• JBC

    Ahoj všem,

    uvítal bych rady a doporučení zkušenějších ohledně dovolené v Rakousku.

    Už delší dobu mě lákají letní alpy, rád bych vyrazil 2. července někam do blízkého okolí Mondsee a Wofgangsee, bude to první letní dovolená v Rakousku. Pojedeme s manželkou, kluk 5,5let – jezdí už samostatně, zvládne pohodový výlet 15–20km a 8 měsíců holka – máme nového croozera a je v něm celkem spokojená.

    Nějaké info jsem už o této oblasti pohledal, ale rád bych ještě nějaké další:

    Jak reálné je sehnat ubytovaní s možností vlastního vaření (kvůli malé) až na místě – bez rezervace? (stačí něco skromného)

    Povezeme dvě velká, jedno malé kolo a vozík za kolo – je standartem při ubytování i nějaká úschovna kol, nebo to může být problém?

    Rád bych ubytování někde blízko možnosti hezkého koupání, protože nepředpokládám, že zbytek rodiny bude chtít denně bikovat. Dá někdo dobrý tip na místo, nebo přímo konkrétní ubytování?

    Uvítám i tipy na zajímavé atrakce – místa, cokoliv. Samozřejmě nechci vynechat zubačku na Schafberg, rád bych se podíval i do Salzburgu, příp. další.

    Jestli máte někdo odkaz na zajímavý cestopis, nebo další info odtud, tak předem díky za něj.

    Těším se na zajímavé čtení :)

    0 0
    • vlasto  

      Asi bude nejlepsi najit ubytko ve mestech Sankt Gilgen,Gschwendt, Gschwand, Strobl. St.Wolfgang je uz vyssi cenova kategorie.Vsechny jsou u jezera Wolfgangsee, plazi dostatek jak verejnych, tak placenych. Voda uz je ke koupani. Krome zubacky na Schafberg, je tam jeste historicka lanovka na Zwölferhorn a letni sankarska draha. s tim jezdenim: s detma se da kolem samotneho Wolfgangsee(da se objet cele i kdyz to v mapach tak nevypada), pripadne kolem Wolfgangsee, Schwarzensee, Attersee, Mondsee a Krottensee( to uz je ale celodenni vylet s cca 800m prevysenim, sotolina/asfalt). Pokud nechas deti s manzelkou na plazi tak se nabizi: nekolik kombinaci na Zwölferhorn( od 1000m do 2000m prevyseni), Schafbergalpe( mezistanice zubacky, 1000m prevyseni, neni oficielne znacena), pripadne Zwölferhorn-Genneralm-Postalm( celodenni, cca 2500m). Pripadne muzes deti s manzelkou vzit do Bad Ischlu(20km po rovine) po cyklostezce, tam je odlozit v laznich a vyrazit po trasach Trophy(tech je tam pres 300km ruznych kombinaci)

      0 0
      • vlasto  

        Pokud by ses chystal navstivit take treba Hallstatt, tak krome mesta je bozi vyhled z rozhledny Pet prstu na Krippensteinu, kam se da vyvezt lanovkou a lehkym trekem(i s kocarem) cca za 15 minut dojdes k rozhledne. Stoji za to.V mezistanici je ledova jeskyne, pripadne Halstattske solne doly(to kdyby chcalo).

        0 0
        • jeffino  

          Bacha, ale na ceny lanovek, když jsem to minulej víkend viděl mazal jsem radši pěšo:-(.

          0 0
          • vlasto  

            to je pravda. Zubatka letos 29 Euro/osoba. Ale proto jezdime na kolech:-)

            0 0
      • ememem  

        Voda uz je ke koupani. – tak to ani nahodou neni, momentalne ma tak do 15 stupnov maximalne.

        0 0
        • vlasto  

          Teplotu jsem uvadel ve Wolfgangsee pred dvema tydny, sam jsem se tam v pohode koupal, uz tenkrat mela 20°C na strane Gschwendt-u a i kdyz je ted chladnejc, teplota neklesla.

          0 0
    • Majan  

      Osobně doporučuji si ubytování najít předem. Je to známá oblast a od července tam může být problém. Jednou jsme byli u Attersee a sehnat ubytování na místě nám zabralo dost času. Takto už to nikdy neudělám (tedy pokud nebudu mít neomezený rozpočet). Navíc jsme bydleli cca 4 km od jezera a na kopci. A to by s dětmi nebylo úplně nejlepší. Apartmány mají běžně vybavení s kuchyní, nechá se sehnat do 20 €/os/den + úklid kolem 30€. Letos jedeme k Hallstattu za 15 €. Zcela běžně je k dispozici garáž na kola. Orientoval bych se někam k Bad Ischlu. Je to kousek od všech jezer, Hallstatt není daleko a stojí za to ho vidět též. Výlety doporučuji naplánovat sám. Dobré vodítko je na http://www.bikemap.net, kde jsou různé projeté trasy. Nebo pak http://maps.biken.at/…, kde jsou doporučené možné trasy. Obojí je včetně profilu. Doporučuji ještě v CZ koupit mapu oblasti, měřítko min 1:50000.

      0 0
    • YTSEman  

      Tuhle oblast mohu jen doporucit.

      Ubytovani hledam a rezervuji na http://tiscover.at. Mam 2 male deti – 3 a 1 rok – takze taky hledame moznost vlastniho vareni cili bud cele domy anebo apartman.

      Jinak na koupani bych moc nespolehal. Wolfgangsee bylo pred 2 roky dost studene a nemyslim ze by se na tom neco zmenilo. Koupal jsem se v podstate jen ja a to jeste mi po 15 minutach trnuly nohy. Maleho jsem do toho strcil jednou a akorat se nam nachladil. Ale na slunicku bylo hezky :). Obcas ma ubytovani i svoji vlastni koupaci „plaz“ a to se taky hodi protoze se tam dokaze motat dost lidi.

      Nejake fotky jsou tady:

      http://www.flickr.com/…21987765084/

      Je to hodne rodinne samozrejme ale ubytovani a jezero tam videt je :).

      0 0
      • vlasto  

        Tak sice termaly to nejsou, ale pred dvema tydny mela uz voda ve Wolfgangsee 20° a byla v pohode ke koupani. Pokud zrovna nebude padat snih na okolitych kopcich(coz se posledni dobou nedeje ani v zime), tak bude mit voda v cervenci-srpnu 23°C, coz je optimal, plaze u Stroblu a Wolfgangu 24°, Mondsee take 24°C. Deti toho snesou daleko vic, decka se tady koupou v Traunu, ktery ma 15°C.

        0 0
    • jindrich  

      Právě jsem se vrátil z Goisernu, což je 12km od Bad Ischlu.Trasy jsou tam dobře značené ale počítej že šotolinové a kamenité.Jeli jsme závodní 70km, nezapomen na delší stoupání když mluvíš o té rodině.Určitě tě nechci ale strašit.

      0 0
      • J3Sl4n  

        S rodinou může v těhle místech jezdit okolo jezer. Byli jsme loni v Hallstattu známej měl croozer a kolem jezera krásný ježdění. A samozřejmě nadherný vyjíždky do hor, ale trochu dřina. Co ještě můžu doporučit je návštěva Gossausee s výhledem na Dachstein.

        0 0
        • Lenka.05  

          Gosausee je krásný, dali jsme si minulý týden okruh z Hallsatu přes jezero, Gosau a zpět, krásná trasa, jen teda dlouhej krpál z Hallstatu no :)

          0 0
          • J3Sl4n  

            Jo krpál tam je dost dobrý, ale stojí to za to. Případně se to nechá jet i po silnici, ale toje spíš na silničku.

            0 0
          • Majan  

            Jen do mě :-) Jedu tam v červenci a tento okruh mám v hledáčku. Trochu jsem doufal, že to nebude tak hrozné, byť mapa a profily ukazují něco jiného. Takže to vlastně nepřekvapuje – Alpy jsou Alpy.

            0 0
          • jindrich  

            Za ním je ještě jedno jezero po cca 6km. Též doporučuju, je tam i hospoda.

            0 0
    • Richi  

      V Unterach am Attersee je dobrý a docela levný kemp, ale to už je samozřejmě na stan nebo karavan.

      0 0
    • JBC  

      Na to koupání jsem sám zvědav, manželce jsem slíbil 27°C u Mondsee jak uvádí prospekt :)

      Kam se dá ev. nejblíž k termálům?

