• tpec

    Ahoj,

    prosim, je normalni, ze po utazeni upinaku kola vznikne mezi ramem a patkou mensi mezirka?

    Pouze na konci ramu, jinak vsude jinde patka doleha k ramu i v miste kudy prochazi osa kola.

    Patka je rovna. Jedna se ciste o zadni cast, viz foto a obe strany ramu. Proste po utazeni nejsou konce ramu rovnobezne.

    Kolo 3 roky stary, nikdy nespadlo, nedostalo ranu.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nozmalni to neni…patka by mela sedet celou plochou. Pokud pred utazenim doleha a po utazeni ne, tak se nekde neco ohyba a bylo by dobre to vyrovnat. Pokud to nicemu nevadi-razeni funguje, kolo drzi, neresit a jezdit.

      0 0
    • Vilém  

      Patka ramu vypada pekne kriva.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Je to styk barveného a nelakovaného odlitku či výlisku, tam se přesnost např. zabrušovaných ploch nedá očekávat. Patka je cíleně měkčí než rám. Mohl se mezi styčné plochy dostat bordel. Pokud to funguje, neřeš to.

      0 0
    • tpec  

      Patka rovna, ram by mel byt v cajku, nikdy s nim nic nebylo… jak rikam, pred utazenim jsou konce ramu rovnobezne, po utazeni se lehce rozbiha, na obou stranach vsak pravidelne a zoubky z naboje i osy jsou otlaceny rovnomerne.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Patka rovna = nova a neohnuta?

        Novou patku je vzdycky potreba doohzbat, aby prehazka chodiila v rovine kolme na osu kola…

        0 0
      • novas752  

        No a driv tam ta mezera nebyla, nebo jak?

        Podle me to je jenom kriva dosedaci plocha na ramu mezi patkou. Ta cast je nejakej odlitek nebo vykovek a to se proste stane. Nebo je tam nejaka necistota. Jestli to jede, radi a nevydava pazvuky, neres to. Muzes patku odsroubovat a ujistit se, ze pod ni neni bordel.

        0 0
      • Vilém  

        Patkou myslis hak? Ta se rovna az na ramu, jak pise Lukas. Jinak pri pohledu na foto je kriva patka ramu, bud blbe navarena na ram, nebo nejak zohla. Tim jak vse utahnes se to zvyrazni.

        0 0
    • tpec  

      Predtim jsem si toho nikdy nevsiml, patku jsem mel dole, zadny bordel tam neni. Kdyz neni osa dotazena, tak pekne sedi na ramu, kdyz se oda dotahne, tak pouze koncova cast odstava. U srouby i u matky osy sedi na ramu.

      0 0
      • Patar  

        Výměnná patka se dorovnává zásadně s upnutým kolem do rámu a za současného dotahování Inbusem . Podmínkou je vždy rozměr rámu a náboje, kdy náboj je spasován z rámem vůlí cca ,0,2 – 0.5 mm. Pokud je náboj menší , projevuje se tato odchylka, kterou uvádíte. Je to chyba výrobce i prodejce, který měl závadu odstranit předprodejním servisem.

        0 0
    • tpec  

      Diky za odpoved. Kdyz neni osa upinaku dotazena, neni tam velka vule. Jak jsem jiz rikal, patka sedi na plose ramu po cele plose, vyjma tohoto konce, co je videt na fotce. Je to tak nejspis po celou dobu, co kolo mam. Jen jsem se na to zameril az nyni pri servisu kola.

      Vadi to necemu pri provozu kola? Pro jistotu jsem jeste priobjednal novou patku, abych ji mohl zcela vyloucit, i kdyby to tak bylo s patkou novou, tak bude ti delat problem? Nejake prasknuti ramu nebo tak neco asi nehrozi, nebo ano?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.