Rada s vidlicí Rock Shox Recon Silver TK Air 29

29 nepřečtených
  • Kaaarolinkaaa

    Ahoj všem, jako začátečník jsem si po dnešním výjezdu při čištění vidle všimla, že na jedné straně vypadá jako by o kousek vyskočila. Jde sice pěkně, ale od pohledu nevypadá, že je v pořádku. Mohl by mně někdo poradit? Díky…

    0 0
    • Fidži_CZ  

      Vyskočil stírák. To je pomalu na servis, jestli se tam dostal bordel. .

      0 0
    • Čipera  

      Využiju toto téma. Jak velký rozdíl je mezi rebou a reconem co se týče chodu? Vím že reba má jinak vnitřnosti a dá se lépe a víc nastavit. A jak velký rozdíl je mezi recon gold a silver? Četl jsem něco o tom že gold ma pouze jinou lepší povrchovou úpravu nohou. Díky

      0 0
      • palo7  

        rozdíly budou i ve váze. A aby jsi to neměl jednoduché, tak je Recon Silver vzduchovek několik verzí. Třeba novou Silver RL koupíš okolo 5000 a měla by prý být v této cenové relaci dobrá, Reba bude dvakrát dražší

        0 0
      • ALLforBIKE  

        Rozdíl v chodu je minimální, rozhodně neodpovídá dvojnásobné ceně Reby. V případě, že se jedná o model Recon Silver RL s tlumením MotionControl jsou vnitřnosti totožné s Rebou, až na materiál vnitřních nohou – Silver je má ocelové. Pak je Recon verze s tlumením TurnKey – tady je rozdílná tlumící část oproti Rebě. Recon Gold je taky ve verzi s tlumením MC a TK, navíc má hliníkové vnitřní nohy s úpravou – je lehčí oproti Silver variantám, ale nijak zásadně.

        0 0
        • Čipera  

          Oká díky měla by to být recon Silver RL, takže by to měla být ta lepší. Právě jsem přemýslel jaký zásadní rozdíl mezi nimi je když je právě reba o tolik dražší.

          0 0
          • ALLforBIKE  

            Tak ta REBA má vnitřní nohy hliníkové s tou jejch úpravou FastBlack – což má určitě kladný vliv na chod té vidlice. Pak je tu hmotnost, která je opravdu suprová. Pořád je ale ta cena co za Rebu chcou až příliš. Na druhou stranu je to logické, REBA je brána jako nějaká modla, každý ji chce, je to jakési synonymum kvality (nevím zda oprávněné??) na kole, proto se ani nedivím, že výrobce cenu každý rok šponuje výše a výše.

            0 0
            • Čipera  

              Tak REBA je taková univerzální je to dobrá vidlice a váha je určitě super nějakých 1700g je fajn. Každopádně rejžujou na tom dost když si vezmu třeba suntourku axon která je furt o nějakých 5000 levnější o 100g těžší a chod srovnatelný nebo o proti těm reconům.

              0 0
              • novas752  

                RockShox je obecně dražší než Suntour.

                0 0
                • Čipera  

                  To je pravda no Je to by SRAM takže to předražený být musí, protože všechno co je sram je předražený. Na druhou stranu kvalitní a opravdu funkční. Co jsem měl možnost vyzkoušet ten axon, tak neni tak pěkně citlivý jako rs.

                  0 0
    • Kaaarolinkaaa  

      Tak nakonec proběhla v servise výměna gufer. Děkuju pánové za info :)

      0 0
      • Concorde  

        No, snad jde jen o názvosloví.

        Gufera byly nejspíš v pohodě, vadné bylo těsnění uvnitř vidlice.

        0 0
        • Kaaarolinkaaa  

          Jen jsem chtěla dát vědět jak to dopadlo…

          Tohle názvosloví bohužel neovládám a ‚výměna gufer‘ je v reklamačním papíru.

          0 0
          • scota  

            Pravděpodobnou příčinou je ale únik vzduchu pod pístek. Takže měli vyměnit O kroužek, nebo manžetu na vzduchovém pístku, pokud to neudělali bude se závada brzy opakovat.

            0 0
          • Concorde  

            No, pokud se to bude opakovat, aspoň víš, kde je chyba a můžeš jim to omlátit o hlavu :) Vyměnit vystřelené gufero za nové je jako při defektu vyměnit plášť a nechat píchlou duši.

            0 0
    • XC ripper  

      Ahoj, hlavně nepanikař. Pokus se vyčistit prostor pod prachovkou (to černé s pružinkou). Já jsem to dělal hadříkem z tenké látky (tričko), nažduchej to prostoru, třeba dřívkem a potahej to za konce dokola sem a tam. Pak vem dřívko s rovným, tupým koncem a přilož ho na schůdek pod pružinkou (tam kde jsou písmena) a jemně do dřívka klepni. Takhle postupuj dokola prachovky dokud si to nesedne a nezačne klást výrazný odpor. Ke konci to nepřeháněj se silou, i dřevem můžeš prachovku poškodit.

      Mě se to slato na Rebě a není to žádným ucházením vzduchu, prostě tření mezi prachovkou a nohami vidlice je větší, než mezi prachovkou a spodním tělem vidlice. Do budoucna zkus občas máznout nohy silikonovým olejem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.