• krokus

    Teď je období slev, rád bych si koupil kolo – leč nemám na něj tak úplně peníze.

    Máte někdo zkušenosti s půjčkou přes Comfort Card? Kolo bych chtěl koupit na www.bike-discount.de (zde se právě na Comfort Card explicitně odkazuje).

    Loni jsem si kupoval u Šírera silničku, půjčil jsem si na ni u společnosti Essox. Když člověk splatil příslušnou částku do 5 měsíců, což jsem udělal, neplatil žádné úroky. Kdybych si ale půjčil přímo u Essoxu (nikoli prostřednictvím Šírera), asi bych takovou možnost neměl.

    Abych to shrnul: jde mi o to neplatii žádné, popř. jen minimální úroky – v opačném případě by de facto nemělo smysl kupovat kolo ve slevě. Dluh bych měl splatit dost brzy.

    U toho Comfort Cartu určitě lze platit mimořádné splátky, není mi ale jasné, jak je to s celkovým úrokem: „Sie können jederzeit Sonderzahlungen leisten. Eventuell dachten Sie beim Kauf, dass Sie die Kaufsumme erst in 4 Monaten komplett abbezahlen können. Haben Sie im Augenblick jedoch etwas Geld zur Verfügung, dann können Sie Ihren ausstehenden Saldo reduzieren oder ganz ausgleichen. “

    0 0
    • jIrI___  

      Bych se vykašlal na půjčky a na kolo si nejdřív našetřil a až pak ho koupil. Nějak se mi prostě příčí ta představa, že si něco koupím (nejen kolo) a pak to musím ještě několik měsíců splácet. Snad tě nezabije, když si to kolo koupíš třeba až příští rok, ne? A pak ,můžeš jít s klidným srdcem spát, že kolo máš už svoje a nikomu nemusíš nic spláce :-)

      0 0
      • krokus  

        Kdybych nemusel platit úroky, tak se mi ta představa vůbec nepříčí:-)

        Výhody:

        1. Kolo si můžeš užívat už dříve.
        2. Zaplatíš za něj míň, než kolik stojí obvykle. Pokud by tedy člověk nechtěl čekat další rok.

        Psychologický problém s tím tedy skutečně nemám. Koupil jsem takhle tu silničku, bylo to ok. Beru to čistě pragmaticky: kdybych měl platit nějaké velké výroky, neměla by sleva smysl a bylo by skutečně lepší počkat na nový model.

        0 0
      • pepino  

        tak tak, radši 5 let šetřit a sedět doma, než 5 let jezdit a splácet, i když na to mám. Vůbec bych banky zrušil, slamník má každej doma, zatracený templáři, ještě že je vyhubili:)

        0 0
        • Krys  

          Presne. Ešte by som dodal, že je úžasné platiť 20 tisíc mesačne za nájom (veď na to mám, né?). Je to oveľa lepšie ako dlhovať banke haldu peňazí a navyše jej každý mesiac cálovať 20 tisíc.

          0 0
      • KubaBajk  

        Vezmi si ženu, udělej dítě, kup byt a auto, ženu nechej doma na mateřské, všechno plať…doufám, že už máš tak dvě mega v kapse.

        Pokud ne, dluhům se jako běžný člověk nevyhneš…pokud Ti do padesáti nebude maminka vařit a prát.

        Takže věc na splátky bez úroků proč ne.

        0 0
    • pelhrimov  

      Někteří na mne budou křičet, ale já tvrdím půjčku od komerční společnosti BEZ ÚROKŮ NEDOSTANEŠ. Když jsou úroky nula, tak je ta marže schovaná někde jinde (v ceně zboží, v pokutě za předčasně spacený úvěr, v poplatcích za vyřízení úvěru, vedení smlouvy, .....). Provozovat své hobby je úvěr je blbost, i když obchodníci Tě za to budou chválit.

      0 0
      • kolombo  

        To je tak trochu pravda, ale pak je výhodnější vzít si kolo na bezúročný splátkový prodej a nechat ty ostatní, co ho platí rovnou, zaplatit za Tebe tu zvýšenou marži.

        Ale řekl bych, že pro obchodníka je půvab splátkového prodeje v tom, že toho prodá daleko více a díky množstevním slevám má i tak větší absolutní marži, tj. to, co mu po prodeji kola zbude.

