• antuch

    chci koupit vidli na kotouče (160mm). Mám recona, je to supr vidle, ale chci něco lehčího. Vím, co od toho čekat. Mám te´d v merku tyhle tři typy. U Reby asi nemá cenu diskutovat, ale spíš by mě zajímaly zkušenosti s R7-kvalita zpracování, funkce, životnost (hlavně futra), tuhost a váha… Jinak letošní axon je taky zajímavej-vážili sme ho na krámu a fakt má 1600 g, lockout a konečně seřizování útlumu.

    Anketa: co je lepší?

    R7
    5x
    15%
    23x
    68%
    6x
    18%
    0 0
    • scret  

      Mam R7 100mm ale vozim ji na vecka,rekl bych ze tuhost je stejna jako mel Black,vaha je hezka,futra zatim v pohode,ale zalezi co ti s tim udelaj kotouce…Vozim uz nejaky 4. Manitucko a s kvalitou zpracovani nemam problem,ale clovek musi vybirat z tech drazsich typu,pak je i jizdni projev jinaci oproti treba horsimu typu shodnyho modelu… Reba bude ale urcite tuzsi…

      Axon,no je to suntour a ikdyz bude mit dobrou vahu,ruzny machrovinky,tak uz mu neverim jenom treba z hlediska tesneni,nevim jak novinky,ale do tyhle doby nemeli Suntoury tesneni zadnej zazrak a dostaval se tam bordel…

      0 0
    • bam  

      Mam na R7 najeto asi 10kkm s kotoucema (160mm). Zatim zadny problemy ani vule. Jenom obcas menim olej. Je lehka (krome verze comp)a chodi lip nez starsi vidle co znam, ale je to chrti vidlice, takze jestli chces zehlicku, vem neco jinyho. Ja ji mam hlavne kvuli IT a protoze byla relativne levna (a taky protoze je bila a ja mel bily kolo :)

      0 0
    • milan1  

      Záleží, co chceš, R 7 měla vyšší bod odtržení, to ale platilo pro rok 2006, 2007 myslím nikdo zatím nezná. A Reba? Jestli se pro rok 2007výrazně nezlepšila, tak se na Axona bude dívat z dálky. Možnosti Axonu jsou naprosto stejné, jako Epicona. Je to stejná technika a v případě Axonu zabalená v kvalitnějším, lehčím hávu. Funkce zamykání odpovídá Motin Controlu a to samozřejmě pevně nastavenému. možnost nastavování chybí. Funkce pružení je popsána na Epiconu tady i s grafy www.bike-forum.cz/…4/forum.html#… Tlumení je seřizovatelné ale to není podstatné tak, že nemá ono ničící nastavení, které deklasovylo všechny předchozí Axony. Reba v tomhle pohledu rozhodně není jasná volby.

      0 0
      • antuch  

        epicon fachá dobře-te´d sme to montvali na jedno kolo a finkce supr. Jen ta váha. Navíc mám za barákem dovozce. A jinak pro letošek bude v trutnově ROCKSHOX centrum…Ale mě se fakt líbí docela ten axon-už kvůli ceně 6500 v nákupu…

        0 0
        • milan1  

          Nikdo nikyd ode mne enslyšel, ža by epicon měl extra problémy ale ten rozhodně Foxe chodem neohrozí a vše od RS bude taky lepší. Kdežto úpravou se situace výrazně mění, tohle ukazují ty křivky zcela jasně.

          0 0
        • milan1  

          A k váze, prosím tebe kolik by měla vážit vidlice se zdvihem 140 mm? váha pod okolo 1900g v tomhle případě je něco špatného?

          0 0
          • antuch  

            a čistě teoreticky-myslíš, že by šel zvýšit zdvih u axonu na 120mm?

            0 0
            • milan1  

              A proč bych to měl vědět, ty máš za barákem dovozce a ptáš se mě?