      0 0
      • vlasto  

        Ou. 27°tepla voda neni ani v jednom z jezer. To bys musel do Korutan. Lazni je nekolik: nejblizsi jsou Kaisertherme v Bad Ischlu(male, ponekud drahe), pak Grimmingtherme u Tauplitzu(lev­nejsi, ale podivne),dalsi jsou v Bad Hallu(dychací cesty), moje oblibene jsou Therme Geinberg(cenove nejlepsi v hornim rakousku) no a kousek vedle Eurotherme Bad Fussing(je to sice uz v nemecku, ale hned za hranici). Ty jsou opravdu velkolepe. V samotnem Bad Fussingu jsou troje Therme I, Johannesbad a Eurotherme – nemaji chybu, 5 hodin stoji 10 Euro a je tam 22 bazenu od 34 do 40°. No a jeste kousek od Welsu v Bad Schallerbachu, ty maji i velke skluzavky pro deti a dospele,ale taky jsou nejdrazsi.

        0 0
      • Pebe  

        byli jsme loni s karavanem u Attersee a voda měla odhadem prý 20°C, ale teda byla to docela ledárna, spíš na osvěžení po tréninku na sluníčku :-) na nějaké velké plavání to není. Potápeči si tam brali neopreny a pod ně teplé prádlo :-)

        ale bylo to tam nádherný, to jako zase jo…

        0 0
        • YTSEman  

          Ale jinak se nenech otravit, ruske deti se tam zvladaji koupat cely den :).

          0 0
    • Treker  

      Ahoj

      Zkusím se podělit o pár zkušeností. Jezdím do Rakouska velmi často, s rodinou taktéž a podobně starými dětmi.

      Jestli pojedeš začátkem července, ceny tzv. ferienwohnungů jsou nižší a kapacita celkem volná.

      Většinou se dá sehnat (mimo vyhlášená střediska či lokality typu Hallstat či Schladming apod..) ubytování pro rodinu kolem 50–60€/den za plně vybavený byt řekněme 3+1. K tomu navíc téměř všechny oblasti nabízejí různé superbonussom­mercard…tzn že většinu turistických atrakcí, lanovek, vstupů do muzeí a na hrady je s velkou slevou či zdarma.

      koupání s vodou 27 st. C zapomeňte :-) Moc nad 20–22 stupňů to tam není nikde ani v létě… ale i tak to stojí za to.

      Navíc chování personálu v Rakousku k hostům je příkladné a návrat do českého turistického ruchu např. v krkonoších je potom celkem šok :-)

      Kdybys chtěl nějaké info, rád pomůžu – písni E-mail.

      jarda

      0 0
      • JBC  

        Ohledně teploty vody jsem čerpal na netu, třeba zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mondsee_)

        Díky všem za vyčerpávající info, řeším snad už jen otázku ubytování. Vybíráme i ze zde uvedených odkazů, manželce i klukovi se hrozně líbí jedna farma, ale zase je to celkem daleko od vody.

        Možná, že to zkusím risknout bez rezervace.

        0 0
        • vlasto  

          Prazdniny zacinaji az o tyden pozdejc nez je tvuj termin, nemelo by byt narvano, navic predpoved prozatim nic moc(ale kdo tomu dnes veri). Zkusil bych vybrat mesto, kde chces bydlet, vyguglit jejich stranky a tam uz bude nabidka ubytovani. Tak hodne zdaru, treba se potkame na Schafbergu:-)).

          0 0
    • JBC  

      Tak jsme dorazili :)

      Vyjeli jsme včera v 9 ráno od Jablonce nad Nisou a příjezd k Wolfgagngsee v 18h. Cesta po ČR (hlavně od Prahy dolu) hrůza!!! místy to úplně stálo, po rakousku už v pohodě.

      Vzhledem k tomu, že jsme dorazili tak pozdě, měl jsem docela strach s ubytováním. Trvalo nám cca 1,5hod než jsme sehnali vyhovující apartmán. Přez infocentrum by to bylo asi rychlejší a pohodlnější, ale bohužel akorát zavřeli, když jsme před ním zastavili. Pokud bychom nepotřebovali vlastní kuchyňku, tak úplně v klidu, to bylo volno skoro v každém penzionu, kempy taky volné.

      Bohužel počasí zatím moc nepřeje, je zataženo – občas mrholí, cca 15°C. Zítra to už má být lepší, v což doufám, chystáme se na Schafberg.

      Bydlíme v Gschwandtu přímo tady: http://www.haus-weissenbacher.at/…ienhaus.html

      70e/noc

      Dnes jsem objel celé jezero, ty hory jsou opravdu famozní, je tu i spousta rovných upravených cyklostezek pro našeho začínajícího bikera a maminku s vozíkem. Pro děti je tu vůbec spousta lákadel, dnes máme za sebou toto: http://www.abarena.at/

      Tak zatím…

      0 0
    • kyjosek  

      nemáte někdo zkušenosti s kempem v hallstattu, v obertraun prej kemp stojí za prd, špatný majitele, jedem s kámošem na salzkammergut trophy a chceme tam vyrazit už 12

      0 0
    • krokus  

      Chceme se s přítelkyní podívat do Horního Rakouska, asi někam do oblasti Solné komory. Máme psa. Ubytovat se chceme v kempu (kempech). Je někde na internetu k dispozici slušná turistická mapa, něco jako české Mapy.cz? Zatím jsem hledal marně. Potřeboval bych naplánovat ubytování a pěší výlety (nějaké středně náročné).

      0 0
      • MirosPikos  

        Máš namysli papírovou a nebo stáhnout do mobilu? Pokud do mobilu, tak jsou výborné kompass.de

        Jdou stáhnout přes MOBAC do Locusu nebo jiné podobné aplikace.

        0 0
        • krokus  

          Bezva, díky za tip, vyzkouším. Nejradši bych měl papírovou mapu i mapu v telefonu.

          0 0
          • MirosPikos  

            Papírová by šla asi taky nějak udělat přes screenshoty a nebo koupit v Rakousku. S tím už si budeš muset vyhrát ;)

            0 0
      • claid  

        http://maps.kompass.de/… Touristik

        0 0
        • krokus  

          Díky. Určitě bych se chtěl vyhnout ferratovým i poloferratovým cestám – pes by to asi nedal (máme velkého pudla, nosit se moc nedá:-)). V mapě je zřejmě vyznačuje symbol žebříku? Legendu jsme nikde nenašel.

          0 0
    • alinceb  

      Loni jsem sháněl ubytko ve Švýcarsko-italsko-rakouském pomezí a povedlo se na 100%. Letos vyrážíme do Salzkammer.

      Má někdo tip na ubytko pro 2 páry + jedno mimino? Chceme ideálně apartmán s kuchyní bez jídla + možnost uložení kol a chariotu někde v bezpečí. Bylo by fajn, kdyby to bylo někde, kde by se daly dělat pěší procházky i bez přesunů autem…

      0 0
      • alinceb  

        Up!

        0 0
      • vlasto  

        Moje tchyne jezdivala sem: www.fewohs.at , je to v Altmünstru u Traunsee. Je to ale na zacatku solni komory. Prochazky po promenade kolem jezera, ted se da i s kocarem na Laudachsee a Grünberg. Maji tam zahradu, kde muzete nechat kola.

        0 0
        • svarc  

          Ahoj cyklisti.Tak jsem nakonec vzdal Bodamské jezero a ke konci srpna jedu se ženou a dvěma syny(7 a 10 let) do Abersee přes cestovku s polopenzí.Hledal jsem i že bych jel sám jako jezdím do Chorvatska,ale přes tu cestovku mě to přišlo řekl bych levněji…

          http://www.google.cz/…23,12z/data=

          0 0
      • alinceb  

        Je nějaké vyloženě dobré výchozí místo na výlety? Něco jen podél vody s chariotem a něco lehčí terén klidně do kopce…

        0 0
        • vlasto  

          St.Wolfgang.

          0 0
        • kolda  

          u těch jezer asi všude – všude jsou cyklostezky / stezky pro pěší atd.

          my byli u wolfgangsee (ve Stroblu) před pár lety se známýma s ročními dětmi a bylo to fajn (když pominu fakt, že jsem se polovinu dovolené sbíral z propršené A-strecke…).

          jinak v červenci standardně počítat s omezenou nabídkou ubytování, bývá fakt plno. a počasí často nebývá typicky letní :)

          0 0
          • vlasto  

            Strobl bude i levnejsi nez st.Wolfgang a nejteplejsi voda.Kdyz jen pul dovolene, tak tos byl na tom jeste dobre. Mne to trvalo mesic, nez sem vyrazil opet do hor. Proto uz nikdy vice. Takhle odjebat leto kvuli tricku.

