• Yura

    Protoze tu mame prodejnu Specialized, tak uvazuju prave o tehle znacce a pro me by byla asi nejlepsi volba rada Allez. Ale protoze se v tech kolech vubec nevyznam, muze me nekdo vysvetlit, v cem jsou tyhle kola rozdilna krome ceny? Na tom levnejsim nevidim razeni na brzodvejch packach, ale jinak rozdil nevidim. Pripadne, jestli to ma cenu kupovat to drazsi a nebo zacit na tom levnejsim a za rok, dva, tri uz koupit nejakou celokarbon strelu?

    http://www.specialized.com/…sportcompact

    http://www.specialized.com/…mp105compact

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Zkoušel sis nějakou silničku projet? Jak často chceš jezdit, jak tě to baví? Nebo jen důsledek TdF :)?

      0 0
    • ječmen_123  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Lišák  

      Na tom levnějším je řazení Shimano Sora. To má odřazovací páčku podobně jako Campa-na palec. Pohybem brzdové páky řadíš větší placku/pastorek, palcem hážeš na menší.

      0 0
      • camillio  

        Fuuuuu, sora. NEBRAT. Tohle měla bejvalka a větší pseudosilniční šmejd jsem v životě neviděl, i moje páčky s indexy byly v té době přesnější.

        Jinak stejný princip řazení (páčka pod brzdou/odřazovací páčka na palec) používá campagnolo. Akorát s tím rozdílem, že i jejich nejlevnější sada je furt značně lepší než ta sora.

        0 0
        • nooski  

          Je stejný, akorát, že k ovládání používá 3 páčky na páce a Shimano jen 2 a ještě je odřazovací páčka úplně jinde, než u Shimana, ale jinak je to naprosto stejné ;-)

          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Tak co, už víš, na jaké solničce to budeš solit?

      0 0
      • Yura  

        NE :D Ktery kolo by jste vzali? Ta merida vzhledove u me asi vede a ma to 105tku a vaha taky slusna. Prodavaj ju kousek od baraku, co na nu rikate?

        http://www.trek-bikes.cz/…road-15–2012

        http://www.onroad.cz/…ite-904-com/

        http://kola-scott.cz/…peed-compact

        http://www.specialized.com/…elitecompact

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Já ti nevím, ani jedno není žádná hitparáda, z uvedených kol asi fakt ta Merida díky o fous lepšímu osazení než zbytek. Řekl bych za 20.000 bazar, ale to zřejmě nechceš. V této cenové relaci budeš u top značek platit vždy za tu značku, ani ne tak za výkon. Záleží taky, co od silnice očekáváš – najíždět kilometry na mtb, jen tak se občas projet nebo snad víc sportovně – tréninkově…?

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Jo požadavky od nové silnice už vidím :). Myslel jsem, že už máš jasno, ale ty sem hodíš v podstatě zase stejná kola jako nahoře (Spešl a podobné srandy). Prostě zaplatíš ranec za značku a aza chvíli zjistíš, že to moc nejde :). Osazení na houby, měkká a pomalá kola, těžký rám atd.

            0 0
            • Yura  

              Tak jasny, jestli uz jezdis na silnicce x let, mas par tech kol vyzkousenych a jezdis na nejakym uz lepsim kole, tak tyhle ti prijdu jako shit. Jinak ze platim znacku hlavne u toho speslu je me jasny. Ale ta merida neni spatna ne? Jety kolo fakt nechcu, uz jen zkrz to, ze muzu zase narazit na nejakyho hajzla a je to fakt otravny se dohadovat. To me stacilo s motorkou… Asi pujdu teda do te meridy. Nebo mas lepsi napad krome bazaru a do tech 28000 nejlepe?

              0 0
              • Jorge 50  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
              • JMT  

                Jesli to nesmi bejt bazar a strop je 28 tak bych urcite poptal to RB, minimalne to je jedna z lepsich moznosti

                0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Neříkám, že ta kola jsou shit, jen se ti snažím říct, na co časem přijdeš sám. Ale je mi jasný, že rady přes net jsou tak trochu, nebo spíš dost, papežské :). Takže když to shrnu – Merida má 105, to je už slušná sada. Ostatní tři kola (Spešl, Trek i Scott) bych nechal celkem bez povšimnutí. Zkus poptam něco u RB, jak už píše kolega. No a Polygon nakonec zvaž taky.

                http://www.sport-kola.cz/…–vel-58.htm

                0 0
                • Yura  

                  Ten ghost vypada fakt dobre, ale tam maji jen vel. 58 asi, ja bych potreboval 54 mam 176cm…

                  0 0
              • hony007  

                Na Radony nebo Canyony ses koukal?