              0 0
              • antuch  

                tak promiň, já jen, že tady machruješ s nějakejma křivkama a s tunningem vidle a vypadáš, že víš všechno. Tak sem se mýlil, no…

                0 0
                • milan1  

                  já zase jenom tak, že jasně mluvím o možnostech Epiconu, to, že vnitřky jsou stejné je dané tím, že se o to zajímám a rozeznám to. jak jde ale zvýšit zdvih, to z obrázků a podobnosti nevyčteš, to se dozvíš od někoho, kdo to má fyzicky k dispozici, atk si zapřemášlej co jsem ti navrhoval.

                  0 0
      • peky  

        Prosim tě Milane já sem jezdil loňi axona půl sezony a rebu půl sezony a můžu ti na to říct svůj vlastní pocit a pohled? Ty vidle jsou uplně někde jinde. Nejsem ladič ani tuner ani bůhví jakej jezdec, ale rozdíl mezi Rebou a Axonem byl v tom poměru co říkáš jen opačně. Axon se v žádném případě nedal rovnat Rebě. Takže pokud se Axon pro letošní rok nijak nezměnil „pokud neberem jen vzhle“ pak nechápu kam chodíš na ty své závěry?

        0 0
        • Pekáček  

          Axon je zcela předělaný.

          0 0
        • milan1  

          Peky, jestli jsi se nevšiml, tak celou dobu se bavíme o Axonu 2007, kdyby ses namáhal podívat jenom do specifikace možná už jenom nohy o rozměru 32 mm by ti napověděly, že se nejdedná o stejný typ. A než si takhle alespoň něco ověříš, nevyskakuj hned tak, jak se ti to povedlo.

          0 0
          • peky  

            Pokud si čtu zpětně svůj příspěvek, tak sem vše v tomto příspěvku zahrnul (od toho že jde o můj vlastní názor, o to že jde o 06 rok o to že nemám tolik zkušeností a hlavně o konkrétní porovnání dvou konkrétních vidlic). Je pro tebe třeba, aby si tu hrál jak moc tomu rozumíš a zopakoval to co já napsal jen v obráceném gardu jak tobě vyhovuje? Teď vypadáš jako jednička. Takže vrťme se k mému příspěvku pokud ti to tvé ego dovolí. Porovnání Axonu 06 a Reby jsi ochoten připustit, že mě jako standardnímu uživateli vidlic bez úprav apod. může přijít používání vidlice Reba příjemnější? Za to, že vůbec drze porovnávám starší model o kterém se tu vlasně nesmí psát se ti moc omlouvám.

            0 0
            • milan1  

              Podívej, vůbec se mi nelíbil tvůj první příspěvek a ve druhém vše jenom stupňuješ. Opakovat posté a vícekrát můj názor an starší Axony nehodlám.

              0 0
              • peky  

                Jo jo pochopil si správně. Ten kopanec od tebe bolel. Já nepochopil, proč by se nademě měl někdo povyšovat za můj názor. To jen pro vysvětlenou (obzvlášť pokud s ním slouhlasíš). Nepovedu tu plané debaty o tom jakej je novej suntour a pokud si v historii všimneš tak ani o tom jakej je ten starej pokud s ním nemám osobní zkušenosti. Nepíšu o tom co jedna baba povídala, ale o své zkušenosti. Proto nechápu, proč by si měl ze mě dělat. Jen protože máš širší všeobecný přehled? Doufám, že to příště vyřešíš trošičku lépe viz třeba inteligentní a naprosto normální upozornění Pekáčka. Nechci se tu s tebou nijak hádat ani přít nejsem tu tak často, abych si vypěstoval ponorkovou nemoc k příspěvkům některých. Měj se pěkně . O.

                0 0
                • milan1  

                  Nezbývá mě, než abych tě požádal aby sis ještě jednou znovu přečetl posloupnost naší komunikace a pokud budeš trvat na svých, zde popsaných závěrech, tak ti blahopřeju ke ztrátě soudnosti.

                  0 0
          • fluider  

            Milan, pozeral som 2007 modely Axon, Epicon ,XC Pro aj Raidon a zaujimalo ma specialne priemer vnutornych noh, ale na oficial. webe sa len pri Raidon uvadza priemer 32mm. Ty si meral novy Axon ? A dostal sa ti uz do ruk Raidon ?

