Renault 19 II SPZ: 2E0 9065, Rumburk - pohybuje se tam?

140 nepřečtených
  • Mr.Voza

    Kolegové, cyklisti všehu druhu,

    chtěl bych Vás, hlavně ti s Vás, kteří se pohybujete v okolí Rumburka, požádat o pomoc. Rád bych o „svým“ autě získal nějaký informace. Ve zkratce, detaily, jakej jsem naivní a důvěřivej trouba, o tom se rozepisovat nebudu – prodal jsem Renault 19 kupci do Jiříkova u Rumburka, už je to asi měsíc a furt se mě nedaří vynutit z něj evidenčnu, papíry a plnou moc, abych moch dokončit přepis papírů a zrušit povinný ručení. Do teď jsem se od něj dočkal akorát samejch odkladů a výmluv proč to nemůže zařídit, proč to nestih apod. Dneska dokonce začal tvrdit, že nemůže na evidenčku, protože mu odešla řídící jednotka a auto je nepojízdný. Upřímě řečeno, nevěřím mu už ani za mák. Vypadá to, že dělá všechno pro to, aby to auto nemusel přepisovat na sebe – důvod neznám, možná exekuce, jak jsem se dočet na netu, že to tak dlužníci dělávaj, aby jim auto nesebrali.

    Kdyby jste někdo auto viděli, mělo by se pohybovat v okolí Rumburka, konkrétně bydlí v Jiříkově, můžete mi sem prosím hodit report kterej den, v kolik hodin a na kterým místě bylo auto viděno? Případně i fotečka by neuškodila, stačí z dálky – pro lepší dokazování, že ten člověk lže.

    Jedná se o šedej Renault 19 II, SPZ: 2E0 9065, pro mnoho poznávacích znamení je tohle auto s jiným nezaměnitelný a snadno spatřitelný: Má tmavězelenou barvou stříkanej přední nárazník, ten je na svým levým rohu (z pohledu řidiče) stříknutej plničem, nebo čímsi, nárazník je značně popraskanej, protože okrasná lišta byla kdysi pravděpodoně zakitovaná a časem po celý svojí dýlce popraskala. Přední maska je upravovaná, má odstraněnej znak. Levej přední blatník je hned za blinkrem lehce promáčklej, celej pravej přední blatník je viditelně stříkanej sprejem (jinej odstín a lesk od zbytku auta). Na 5.dveřích bylo kdysi přilepený křídlo a hned pod zadním oknem jsou od něj neodstranitelný zbytky lepidla na 4 místejch. Lak na víčku nádrže je zkrabacelej a popraskanej. Lemy zadních blatníků jsou viditelně kitovaný, stříkaný sprejem a v součastný době značně orezlý. Víc napoví fotky. Narozdíl od fotek auto stojí na 13tkách plecháčích s poklicema a místo vejfuku je už normální sériovej.

    I když to vůbec nesouvisí s cyklistikou, dávám to i sem, protože BF je počtem uživatelů a svojí dynamikou jinejma fórama, na kterejch působím, nepřekonatelný. Pro ty akčnější z Vás z okolí Rumburka to může být příjemný zpestření vyjížděk :-) Za každou informaci, že se tohle auto pohybuje po silnicích a nestojí v servise nepojízdný, jak mě tvrdí jeho novej majitel, budu moc vděčnej.

    0 0
    • Mr.Voza  

      Teď to po sobě ještě čtu, jestli jsem tam nenasekal moc hrubek a už mi to nejde editovat. Ten poslední odstaveček možná může vyznít tak, že vyzívám všechny cyklisty z okolí Rumburka, aby rozjeli pátračku po tomhle autě, ale tak jsem to vůbec nemyslel, aby nedošlo k omylu. Mysel jsem to tak, že kdyby třeba někdo z Vás tam z těch končin chtěl mermomocí se jet někam projet a neveděl vůbec kam… nebo když někdo pojede třeba do obchodu na nákup a tohle auto tam náhodou zahlídne… zkrátka nikoho k ničemu nenabádám, nebo dokonce nenutím, to vůbec ne…

      0 0
      • Milan  

        Jako že s tím může páchat i trestnou činnost a nebo někoho nechtíc sejmout třeba? …nahlaš to jako kradený. Ale to by jsi se tu nesměl rozepisovat. Plácám, ale přeně na tohle jsem si dával megamajzla.

        0 0
        • Mr.Voza  

          Nahlásit jako kradený to nemůžu, páč on má kupní smouvu a tím bych se moch dostat taky do pěknejch problémů se zákonem – říkala paní na evidenci vozidel :-(

          0 0
          • mr.antik  

            ale ukrást značky můžeš, ne?

            0 0
            • Mr.Voza  

              Ano, ukrást značky můžu. V tom případě by to neblya ani tak krádež, protože auto je z právního hlediska furt moje – kupec nedodržel podmínky uvedený ve smlouvě (neposlal do 10ti dnů papíry na přepis), tím pádem by měla bejt smlouva neplatná. Je to taky jedno z možnejch řešení týhle zapeklitý situace. Ale k tomu taky potřebuju vědět, kde se auto pohybuje, abych tam nejel přes půl republiky nablind.

              Tady se nabízí otázka co na to potom policie, když bude někde na parkovišti stát (nebo se dál pohybovat) moje auto bez SPZ – abych se tím nedostal do dalších problémů.

              0 0
    • oddie  

      A na adrese, co máš v kupce, se nezdržuje, nebo jak?

      0 0
      • wilda81  

        +1

        0 0
      • Mr.Voza  

        Já nevim, možná zdržuje, ale co to řesí. Mám tam 200km jet a nahánět ho někde po městě, když nebude doma? A když ho náhodou zastihnu doma, tak co? Zabouchne předemnou dveře a nebude se semnou bavit, nebo si najde zase nějakou další výmluvu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nahlaš odcizení SPZ a je to.

          0 0
          • Mr.Voza  

            Když nahlásím odcizení SPZ, tak co potom. Dostanu nový. A dál? To neřeší to, že s tím bude dál vesele jezdit a může tím kdykoliv udělat nejakej *******. Navíc pak i na značkách, který jsem nahlásil jako kradený. Takže tím se můžu dostat zase já do dalších problémů, ne? A tímhle řešením to auto na něj stejně nepřehlásím.

            0 0
        • oddie  

          No, to už je tak. Pár známých to taky řešilo, přesně tu stejnou situaci. Někdo od nich koupil auto a neměl se k převodu, vymlouval se, zapíral, nebral telefon. Ale nakonec se to vyřešilo v podstatě samo, měli totiž takové štěstí – a dotyčný smůlu – že mu zrovna jako na potvoru někdo v noci ukradl z toho auta značky. No a jelikož jízda bez značek se u nás trestá skoro přísněji než hrdelní zločin, a navíc auto bez značek stojící na ulici přitahuje zloděje, co se nestalo, milý kupující najednou začal komunikovat, přiběhl a nutně potřeboval to auto převést co nejdříve… Čili moje rada zní, začít se modlit, aby mu někdo taky ukradl značky, a když víš, kde to auto stojí, ta modlitba může být cílená a tím účinnější ;)

          0 0
          • Mr.Voza  

            Díky za radu, zařazuju si motlidbu o ztátu SPZ do toho mála možnejch řešení týhle prekérní situace. Ale jak píšeš – „…když víš, kde to auto stojí…“ To já právě pořádně nevím. Ale když mě tady nebo na jiným fóru, kde jsem taky rozhodil sítě, pár lidí napíše, že to auto se pohybuje v tu a tu dobu tady a tady, tak motlitba může být účinější ;-)

            0 0
    • mr.antik  

      Zrovna z Jiříkova mám jednoho dlužníka co mi dluží za nájem :-) nemá inicály TS?

