radar Garmin Varia RTL 515 - prosba o radu

14 nepřečtených
  • Luboscykloamater

    Dobrý den/ahoj, poslední 3 roky jezdím na gravelu, ca. 4000km ročně, jednotlivé jízdy většinou do 60–100km, silnice do ca. 30–40%, silnicím s hustou a rychlou dopravou se snažím vyhýbat.

    Uvažuji o koupi radaru Garmin Varia RTL 515 a chci ho propojit s mobilem Samsung Galaxy A14 Android umístěném na beranech (plus mám cyklocomputer Sigma B14 se základními údaji a výškoměrem).

    Prosím o radu aktuální (četl jsem starší diskuze na BF) vhodné aplikace, která by mi umožnila sledovat blížící se auta a zároveň v mobilu použít nějakou šikovnou, ideálně off-line navigaci.

    Navigace nemusí nutně běžet stále, asi by mi stačilo se do ní podívat jen občas.

    Nebo je vhodnější si pořídit nějakou cyklonavigaci, např. také od Garminu ?

    Půjde případně radar Garmin Varia RTL 515 připevnit i na podsedlovou brašnu ?

    Doporučili by jste jiný radar či kombinaci s nějakou konkrétní cyklo navigací/GPS computerem ?

    Watty, srdce apod. neměřím/nesleduji, chci nově občas na neznámé trase používat navigaci na řidítkách.

    Díky moc za případnou radu

    0 0
    • gersa  

      Pokud jsi zvyklý vozit mobil na řídítkách, potom ti stačí doinstalovat aplikaci a můžeš mobil používat v kombinaci radar s navigací dle libosti. Otázka je, jak dlouho vydrží baterka mobilu. Ale dokoupit nějaký computer, který umí zobrazit radar, můžeš vždycky až později

      Uchycení radaru na brašnu, např na https://www.thingiverse.com/ je modelů k vytištění dost

      0 0
    • bathed  

      Na zobrazeni radaru “bez starosti” behem svihu je asi nejlepsi pouzivat cyklonavi. Ja jezdim s Garminem Edge 830. Na displeji nemivam mapu (na gravelu malokdy klikam trasu dopredu, to spis na horaku, ale tam zas netaham radar), ale spis profil (stoupani) nebo datovou stranku s budikem “tachometru”, ujetou vzdalenosti, rychlostnim prumerem a srdecnim tepem (vozim tepak) a tady je ten prouzek radaru vlevo na displeji idealnim doplnkem! Necucim do toho furt, ale letmo na to mrknu dost casto. Vydrz baterky velka!

      0 1
    • xtonda  

      Můžeš použít aplikaci od Garmina a mít ji jako plovoucí okno nebo v režimu rozdělené obrazovky s libovolnou mapovou aplikací nebo použít Locus Map, kde je radar přímo podporován (stříbrné předplatné za 260 Kč ročně).

      Pokud ten mobil máš, tak to prostě zkus a pokud to nebude vyhovovat, komp můžeš dokoupit později.

      0 0
      • Luboscykloamater  

        Ahoj, díky za radu, mobil už samozřejmě mám, stáhl jsem do něj aplikaci Garmin Varia a vyzkouším to. Mobil jsem na řídítkách zatím nevozil, takže musím vybrat vhodný držák. A trochu mi pak bude chybět na řídítkách místo na držák na přední světlo, držák jsem vozil v brašně a měl na něj místo vpravo. Vlevo mám Sigma cyklocomputer. Ale nějak to vymyslím.

        0 1
        • bk2601  

          Sigmu pryč a pořiď Edge 540/840, případně starsi, ale pořád v pohodě pro hobby cyklistiky 530/830.

          1030/1040 je už jen pro fajnšmekry a nebo lidi, co jezdí často s mapou a potřebuji co největší displej.

          0 0
    • MCL  

      Aplikace Garmin Varia. Se Samsung S23 vyzkoušené, bezvadná funkce. Stejně tak jde přidělat na zadní brašnu. Já musel na Ali dokupovat tu placku, do které lze pak radar zacvaknout

      0 0
    • SharkPool2  

      Řešil jsem 2 roky zpátky podobný řešení nad kterým dumáš. Jestli radar s appku v mobilu, případně externím displejem Garmin Varia RDU (mobil vozím výhradně v kapse). Tachometr jsem měl Sigma Rox 11. Sigmu jsem zahodil, koupil Garmin 830 spolu s radarem. Nejlepší možné řešení. Sigmu zahoď, kup tachometr od Garminu. Neuděláš chybu. Bez radaru už nevyjíždím. :-)

      1 0
      • MavasH  

        Jen doplním, že to nemusí být jen Garmin – radar funguje i na jiných cyklokompjůtrech (Wahoo, Hammerhead, Bryton…). Stejně tak není jen Varia Radar od Garminu, ale něco podobného dělá i Magene nebo Bryton.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.