            0 0
            • milan1  

              Web výrobce je pořádně matoucí a tady je opravdu jasně několikrát zopakován průměr 32 mm.Je to tak, vše ja na 32 mm. Raidon není zatím vůbec k dispozici a nevidím na něm nic zvláštního.

              0 0
    • Ruprecht  

      kterou r7 a kterou rebu máš na mysli? …Asi bude rozdíl mezi jednotlivými typy – a to někdy dost podstatný…

      0 0
      • bam  

        To jo, ty nejlevnejsi (comp nebo elite) maji FFD a jsou pekne tezky. Takovej Axel s olejovym mazanim a jinou samolepkou.

        0 0
      • antuch  

        myslím nejlepší R7 ale s lockoutem a rebu sl

        0 0
    • marapara  

      Já myslím, že není v tomhle případě co řešit a pokud jsi byl spokojený s Reconem, tak je jasná volba REBA

      0 0
    • kesu  

      reba,ale WC

      0 0
      • milan1  

        Proč jenom WC? Ten rozdíl cen by si určitě zasloužil obajsnění. Já vidím jediný rozdíl v tom, že WC má proti verzi team jediné a to váhovou úsporu, ovšem krutě finančně vyváženou. Kdo si dokáže opticky ocenit navíc karbonovou korunku, tak si může přidat ještě optický dojem a ještě gramař možná 40g úspory. Ale za ty peníze? Jinak se totiž jedná o stejný systém Dual air u obou, a dual air tady byl již dostatečně rozebrán.

        0 0
        • milan1  

          Porovnání je samozřejmě verze Team a WC.

          0 0
        • TinkTink  

          Vyjimecne musim souhlasit – kompletne jsem si prosel Reby a nakonec jsem skoncil u verze SL…

          0 0
          • TinkTink  

            Teda…07 by tady mela byt do utery…tzn.jeste ji nemam, zatim je objednana :-))

            0 0
    • Pekáček  

      Toho Axona bych chtěl vidět, dost mě zajímá. Co nevím je, jak je na tom s mazáním (olej/vazelína) a vaklem v pouzdrech. Jinak jsem včera vážil Rebu Race 07, váha mi ukázala 1720g s předepsaným množstvím oleje a nezkráceným krkem.

      0 0
      • cabbage  

        přesně tolik vážila ta moje(U-turn).

        0 0
      • milan1  

        Můžu jenom odvozovat z Epicona a z toho, že se jedná o stejný monoblok nohou. Vůle jdou poznat v okamžiku přechodu z vazelíny na olej. Ty by ses zhrozil. Vazelína ale vše dostatečně maskuje a je to na ní taky určeno. Pro Axon to jsou ale zatím dohady. Samozřejmě tohle řeším (u Epiconu) a je to hlavní důvod, proč se právě tímhle budu zabývat jenom u vidlic dodaných jako celek a nebudu dělat úpravy těchhle vidlic samostatně. Já bych měl ale právě na tebe jinou prosbu, nemohl bys udělat graf právě téhle 2007.

        0 0
        • Pekáček  

          Není problém, ale až jí namontuju, to by mohlo být příští víkend.

          0 0
        • Pekáček  

          Tedy něco jsem naměřil a přidal ke grafu Recona. Ale nemám u sebe teď pumpičku a tak se jen domnívám, že mám cca 100PSI v obou komorách. Později dodám lepší graf.

          0 0
          • milan1  

            Díky, pokud nemáš verzi U turn, tak změnili nastavení a odpovídá to přesně U turnové verzi.

            0 0
            • Pekáček  

              Taky mám pocit že je lineárnější. Uvidíme až jí změřím pořádně. Dostat ji nadoraz není problém.

              0 0
              • MlokCZ  

                To je super, kamarád kupuje Canyon s dualAir Rebou taky už jsem mu vysvětloval problém a chce pohodlnější méně progresivnější vidlici jako je ta U-Turnová verze 06 a už jsem ho připravoval, že cílového stavu dosáhne jedině po úpravě. Takhle nebude muset hned po koupi nic řešit.