      0 0
    • Mr.Dan  

      Tvl, to je přesně jeden z možnejch důsledků tohodle novýho úžasnýho systému přepisování vozidel. Všem zákonoserům tímto gratuluju!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud jsi neudělal tu chybu a nechal si velký techničák, tak doporučuji následující postup: Písemnou výzvu do vlastních rukou na adresu kterou uvedl na smlouvě o prodeji, počkat až uplyne zákonná lhůta kdy je považován dopis za doručený a následně s ním, se smlouvou a velkým TP rovnou na nejbližší policejní stanici podat trestní oznámení pro podvod. Pak jsi z obliga kdyby se cokoliv stalo (havárie, přestupek apod.) a starat se musí jiní a do měsíce ti musí dát vědět co vyšetřili, od toho tu jsou, pomáhat a chránit :-)

      Na policii se nenech odbýt a buď trpělivý, mají tendenci bagatelizovat a vymlouvat se na spoustu důvodů proč to nejde, nezapomeň si vyžádat a odnést podepsanou kopii zápisu a vyhraď si na to dost času. Kdyby se ti cokoliv nelíbilo, trvej na zavolání nadřízeného, u nich nic víc nefunguje než zákon padajícího hovna :-)

      Tipnul bych si, že se ti ozve sám jakmile se v jeho okolí začnou jen vyptávat policajti.

      A pro příště jsi poučen :-)

      0 0
      • oddie  

        Velký techničák si asi těžko mohl nechat, když má kupující udělat evidenčku, kteroužto mu bez TP neudělají.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je právě ta chyba, evidenčka je za chvíli a na tu měl zajít hned když se domluvil na prodeji, platí 14 dní. Při poslední koupi auta se mnou šel majitel hned na evidenčku, protože ji sice měl ale propadla mu, stálo ho to trochu peněz navíc a oba asi hodinu času ale měl jistotu, šli jsme to rovnou přepsat a dostal prachy hned na místě po zápisu. A to jsem kupoval auto 300 km od baráku a šlo to :-)

          0 0
          • oddie  

            No jo, to je klasický problém víkendových koupí, v neděli evidenčku neudělá.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To je fakt a ta nedomyšlenost zákonoserů :-)

              0 0
              • Mr.Voza  

                TP má on. Přijel si pro auto v 9 večer, asi věděl proč. To ale nic nemění na tom, že si můžu nechat vystavit duplikát :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže znova. Podepsali jste nějakou smlouvu a uzavřeli jste obchod který se týká motorového vozidla a ten má nějaké státem stanovené pravidla mezi nimiž je i převod do zákonem stanovené lhůty, tuším deset dnů. Ty jsi vše dodržel jen na to nemáš doklad, k tomu je ten dopis do vlastních rukou. V tom okamžiku jak se to písemné upozornění splní a má náležitosti stanovené státem a je považováno za doručené splňuje jeho konání všechny znaky nezákonného postupu a je jedno jak to trestní oznámení nazveš (můžeš třeba ho nazvat podezření z podvodu když si někdo myslí , že podvod to není) ale jakmile ho podáš, musí se tím někdo zabývat a má na to zákonné lhůty. Současně když se něco stane jsi krytý, podnikl jsi totiž vše, co je v Tvých silách aby jsi vše uvedl do zákonného stavu a splnil podmínky státu. Pokud ti vznikne jakákoliv škoda (třeba pojišťovna chce po Tobě plnění na další období) bude pro Tebe lepší když bude větší než 5000,– Kč aby to opět splnilo jedno z kritérií trestného činu. Prostě je to o tom nenechat se odbýt. Je to na Tobě.

                  0 0
                  • oberleutnant Weiss  

                    Po měsíci od oznámení dostane vyrozumění, ze kterého vyplyne, že se jedná o občanskoprávní záležitost, a bude tam kde je teď…

                    0 0
        • Smazaný účet  

          Hele ale i kdyby ho neměl, tak to trestní oznámení má smysl, on musí dodržovat nějaký zákonný termín a nemůže protože ho dotyčný podvedl a tím oznámením se kryje pro případ problémů. A čím dříve, tím lépe, prodlevy se většinou nevyplácejí. Navíc když pachatel není neznámý, mají to policajti ulehčené a může čekat, že vyvinou i nějakou činnost, protože ji taky musí vykazovat a tahle je jednoduchá, taky se počítá a můžou si za ni odfajfknout splněno :-)

          0 0
          • oddie  

            Řešili jsme tuhle situaci několikrát, a právník to tedy na trestní oznámení neviděl, já právník nejsem, ale tak nějak jsem si z toho odnesl, že trestní oznámení na podvod je v takovém případě poněkud mimo mísu. Nicméně lepší řešení než tu modlitbu o ztrátě značek nám ani ten právník nepřinesl, tak nevím, zda má někdo nějaké jiné osvědčené a ověřené řešení, které mu skutečně v reálném případě reálně zafungovalo.

            0 0
            • Mr.Voza  

              Na nějakým jiným fóru jsem čet, že na takovýhle zabírá pohrozit, že nahlásím ztrátu TP, ztátu SPZ, nechám vystavit nový – tím pádem původní SPZ a TP se stanou neplatný. To prej někdy zabere a k přepisu je to donutí. To mám taky přesně v plánu, než začnu podnikat nějaký další kroky. On se ale teď vymlouvá, že je to auto nepojízdný, takže by mě takt pomohlo, kdyby to auto aspoň 2–3 lidi někde zahlídli, připadně vyfotili, kdyby to bylo možný a hodili mě sem report, kde a kdy to bylo. Abych mu pak moch říct: „Tak japak auto? Už ho máte opravený? Že nemáte? A jakto, že bylo viděný v provozu v tu a tu hodinu tam a tam? Takže mě celou dobu lžete? Takže do 3 dnů budu mít doma od vás papíry k přepisu, jinak jdu nahlásit ztrátu SPZ a TP, nechám vystavit nový, tím pádem vaše pozbydou platnosti a ještě budu taková svině, že zavolám k vám na dopravku, že se tam pohybuje tohle auto na neplatnejch SPZ, ať si vás co nejdřív podaj!“ Nebo něco takovýho. Ale potřebuju k tomu reálný informace, že to auto jezdí a kde, aby věděl, že vím, že kecá.

              0 0
              • Dejv94  

                A to že je auto nepojízdný brání poslání papírů?

                0 0
                • Tomcat  

                  Ne už neexistuje polo-převod takže pokud to nedojede na evidenční kontrolu těžko udělá převod.

                  0 0
              • oddie  

                Jistěže kecá, protože kdyby bylo fakt nepojízdný takhle brzy po koupi, už by nas*aně volal a zkoušel reklamaci nebo slevu.

                P.S. a z nahlášení ztráty či krádeže TP a značek, když jsi mu je předal, bys stíhání za podvod mohl vyfasovat naopak ty.

                0 0
    • zdenek  

      Povinné ručení šlo zrušit na základě kupní smlouvy. To už nejde?

      Nějak nestíhám sledovat všechny změny pravidel, ale pamatuju, že když jsem kupoval auto, domluvil jsem se s prodávajícím, aby nechal pár dní POV běžet, než si stihnu zařídit svoje. Pak ho zrušil bez jakékoliv mé interakce.

      0 0
      • tromboonen  

        Povinne ruceni uz neni povinne, resp za jeho absenci uz ani neplatis pokutu/prispevek do fondu, divil bych se, kdyby neslo zrusit, ja jsem jej pri prodeji vzdycky rusil pouhym oznamenim pojistovne (treba s kopii kupni smlouvy)… a jednou po me chteli tu pokutu za par tydnu nepojistene auto, asi par let nazpet, nahlidnutim do smlouvy jsem zjistil, ze uz nebylo nase, poslal jsem jim to a cajk..

        Nevidim do problematiky dalsich kroku, ale zrusit povinne by nemel byt problem, pri trose inteligence.. zbytek: zkusil bych se poptat mezi lidma co v tom oboru delaj, napriklad lidi co registrujou/pre­pisujou auta na kseft (v Praze je nekolik firem, znal jsem nejake lidi z nich, umeli prepsat auto do par dni i v dobe, kdy to bylo urednim postupem mozne nejrychleji za mesic a vic a vystatim nekolika minimalne den trvajicich front.. pracovali pro vsechny prodejce aut atd.. divil bych se, kdyby nevedeli jak postupovat v soucasnem systemu), nebo najit nejakou urednici na tom oddeleni, postezovat si, pak kytku, divil bych se, kdyby neexistoval nejakej postup.. zakonodarci serou co muzou, ale praxe si cesticky vetsinou najde :)

        0 0
        • Mr.Voza  

          Povinné ručení by asi na základě kupní smlouvy zrušit šlo. Ale tady se zase bojím, kdyby s tím udělal nějakej ******* a zdrhnul od toho, za kým pak asi půjdou? Za tím na koho to je napsaný. A když je pošlu za ním a on to popře? Na koho ten ******* bude? Proto bych rád zršil POV až to auto opravdu papírově nebude moje.

          0 0
    • Smazaný účet  

      No docela oser, ale zase vidíš kam dojdeš když se snažíš být na lidi vstřícný. Taky při prodeji si už na to dávám bacha jakmile má někdo s čímkoliv problém, tak ho automaticky odmítám.

      0 0
      • R.kolo  

        Platí povinnost, která ukládá prodávajícímu přehlásit vůz na nového majitele do 10 pracovních dní od prodeje auta. V opačném případě se prodávající vystavuje riziku uložení pokuty až do výše 50 000 korun. Převod vozidla probíhá na registru vozidel dle bydliště, nebo sídla původního provozovatele

        0 0
        • Edwin  

          Ale k tomu potrebujes doklad o evidenci od noveho majitele a jim podepsanou plnou moc, pokud u toho neni. A pokud odmita, tak nemas paku ho k tomu donutit.

          Je to zacarovany kruh a pekny kockopes.

          0 0
          • oddie  

            Je to sice dost na ho…, nicméně tu evidenci může udělat i prodávající, nikdo není psáno, že ji musí dělat kupující, no a když nenavalí plnou moc, tak mu holt auto nepředávat. Plnou moc si může udělat i předem. Ale obecně je to pro ty víkendové koupě (kdy většina lidí jede kupovat – kdo na to má čas přes týden) rána.

            0 0
            • Edwin  

              Souhlas.

              Pritom by stacilo aby oba dosli na nejblizsi postu, podepsali lejstro, nascanovali kupni smlouvu a nazdar.

              0 0
            • Edwin  

              .

              0 0
        • Mr.Voza  

          Žádná pokuta 50000 prý nikomu nehrozí. Ptal jsem se konkrátně na tohleto paní vedoucí u nás v Chrudimi na evidenci vozidel, že mě jako prodávajícímu těď hrozí pokuta 50000 za nepřevedení vozidla do 10ti dnů, protože on to bojkotuje a říkala, že žádná pokuta za to nehrozí – je to prý „výmysl médií, aby dělali na lidi bububu a ty se to snažili co nejrychlejc přepsat.“ Dopouštíme se oba přestupku, ale nikomu za to prý žádná sankce nehrozí.

          0 0
          • Milan  

            Celou dobu co to tu řešíš a od doby předání vozidla jsi zodpovědný za jeho provoz ty myslím jako majitel-když on se zapře, uteče, bude jezdit s kapucí a já nevím co. Obratem něco dělej přes úřad aby bylo patrný, že v tom nejedeš a nepolemizuj.

            Paušuje cigára ve Šluknovským výběžku třeba. V dalším případě je to gumídek a vykrádá s ním i pumpy :-) Nedej bože v tom převáží kradený biky. Smlouvu jsi si napsal sám, podpis to jeho není a zapomeň na grafologa, není důvod to zkoumat, není to úřední listina. jeslti Ti ukázal občanku, stejně nebyla jeho. A třeba v tom ani nejezdí on a má kupní smlouvu na někoho jinýho :-) Toliko můj katastrofickej scénář.

            0 0
            • Mr.Voza  

              No přávě, že podobný katastrofický scénáře se mě taky honěj v hlavě od tý doby, co se s tím posláním papíru poprvý cuknul.

              0 0
          • Kouba_2005  

            Máš 10 dnů na přepis vozidla od provedení evidenční kontroly, ne ode dne prodeje, takže tý sankce bych se bál asi nejmíň. Takže když nezajede na evidenčku, bude si dál vesele jezdit, ty budeš platit pro jistotu povinný a veškerý průsery jdou na tebe jako na majitele.

            0 0
        • zdenek  

          Tyhle pravidla musel vymyslet někdo, kdo v životě auto nepřeváděl. :-(

          0 0
    • Mr.Voza  

      Tímto všem díky za informace, které jste mi posílali do SZ, že auto jezdí a kde. Teď vím na 100%, že kecá, případně kde auto hledat :-)

      0 0
      • alinceb  

        Ty jo, to jsem nečekal. Od kolika lidí jsi dostal takhle specifické informace?

        Kdyby ses mě zeptal, jestli jezdí u nás v LBC, tak ani nevím, jestli bych ho někdy potkal…

        0 0
      • TJK  

        pokud víš kde pracuje dej vědět… jestli je to naše pobočka Firmy z Rumburka.. tak se to dá řešit taky :-)

        0 0
    • kejmi  

      jak to probíhá?:)

      0 0
      • DaD  

        Nespolupracující občan už má někde v lese mělký neoznačený hrob…

        0 0
        • Pavel  

          Kde to jako žiješ?!? Kopat se s hrobem pro takového…? Proč? Nač? Šak zvěř sa postará!! ;-)

          0 0
    • Mr.Voza  

      Lidi, nebojte, nevybodnul jsem se na vás s informacema. Jen teď o tom nechci psát nic na veřejný fórum, protože musím počítat s tím, že i ten nespolupracijící občan to tady může číst. Případ pořád řesím. Vyskytly se nový skutečnosti, ale jak jsem psal – zatím sem nemůžu napsat víc.

      0 0
    • zdenek  

      Tady je podobný případ. Nedalo by se z něj něco přiučit?

      Aktuálně

      0 0
      • Kuba78  

        Tento pripad je krasnou dokumentaci uredni zlovule a naproste nepochopeni konceptu ze stat a urad je tu pro lidi, nikoliv lidi pro pobaveni uredniku. Tu pokutu co dostal urad by mel zaplatit ze sveho urednik ktery tak rozhodl a nasledne mel vyletet a jeste zaplatit vsechny soudni vydaje.

        0 0
    • Kutys  

      Nevim, jestli nejsou nejaky zmeny v zakone, alw 2 roky do zadu slo zrudit povinko normalne na kupni smlouvu. Ja to tak delal, dosel jsem hned nasledujici den do pojistovny s kupni smlouvou a pani bez problemu pojisteni zrusila. Pak bych zavital na policii a nechal si udelat zapis, s rim ze auto bylo prodano a majitel porusil podminky a auto neprevedl a ze nejsi aktualni majitel. Je to jako kdyz ztratis obcanku, vypisou ti papir, ze od te doby by pripadne prestupky atd nepujdou za tebou…

      0 0
      • CzechJoker  

        V létě jsem měnil auto a normálně jsem pojištění zrušil pouze na kupní smlouvu (kterou si okopírovali). Tedy stejně, jako dříve.

        0 0
        • Mr.Voza  

          Mě nejde jenom o to zrušit povinný ručení. To já ho urzšit můžu na základě kuponí smlouvy. Mě jde o to, že když ho zruším a on udělá nějakej ******* s nepojištěným autem, který je psaný na mě a zdrhne od toho, tak půjdou za mnou. A když on to pak popře, tak to bude na mě. Ano, takhle zkurveně jsou dneska psaný zákony.

          0 0
          • Barak  

            Zkurveně sice psaný zákony jsou. Ale především by sis měl nasypat popel na hlavu ty sám. Protože v okamžiku prodeje jsi věděl, jaké ty zákony jsou nebo sis to měl zjistit a přesto jsi to z nějakého důvodu nechal zajít až do téhle situace.

            0 0
            • Nikovlas  

              To je pro tazatele jistě úplně nová informace. Konečně to tu někdo osvětlil.

              0 0
              • Barak  

                To byla jenom reakce na ty povzdechy nad blbým zákonem. Nikde netvrdím, že mu píšu něco převratnýho.

                0 0
            • Mr.Voza  

              To, že jsem se do týhle situace dostal sám svojí blbostí a naivitou, to nikde nepopírám. Bohužel jsem za posledních pár let nasbíral jenom dobrý zkušenosti s nákupem a prodejem motorovejch vozidel, že jsem si ani nepřipouštěl, že by moch nastat nějakej problém. Pár let jsem se „bavil“ tím, že jsem koupil nějakýho nepojízdnýho skůtra, opravil, dal do kupy, poladil, nějakej čas pojezdil a poslal dál. Vždycky jsme sepisovali kupní smlouvu, která ale byla spíš jenom formalita, která byla nutná kvůli úřadům, aby to přepsali. Celej prodej a nákup byl vždycky tak nějak o vzájemný důvěře mezi prodejcem a kupcem. Takhle mě těch skůtrů prošlo rukama cca 8–9 a nikdy žádnej problém. Bohužel tyhle moje dobrý zkušenosti byly v tomhle případě, když jsem narazil na podvodníka, proti mě, no…

              0 0
              • oddie  

                Kupní smlouva pro úřad nikdy nutná nebyla, do kupní smlouvy je úřadu leda tak ho…

                0 0
                • Vilém  

                  Driv pri prepisu kupni smlouvu chteli.

                  0 0
                  • oddie  

                    Kdy přesně „dřív“? Za posledních 20 let neměli na chtění kupní smlouvy sebemenší nárok.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Tak 20 roku to urcite neni, co jsem to pri odhlasovani ukazoval.

                      0 0
                      • oddie  

                        To nic nemění na tom, že na to úředník žádný nárok neměl. Kupní smlouvou se dalo akorát efektivně přeskakovat, když někdo prodal auto v odhlášce na někoho jiného, ale v žádném případě to nebyla povinnost ji ukazovat. Ostatně klidně mohla být uzavřena jen ústně.

                        0 0
                    • nitraq  

                      V žádosti ministerstva o převod auta ale stále je mezi požadavky „doklad o nabytí vozidla“.

                      0 0
                      • podvlada  

                        Zajímalo by mě, jak by se tvářili když podle „nového“ (asi 2013 nebo 2014?) občanského zákoníka může být smlouva i ústní :-)

                        0 0
    • Mr.Voza  

      Lidi, kdo se vyznáte v politice a v procesu schvalování zákonů? Velkou naději pro takovýhle případy vidím v připravovaný novele zákona, podle který pokud nebude kupující, nebo prodávající v takovýmhle případě spolupracovat, tak mu pošle úřad výzvu, aby se k tomu vyjádřil a když ani pak nezareaguje, tak se auto přepíše na nováho majitele, případně se i vystaví novej TP, pokud ho bude nespolupracující takovýmhle způsobem zadržovat a bude po problému.

      Návrh novely zákona zatím prošel sněmovnou a 20.12.2016 byl předanej do senátu. Kdo se vyznáte aspoň trochu v procesu schalování novely zákona? Od kdy myslíte, že by tohle mohlo začít platit? Já do politiky ani trochu nevidím a nezajímám se o ni, takže o tomhle nemám nejmenšího tucha.

      http://www.psp.cz/…historie.sqw?…

      0 0
      • tromboonen  

        Neboj, oni tam kluci v parlamentu jeste neco vmacknou, neco zmenej, na neco zapomenou a nakonec z toho bude podobnej paskvil jako je ted :)

        Pojistku zrus, to jde bez problemu, plus nech si nekde potvrdit, ze je auto prodane/kupni smlouvu, na tom ourade, co registruje auta, u Policajtu podobne jako kdyz ztratis obcanku, nahlas co se stalo a ze chces zapis o tom, zes to nahlasil, doloz kupni smlouvu, kdyby ani jedno nevyslo (nevim proc by nemelo), zajdi se smlouvou k notari a at udela zapis on.. kdyby se pak neco stalo, mas neco v ruce a jsi z obliga. End of story

        0 0
        • Mr.Voza  

          Mě nejde jenom o to zrušit povinný ručení. To já ho urzšit můžu na základě kuponí smlouvy. Mě jde o to, že když ho zruším a on udělá nějakej ******* s nepojištěným autem, který je psaný na mě a zdrhne od toho, tak půjdou za mnou. A když on to pak popře, tak to bude na mě. Ano, takhle zkurveně jsou dneska psaný zákony.