                0 0
              • Pedro RB  

                jestli je stop u 30 000 tak už se dá sehnat slušnej karbon. Třeba Felt F6

                http://www.feltbikes.cz/…012,145.html

                0 0
                • Yura  

                  Hm a to je co za karbon, me bylo receny, ze nez levnej karbon, tak radsi lepsi hlinik. Mam 95kg a nerad bych aby to podemou kruplo… Ta hmotnost jen o 400g lehci nez ta merida, to ani nepoznam.

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Křupnout to nekřupne, to se neboj. Spíš si myslím, že levný karbon bude měkkčí než lepší hliník…

                    0 0
                  • Pedro RB  

                    Bude to něco obdobnýho jako třeba Willier Izoard XP (odvozen od Izoarda) nebo tenhle Fondriest (odvozenej od R10)

                    http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

                    Prostě podle staršího osvědčeného karb. rámu udělaj v číně do starejch forem z nejlevnějších karbon. pleteniny repliku.

                    Hliník bude vždycky tvrdá zbíječka, tohle může být pohodlnější. Se svojí váhou to během záruční doby spolehlivě prověříš.

                    0 0
            • Yura  

              Ta merida vypada fakt exkluzivne :D

              http://www.youtube.com/watch…

              0 0
    • heerer  

      po silici taky pokukuju…konec koncu uz asi od 15ti:D

      Ale porad nemam a ted nejsou reps. zena neuvolni prachy…

      Mrkni na cyklobazar.cz sou tam moc pekny kousky…napr:

      http://www.cyklobazar.cz/…b-race-bike/

      0 0
    • Yura  

      Ja su s toho v pasti. Kdyz pujdu do konrektniho kramu, tak bude prodejce svoje kola vychvalovat do nebes a kdyz se zeptam tady, tak kazdej uvede jiny kolo. Tak ja si asi z 10ti kol naslepo jedno vyberu, nebo ja uz fakt nevim ktery koupit. :(

      0 0
    • Yura  

      Decka co rikate na znacku CUBE ? Nemci to jsou puntickari, to bude dobry kolo ne? Uz to fakt neni prdel, musim neco koupit :DD Co rikate na tohle? Vzhledove fakt super. S timhle kolem chybu neudelam ne? Lepsi jak ta merida se 105tkou ne? http://www.cube-bikes.cz/detail.php…

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Už mi to připomíná soutěž najít co nejvíc obrázků silničních kol. Čím víc budeš hledat, tím víc najdeš. Máš už aspoň nějaký užší výběr? Víš, že chceš hlínu a minimálně Shimano 105. Tak vyřaď vše ostatní, co toto nesplňuje a jdi na to. A co třeba taková geometrie, jízdní vlastnosti? To koupíš bez projetí? Mám pocit, že řešíme už kvadraturu kruhu, resp. že ty řešíš hlavně vzhled a pak aby to byla teda ta 105ka :))). A v tom ti moc nikdo nepomůže. Vyber hlínu se 105 a vyber tu, co se ti bude líbit. Hotovo.

        0 0
        • Yura  

          Ja mam resit geometrii a jizdni vlastnosti, kdyz jsem na tom nikdy nejel a bude to moje prvni silnicni kolo? Poznam u plny hovno, proste vsechno pojede urcite lepe nez horak co mam ted… Jinak Ta trojplacka u toho CUBEho to je problem? Ja mel vzdycky trojplacku na horaku, jakej je v tom rozdil, kdyz je na silnicce jen dvojplacka. Ptal jsem se na to, ale nikdo neodpovedel, proc se na silnickach dela ta dvojplacka a jaky to ma vyhody… ?

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            No jo, Yuro, je to těžký, já vím :). Šlo mi jen o to, že je zde už asi milión odkazů na různá kola. Ale máš pravdu, u první silnice asi neřeš geometrii, ale vyzkoušej velikost, prostě jak se na tom sedí, jak je to velikostně na tebe… Něco se dá udělat sedlem a představcem, ale v podstatě by ti to kolo mělo sednout na první dobrou. Trojplacka u silnice – to je taková berlička do dlouhých a prudkých kopců – pro toho, kdo to neutočí nohama na dvojplacce. Ale klasická silnice se prostě trojplackou neosazuje. Být tebou, tak bych to taky nebral, obzvlášť u toho Cube máš velký tác 50 zubů, prostřední 39 a malý 30, to trošku ztrácí smysl, viděl jsem většinou trojplacky, které kombinují klasiku (velká 53, střední 39 a malý vyprošťováček o 30 zubech). Co poradit do začátků – asi ber tzv. kompakty – to znamená převodníky dvoutác s 50 a 34 zuby. Dozadu by to chtělo kazetu 11–25 nebo možná 11–28 zubů, záleží na co se cítíš do kopců. No pak se dělá ještě tzv. klasika, kde máš na velké minimálně 53 zubů (bývá i víc, ale to už je docela vražda) a na malé 39 zubů. Zase záleží, jak převody poladíš s kazetou, ale u klasiky si myslím, že do začátku je nutnost kazeta o 28 zubech na největším pastorku.