                0 0
                • Pekáček  

                  Ale raději si se závěry počkej až budu mít pumpičku a změřím jí znovu :o)

                  0 0
                  • milan1  

                    Myslím, že nemusíš moc přeměřovat, k tomuhle nastavení, co máš změřené už teď se s loňským provedením nedalo dostat.

                    0 0
                • milan1  

                  No a tohle by mohla být dobrá odpověď i pro ty, kteří si neradi nechají na své tovární miláčky sahat. Tohle nastavení a ty rozdíly jsme objevili a to, co nabízí RS u Reby na rok 2007 jsem já nabízel na tom samém výrobku již ve 2006. Docela mě potěšili :-) Přesto právě pro všechna provedení stále platí, že ta citlivost od počátku není tak špičková, těšte se, třeba v roce 2008 budou moci konkurovat upravenému Suntouru :-)

                  0 0
                • milan1  

                  Ta radost to není samozřejmě na tebe, ta je pro všechny rádce REBA pi..

                  0 0
        • vlk  

          Zdravím, chtěl jsem se tě zeptat. Co si myslíš o nových modelech suntour XC-pro a o Suntour Axon. Která z těchto je dle tebe pevnostně na tom lépe, co sem koukal na materiály, tak je to nastejno, váha je také dost podobná. Kterou z těchto dvou řad případně i který typ by jsi doporučil. Díky.

          0 0
          • vlk  

            PS: Ještě jednu maličkost- když budeme porovnávat tuhost-které vidle by vyšly lépe: XC-PRO 2007 , Revelation, Recon, nebo staré modely xc-pro s 32mm.

            0 0
            • milan1  

              Ty po mě chceš abych věštil, to nedělám. Tenhle měsíc vyjdou testy v Německých časopisech. Ale jak se i v thredu o brzdách přesvědčíš, tak neberu všechny jejich výsledky bez výhrady. A výhrady mám k jejich provedení měření v krutu. Pokud se zajímáš o technická měření tohoto typu, tak na počátku se vždy provede malé zatížení ve směru, kterým bude zatěžováno, mělo by to být na vyloučení vůlí. Tohle oni při měření nedělají. Takže díky tomu, co jsem se zmínil již o vůlích z výroby, tak předpokládám, že Epicon speciálně, nedopadne podle jejich pohledu dobře. Tuhostí samotné konstrukce to ovšem nebude.

              0 0
            • antuch  

              já bych tuhost XC pro srovnal s reconem nebo něčím takovým. Byl sem s ní fakt spokojenej (ale byl to model 05)

              0 0
      • antuch  

        Mám kontakt na tým Apache-Vella. Eberl ji dostal na testování a fakt váží 1600g, což je dost zajímavý. A pokud je člověk aspoň trochu šikovnej, tak si dokáže vbytunit cokoliv. Já měl hodně suntourů-hlavně ty s tím měnitelným zdvihem-byla 2 roky na kotoučích, objel sem s ní dvakrát sudety a vidli sem prodával jak novou, abych pak koupil recona…neměla žádnej vykl a chodila nádherně-a problém toho, že se nedal seřídit útlum bych třeba nepovažoval za důležitý. Třeba letošní axon to má-ten rozsah je znát, ale člověk si to stejně nastaví jen jednou… Axon 07 je fakt zajímavej…

        0 0
        • TinkTink  

          Ja si ten utlum nastavuju docela casto…ten teplotni rozdil klidne 30°C neni zrovna malo…

          0 0
          • antuch  

            já bydlím v Krkonoších-jezdím i v zimě a nikdy mi ta XC-Pro nezatvrdla nebo se zpomalil chod-ikdyž je vazelínová…a ten útlum maj nastavenej tak akorát

            0 0
            • TinkTink  

              To Ti chodila furt tak jak jsi chtel? :o

              0 0
              • antuch  

                jo, nikdy žádnej problém.Fakt spokojenost

                0 0
                • TinkTink  

                  Tak nevim, bud jsi absolutne nenarocny nebo..nevim :) Ale spokojenost – to je hlavni :)

                  0 0
                  • antuch  

                    já sem hlavně náročnej na vakl ve futrech:-) Třeba chod recona mi připadne stejnej jako to XC-pro, ale s tím, že na reconu se po půl roce ježdění udělal ten hnusnej mrtvej zdvih. A to suntour nikdy neměl

                    0 0
                    • Pekáček  

                      Ale to je vlastnost SoloAir systému a měl jsi to tam odpočátku, jen sis toho třeba tolik nevšímal.