          0 0
          • tromboonen  

            Jezisi dyt Ti to pisu, nevim presne, jak to ted je, ale jestli mas uplne svazany ruce, coz pochybuju, zeptal bych se nejake urednice na tom ourade, urcite budou vedet, jak to resit… a pokud opravdu ne, tak nektery nebo vice z tech postupu co jsem napsal, pokud s tim neco provede a pujdou za Tedbou, budes mit v ruce neco vic, nez jen smlouvu, sice to i pak bude stat nejake vyrizovani, ale nemelo by Ti hrozit, ze bude nekdo chtit skodu po Tobe.. spolihat se na to, ze to za Tebe vyresi nejaky budouci zakon je naivni.

            Ze mas zrusit pojisteni pisu jen jako ze az udelas ty kroky, nebal bych se toho, prece nebudes zbytecne platit za toho zmrda.

            Pokud chces mit uplnou jistotu, zaplat si pravnika at rekne co je mozne a udela nejake kroky (napr obesle toho joudu a zaroven nejake urady aby to bylo minimalne podchyceno viz vyse), ale to Te bude neco stat a nejsem si jistej, o kolik ucinejsi nez ty navrhy viz vyse to bude, ale pokud nejsi schopen zrealizovat ani jedno z tech doporuceni, pak ten pravnik bude asi jedina cesta

            0 0
            • Mr.Voza  

              Hele, psal jsem ti do SZ, protože nechci aby ten **** vělěl, jaký kroky už jsem udělal a jaký se chystám udělat, kdyby to tady i on čet. Ale podle toho co píšeš jsi teď stejně naivní, jak jsem byl já, když jsem mu to auto prodával. Přečti si SZ a ta Tě aspoň trochu uvede do reality v jakým absurdistánu to žijeme.

              0 0
              • tromboonen  

                Já to vzdávám, dost lidí včetně mě Ti tady poradilo pár tipů jak si alespoň zajistit nějaká lejstra kdyby něco a najednou jsme naivní my? Brečet že máme zákony a ouředníky na ho.no nepomůže, čekat že se zákon změní taky ne, buď udělej jednu z těch věcí, nebo si zaplať toho právníka a přestaň už brečet.

                0 0
                • Mr.Voza  

                  Sorry, ale mě to zase příjde, že jsi vůbec nečet, co jsem Ti psal do SZ. Poradil jsi mi tady jako už asi 10tej člověk, že mám zrušit povinný ručení na zkladě kuponí smlouvy a já jsem Ti napsal, že to sice můžu, ale není to bez rizika, že ten **** něco provede, co pak bude na mě – tak to je a to mě potvrdili všechny úřady i právnička. Bohužel i když podniknu jakejkoliv právní krok, tak dokud v TP budu jako majitel psanej já, tak ať budu mít v ruce jakýkoliv lejstro, ať je to třeba pozlacenej pergamen, tak je nějaký riziko, že nějakej úřad za nějakej jeho ******* přišije vinu mě – jim je jedno, že to auto už nemám, oni potřebujou někoho označit jako viníka. Proto radši budu platit povinný ručení, který mě výjde na nějakejch 200kč mesíčně, než se to celý vyřeší, než abych pak platil milióny odškodnýho někomu, koho ten ****** tím autem přejede, zmrzačí a zdrhne od toho. To riziko prostě za ušetřený 200kč měsíčně nepodstoupím.

                  Ptal jsem se, jestli se někdo vyznáte v procesu schvalování zákonů a jak dlouho to cca může trvat, než takovej zákon začne platit, protože by to mohlo tenhle problém vyřešit jednou provždy a na 100%, tak mě prosím neraď to, co už mě tady radilo 10 lidí před tebou a co z výše uvedenejch důvodů prostě udělat nechci. Nebrečím tady, jenom scháním informace. Jenom na ten zákon samozřejmě nespolýhám. Než začne platit, tak samozřejmě budu podnikat všelijaký kroky, abych měl v ruce co nejvíc podlakdů na svoji obhajobu, kdyby bylo potřeba. Jen zatím nevidím jinou možnost, jak se toho auta papírově na 100% a bez rizika zbavit, než je tahle novela zákona. Nějaký právní kroky už jsem podniknul, nějaký se teprve chystám podniknout. Víc zatím napsat nemůžu.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Každý svýho štěstí strojvůdcem, víc k tomu nemám…

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Zas abych jen nekritizoval a kdyz jsou ty vanoce (i kdyz uz jsem to psal vyse a evidentne bez odezvy)… zkus tyhle kluky, bejvaj docela šikovný, jednu dobu když byl přepis hrozně komplikovaný, tak to dělali pro všechny prodejce aut a měli „podchycenych“ dost lidi na ouradech… http://www.spzservis.cz/

                      Nebo http://proaktivum.cz/?…

                      0 0
                  • Milan  

                    Jeslti ten frajer provede s autem trestnej čin tak je Ti celý povinný dost nah… milý majiteli vozidla. Mákni, zírám že si to ještě nevyřešil. A těch 10 dobrejch duší co se ti snažej pomoct nech bejt, snažej se Ti efektivně radit-a nebylo to jen rušení povinnýho.

                    Dle mýho se s tím moc patláš a koledujejš si každým dnem o *******-možná o něm ještě nevíš a už v něm lítáš.

                    0 0
                    • zdenek  

                      Zas to nepřeháněj. Za trestný čin je odpovědný pachatel a ne majitel vozidla.

                      0 0
                    • Mr.Voza  

                      Do nikoho se nenavážím a rady těch 10 lidí, co se mě tady znažej efektivně poradit oceňuju, ale když mi turbomen pořád dokola tady i do SZ píše jednu a tu samou věc, co by udělal on v mým případě a já mu na to odpovím, že si to představuje moc jednoduše (taky jsem si to tak představoval, když jsem to auto prodával), že podle součastnejch zákonů to prostě takhle nelze a on si pořád mele tu svojí, že to musí jít, tak já už nevím, tak mu vysvětlit, že tudy cesta prostě nevede.

                      Oceňuju snahu, že mě chce někdo pomoct, ale v tomhle případě už mám od úřadů i od právníka pozjišťováno dost informací, že vím jaký právní kroky podniknout a jakejm se radši vyhnout, abych si nezadělal na ještě větší *******. Nějaký kroky už jsem podniknul, další se chystám podniknout, bohužel žádnej mě toho auta na 100% nezbaví – v tomhle ohledu je to vážně podle součastnejch zákonů nežešitelná situace a já můžu udělat jenom co nejvíc pro to, abych měl v ruce co nejvíc úředních lejster, kdybych se s nima potřeboval bránit. Bohužel ale bude vždycky možnost, že bude chtít nějakej úřad přišít vinu za jeho ******* mě, aby si moch „udělat čárku za vyřešenej případ“ a zinkasovat pokutu. Vyřešila by to snad až ta novela zákona, na kterou jsem se ptal – podle ní to půjde přepsat na novýho majitele i v případě, že on nebude spolupracovat.

                      0 0
    • Karma  

      doporučuju přečíst, je tam přesný postup jak to řešit.

      0 0
      • Mr.Voza  

        Bohužel, to co je psaný v článku, odhlásit vozidlo na novýho majitele do tvz. polopřevodu, to už taky nelze. Od 1.1.2016 polop­řevody už nejsou a vozidlo se přepisuje z původního majitele na novýho v jednom kroku a je k tomu potřeba velkej TP, malej TP, protokol o evidenční kontrole, prodávající i kupující na jednom úřadě, příadně jenom jeden z nich a druhej zastoupenej plnou mocí s ověřeným podpisem. Já nic z toho bohužel nemám. Kdyby to bylo ještě minulej rok, tenhle postup uvedenej v tom článku by použít šel, bohužel od 2016 už nejsou polopřevody a když jeden nespolupracuje, druhej s tím bohužel nic moc udělat nemůže. Tyhle situace by měla řešit přávě ta novela zákona, na kterou jsem se ptal.

        Můžu sice na úřadě říct, že jsem TP a SPZ ztratil, nechat vystavit duplikáty a na jejich základě auto vyřadit z evidence (dát do depozitu). Nic tím ale v podstatě nevyřeším, protože on s tím bude vesele dál jezdit a když s tím udělá nějakej *******, zdrhlne od toho a pak to popře, tak můžu mít ještě vetší problémy, než teď, protože pak to auto bude ne jenom nepojištěný, ale ještě navíc nezpůsobilý k provozu a pojišťovna pak nezaplatí vůbec nic. Takže to celu situaci taky neřeší.

        0 0
        • Barak  

          Zajed tam, o svatcich bude doma, a sundej znacky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Dobrý. :))))

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ohněm proti ohni.

            0 0
          • KAPLIS  

            Fakt to vypadá nakonec na nejlepší rešení. Sundej značky a dej mu vědět, že mu je vrátíš u přepisu. Jsou stejně tvoje tak na ně nemá nárok.

            0 0
            • zdenal8  

              Bych mu nic neřikal, on se ozve sám, jestli potřebuje jezdit. Ale tak tahle rada už tu byla. K tomu, že mu vzal značky bych se určitě nehlásil. Jinak asi jedinej způsob, jak ho donutit k nějakej činnosti.

              0 0
              • KAPLIS  

                Klidně bych mu to řekl. Jak říkám stejně nejsou jeho. Takže nemá nárok si jít stěžovat. Koupil auto a to mu nikdo nebere. A ještě takový nápad pro ty co o tom autě aktuálně ví. Co kdyby někdo náhodou našel jednu značku a zanes ji vrátit na Dopravku…

                0 0
        • Karma  

          tak ho dej k soudu za nedodržení kupní smlouvy. Až mu přijde první obsílka, tak si to třeba rozmyslí.

          0 0
    • zdenek  

      Už to nějak dopadlo?

      Tady je zdokumentovaný stejný případ. Táhlo se to 8 měsíců a vyřešilo to až zveřejnění v ČT:

      Černé ovce

      Závěrem je, že majitelem je osoba podle kupní smlouvy a ne podle registrace…

      0 0
    • Doktor-Prase  

      Stav věci?

      0 0
    • Mr.Voza  

      Vidím, že o průbeh případu je zájem. Věcy se hnuly kupředu, takže už snad můžu napsat víc, aniž bych riskoval, že tím něco poseru.

      Aktuálně případ řeší Policie ČR jako podvod. V normálním případě by mě zákon neumožňoval podat na něj trestní oznámení, resp. podat bych ho moch, ale nebylo by to nic platný – bylo by to hodnocený jako občanskoprávnní spor – jinejma slovama, občane pomož si sám, zákony na něj nemůžou. Bohužel, v tomhle příadě se hodí napsat spíš bohudík, jsem v průběhu času zjistil, že mi ten nepřizpůsobivej občan napsal do kupní smlouvy falešnou (neexistující) adresu. Podařilo se mi ale takvou malou lstí z něj dostat tu správnou adresu i s částí jeho pravýho rodnýho čísla a pak i zjistit, že je to opravdu on a že na tý adrese fakt bydlí. To bylo ještě v době, kdy se mnou komunikoval – zavolal jsem mu, jako že jsem v pojišťovně zrušit povinný ručení a že jsem si zapomněl doma kupní smlouvu a oni mě ho zruší jenom, když jim nadiktuju iniciály novýho majitele – v tu chvíli asi zapoměl, že mě do smlouvy napsal blbost a nadiktoval mě správný. Teď už mě nezvedá telefony, poštu si nevyzvedává, na SMS nereaguje, když se mu dovolám z jinýho čísla, tvrdí, že je to omyl, nebo to zvedne někddo jinej a zapře ho.

      První krok, kterej jsem udělal je, že jsem mu nechal z evidence vozidel poslat výzvu k dostavení se na úřad a dokončení přepisu vozidla. Na to samozřejmě nezareagoval, takže jsem dostal z úřadu vyrozumění, že jsem se na to nevybodnul já, že jsem měl snahu to řešit a z mojí strany jsem udělal všechny legální kroky, který jsem moch. Tím bych měl bejt chráněnej proti případnejm přestupkům, který on s tím autem spáchá. Na rovinu mě ale paní na úřadě řekla, že ani to není 100% a záleží, kdo danej případ bude řešit – když dostane na starost ten přestupek nějakej úředník, kterýmu půjde jenom o to, udělat si čárku a zkásnoiut pokutu, tak mě pošlou pokutu, já je pošlu za novým majitelem, on přestupek popře a oni pak můžou přestupek přišít mě (zákon to umožňuje).

      Na doporučení právničky jsem na něj podal trestní oznámení za podvod – to mě právě umožnila jeho chyba, že mi napsal do smlouvy falešný údaje, díky tomu se to dá hodnotit jako podvod – „podle paragrafu 250 tr.zákoníku mě uvedl v omyl s cílem způsobit mi škodu ve smyslu mojí zodpovědnosti za vozidlo, které už nevlastním, ale dál jsem za něj podle zákona zodpovědný, dál také škodu ve formě nemalé psychycké újmy, protože jako slušný a spořadaný občan, který nikdy neměl problémy se zákonem a vždy se choval podle toho, jak mu zákony ukládají, jsem nyní vlivem jeho počínání se stavu trvelého páchání přestupku (nepřapsání auta na nového majitele do 10ti dnů od prodeje) a tato situace mi pochopitelně není lhostejná, bohužel nemám možnost s tím cokoliv udělat.“ Taky mě to doporučila z důvodu, kdyby se nějakýmu úředníhovi zachtělo hodit část viny na mě, jako že v tom jedu s ním a že se takhle vyhejbáme zaplacení ekodaně – tímhle krokem bych měl bejt i v tomhle smyslu krytej. Asi před 2–3 tejdnama (pár dní po odeslání tr.oznámení) u mě byla Policie, že to jako podvod budou řešit, že by mě potřebovali k výslechu, abych jim upřesnil podrobnosti celý situace. Nadiktoval jsem jim 4 stránky formátu A4, jak to celý probíhalo, včetně toho, že se jedná s největší pravděpodobností o člověka, kterej takhle ojebává důvěřivý lidi opakovaně, protože auto, kterým si pro mýho Renaulta přijel, jsem viděl pár dní potom na netu v inzerátu s jeho tel.číslem na prodej. Dál jsem na netu potkal s jeho tel.číslem ještě dva už neplatný inzeráty na další auta a všechny měli jedno společný – „přepis neřeším, stačí kupní smlouva“, nebo „prodám i na díly“.

      Pár dní po tom, co to policie začala řeišit, jsem potkal na Bazoši a na Sbazaru mojeho Rencka, u něj jeho telefoní číslo a hádejte co bylo v textu inzerátu? „Přepis neřeším, prodám i na díly, nebo vyměním za něco jinýho, třeba elektroniku…“ Takže tím se potvrdilo, co jsem si myslel – asi se zaleknul výzvy k výslechu (policista, kterej mě vyslýchal říkal, že teď si musej pozvat k výslech ještě jeho) a vyprovokovalo ho to k nějaký akci – zbavit se auta co nejrychlejc. Takže jsem inzerát vytisknoul a hurá s tím na Policii, aby měli veškerý čerstvý informace k tomuhle případu. Ptal jsem se, jestli to mám z mojí strany nějak řešit, vzhledem k tomu, že ho v inzerátu nabízel za stejnou cenu, jakou za to auto dal mě, napadlo mě domluvit se s někým, aby mu zavolal a to auto od něj prostě koupil zpátky. Policista ale říkal, že ne, ať do toho nijak nezasahuju, že už kolem celýho příadu proběhlo nějaký šetření a ať to nechám na nich. Takže teď čekám, až mě příjde nějaký vyrozumění, jak šetření případu proběhlo.

      Víc už legální cestou fakt dělat nemůžu. Co se týče tý krádeže SPZ, je to trochu o hubu, jelikož, kdybych u toho byl přistiženej, tak si nedokážu představit, jak bych sám čelil přesile nepřizpůsobivejch – určitě všichni znáte výraz „cikánská férovka“. A za další je to podle zákona pořád krádež SPZ, za kterou je až 15000 pokuta. Bavil jsem se s Policistou, kterej mě vyslíchal, o podobnejch případech a prý tady měli něco podobnýho – týpek prodal auto a kupec začal dělat mrtvýho brouka, pak prodejce našel auto v inzerátu, jak ho ten kupec chce prodat dál, samozřejmě bez nutnosti přepisu. Tomu chtěl pochopitelně zabránit, tak vzal rezervní klíče, který měl doma a auto si prostě odvez… a hádejte co dál? Teď prý čelí obvinění z krádeže – podle zákona to totiž krádež je. S těma SPZ je to stejný, kdyby mě u toho chytli – buď bych dostal přes držku, nebo pořádnej flastr. Záleží, kdo by mě chyt.

      Jinak když sejm si byl na evidenci vozidel pro razítko, že to lejstro, který jsem od nich dostal, už nabylo právní moci (30 dní to trvalo, než to nabylo právní moci), tak mě paní říkala i o tý novele zákona, na kteru jsem se tady ptal – až začne platit, tak bude možnost to přepsat na něj v případě, že nebude spolupracovat. Pravidelně to sleduju na netu a novela zákona už prošla sněmovnou i senátem a 31.1. byla doručená k podpisu prezidentovi. Takže až to Miloš podepíše, tak bude trvat další 3 měsíce, než to začne platit. Pokud mě šetření Policie toho auta nijakým způsobem nezbaví, tak tohle bude jediná možnost. V tom případě bude mít ale pan nepřizpsobivej docela problém, protože předpokládám, že pak všechny lidi, který takhle poved, to pak přepíšou na něj :-) By mě docela zajímalo, kolik aut pak týpek bude papírově vlastnit :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ntvl, máš veselo ale alespoň si krytý a i poučený do budoucna, co tě nezabije, tě posílí :-)

        Já už bych v tomhle stadiu vymýšlel nějakou sviňárnu aby to toho parchanta co nejvíce bolelo.

        0 0
        • alinceb  

          Já si myslím, že to TO popř. žaloba, až to oboje doběhne, toho krypla budou bolet hodně…

          0 0
      • zdenek  

        To je napínavější než detektivka v TV. :-)

        Stejně si ale myslím, že krádež SPZ by byla „jen“ o hubu. Za flastr těžko, když napsal do smlouvy falešné údaje a není tedy průkazné, že je vůbec majitelem podle kupní smlouvy.

        S jeho problémy po začátku platnosti novely, bych si starosti nedělal. Jestli je to „nepřizpůsobivý“ s tou správnou barvou pleti, tak má zákony na háku a bohužel mu to prochází. Jestli má v kupních smlouvách falešné údaje a podobným způsobem se aut zase zbavil, bude dokazování složité. Tak akční zase úředníci nejsou.

        BTW: Měli jsme ve firmě jednoho snědočecha, tak jsem něco pochopil z jejich mentality. Do práce jezdil autem bez TK, aniž by někdy měl řidičák. To, že neměl autoškolu, bylo celkem vidět už na jeho způsobu jízdy. Lepší se mu v provozu vyhýbat… Když se ho někdo zeptal, jestli nemá strach z pokuty, odpovídal: „Co mi můžou?“. Takže asi takový mají někteří respekt ze zákonů…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ntvl. Si mi připomněl jednoho cigána kterýho sem vez na stopa ještě v mojem starým Twingu který mělo tenkrát půl roku před smrtí.

        Taky říkal, že by ho ode mě koupil-ale jak to tu tak čtu, tak asi vim o co mu šlo.

        0 0
    • Mr.Voza  

      Tak Miloš předevčírem tu novelu zákona podepsal :-)

      0 0
    • Mr.Voza  

      Takže vážení, ta novela zákona, kterou naši milí zákoserci vymysleli a která vešla v platnost teď od 1.6.2017, je uplně k ničemu a takovýhle případy vůbec neřeší. Média všude propírali, jak to vyřeší případy, kdy při prodeji jedna nebo druhá strana při prodeji vozidla nebude spolupracovat, že se tomu nespolupracujícímu pošle výzva a když ten nazareaguje, tak se vozidlo přepíše bez něj. Jenže to má jeden háček. K přepisu je stejně potřeba evidenční kontrola. A jak jí má člověk udělat, když auto nemá?

      Takže výsledek celý tý slavný novely zákona je takovej, že to pomůže v případě, že koupím auto, budu ho mít u sebe a prodávající mě bude zadržovat papíry, nebo nebude jiným způsobem při přepisu spolupracovat. Pak se mu pošle z úřadu výzva a když on na ní do měsíce nezareaguje, vystavěj se nový papíry, zajede se na evidenční kontrolu a auto se přepíše.

      Bohužel případy, kdy auto prodám, dám kupujícímu papíry aby udělal evidenční kontrolu a posal mi je zpět, abych moch auto přepsat na něj a on se na to vybodne, což je můj případ (a ne jen můj), tahle novela zákona vůbec nijak neřeší. Takže smůla a auto zůstane do smrti smrťoucí napsaný na mě.

