• scret

    cus,kdysi jsem se tu na to ptal,je to uz nejakej patek,mozna jeste na starym BFku,nevim,bohuzel to proste ted nemuzu v historii najit,takze se zeptam znova.

    mam starsi rapid fire STX-RC a kdyz chci radit palcem,tzn. pri normalni neinverzni pruzine na saltru na lehci prevod,packa jakoby jede naprazdno a nepreradi,takhle to musim zmacknout vickrat nez se razko „chyti“ a preradi…

    ted mi to zacina delat i moje LXko:(

    kde a jak to rozebrat,proma­zat,ci vyhodit?:))

    diky za rady…

    0 0
    • kesu  

      hm to mi delalo LX a uz zacina i XT,podle vseho staci rozebrat,vycistit a namazat

      0 0
    • pepek  

      Většinou stačí dovnitř stříknout TFko, nebo něco takovýho. Je to ztuhlá vazelína, západka se nevrací a sklouzne po zubu.

      0 0
      • scret  

        diky… dovnitr? jako cely to prostrikat?

        0 0
        • pepek  

          Jo dírkou po ucpávce. Ale jen trochu, ať to celý nevymyješ. Řekl bych tak 2 × 0,5 vteřiny a dost.

          0 0
        • martt  

          rozoberat nemusis nic. Ak mas rovnake STXka ako mam ja, tak sa zdola da odchlipit taka umela hmota. Nalej tam toho poriadne, aj ak vsetku vazelinu vymyjes, nic sa nestane, tie suciastky sa tam skoro nehybu.

          Naopak aj tam vazelina zostane, zaskoci trebars len malicky kusok zapadky a postupne si odlomi nos resp. pokazi drazky kam zapada.

          0 0
    • martt  

      pozri historiu, uz sa to tu detailne preberalo.

      Dovodom je zatuhla vazelina na zapadkach.

      Vacsinou staci riadne prestriekat vnutornosti packy niecim riedkym napr. WD-ckom alebo naftou a uz to bude chodit.

      0 0
    • maxtor  

      Jak psali ostatní – je to zatuhlá vazelína. Sundat nějakou krytku a proprat to WDčkem. Sice tím všechno mazání vyplavíš a budeš to muset čas od času opět promazat, ale fungovat to bude (teda pokud není chyba jinde). Mechanismus bych nerozdělával. Já jsem se jednou pustil do RF Deore a už to nikdy nebylo ono, i když jsem to podle všeho složil správně.

      0 0
      • Normik  

        Jo super, taky mi tak začla zlobit Acera z 94-tého, už jsem si myslel, že s tím šlehnu do kontejneru, zkusil jsem to fíknout tím védéčkem a šlape jako za mlada. Díky

        0 0
    • ropman  

      tak něco podobnýho mi to dělá na silničce u RX100 pravé páky, už jsem se dlouho odhodlával se do ní podívat, ale nerad bych viděl lítat vzduchem nějaký neidentifikovatelný pružinky. Takže taky zkusím nějakej petrolej … dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.