                      0 0
              • antuch  

                třeba předtím sem měl původní XC-pro, bez změny zdvihu. Byla jak přetlumená a stačilo namazat vzduchovej píst olejem místo vazelíny a chodila jak pružinovka

                0 0
                • TinkTink  

                  Ehm, nechtej at se k tomuto vyjadruju :) Btw z techto bych se rozhodl pro Rebu (aby to bylo k veci).

                  0 0
                  • antuch  

                    netvrdím, že Reba je špatná, spíš naopak. Dlouho sem ji chtěl… Ale je dost těžká a možná zbytečně složitá na nastavení. Ale jo to můj názor. Teď du volat do BP lumenu a pokud se axon dá přestavit na 120mm, tak do něj pudu, asi:-)

                    0 0
                    • TinkTink  

                      No tak good luck, mne dnes doslo info o vidlicich Manitou Minute, ktery ma Progresscycle normal v katalogu :) (rozumej info o dostupnosti :) )

                      0 0
                      • antuch  

                        já vím, má jim přijít novej manitou…a ty chceš minute?

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Uvazoval jsem nad ni…(Elite nebo Super)

                          Ale – pouze na objednavku – cekaci doba 1 az 2 mesice. Kdo mi neveri, muzu preposlat mail z progressu z dnesniho rana :) – docela vysmech.

                          0 0
                          • antuch  

                            no jo, legrace. Já tam mám pro známýho objednanej tlumič Jinak-tak sem teď volal do BP lumenu. Mechanik říkal, že toho axona rozhodí a uvidí, jesli to pude přestavět na vyšší zdvih (120mm)-takže se uvidí.

                            0 0
                            • Pijer  

                              Takže po pár měsících opět dotaz na Axon 2007. Jsou s ním nějaké nové zkušenosti? Jak je to ve srovnání s třeba R7? Jde překopat na 120mm?

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Na 120mm nejde, to už musíš vzít Epicona. Cenově ušetříš, ale znatelně se navýší váha.

                                0 0
                  • kolda  

                    Hele Tinku, ty jsi nekdy trosku prechytralej. beru, ze mas dost materialu odskouseneho, ale taky nejsi mistr sveta.

                    ja si jeste pamatuju, jak jsi mi pred par lety doporucoval Suntour, ze to je super vidle a to jsi ji videl max. z katalogu :))

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Ale jo – ja klidne doporucim suntour – treba Duro-D podemnou prezilo celej pohar 05, jenze podivej se na to z patra – rozhodovani se mezi temito tremi modely…z meho pohledu fakt neni co resit a sel bych s cistym svedomim do Reby…Suntour je fajn, ale jeste par let ji bude trvat, abych byl ochotny pripustit, ze by bylo vubec smysluplne dat za vidlici znacky Suntour vic nez 5KKc.

                      Jako muzes si fakt myslel co chces (ostatne nic jinyho neocekavam :-))) ), ale ja svuj nazor na Suntour moc nezmenil ;)…jedinou moji chybou bylo, ze jsem si kdysi koupil XC-PRO-SE :)

                      Prechytralej – no obcas se tu nad tema diskuzema jenom bavim :)

                      0 0
                      • kolda  

                        v pohode, jen mi nedalo trosku si nerypnout, kdyz jsi antucha „shazoval“, ze je hodne nenarocnej apod.

                        ja taky jezdim na stare marzosce, urcite se najdou lehci, lip nastavitelne atd vidle, ale me proste vyhovuje svoji jednoduchosti.

                        a fakt si pamatuju, ze jsem se rozhodoval mezi vice vidlema a ty jsi mi doporucil suntour – asi jsi mel tajne dohodnuty kseft s Milanem1:))

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Jezis, vis jak mu naopak zavidim?

                          No jasne, ja jsem s Milanem1 denne ve spojeni a dohazuju mu zakazniky jedna basen (kdyby to nekdo nepochopil, tak to neni pravda… :))) )

                          0 0
    • Matthew  

      Mám na kole R7 a mám kotouče…zatím je teda nová, nejetá, ale koupil jsem ji po té jsem měl možnost ji otestovat novou a pak znova po jedné sezoně. Nebyl patrný žádný problém co s týká vůle. A svojí funkcí mi vyhovuj víc než Reba (kterou jsem měl možnost taky testnout) má podle mě zbytečné složité nastavení, a ani po delší době jsem nenašel to pravě pro mě…a navíc váha 1450g se víc než super :-)

      0 0
      • antuch  

        a tys tu R7 vážil?

        0 0
        • McBlacky  

          nekaž mu iluze :) já vážil R7 super 80mm (TPC lock), a má 1510gr s řízlým sloupkem

          0 0
          • antuch  

            tak to je ještě furt dobrý, reba je těžká jako kráva…

            0 0
            • marapara  

              … těžká jako kráva :D … LOL jsi mě docela rozesmál. 1600 gr. není zas tak moc a tuhost je podstatně vyšší, než u R7

              0 0
              • McBlacky  

                1600 ale řízlá bez poplocku zase je třeba udat reálný informace :)

                0 0
                • marapara  

                  Já nevím, ale vidlice Winetou (Manitou) mi nějak nikdy nepřirostly k srdci. Asi jsem zaujatý nebo co, ale Manitou bych si prostě nekoupil. Jsem spíš zastánce trochu „trvanlivějších“ věcí a Reba ve mně svou masivností a tuhostí vzbuzuje více důvěry, než R7. Na nějakých 100 gramech mi už nesejde.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    jasný já vozil dva roku Blacka air a po 6–7 tkm je pořád v pohodě bez vaklu chodí parádně. Druhýho blacka comp 120 co mám na zimáku taky nešetřím a chodí. Přítelkyně má scareba a bez problémů. Takže proti kvalitě ani slovo. Mě třeba sedí víc chod manitou než RS, ale oboje jsou super vidle na závodění…

                    0 0
                    • marapara  

                      Já jsem něco podobnýho zažil u RS. 4 roky Judy XC, chytla malý vakl až na kotoučích, pak 2,5 roku Duke XC U-Turn, najeto cca 23000 km, velmi malý vakl, na kotouči 180 mm, teď od konce července Revelation najeto cca 5 tisíc km, bez vaklu. A to dělám docela často psí kusy

                      0 0
        • Matthew  

          Jasně že jsem ji vážil…nedělám si legraci…a co se týká tuhosti tak mi nepřišla o tolik horší než u Reby…ale rozhodující pro mě byla cena a jednoduché nastavení. Vyhovuje mi na ni že není třeba používat LO bo si menších nerovností (a šlapání) nevšímá. Toho se mi u Reby nepodařilo dosáhnout.

          0 0
          • McBlacky  

            to u R7 řeší ride kit kterej by měl být na tvoji váhu, ty máš zřejmě ten na vyšší než tvojí a tak je necitlivá z počátku chodu, což ne pro závodění naopak výhoda.

            0 0
    • McBlacky  

      tak jsem to konečně pročetl celý :)

      to že reba a R7 nejsou citlivý z počátku chodu není proto že by to byly šunky a muselo se toho dosahovat after market úpravou. Je to spíš proto že jsou to vidle určené na závody a jako takové prostě musí být méně citlivé na drobnosti. Jinak pokud to umožní nastevení (dual air) si je závodník necitlivé udělá. Bych doporučil všem pokud budou mít možnost at si zkusí vidli nekoho kdo závodí a dojíždí v první desetině pole a uvidíte že ty vidle jsou jako šutr a ještě se kromě sjezdu zamykaj. To je prostě závodní realita. Třeba já vozím běžně 90PSI na závodech 140–200 podle terénu. Těch 90 je příjemná vidle co bere terén, zatímco 200 je šutr na závody typu P50 nebo MTBO

