• fadr

    Ahoj, koupil jsem novou vilici Fox 32 F100 RL, sundanou z kola. Je na ní naražený kroužek od hlávka. Jak snadno, nebo spíš bez poškození laku korunky jde prstýnek sundat??? Děkuji za odpovědi…

    0 0
    • Flegmatik  

      The fork crown race is sometimes more challenging, depending on the construction of the fork crown and the width of the race. You may or may not be able to get a good purchase on the underside of the race. If the race has a good overhang on both sides of the fork crown, a bench vise is often best for this. Open the vise just wide enough to permit the fork crown to fit through loosely, so that the crown race is sitting on top of the vise jaws. Use a mallet to rap on the top of the steerer, driving the fork down and away from the race. It is a good idea to thread the headset locknut onto the steerer before doing this, to prevent damage to the threads of the steerer. Alternatively, a bicycle workstand can be used to clamp the steerer with the fork upside down. You can use the hammer and old screwdriver to drive off the race.

      Some races and some fork crowns give very little to grab onto. There are special shop tools to work around this problem, so you might want to just bring the fork into your local shop and have it remove the race.

      0 0
      • RacerX  

        1+

        0 0
      • fadr  

        Hmmm, řešení se šroubovákem a kladívkem důvěrně znám. Myslel jsem že by tu někdo mohl znát sofistikovanější řešení… A jít do nějakého shopu si dávám jako poslední možnost :-)

        0 0
      • Alibaba  

        Jen doplním, že pokud není člověk vybaven a zručný, mnohdy je nejlepší vynechat stať a zařídit se dle závěru:

        „Některé závody a některé vidlice korun dá jen velmi málo chytit. Existují speciální nástroje, prodejna tento problém vyřešit, takže možná budete chtít jen přinést vidličku do místního obchodu a nechat odstranit závod.“

        0 0
        • fadr  

          Úplně levý ruce nemám :-)

          0 0
          • Alibaba  

            Tak to je přesně pro tebe ten Flegmatikův a DaSnailův „vodvírák konzev“! ;-)

            0 0
    • saddik  

      Řešil jsem to nedávno. Několikrát jsem fouknul okolo kroužku WDčko a po dni nebo dvou to šlo úplně v klidu šroubovákem a kladívkem odklepat. Rány raději menší a postupovat okolo obvodu (jak to jen jde), aby se to nekřížilo. Pokud to nezabere, nebudeš na tom o nic hůř než teď, a pokud dáš jen trošku bacha, nic nepoškodíš.

      Korunku vidlice můžeš oblepit třeba maskovací páskou, není to neprůstřelný, ale drobně oděrky to pomůže omezit.

      0 0
      • mr.antik  

        taky je dobrý pro první fázi použít nějaký širší šroubovák zbroušený do ostra

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.