• Majus

    Ahoj, poradíte prosím dobrou pumpičku a domácí kompresorek na foukání kol? Situace u nás doma je taková, že v jednom kuse uháním manžela, aby mi dofoukl jeden kočár, druhý kočár, Chariot, dětem kola, odrážedla… kola mají různé ventilky. Máme asi dvě takové ty příruční pumpičky, jednu tu klasickou retro, ale buď je to rozbitý nebo to nepasuje, naposledy jsem hodila kola do auta a jela na pumpu, protože to nemělo řešení… Dneska jsme opět v situaci, kdy sice máme náhradní duši do kočáru, ale prostě ji nejsme schopný nafouknout těma zázrakama tady doma.

    Proto bych ráda situaci vyřešila jednou pro vždy – nějakým příručním kompresorkem do garáže (který si poradí s různými druhy ventilků), abych si to mohla dofukovat sama a pak něco opravdu funkčního příručního na cesty.

    Poradíte, prosím? Díky za záchranu! :-D

    0 0
    • OstravakTu  

      Novy manzel? :)

      0 0
    • wladeq  

      Na kolech se používají dva typy, presta a schrader, tedy auto a galuskový. Ale chápu, že jako ženě ti přijde každý jiný :-D. Tyhle dva ventilky zvládne nafoukat kterákoliv modernější pumpa. Pokud nemá ten kočárek kola z kamiónu, a nechceš tam nafučet 10 atmosfér, tak to zvladne i pumpa z obchodního řetězce za 3 kila ;-)

      0 0
      • Majus  

        Tak jen dva, tim lip :-) . Bohuzel nakup pumpicky naslepo se proste neosvedcil, tak bych ocenila radu na nejakou osvedcenou plus ten kompresor na doma.

        Dnesni problem vypada takto – viz foto. Nevim jestli jsme levy nebo je neco porouchany, ale nedostali jsme do toho ani ň.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pumpicku je nutne nasadit na ventilek a zvednout packu na druhe strane…toto probehlo?

          0 0
          • Majus  

            JJ, presne tak jsme to delali, pote nelze vybec pumpicku stlacit, vznikne takovy odpor, ktery ani jeden z nas pretlacime.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Je v dire v pumpicce pro zastrceni ventilku tuplik, ktery po preklopeni packy vyleze trochu ven? Ten ma po aretaci zatlacit tuplik ventilku a pumpovani jde samo…

              0 0
              • Majus  

                Neni, chapu co myslis, ale nic tam nevyleza, takze to bude porouchany… Znamena to, ze je na vyhozeni, nebo s ni pujde foukat ten druhy typ ventilku?

                0 0
            • puka  

              Nevím co to je, ale doma mám podobnou pumpičku, ve které musím otočit gumičku a ještě kousek plastu aby nafoukala galuskový nebo auto ventilek.

              Každopádně skoč do lídlu nebo do cyklo a pořiď dílenskou za 200kč. Toto bych používal jako nouzovku.

              0 0
    • Johnnyxjr  

      A máš představu o ceně jakej je strop?

      0 0
      • Majus  

        Cenu jsem nepřemýšlela, řekla byl nejlepší poměr cena – výkon. Jsme normální rodina, která rekreačně sportuje, nejsme žádní bikeři, kteří by často přezouvali, ale je fakt, že momentálně máme v garáži 2 dospělá kola, 2 kočáry, 1 Chariot, 2 odrážedla a 2 dětská kola a třetí dítě přibude, takže toho na foukání není úplně málo. Nemám zase nároky na značku, na rychlost, stačí když to bude spolehlivé. V jakém rozmezí se to pohybuje?

        0 0
    • Johnnyxjr  

      tak slušná funkční pumpa se dá sehnat od 500 kompresor jestli jen na dofukování pár stokorun pak je ještě kompresor se vzdušníkem kolem 2000 + nebo bazar

      dílenské pumpy tady

      https://www.kupkolo.cz/vyhledavani/?…

      0 0
      • Majus  

        Tak to je prijatelne, asi bych zacala s tou pumpickou, treba kdyz budeme mit kvalitni pumpu, tak nakonec ten kompresor nebude ani potreba. Z toho odkazu se mi libi ty co se na ne da slapnout a maji slahounek. Ono s tou jen do ruky je vic prace a nekdy je problem ji i nacpat do kolecka (ty ventilky dvanactek jsou nekdy kor v kocarech hure dostupne). Je nejaka z nich takova, ktera se zaroven hodi i na prevoz na kole nebo v kocaru? – Ze je dostatecne pohodlna na ovladani a zaroven primerene skladna?