      0 0
      • McBlacky  

        …90psi běžně, na závodech 140–200PSI…

        0 0
        • sportovni_biker  

          S tím teď bojuju u Reconu. Podle tabulky bych měl mít cca 85 PSI, ale já mám 105 PSI a pořád se mi to zdá málo, tak když to pak na závody fouknu třeba na 150 PSI, tak takový údaj ani v té tabulce není, mám strach, abych ji nějak nepoškodil. Nechápu proč, ale nikde není napsáno úplné max. Manitou vím, že mají 190 PSI, ale u RockShoxů nemám ponětí :-(

          0 0
        • Matthew  

          Jak jsem již psal…měl jsem možnost delší dobu testovat Rebu a R7. Ani po vyzkoušení různých hodnot PSI v pozitivní i negativní komoře jsem nedocílil (pro mě žádaného) toho aby byla Reba ze začátku chodu méně citlivá. Proto jsem zvolil R7 (která je mimo jiné lehčí a za nižší cenu :-) ) u které dám bez dlouhého laborování požadovaný tlak a jedu…Prostě s Rebou si podle mě budeš muset dlouho vyhrát s R7 budeš jezdit:-)

          0 0
          • McBlacky  

            já měl Blacka a ted R7, manitou mi na závody sedí, na pohodový jízdy mám marzocchi :)

            0 0
        • raceman  

          tak foukat pred kazdym zavodem by se mi nechtelo… od toho je uplny lock nebo pritahla komprese

          0 0
          • sportovni_biker  

            No jestli myslíš tu kompresi u RS, tak ta mi přijde na dvě věci :-)

            0 0
          • McBlacky  

            no tak to je téměř nutnost… když znáš profil a terén a už jsi to někdy jel tak příště foukáš dle toho gumy i vidli.

            0 0
            • raceman  

              tak ja nejezdim v prvni desetine zavodniho pole (neberu v potas lokalni XC :) a nechcu aby mě po km tereniho sjezdu bolely ruce, tak si radši vidli nechám měkčí.

              ale s plášti je to jasné ;-)

              0 0
            • TinkTink  

              Ono je to i o ambicich apod vecech, ktere se zavody proste souvisi – bud si to jedu uzit nebo jedu vyhrat…(mam takovy pocit ze se tu ted stretly dve ruzne pojeti zavodu :) )

              0 0
              • McBlacky  

                souhlasím, mě šlo právě o tenhle rozdíl. Tobě to ale vysvětlovat nemusim :)

                0 0
                • TinkTink  

                  Jasne…tzn. priprava na XC zavody ve stylu silnicniho okruhu jak je moderni:

                  1. znefunkcnit vidlici
                  2. hladky plaste
                  3. vsechno nabusit

                  :))…ale ma to neco do sebe…jednou za cas i kdyz pro me toto uz rozhodne neni. :)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Akorát místo bodu jedna už by mohli rovnou vozit pevnou, dobrý kilo k dobru.

                    0 0
                    • raceman  

                      tak tak

                      0 0
                    • TinkTink  

                      No, pouzil jsem ponekud vetsi hyperbolu jak to tak vidim…i kdyz je totiz znefunkcni, tak jim to porad ochrani jeste aspon castecne zdravi – ty obrovsky rany na necekanych dirach/korenech to muze pochytat a to pevna neudela :)…ale pevna je taky funny. :)

                      0 0
        • milan1  

          Tohle je ale přeci známé. Vždy, když budu hledat rady ohledně výběru pevné vidlice závodníci budou první, na které se obrátím :-)

          0 0
    • dancing dog  

      jestli si lehkej,tak klidně tu R7. Axona má brácha, spokojenost s 06, ten 07 asi eště překvapí Rebu znám z obrázků a vyprávění,ale je to asi jak koukám kultovka

      0 0
  • kout.jk

    hm, pěkný, ale moc dlouhý, abych to vůbec četl, protože beztak to bude hovadina ;)

    0 0
  • Peslezedirou

    Jediná a pravá LASKA = SMYSL ZIVOTA = PODSTATA = CIT = DUVERA = HARMONIE je Reba píče! Kapišto?

    0 0
  • antuch

    ty vole, ses asi ve spatnym foru…zkus radsi chocholousek.cz

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.