        Jen je nutné si ohlídat, kolik toho zvládneš splátkovat. Protože nakupovat na splátky a nemít na zaplacení splátek je poněkud hloupé :-(

        0 0
    • miki  

      Kup si co chceš a kdychceš a klidně na splátky.Ostatně celá naše společnost včetně nemluvňat už žije na dluh

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        Já ne.Půjčky uznávám jen na bydlení,auto či hodně potřebnou věc do domácnosti(spo­rák,lednička,prač­ka atak),není podle mě dobré pořizovat něco,na co nemáš,pokud to nutně nepotřebuješ.U kolo bych to ale pochopil,za předpokladu,že to není kolo za 150 tisíc a splátky by mohly být problém

        0 0
        • mathasek  

          ae i ty žiješ na dluh, státní deficit se rozpočítává na jednotlivce, takže jakoby dlužíš 50klacků pokud se nemýlim

          0 0
          • pelhrimov  

            Mathasku nemíchej makroekonomii a politiku státu s osobním životem jednotlivce to nejde. Já na dluh nežji, proto si mohu kdykoliv koupit jakékoliv kolo nebo lacinější ojeté auto. Protože i barák přistavuji bez hypotéky, tak v každém okamžiku vím, že výplatu co mám na účtě mohu klidně skoro celou utratit za své koníčky. To je životní filozofie, když se to nepřežene, tak i na dluh se nechá žít, ale myslím si, že pro jednotlivce je to svazující. Něco jiného je velké podnikání jehož samozřejmou součástí jsou úvěry. Dokonce si myslím, že činnost, která člověka nějak citelně finančně zasáhne nemůže být považována za sport v pravém slova smyslu. Je to někdy jen snaha si koupit misto na slunci. Sport je sportem, když jej mohu provozovat denně aniž by mi to zasahovalo výrazně do rozpočtu a kolo na úvěr je citelný zásah do rozpočtu, kdyby to tak nebylo, tak by potřeba úvěru ani nevznikla. Vyjímkou z tohoto pravidla je samozřejmě vrcholový sport, obrovské investice a veliké riziko, že boudou zbytečné.  

            0 0
          • burnout/syndrome1  

            Jak píše pelhřimov-to sem ani netahej,vůbec mě to nezajímá,protože až toto dopadne na národ,mě už tu nebude a potomci se pak snad už postarají sami o sebe.nepůjčil jsem si ani po rozvodu,kdy jsem raději žil přes rok jako polobezdomovec,než jsem něco našetřil a se mohl pustit do rekonstrukce plozříceniny.Mít malé děti,šel bych do hypotéky,to je jasné,na druhou stranu.

            Ale jak už jsem psal-na kolo bych si klidně půjčil,pokud by tam nebyl nějaký šílený úrok a pokud by splátka byla do 2OOOkč měsíčně.Praktické info ale nemám,neb nemám žádnou konkrétní zkušenost

            0 0
        • dieegoo  

          Tady s tebou souhlasim. Na co nemam, to si proste nekoupim, vyjma veci, ktere jsou skutecne potrebne – coz kolo rozhodne neni. Kolo za 1500 euro neni zas tak zavratna suma, abych si na nej nemohl vydelat. A pokud ho koupi nekdo jiny – pockam si na pristi slevu, snad ho nemusim mit ted hned.

          Clove (nerikam, ze kazdy) se pak nauci, ze muze mit vsechno hned bez cekani, casem tomu kouzlu propadne a za chvili zjisti, ze nema z ceho splacet, vezme si tedy dalsi pujcku, aby mel kryt z ceho pujcku predchozi a uz se to veze… jeste „lepsi“ pripad je, kdyz se takhle zadluzi treba tata od rodiny, pak se neco stane, nebude schopne splacet a jeho nerozvazny rozhazovani budou muset tahnout jeho deti. Urcite z toho budou mit radost.