            0 0
            • kolda  

              pul dovolene mi trvalo, nez jsem vstal z postele a dojel na kole podle vody na zmrzku :)

              0 0
          • alinceb  

            Co jsem koukal na Booking.com, tak žádná sláva. Je ještě jiný podobný server, který by za to stál? Pojedem 25.7.-1.8.. Na počasí jsme zvyklí – naše letní dovolené za poslední roky byly: Leogang, Leogang, Garda a Nauders…:)

            0 0
            • Toman  

              Zdar, dovolil jsem si poslat ti na téma ježdění v Solné komoře email. Třeba ti něco z toho bude k užitku.

              Toman

              0 0
              • alinceb  

                Zatím jen zběžně, ale už jsem to četl – díky moc. Zkusil jsem napsat na to ubytko, tak uvidím…

                0 0
                • Toman  

                  Pokud byste vzali ubytko u rodiny Breiteneder ve Stroblu v jejich Haus Sonnenschein, tak vás toho prvního odpoledne vystřídáme, máme to tam již zamluveno.

                  Kromě toho co jsem ti poslal v emailu, jsem našel trasu ze Stroblu do Gosau a od Gosausee přes kopec do Hallstattu a pak objet Hallstättersee a přes Bad Goisern zpět.

                  Další trasa se dle mapy nabízí objet z poloviny Wolfgangsee, pak to nasměrovat z St. Gilgen k Mondsee a ještě před ním zabočit doprava nahoru a přes kopec ( jakoby směrem ke Schwarzensee ) přejet k Attersee . Jde to tam projet i podél jezera, dokonce tam vyrazili i extra tunel s galeriemi jen pro cyklisty. To si dovolí jen bahatá země.

                  S vozíkem bys to měl zvládnout. Jen ten kopec kolem Gosausee má asi tisíc výškových, tak aby to už nebylo moc.

                  0 0
                  • vlasto  

                    Ta trasa pres Gosau bude mit dohromady 2500m, pokud myslis pres Postalm, Pass Gschütt a Rossalm a hodne asfaltu. Pres Pillsteinsattel a Genneralm urcite pres 3.tisice.

                    0 0
                    • Toman  

                      Měl jsem na mysli trasu ze Stroblu přes Ischl, Goisern do Gosau, z něj od jezera přes kopec Plassen do Hallstattu, pak objet Hallstättersee a přes Goisern ( případně ještě vyjet na Ewige Wand ) zpět do Stroblu.

                      Na Generalm jsme jeli ze Stroblu po silnici na Postalm. A vraceli jsme se do Stroblu okolo Hintersee, Fuschlsee a Wolfgangsee. Spojit co celé do jedné etapy byl možná šlo, ale to by bylo nelidské.

                      0 0
                    • Toman  

                      Jedna z našich tras, které jsme letos v Solné komoře jeli, vedla ze Stroblu přes Bad Ischl, Bad Goisern, pak jsme se drželi na takové boční cestě vpravo a sjeli k Hallsttätersee. Kousek podél něj a po asfaltu přes Gosau ke Gosausee, Pak nahoru po šotolině k Rossalm. Trochu nás nemile ( s ohledem na dámy ) překvapilo to, že se prostě nepřejelo jedním stoupáním sedlo a pak jen dolů, nýbrž cesta nastoupala asi do 1400 metrů a pak to bylo ještě několikrát nahoru a dolů a pak až od Rossalm ( 1340 m ) přes sedlo, které bylo asi v 1500 metrech jsme jeli dlouhým sjezdem do Hallstattu. Prohlídka Hallstattu, pak přes Obertraun kolem Hallstättersee zpět do Stroblu. 110 km, 1850 výškových metrů, 7 a půl hodiny jízdy.

                      Druhou delší " etapu " jsme dali ze Stroblu ke Schwarzensee, pak dolů k Attersee, podél jezera, pak v Seefeldu nahoru po úzké asfaltce a pak lesem po šotolce směr Kienklause ( místy urputný krpál až 25% ). Z Kienklause ke dvěma menším jezerům Langbadsee – moc hezké místo, no a potom dolů k Traunsee a po cyklostezce podél Traunu do Bad Ischlu a Stroblu. 85 km, 1350 nastoupaných metrů, skoro šest hodin jízdy.

                      Třetí delší a velmi hezká trasa vedla do Bad Goiser, pak lesní cyklotrasou přes Pötschenpass do Altaussee, objeli jsme jej, a potom přes Blaa Alm pod kolmými stěnami Loseru po mírně klesající, moc pěkné šotolce ( vračečky, rychlá místa i tunel ) malebným údolím do Bad Ischlu. 75 km, 1000 výškových, 4 a půl hodiny.

