Pseudonehoda a zvláštní úraz zad

29 nepřečtených
  • Mr.Dan

    V sobotu jsem na bajkovi v lese potkal závoru, která tam nikdy nebejvala. Bohužel jsem ji zmerčil až na poslední chvíli cca 5–10 m před ní, takže stresová reakce, kdy to kolo jako takový v pohodě zabrzdilo na předním, ale já letěl dál a přistál na tý závoře ohryzkem. Následující dva dny jsem měl omezenou hybnost krční páteře, hlavně zaklonit hlavu nešlo, to po masáži odeznělo a v pohodě. Ale krom toho jsem trošičku cejtil i páteř v oblasti přechodu bederní a kříže, což se během včerejška při delší dobu trvající chůzi podstatně zhoršilo, kdy to postupně začalo bejt citlivý na otřesy a větší míru pohybu a občas tam i nepřijemně trocho luplo. Dneska to samý, tedy snaha o protáhnutí a rozhejbání (asi trochu hloupost) znamená zase zhoršení a momentálně mám při sezení pocit, jako kdyby se mi tam něco vařilo. Jinak ale hybnost není skoro omezená, pouze se nemůžu pořádně ohnout dozadu a při chůzi mám pocit, že jsem děsně ohnutej dopředu a pak při pohledu do zrcadla to vůbec není pravda. Asi půjde o důsledky whiplash efektu (zvrat hlavy dozadu při nárazu krkem do závory nějak mrsknul s celou páteří a poškodil její druhej konec?!).

    Setkal jste se s tim někdo?

    0 0
    • martin_bakov  

      jsi dost exot ze jsi to nechal byt a nejel k doktorovi hned…

      0 0
    • sYs  

      mazej k doktorovi, s páteří není žádná sranda

      0 0
    • zzd426  

      taky mě bolela záda, a teď už třičtvrtě roku bojuji s výhřezem ploténky, hlavně proto že jsem chodil ke špatnému fyzioterapeutovi. než jsem ho změnil tak jsem týden spával v noci max tři hodiny kvůli bolesti nohy. Nemá to s tvým úrazem nic společného, jen jsem ti chtěl říct že by jsi měl co nejdříve navštívit lékaře, aby jsi nedopadl jak já a celý rok nebyl nefunkční. čím dříve to začneš řešit tím lépe.

      Ještě ti poradím, pokud se to oravdu zhoršuje tak až půjdeš k obvodní lékařce tak to ještě trošku přihrej, aby tě odeslala na neurologii jako akutní případ, jinak budeš čekat měsíc nebo i dva než se na tebe dostane řada. Já když k ní šel tak jsem už nemohl skoro chodit, ale jinak tam jsou velmi dlouhé čekací doby. páteř – žádná sranda jak jsem zjistil.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Co by měl přihrávat? Prostě měl úraz a hotovo. Slyším poprvé, že na poúrazové vyšetření je nějaká čekací doba. I když v dnešní době…

        0 0
    • iron.hide  

      tyvole

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Asi budeš stejný kkt jako já,co bere vše na lehkou váhu a proto pokud nechceš poležet v nemocnici tak to urychleně začni řešit!! ja si poležel tyden ARO,dva měsíce JIP,celkem šest měsícu v nemocnici a celkem devět měsicu v neschopnosti,ale co mě bylo tady rozepisovat nebudu. Držím ti palce.

      0 0
    • jonti  

      Dal bych si pár piv a uvolnil se, možná to pomůže. Když ne, tak k lékaři.

      Kde je ta závora?

      0 0
    • Mr.Dan  

      Zkusim odpovědět všem. Nechal jsem to být, protože jsem pak zcela v pohodě a bezbolestně dojel 20 km dom a další den jsem dal dalších pohodových cca 35 km, ale už s tím lehce bloklým krkem. Ty bedra se opravdu ozvaly až včera… Jo a ta závora je v lese u písníku Oplatil, takže nic, co by se vás týkalo. Jinak pivama se uvolňuju denně ;)

      Zhoršení vlastně nastalo až včera, do tý chvíle jsem měl za to, že už je to úplně v pohodě a že to přešlo. Nějaký Ibáče apod. samozřejmě nežeru.Jinak to žádná bolest jako taková není, spíš takový tlačení a teplo a pocit, že se musím více hrbit. Přitom se klidně ihned postavím a zaskáču vám panáka, aniž bych něco pocejtil, což by při poškozený plotýnce asi moc nešlo. Takže to spíš bude na neurochirurgii?

      edit: teď mě napadlo, k čemu to nejlíp připodobnit – už jste někdy jeli delší dobu na delším rámu/kole? Tak pak ten nepříjemnej pocit až bolest v bedrech, to je zhruba ono.