          0 0
    • krokus  

      Jsem rád, že jsem tu rozpoutal filozofickou debatu na téma „život na dluh“, ale nějaké praktické rady by nebyly?:-)

      0 0
      • kubad  

        praktické rady ? podle mě ti němci pujčku nedají pokud tam nemáš bydliště

        a je to vyřešeno

        0 0
      • tiru  

        jednou mě říkal p. Ing. Stanislav Pernický („ekonomický projektant“): Žijem jen jednou! Na co tedy čekat? Až nás pozdraví ta s kosou tak už to nedoženem! :)

        0 0
    • rasto  

      obecne, nemam nic proti pujckam. sirera jsem si taky koupil na bezurocny uver u essoxu (i kdyz jsem na nej hotovost mel – musel bych ale sahnout na zeleznou rezervu). kolo jsem koupil ve sleve, kdybych musel setrit, sleva by mi unikla :-(

      a mel jsem i uver na auto, dalsi na garaz (oba splacene) a mam i hypoteku: kdybych nemel uvery, v zivote bych nemel to, co mam. auto (bazarove) by mi uniklo, garaz by ziskal jiny majitel. a na byt nez bych nasetril castku, za dobu meho setreni by byl za x-nasobek puvodni ceny. ceny bytu rostou rychleji nez muj prijem (20% rocni navyseni mzdy nepocituji).

      bral jsem s rozvahou, vzdy jsem musel vedet, ze na uver mam.

      vyhybam se kreditni karte: pro me skryteho dluhu.


      co se tyce uveru na webu, v anglicke mutaci se ikona ’Comfort Cart’ nevyskytuje. proto predpokladam, ze pro cizince neni k mani ;-) preci jen, na cesky registr dluzniku nevidi ;-)

      0 0
      • miki  

        Tak stejný pohled na věc mám taky.Výhodná koupě hned je lepší než na věci dlouho šetřit a pak koupit co zrovna je.

        0 0
      • gemini  

        Naprostej souhlas s tím, že  by si člověk měl rozmyslet, jestli si může půjčku dovolit. Já koupil Epica taktéž u Šírera na bezúročný úvěr od Essoxu, byť jsem na něj ty peníze měl ( no v tu chvíli neměl, ale věděl jsem, že za týden budou na účtu:-))…no a výsledek je takovej, že mi chybí doplatit 2 splátky a přitom jsem na prachy ještě nešáhnul – prostě jsem vždycky nějak dal potřebnou sumu na měsíční splátku dokupy…Takže pokud má člověk určitý zajištění a úroky z úvěru jsou 0, tak proč nevzít kolo na splátky.

        0 0
    • mao  

      ahoj,

      nevim presne co chces za kolo, ale ve slevach si lze koupit docela dobry kolo za 5000 nedavno jsem tu doporucoval. Kolo je zbytecnost, tak zapremejslej jestli si nechces koupit nejaky levnejsi. Nebo z druhy ruky a pak si koupit az si nasetris neco lepsiho.

      pujcku bys mel v prvni rade splatit driv nez je zivotnost toho predmetu co si kupujes a to bez ohledu na uroky. To je prvni vec :) Nevim co jezdis, ale pokud se nekde zrakvis, tak budes mit na krku dluh a zadny kolo :) pocitej s tim.

      Druha vec je ze pomalu konci sezona a ty budes mit celou zimu na to abys setril :)

      Treti vec kdyz nerozumis obchodnim podminkam, at uz jsou v cizim jazyce, nebo cesky nesrozumitelne, vykasli se na to.

      Taky bych se divil, kdyby pujcka nic „nestala“ :) ale mozne to je, je treba nastudovat knkretni podminky. Kdyz si pujcis obvykle platis, uz kvuli inflaci jinak bys jim vratil min penez nez sis pujcoval a do toho by asi zadny obchodnik nesel ne ? :) Obecne urok je odmena za to ze sis penize pujcil. Takze jediny kdo by mohl nest naklady pokud bys NIC neplatil je prodejce. Jak rikam, poradne prostuudovat VSECHNY obchodni podminky vcetne odkazu.

      0 0
      • miki  

        právě že hodně prodejců prodává kola na splátky velice rádo.On prodá a má zisk z marže kola a když z toho trošku pustí tak to nevadí protože jich takhle prodá hodně a má ziska dál se nestará.Dá se takhle běžně koupit kolo bez navýšení.

        0 0
      • gemini  

        No s tvým příspěvkem se dá v zásadě souhlasit ( až na ten začátek, kterým si asi pár lidí – včetně mě – trochu nadzvedl ze židle…:-)) Je pravdou, že pokud bych byl na místě krokuse a měl  v merku nějakej konkrétní model, kterej by byl v lepším případě ve slevě, šel bych do půjčky ( s tím, že jsem schopnej pravidelně splácet ). Pokud nemá konkrétní představu o tom, co by chtěl pořídit a má na čem dojezdit sezonu, počkal bych si asi na modely 09. Možná se dá vzít na splátky kolo v tzv. předobjednávce, s tím, že vybranej model zaplatíš na podzim a dostaneš jej někdy z jara ( mám pocit, že se takhle loni dali sehnat stroje s 20ti procentní slevou). Mimocho­dem, předpokládal jsem, že s dnešním kurzem koruny vůči dolaru a euru budou kola 09 levnější, ale dozvěděl jsem se od kolegy, který má kamaráda co pracuje v nejmenované brněn­ské firmě, která dováží kola nejmenované značky ( začíná písmenem „G“ a končí písmenem „T“ :-), že tomu bude naopak – kola budou pro rok 2009 dražší…:-(

          „pujcku bys mel v prvni rade splatit driv nez je zivotnost toho predmetu co si kupujes a to bez ohledu na uroky. To je prvni vec :)“ – předpokládám, že kolo nebude splácet 5 let , ( což ale může být  při rozumným  zacházení životnost kola ), tudíž je tento bod asi myšlen obecně.

        Myslím, že v případě, že je úrok z úvěru 0, myslím, že odměnu úvěrové společnosti platí prodejce. Jinak si nedovedu vysvětlit to, že jsem měl svoje kolo za stejnou cenu, jako bych ho platil cash (katalogová cena) a na splátkách nic nepřeplatil. Myslím, že i za takových podmínek se prodejci vyplatí kolo prodat a pustit tak část marže spolupracující úvěrové firmě…

        0 0
      • krokus  

        Těch 5000, to myslíš eur? Jo, za to uz je docela slušný kolo:-)

        0 0
        • mao  

          hehe, ne myslel jsem ze si koupi autor basic nebo tak neco kdyz nema penize :)

          0 0
    • Bougemil  

      Já kupoval svojí polovičce kolo za 17.000,– Už je to cca dva roky. Na kase jsem zaplatil asi bůro a pak jsem to měl rozdělené do pěti splátek. Když jsem to zaplatil v termínu, bylo to OPRAVDU bez navýšení a jakýchkoliv poplatků (nezaplatil jsem ani korunu oproti ceně kola, mimochodem bylo taky v akci). Pokud bych to ale nestihl, ihned by naskočilo nehorázné penále a rozložení automaticky asi na 12 splátek a to by byla raketa. Byl to produkt od KB, ale nevím jak se jmenoval a zda je ještě vůbec v nabídce. Každopádně vše dopadlo na jedničku. Jinak souhlas s textem co napsal rasto.

      0 0
      • MlokCZ  

        Přesně takhle to funguje, banky mají na tom zisk na těch případech, kde to není zaplaceno v termínu a při těch podmínkách jim pak stačí když je to menšina případů (a nemám iluze o tom, že těch případů vůbec nebude tak málo), stejně na tom mají celkově dost.

        0 0
    • krokus  

      Abych to upřesnil: ty peníze sháním na tohle kolo. Ta sleva už je docela výrazná. Řeším to též v sousedním threadu „Talas – funkce lockoutu“.

      0 0
    • fousek  

      Ja sem napriklad snad nidky nemel na cely kolo, bud sem si na nej pujcil, nebo sem ho stavel postupne, jestli nekdo tvrdi ze kolo k zivotu nepotrebuje tak ma urcite pravdu, ale je tolik veci co clovek k zivotu nepotrebuje a pujcuji se na to penize normalne (vlastni byt, dum a podobne), pro me je napriklad dulezitejsi ze budu mit na cem jezdit, nez kde budu bydlet

      0 0
      • jIrI___  

        Jako hodně lidi se mnou asi nebude souhlasit, ale dům nebo byt je pro mě osobně celkem důležitý :-)). Radši budu mít kde bydlet a nevlastnit kolo než spát pod mostem přikrytý kartonama, ale mít vedle sebe položené kolo za sto tisíc :-)

        0 0
      • dieegoo  

        Tak uvadet byt nebo dum jako priklad veci, na ktere si lide zbytecne pujcuji je fakt trosku mimo. Tohle je zrovna jedna z veci, kde bych byl ochotny se zadluzit a to z jednoho prostyho duvodu – cpu penize do vlastniho a az splatim vsechno, budu mit vlastni byt / dum s vidinou, ze se treba zhodnoti. Zato cpat cely zivot penize do najmu s tim, ze ve finale nebudes mit nic, to mi prijde jako rozhodne horsi reseni.

        0 0
        • Vrci  

          Ale pak je tu ještě druhý pohled na věc. Pokud si vemeš úvěr na byt/dům a zhorší se tvá finanční situace tak, že nebudeš schopen splácet, tak ti banka zabaví dům, a přijdeš o vše co si zaplatil a pravděpodobně se bude jednat o částku větší než bys zaplatil na nájemném.

          0 0
          • chodec  

            vzhledem k tomu, že vetšina nemovitostí se nějak zhodnocuje a případů, kdy to někdo přeťápne tak, že nemůže splácet vůbec je minimum, tak je tahle úvaha hodně hypotetická.

            Ve stručnosti zvažuješ varianty kdy skončíš po letech nájmu tak říkajíc s holou řití zcela určitě, nebo možná pokud se pokusíš splácet hypotéku :-)

            Ale hypotéka také není pro každého – je to už trochu mimo téma thredu.

             
            0 0
            • krokus  

              Bohužel, k tématu threadu zatím byly jen asi 4 příspěvky.

              0 0
          • Krys  

            Prepáč, ale toto je ukážka klasickej krčmovej logiky. Vždy mám hrôzu z takýchto „vedomostí“.

            Možno sa mýlim, ale pokiaľ viem, tak ak v prípade neschopnosti splácať hypotéku dôjde k zabaveniu založenej nehnuteľnosti, tak dåžnik nepríde o všetko. Banka nehnuteľnosť predá, s utàženej sumy si vezme čo jej patrí (zostatok dåžnej sumy, náklady a poplatky) a zbytok dostane dåžnik. Ak by ti zobrali všetko a nedali by ti ani korunu, videl by som to ako nezákonné obohacovanie sa.

            Takže príklad. Kúpil som pred rokmi byt za melón. Hypotéka na melón. Zostáva splatiť pol melóna. Nastane neočakávaná udalosť, hotová katastrofa. Pôjdem do banky oznámim, aký mám problém a dohodnem sa na riešení situácie. Buď mi banka dovolí predať byt s náležitým notárskym zabezpečením, alebo si to vezme na starosť banka. Byt má teraz trhovú cenu okolo troch melónov. Banka si vezme pol melóna + dajme tomu ďalších 300 tisíc. Niečo si vezme štát. Ostanú mi dva melóny, čo nie je zas až také špatné, nie?

            …ako predať nehnuteľnosť zaťaženú hypotékou

            0 0
            • MlokCZ  

              Jenže to platí jen pro určité období, které teď bylo, kdy šly ceny nemovitostí nahoru horentním tempem. To už nemusí dlouhodobě platit a klidně mohou jít i dolu.

              Pak to může být taky třeba následovně:

              • půjčíš si 3mil. na nemovitost, co stála 3mil.
              • máš 1mil splaceno
              • dostaneš se do problémů, banka nemovitost prodá, dostane za ní 1,8mil., ještě 200tisíc budeš dlužit, přitom už si 2mil nacpal bance (splacení prvního 1mil. bude s úroky klidně 2mil.) a budeš totálně v pr…

              Samozřejmě jsem vzal extrémní případ s dost velkým poklesem cen nemovitostí, který není moc pravděpodobný, ale mírný pokles nemovitostí klidně teď může nastat (a nebo taky nemusí).

              0 0
              • Krys  

                Vždy je to len kúpa a predaj nehnuteľnosti. Rozdiel kúpnej a predajnej ceny je tvoj zisk alebo strata. Z hypotékou ešte treba započítať „poplatkové“ a úrokové náklady.

                Ale ako vždy vravím, generalizácia nie je dobrý pohľad na vec. Vždy je potrebné zvážiť rozumne situáciu a na základe toho sa rozhodnúť. Ak by bola situácia na trhu zlá, tak si jednoducho byt na hypotéku nekúpim. Veď to nie je povinné.

                Hypotéky proste nie sú ani super najlepšie riešenie, ale ani nejaká hrozná vec vedúca k záhube.

                0 0
            • Vrci  

              Promiň, ale nejdná se o hospodskou logiku, divil by ses kolik lidí jednat do banky nejen že nepřijde, ale nezvedají telefony, když znají tvé číslo a čeká jak se to vyvrbí (ono nevyvrbí 90 dní po splatnosti je strop). Neuvědomí si, že pokud nejsou po splatnosti na hypotéce, ale mají neřešené problémy na spotřebitelském úvěru v jakémkoliv peněžním ústavu nebo dokonce spadnou do insolvenčního řízení (jako občané nebo podnikatelé), že banka může pohledávku na hypotéce jako rizikou sesplatnit také celou a buď realizovat zástavu sama (rozuměj rychle, a proto levněji prodat) nebo celý balík pohledávek za klientem prodat externí inkasní společnosti.

              0 0
              • Krys  

                Príspevok na ktorý som reagoval som pochopil tak, že hypotéka je zlá, pretože keď nesplácaš, tak ti vezmú dom a nič ti neostane. To mi prišlo ako veľmi jednoduchý pohľad na vec.

                To že sa niekto chová neracionálne, nie je chyba bankového produktu, ale toho dåžníka. Takže keď je človek rozumný, dá sa vyriešiť takmer každá situácia. Určite tam isté riziko je, ale nepovažujem to za také dramatické.

                0 0
      • chodec  

        …pro me je například dulezitejsi ze budu mit na cem jezdit, nez kde budu bydlet…

        tak jsem se kouknul do profilu, jak asi vypadá někdo s tímhle celkem originelním názorem … nebyl jsem zklamán :-)))

         
        0 0
        • fousek  

          No byla to trochu nadsazka, ale spis sem to myslel tak ze radsi budu bydlet v podnajmu a jezdit na kole nez sedet ve vlastnim a nemit na cem jezdit. A k tematu, na vetsinu veci bych si nepujcil, ale jestlize vim ze kolo uziju a vim ze me splatky nejak moc neomezi tak nevidim duvod cekat treba do zimy nebo pristiho roku, vzdyt se ochudim o pul roku nebo dyl skvelejch zazitku a ty si potom uz nekoupim.

          0 0
          • kubad  

            s tímto přístupem se dá do určitého věku souhlasit

            0 0
            • fousek  

              Jo nazory se meni a priority taky, prave proto bych to co me bavi koupil co nejdriv, protoze pak se muze stat ze tesne predtim nez na to mam nasetreno zjistim, ze je nejaka daleko dulezitejsi vec kterou musim koupit i kdyz z ni nebudu mit radost a pak uz si tu radost nikdy nedopreju

              0 0
              • dieegoo  

                No a mas to tu… koupis si kolo(cokoliv jineho) na splatky, behem splaceni zjistis, ze neco nutnyho potrebujes, ale kuli splatkam na to nebudes mit, budes si muset znova pujcit…

                0 0
    • Vrci  

      drobné spotřebitelské úvěry se většinou do zahraničí neposkytují, takže budeš mít asi smůlu. Že by za tebe nesl náklady prodejce jako u šírera bych v tomto případě nepředpokládal. Pokud už máš historii u essoxu zkusil bych se zeptat na spotřebák tam a pak ještě ve tvé bance. Povinnou součástí smlouvy je RPSN, tak srovnej obě půjčky. Další možností je tzv kreditní karta, na základě které můžeš čerpat peníze bezúročně (pokud je do konce období vrátíš) podmínkou použitelnosti je možnost kartou zaplatit (výběry hotovosti jsou zpoplatněny a někdy se na ně nevztahuje bezúročné období), být schopen do konce bezúročného období částku celou zaplatit a počítat případnými  poplatky za vydání karty a její vedení. Pokud nepředpokládáš schopnost zaplatit v BO tak o kreditce neuvažuj, protože v případě nezaplacení se platí úroky od začátku čerpání a jsou mnohem vyšší než u spotřebáku.

      Pokud máš možnost koupit za své kup za své, pokud máš možnost si půjčit od známých nebo příbuzných půjč si tam, bude tě to stát kytku/flašku/večeri nebo v bance (spočítej si co tě vyjde dráž). Ihned zapomeň na nebankovní půjčky (profireal, cofidis…)

      0 0
    • Honza Opočenský  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • blackboy007  

      Půjčku neber půjčíš si 50 000 a vrátíš 70 000 a splácet budeš třeba 5 let

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  

      ***Schází Vám peníze a nevíte jak z této situace ven???

      U nás, je tento problém vyřešen!

      Půjčíme vám až 8000 a to : BEZÚÚÚROČNĚ!!!

      Proto už neváhejte a přejděte na odkaz:

      http://8000bezurocne.cz/***

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.