      Takhle mi to řekla včera paní na úřadě, když jsem tam šel s nadějí, že se to konečne nějak dořeší.

      To se zase naší zákonodárci můžou poplácat po ramench, co za kokotinu to zase vymysleli.

      0 0
      • Auditor  

        A konkretne u tbe, je nejakej pokrok?

        Deje se neco?

        0 0
        • Mr.Voza  

          Jedinej pokrok od posledka, co jsem sem psal, že mi přišlo vyjádření od policie, která řešila to trestní oznámení, že se nejedná o podvod, ale o občaskoprávní spor. Takže podání trestního oznámení mě auta taky papírově nezbavilo. Navíc u výslechu vypověděl, že auto už nemá, že ho 20.1.2017 prodal, takže teď už ani nevím, kdo auto má a kde je, abych si třeba dojel pro ty SPZ, což jsem měl udělat hned na začátku. Mám teda lejstra z evidence vozidel, že jsem se to snažil řešit a mám vyjádření od PČR, která řešila to trestní oznámení, kterým bych měl bejt schopnej dokázat, že už auto opravdu nevlastním, kdyby s tím spáchal nějakej přestupek. Povinný ručení jsem po poradě s právníkem už zrušil – to je totiž povinej platit provozovatel vozidla a ne majitel zapsanej v TP. A teď už jsem díky tomu trestnímu oznámeni schopnej dokázat, že provozovatel vozidla je on a ne já.

          0 0
      • Kuba78  

        Nech si to od pani na urade vystavit pisemne a at se pod to sama podepise a da razitko. Uvidis jak se bude kroutit a nic ti neda.. pripadne si nech zavolat vedouciho.

        ustni sdeleni jednoho urednika muze byt naprosto opacne nez jineho urednika a urednikovi ci policajtovi bych neveril ani dobry den. At to daji pisemne – budes mit aspon neco az te budou popotahovat policajti jako majitele auta..

        0 0
        • Mr.Voza  

          Vedoucí nebyl potřeba volat, protože tohle mě řekla přímo paní vedoucí evidence vozidel – celej případ jsem řešil přímo s ní, ne s „obyčejnejma úředníkama u přepážky“. Navíc jsem v průběhu řesení tohohle případu zjistil, že na tom úřadě pracuje jako jeden z vejš postavenejch lidí i tchánův známej, kterej se mi s tím případem taky snažil ze známosti jakkoiv pomoct, nebo poradit. A ten mě řek to samý.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jak válčíš s rudými tvářemi?

      0 0
      • Mr.Voza  

        Neválčím, nejsou už legální prostředky jak válčit. A mám už tolik úředních dokladů, že podle policie už mě nehrozí žádná sankce, že auto není převedený a vzhledem k tomu, že to šetřila i policie, která vyšetřila, že už skutečně nejsem majitelem auta, tak mě prý nehrozí ani žádná pokuta za přestupky a průsery, který tím autem spáchá. Třeba už to auto ani nejezdí a ten komu ho prodal, ho rozebral na díly. A jestli jezdí, tak bez údržby a nemalejch investic, který takhle starý auto vyžaduje, to stejně dlouho jezdit nebude a skončí to brzo někde na vrakáči. A neveřím, že někdo do takovýho křápu, kterej ani není psanej na něj, do toho bude cpát tisíce, aby to udržel v provozu.

        0 0
        • samoorost  

          Ahoj,

          pročetl jsem tvou anabázi s prodaným autem se zájmem, protože řeším to samé.

          Zatím mám za sebou dva dopisy novému majiteli, jeden se vrátil zpět, neúspěšné podání na registru, kde byla celá věc odložena pro nedodání výpisu z evidenční kontroly, ani se nenamáhali obeslat nového majitele, to prý nedělají.

          Kamarád mi poradil a mám asi řešení. Zkusím to na sobě a níže je postup a vysvětlení:

          Jde o to že před cca dvěma roky řešila cosi podobného jistá paní doktorka, to není podstatné. Narazila přesně na neprůstřelnost registru a absurdistán v zákonech. Nakonec na to šla jinak, totiž přes zákon o ochraně osobních dat.

          Zkráceně, registr vozidel, krom správy databáze také shromažďuje osobní data a vztahuje se na něj zmíněný zákon. Podle tohoto zákona musí správce udržovat osobní data v souladu se skutečností, tj. pokud dostane indícii (třeba kupní smlouvu) že vozidlo změnilo majitele, má se zasadit o uvedení věci do souladu. Paní se obrátila na úřad pro ochranu osobních údajů a ten napařil registru pokutu. Registr se odvolal a skončilo to judikátem nejvyššího správního soudu ve smyslu, že údaje prodávajícího musí být ze záznamu smazány a v registraci auta nebude jako majitel uveden nikdo.

          Mně o toto jde a půjdu touto cestou. Už mě nebaví si dopisovat s úřady ohledně pokut a trnout odkud vypadne nějaký kostlivec ze skříně. Na nového majitele podám trestní oznámení pro způsobenou škodu a budu na něm chtít uhradit všechny pokuty, které se mi nepodařilo odvrátit. Můj čas do toho nepočítám.

          Odkaz na počtení je zde:

          0 0
    • samoorost  

      Ahoj,

      nabízím řešení. Zkus to přes ochranu osobních údajů. Už to někdo řešil v roce 2016.

      Nejvyšší správní soud vydal judikát. Registr je správcem osobních dat a musí mít data v souladu se skutečností. Pokud mu dáš smlouvu, tak musí konat. Pokud ne dostane pokutu od úřadu pro ochranu osobních údajů. viz níže. Pokud by se ti to nepodařilo otevřít, tak napiš, já ti to pošlu napřímo.

      Řeším to samé.....

      Já budu žádat o odstranění mých osobních údajů z registru konkrétního vozidla jako současného majitele.

      https://www.judikaty.info/…nsscr/58847/

      0 0
    • santana  

      16.2. jsem podal žádost o vymazání osobních údajů z karty vozidla. Na konci února mi došla odpověď, že má žádost byla postoupena na ministerstvo dopravy. Od té doby ticho. Nemají úředníci také nějaké lhůty pro vyřízení žádostí?

      0 0
      • Mr.Voza  

        Sorry, že jsem tady dlouho nereagoval, moc sem nechodím. Všimnul jsem si novejch reakcí tady až po Tvejch SZ.

        Jak a kde jsi prosím Tě žádal o to vymazání? Je na to nějakej formulář, kterej se odevzdá na registru vozidel, nebo jak jsi o to žádal?

        Nejsem si úpně jistej, ale ze zkušeností, co mám s tím problémem, když jsem to řešil já, tak na cokoliv měly úřady 30 dní. Na vyjádření jak dopadlo trestní oznámení bylo 30 dní, nabytí úřední moci čehokoliv trvalo taky 30 dní, když obeslali toho nepřizpůsobivýho občana, taky čekali 30 dní jestli dodá podklady… je to jen moje domněnka, ale možná nějaký vyjádření úřady by jsi měl taky dostat do 30ti dní od podání tý žádosti. Možná právník by to moch vědět.

        0 0
    • santana  

      …tedy úplné ticho není, řeším dvě další pokuty.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.