Rady pro návštěvu Tour de France 2021

7 nepřečtených
  • Finidi

    Zdar, tak nějak se budu příští týden vyskytovat na jihu Francie a napadlo mě, že se ve středu 7.7.2021 zajedu podívat na 11.etapu Sorgues – Malaucène (2× Mt Ventoux) … Bude to moje poprvé a mám pár neznámých, na které bych rád znal dopředu odpověď.

    Kdy se uzavírá trať před závodem a za jak dlouho se po projetí otevírá? Je lepší tam už někde nocovat nebo stačí přijet na místo během dopoledne? Chtěl bych být někde ve stoupání 1.kategorie, ale ne zase někde nahoře mezi těmi uřvanými šílenci. Jídlo & pití budeme mít svoje, ale i tak jak je to tam s případným občerstvením na trati (kromě vesniček a měst)?

    Moc rád uvítám další rady nebo tipy na výběr stanoviště popř. na co si dát pozor (s kartonovými transparenty budu zacházet samozřejmě obezřetně ;o) )

    Budu moc rád, když se podělíte o své zkušenosti z návštěvy Staré dámy

    Děkuji

    0 0
    • adam320  

      Cau. Netusim jak to vypada na jihu, ale v Alpach je rozhodne jedina sance nocovat nekde den, nebo radeji dva predem. Zalezi samozrejme na tom, jak tam mas namireno. Osobakem nekde zaparkovat v den konani a na kole, nebo pesky dojit se urcite da, ikdyz bez kalorii se to neobejde:) Pokud hledas pohodli, nebo jedes obytnakem, tak doporucuju den predem minimalne(opet netusim jak na jihu, ale tipuju to na masakr). Obcerstveni byva vetsinou na mistech kde se projizdi vetsi vesnici, ke konci etapy uz je temer vsude, kde se dostane hodne divaku, takze mistni vedi co se jim vyplati. Rozhodne nepodcenuj francouzskej provoz a casovy odhady na googlemaps. Ani bez TDF to vetsinou nevychazi:) pocitej s tim, ze primo silnice kde se pojede trasa, tak bude pro auta uzavrena s 8–9 hodinovym ptedstihem. Na kolech Vas nechaji i dlouho po tom.

      Ber to s urcitou rezervou, mam zkusennost pouze z Rhone-Alpes, konkretne Savojsko a Horni Savojsko. Osobne bych se na to uz podivat nejel, je to hnus

      0 0
    • jiiira  

      Ahoj,

      tady kousek ode me se letos pojede osma etapa. Budou projizdet viskou Cruseilles a dneska sem videl na dalnicni tabuli, ze vyjezd smer Cruseilles bude zavrenej mezi 1200–1515 – dle casovyho planu se tam maj pohybovat kratce pred treti. Kdyz v roce 2018 startovali z Annecy, tak sem se vydal podivat kousek od Annecy. Jel sem tam karou a silnice byla uzavrena kolem desaty, takze ty 3–4 hodky predem a trat otevirali chvili po projeti – max 15–30min. V kopcich je ale dobre mozny, ze zaviraj a otviraj s vetsim casovym rozestupem, to bohuzel nevim. Kdybych nekde neco zahledl, tak dam vedet.

      Byla to moje prvni a zatim posledni navsteva a spatne sem vybral misto, cekali sme na ne 3 hodky a za 20 sekund byli pryc :-D Potom sem si rikal, ze na to radsi budu koukat v televizi, ale letos to asi prubnu znova. Tentokrat ale nekam vyrazim na kole a zkusim to vic promyslet :-)

      Tak drzim palec at se zadari a najdes dobryho fleka :-)

      0 0
      • Finidi  

        Ahoj, dekuji za info. Snad se nam podari najit nejakeho dobreho fleka a nebude to jenom 20 sekund 

        0 0
    • mikš  

      má rada-hlavně nebrat k trati kartonové cedule

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.