                      Třeba to někomu pomůže jako itinerář.

                      0 0
            • kolda  

              já se vždycky díval na stránky těch obcí, mám pocit, že to funguje líp než booking – v případě apartmánů, penzionů.

              0 0
              • svarc  

                Ten booking už nechci ani vidět,možná jen orientačně ale jinak jsem si našel sám ubytko v Abersee am wolfgangsee s polopenzí pro 2+2 za cca 2400kč za den

                0 0
    • Kelib  

      Jsme parta 7 lidí a druhý týden v červenci plánujeme tuto oblast. Rád bych se zeptal na několik otázek:

      Je lepší hledat ubytování na slevomatech (cca 1tis/1den/os s polopenzí), nebo si vyhledat na googlu ubytování v jednotlivých oblastech?

      Nejsme moc zdatní cyklisté, denně bychom chtěli najet +/- 50 km s celkovým stoupáním max 1000m. Vybereme si tam?

      Jezdí v oblasti nějaké cyklobusy pro případ že se budeme chtít podívat někam dál / výš, aniž bychom používali lanovku? (Ideál vyjet busem do nějakého sedla a pak +/- po rovině až z kopce (kratší houpáky nepočítám, je mi jasné že to jsou hory) zpět)

      Máte zkušenosti s půjčováním kol? Všichni horáky máme, krom dvou to ale nejsou žádné super mašiny (acera/alivio + nějaké suntour vidle). Navíc je těžké dopravit 7 kol na dvou autech. Některé penziony nabízí půjčení zdarma, budou to nějaké plečky nebo něco použitelného? (samozřejmě až vyberu něco konkrétního, tak se zeptám co za kola tam půjčují)

      0 0
      • Martin_S1  

        Pokud máte vybranou konkrétní oblast, doporučuji hledat určitě napřímo (Google a spol.), oproti slevovým serverům se dostanete k mnohem více možnostem ubytování. Slevové servery jsem pro výběr dovolené v Alpách cvičně zkoušel zrovna teď – nepředpokládám, že někde bude větší výběr slevových nabídek, než je pro Rakousko na Skrzu a tam se sice dalo najít pár možná zajímavých tipů, když člověk neví kam chce, ale když už ví, tak je výběr hodně omezený.

        V oblasti Solné komory (konkrétně v Bad Ischlu) jsem byl 7 let zpátky a přišlo mi, že na kole si tam vybere každý – možnosti jsou různorodé, od vyloženě pohodových tras po asfaltu okolo jezer po brutální horská stoupání terénem. Ostatní nevím, kola jsme měli svoje a dojeli jsme všude po svých :-)

        0 0
      • vlasto  

        Vybrat si vyberete, cim hloubejc do vnitrozemi, tim je toho mene, ale vsude se da.

        Cyklobusy tady neexistujou, jezdi ale bikefriendly vlaky na trase od Gmundenu az po Stainach, ty ale nevyjizdi do zadnych sedel, pripadne vedlejsi udoli Almtal na trase Wels – Grünau.

        Lanovky co berou kolare: Grünberg( jizda nahoru 15€, celodenni 23,–€), Feuerkogel( tam ale musis podepsat, ze nepojedes DH trasu a chce to urcite vysvetlovaci schopnosti) a pak uz jen sedacka na Tauplitz. Takze pokud chces na kopec, tak to chce trochu kondici.

        Pujcovny tady jsou, znam ale pouze v okoli Traunsee: Hammerschmied, Mountainbiker v Gmundenu a Radpoint ve Vöcklabrucku(puj­cuje i Fatbiky), vice info o pujcovnach ti sdeli v Infocentrech. Na pensionech jsou vetsinou zamereni na lehke turisty, takze ty kola k pujceni tomu odpovidaj, ale plecky to nejsou.

        Blizzsi info az si vyberes konkretni oblast.

        0 0
      • alinceb  

        Na to, že jedete za 14 dní a že je vás taková tlupa, začínáš imho hledat poměrně pozdě. Já nakonec hledal ubytko na oficiálních stránkách Salzkammer a našel jsem. Obeslal jsem asi 10 ubytek, dostal jsem asi 5 odpovědí a asi jen 3 měly kapacitu. Tak hodně štěstí…

        PS: Třeba booking.com mi přišel celkem tragický.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.