      0 0
      • Val  

        Tak tohle mam, v ty lepsi dny. Jinak me obvykle bedra boli tak, ze se ani moc neohnu. Sedavy zpusob zivota a vek je svine ;) Asi sis to jen trochu natah, chvili neskakej panaky apod. a kdyz se to nebude zlepsovat, tak vis co mas delat :)

        0 0
        • Mr.Dan  

          Dík moc za podporu, taky to tak nějak vidím. Se zádama jsem doteď neměl absolutně žádnej problém (virtuálně zaklepávám na dřevěnej stůl). Jinak se ohnu stejně jako kdykoliv předtím, tj. středně vzhledem ke zbytku vzorku populace podobného věku. ;)

          0 0
    • GrumpySmurf  

      proc je to vlastne pseudo?! proste si se rozsekal :X zadny cizi slova tam nepridavej

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak asi vnima rozdil zezitim, kdyz mu nekdo rekne „pseudochuj“ a „****“ ze s tim nesel rovnou.)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tak tohle je, si myslím, docela běžná věc. Trochu ho něco bolí, ale jinak je hned provozuschopný. Trochu bolesti snese každý a u sportu je to ještě vylepšeno endorfinama. Problém pak nastává později, když se to nelepší nebo dokonce zhoršuje. Proto ideální stav při úrazu je, když rovnou valí krev :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            No…jinak hrozi, ze po padu nastiply rolek prechodis, blbe to sroste a uz se o nem nemuzes u piva oprit, protoze to boli:)

            0 0
      • Mr.Dan  

        Protože bajk zůstal zcela nepoškozen a já prakticky hned odjel pryč. Akorát brejle jsem hledal asi minutu na zemi a pak jsem ještě musel s imbusem v ruce srovnat řidítka. ;)

        0 0
        • GrumpySmurf  

          inu dobra..

          zada a krk neni vhodne podcenovat, mazej za doktorama a najdi si dobryho fyzioterapeuta..

          0 0
        • iron.hide  

          a s tym ohryzkom nemas akoze vobec nic? tak to je dost divne, vsak bruce lee tak zabijal protivnikov :)

          0 0
          • bruco  

            Myslim, ze Bruce Lee to zvladal aj bez zavory. :-)

            0 0
          • Mr.Dan  

            To je právě to nejdivnější, že ten je úplně dobrej. Krční páteř už taky. Jen ty bedra, pani, jen ty bedra…

            0 0
          • pepino  

            Zabíjel je ohryzkem?

            0 0
    • Barak  

      Nad tímhle už zůstává rozum stát. Máš po úraze problém s páteří a řešíš to přes BF… neuvěřitlený.

      Nebuď hrdina a jdi k doktorovi.

      0 0
      • Mr.Dan  

        Tady nejde o hrdinství, ale o to, že obvoďačku (navíc dost neschopnou a podceňující) mám na maloměstě a pracuju v Prazéé, takže dostat se tam leda na dovolenou. Jinak už bych tam byl…

        0 0
        • Barak  

          S timhle by mě nenapadlo jít k obvoďačce, ale šel bych na pohotovost. Protože, co udělá obvoďák? Pošle tě na rentgen a pak někam ke specialistovi.

          0 0
          • Mr.Dan  

            Jasný. Minule mi ten můj obvoďák místo vyšetření na podezření na boreliózu nechal píchnout tetanovku. Vesnický obvoďáci, to je někdy fakt… Uvidim, jak se to vyvine, a kdyžtak pomažu na pohotovost.

            0 0
            • kyl  

              Jó vesnickej obvoďák,to je někdy dílo,jak ten můj.Je štěstí na něj vůbec natrefit,často zaskakuje jeho matka a to tam pak čekám podle pacientů(1/h).

              A co všechno umí,je psychocosi,dělá s těma jehlama(akupunktura či co to je),pak nějaké kognitivní poruchy a demence,nějaká geriatrie.Funguje na třech ordinacích.

              Prostě takovej vesnickej šaman.

              0 0
        • Rychlej turista  

          Pokud jsi v Praze, tak není co řešit. První nemocnice, co vidíš z okna Kolbenky. V Ostravě, to by byla jiná, než člověk vyfárá… :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse