátit se zpět jiným přívozem v Libčicích nad Vltavou. Popřípadě, existuje na druhé straně nějaká lepší cesta podél trati, kde končí?

      Děkuji za případné odpovědi.

      0 0
      • George.999  

        Tuhle trasu jezdim celkem často a nelepší je to v Řeži vyšlápnout od řeky nahoru, pak na Drasy – Vodochody – Máslovice – Zlončice – Chvatěruby. Tam je to celkem ok a hlavně není to moc frekventovaný. Jediný takový frekventovanější úsek je mezi Husincem a křižovatkou na Klecany, ale dá se to bez problémů, pak pohoda.

        0 0
        • George.999  

          Jo teď koukám, že se chceš vyhnout lomu. :-) Tak potom v Klecánkách nahoru na Klecany a pak po popsané trase. Nebo jak píše Bulda.

          0 0
      • Bulda  

        když pomineme kousek kolem lomu, tak až do Řeže už je to po asfaltu, lze objet horem přes Vodochody (sjezd lesem z Větrušic je na Favo vhodný ještě míň, než ta červená podél řeky), možná lepší jet nahoru už před lomem tj. do Klecan, ta silnice z Vodochod dolů k řece je pěkná, doporučuji

        Na druhé straně asfalt jen do Úholiček a pak po náspu (na úzké gumy taky nic moc, volné kameny z náspu)do zastávky Řež a z ní po druhé straně kolejí cestička do Libčic (Letek), lze objet horem a to je pak lepší až do Kralup, z Dolan je to totiž taky po blátě.

        0 0
      • Otto96  

        Tak cestou tam jsme to vzali V Klecánkách nahoru a z Vodochod dolů zpět k Vltavě. Na tento poměrně dlohý sjezd jsem se těšil, ale silnice tam byla šíleně rozmlácená, takže jsme si to stejně neužili :(. Cestou zpátky jsme to vzali normálně spodem a bylo to naprosto bez problémů (pneu š32). Akorát u Řeže jsme museli kvůli písku trochu upustit gumy. Příště pojedeme spodem.

        0 0
    • Dejv0  

      Včera jsem to jel po dlouhé době, skvělý poježdění. Potkal jsem asi dva nebo tři spadlé stromy přes cestu, jinak bez problému. Samozřejmě respekt veliký.

      0 0
      • Smazaný účet  

        vždyť je to dálnice…pokud to není stržený od vody ;-)

        0 0
        • Dejv0  

          no já taky netvrdim, že je to nějaký masakr ;) jen mám místy prostě zdravý respekt :D

          0 0
      • šimlos  

        Já tam loni potkal dva francouzský hipíky s dítětem v croozeru…

        0 0
    • MichaelSimek  

      pamatuju jak tam byli 2 useky kde cesta byla uplne fuc a byl to proste sraz do vody…a jelikoz je to znacena jako nejaka cyklo dalnice do berlina ci kam, tak tam jezdili padesatnici nemcouri na trekingach s brasnama a tam si to moc uzivali

      0 0
    • jannk  

      recyklace:

      jak to vypada od Prahy ke Kralupum vim docela dobre – ale na jakem kole se da projet „Dvorakova NS“ na sever od Kralup na levem brehu? Podle map tam je kousek carkovany, da se to projet i na silnicce (staci volnym tempem) nebo to musim vzit do Nehlahozevsi po ceste?

      0 0
      • MaPa  

        S trochou snahy klidně na silnici. Je to hodně prochozený, taková spíš parková cesta, občas nízký kořen.

        0 0
        • jannk  

          Takze asi jako lepsi casti „Maslovickeho singletracku“? (druhy breh jizneji). Podle mapy by to melo byt hlinene stejne jen lehce pres 1km – to snad projedu i na silnicce.

          0 0
      • Jetson  

        Jediny problem tam jsou obvykle rodinky s kocarkama.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse