• rock

    Bude reflexní samolepa pokrytá vrstvou (čirého, samozřejmě) laku ještě pořád reflexní ? Zkoušel jste to už někdo ?

    0 0
    • Luka  

      myslim ze reflexni bude porad, nezkousela jsem to, ale rekla bych ze bude, otazka je, co s ni udela napriklad slunicko?.. nevybledne? neztrati vlastnosti?…

      0 0
      • zubatec  

        Myslím že neztratí. Reflexní samolepka funguje na principu odrazu světla od mikroskopických skleněných kuliček, pokud tyto budou pod lakem, budou navíc ještě chráněny proti otěru.

        0 0
        • Jenda  

          urcite neco na sve odrazivosti ztrati – preci jenom svetlo musi projit vlastne dvakrat pres vrstvu laku a bude zalezet na absorpcni vlastnostech toho laku. dalsi problem by mohl nastat v tom jestli by pri odrazu na rozhrani samolepka – lak nedochazelo k nezadoucim totalnim odrazum – nicmene teoretizuji a prakticke zkusenosti nemam. Muj odhad je ze to fungovat bude:-)

          0 0
    • Honza729  

      No, ja ti muzu dat primo zkusenost, ne stylem „myslim, ze“, ale stylem „Mam vyzkouseno“, takze:

      Pokud bude vrstva laku tenka, tak reflexni vlastnost zustane vpodstate neporusena. Pokud ale bude lak silnejsi (a pak take zalezi na kvalite a slozeni laku), pak muze dojit k tomu, ze lom svetla bude uplne jiny, nez bez laku. Mam to vyzkouseno na modelu letadla, kdysi jsme experimentovali s nocnim litanim a reflexni nalepky pod lakem meli reflexni vlastnost pouze pod kolmym svetlem, v pripade dopadu svetla v uhlu se zacal lesknout lak a nalepka nefungovala.

      0 0
      • Honza729  

        jezis, reflexni nalepky melY – omlouvam se za chybu, ke ktere dojde dvakrat za deset let :-)

        0 0
      • rock  

        pak muze dojit k tomu, ze lom svetla bude uplne jiny

        dalsi problem by mohl nastat v tom jestli by pri odrazu na rozhrani samolepka – lak nedochazelo k nezadoucim totalnim odrazum

        Tohle jsem měl na mysli. Uvažuji o novém kabátu pro rám a dostala se mi do rukou reflexní fólie v té správné barvě. Vzhledem k tomu, že 3M si za ni účtuje dost nekřesťanské prachy, přijde mi líto ji nevyužít :-), ale nerad bych zabil její vlastnosti …

        0 0
        • Honza729  

          Nezbyva, nez zkouset…

          0 0
          • rock  

            Hmmm … asi to risknu a pokud nebude fungovat, tak holt na to samé místo tu samou nálepku dolepím ještě dodatečně …

            0 0
        • Jenda  

          pokud s tim hodlas udelat treba napisy ktery bys tam mel tak jako tak tak jdi do roho jinak bych se na to vykaslal. Jinak reflexni folii (teda vetsi odrezky) sezenez vetsinou zdrama v nejaky reklamce.

          0 0
    • ptak1000  

      Reflexní samolepka není určena pro přelakování! Sama o sobě se skládá z několika vrstev a je něco jako laminovaná. To znamená, že je dostatečně odolná pro venkovní použití. Není věčná, ale vydrží fakt zatraceně dlouho.

      0 0
    • Volf  

      víš jak bude tlustá vrstva laku? budeš mít rám o půl kila těžší…

      0 0
    • Pavel100  

      Používám tyto reflexní samolepky www.netbike.cz/select_det.php?… Na rámu a na sedlovce 2 roky a vypadají jak nové…vše drží a nic se neodlepuje. Na tretrách vzadu taky 2 roky, zatím drží v pohodě, sem tam mají malý škrábanec ale nemůžu si na to stěžovat…když utopím několikrát za rok boty v blatě:-)))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.