        0 0
        • Espen  

          Nedávno měli v Lidlu za 200,– velkou pumpu. Zkus se ještě zeptat, jestli ji někde nemají. Ta stačí.

          0 0
        • Nutribird  

          V Lidlu mívají i kompresor. Slušná cena i kvalita a praktické doplňky. Hecht.cz taky nemá špatný výběr. Ceny taky nejsou nikterak zničující, poměr cena/výkon je OK, ale není to profi. Kompresor se určitě uživí, pokud je kam dát, není co řešit.

          0 0
          • Majus  

            Díky všem za rady. Ten kompresor je kam dát, chlap hned, že by s tim moh foukat i auto. Dílenské pumpy vypadají dobře, ale stejně potřebuji něco skladného na cesty a pokud budu mít cestovní a kompresor, tak tu dílenskou nevyužiji. By se mi líbila na cesty nějaká ve stylu těch retro – s nášlapnou nožičkou a šlahounkem, v nějakém modernějším, praktickém provedení.

            0 0
            • cxx70  

              http://cz.author.eu/…2-ua18101047 třeba takou?

              0 0
              • Majus  

                Tak jsme koupili tuhle AUTHOR HUSTILKA AAP CROSS 2, dnes prisla. Vsude na internetu v popisu pisi, ze je na ventilky FV / AV / DV. No a na obale pumpicky je napsano jen FV / AV. Mate ji nekdo? Jde na ten DV ventilek?

                0 0
            • iiki  

              retro

              je to ta co máš doma? Nefunguje? Pak je nenamazaná nebo vadná manžeta , hadička je potřeba veloventil , nebo na motoventil ,

              Lze použít i redukce, ale to je jednodušší přehodit hadičku. Pro foukání malých kol, kde není moc místa u ventilku, nejlepší řešení

              0 0
    • kopejda  

      Vzal bych neco takoveho

      https://www.kupkolo.cz/…0ag1_z99131/

      Mam podobnou doma asi dva roky a nic jineho nepotrebuji. Vzduchu dava hodne takze mozna zjistis ze kompresor ani nebudes potrebovat. Galuskovy i auto ventilek ti nafouka bez problemu.

      0 0
      • MnemonicJ  

        dílenská pumpa je samozřejmě nejlepší, nicméně třeba ta kombinovaná hlava může být leckde problém. Třeba zadní kolo koloběžky (12") s tím nenafoukám, protože se tam ta hlava nevejde…

        0 0
    • Jirka24x  

      tak to je konec :D když chlap neumi ani použít pumpičku :D

      0 0
      • Petr L2  

        Jak Majus píše, je to zřejmě jediná vada, takže se to dá tolerovat :-)

        0 0
    • Majus  

      Chlapi diky vsem za reakce, proc nefunguje ta retro nevim, ta je nejaka hodne historicka, sama jsem ji nezkoumala. Ta moderni retro od Authora se mi docela libi, prozkoumam jeste dalsi tipy, co tu padly.

      Nejvice kolecek mame prave 12 a ne vsechna maji vyhnute ventilky. Priorita je ted ta cestovni mala, protoze neco s sebou urcite potrebujeme a pak se budem rozhodovat mezi dilenskou a kompresorem – to asi necham na muzi, co bude preferovat.

      Vymenovat chlapa nebudu :-P, pumpicky nam sice nejdou, ale jinak toho doma vybudoval a postavil dost a zadny z kamaradu se tolik nevenuje rodine co ten muj ;-).

      0 0
    • jannk  

      recykluji: muzete mi nekdo doporucit kompresor, ale ne na bezne foukani (pumpa je ok), ale do dilny na vyfukovani bordelu pri servisu (pristihl jsem se, ze casto neco vyfukuji drzkou) a pripadne na bezduse kdybych se na ne nekdy rozhodl prejit? (na MTB jezdim mene nez na silnici, takze me bezduse uplne zatim neberou, ale kdo vi). Urcite 230V. Diky!

      0 0
      • Smazaný účet  

        Rozpocet mas jaky? Pokud na ofuk bez jinych naroku a bude nekde v dilne, tak cokoli z hobymarketu, klidne 25l vzdusnik. Sem tam dotlacis a pohoda za par korun.

        0 0
        • jannk  

          Rozpocet nemam, ne ze bych byl ok utratit cokoliv, ale proste nevim jaky je rozumny pomer cena/vykon. A jo – jen na obcasny ofuk, ale zase aby me nerozciloval tim, ze vice nefunguje nez funguje

          0 0
    • zavodnice  

      Něco příručního vozím tohodle prcka pumpičku i s bombičkou Ještě mě žádný mě žádný větší problém nepotkal, tak jsem ji ještě nepoužila, ale má všechno na záplatu defektů a dopumpování :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.