            Silnice je o úplně jiných převodech, než máš u MTB. Musíš točit frekvenci, na druhou stranu mít silovou vytrvalost na kopce. K tomu ti tak nějak pomůžou právě zvolené převody. Za mě tedy radím kompakty (50/34) + kazetu X-25 nebo X-28 zubů. A pak už jen jezdit a jezdit.

            0 0
      • Jorge 50  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • j-c  

        Jseš si jistej, že ti ta trojplacka bude vyhovovat?

        0 0
    • Bjerndi  

      http://www.cyklobazar.cz/…ocycle-leon/ vím, že to je bazar, ale tohle je teda krasavec :)

      0 0
      • Yura  

        krasavec v blbe velikosti :) Jinak vemu asi toho CUBEho. V pondeli jdu na nej mrknout…

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Viz výše, viz rozdíl mezi dvoj a trojplackou. Jestli jdeš pro Cube, tak se zeptej, jestli ti tam hodí jiné převodníky (kompakty). Trojplacku nebrat :)!

          0 0
          • Yura  

            No nejdu pro CUBE, kdyz je trojplacka na hovno no.. :) Jinak dik za vysvetleni tech prevodniku.Obejdu par kramu a uvidim. :D

            0 0
            • Martin  

              tak se s nima domluv na možnosti výměny za dvoupřevodník. neměl by to být problém.

              0 0
            • mara777  

              Cube má to samé kolo i s dvojplackou (kompakt)

              http://www.cubebikes.cz/…peloton-race

              0 0
              • Yura  

                Aha ja su slepej jak patrona. :D Tak co Clovek a jeho svet to me schvalujes to CUBEcko s compactem ne? dyzajn to ma hustokrutej a to lanko schovane v ramu to je exkluzivni jak prase. Jdu do nej. :))

                Btw kdyz se podivate na tu geometrii, je to spis kolo s agresivnim posezem nebo naopak spis jako pro rekreacniho jezdce a jakej ram asi pro me 176cm? Prej je lepsi brat mensi ram, kdyz je to na hrane ty velikosti…

                http://www.cubebikes.cz/…ct-2012.html

                0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Cena v roce 2010 100.000 Kč? No to asi nééé…

        0 0
    • buzerant  

      Ještě se zkus podívat na Šírera: http://www.campagnolo-sirer.cz/…2-vel-l.html

      0 0
      • felix.org  

        To je design jak z roku 2001.

        0 0
      • batmanBS  

        No vida, to je pěkný kolo, hlavně ho nemá každej druhej a je to na Campagnolu. Kup něco takovýho nebo popř. nějakou IT značku. Specialized je akorát mediální masáž, kola jsou předražený… nějak se ten monstrózní marketing zaplatit musí:( Silniční kolo z USA nebrat!!!

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Silniční kolo z USA nebrat – Ale plosimtebe…

          0 0
        • Yura  

          Tak toho CUBEho takz nema kazdej druhej ne? Jeste k tomu to delaj nemci a ti to maj vsechno tip top… :D

          0 0
          • buzerant  

            Kup si prostě to CUBE, stejně ti záleží spíš na vzhledu než na všem ostatním. Nemusíš to tady hrát na Němce apod. ;-)

            0 0
            • Yura  

              Kdyby me zalezelo jen na vzhledu, tak bych si asi nasel nejaky krasnoucky a barevnoucky v Globusu za 5000 ne? Netusim jak u tebe, ale ja bych si teda kolo co se me nelibi nekoupil. :) Jinak jakej mate teda nazor na tu znacku CUBE. S jakyma ostatnima znackama by jste ju dali na stejnou uroven?

              0 0
    • petrrr  

      Super vlakno :) Resim tedka stejne, akorat puvodne byl rozpocet do 15k max a bazar :) V zime jsem poridil bika Merida Matts 1500d, ale chtel bych zkusit silnici, na ktery jsem nikdy nejezdil. Zavodit s tim asi nebudu, spis na objem k biku. Dneska jsem se byl podivat na kola Polygon, ale bohuzel nemel vystavenej 2011 model rady 500 (mel tam jen 2010, modrej kterej teda i live moc peknej neni).

      Jenze jsem pak nasel tohle vlakno a vicemene mi to vyber zvetsilo:

      http://www.axitbikes.eu/index.php…

      http://www.bicyclesonline.com.au/…carbon-fork/

      http://www.cubebikes.cz/…ct-2012.html

      http://www.cyklonemcik.cz/…2011-ultegra

      Nejvic se mi libi ta Merida (je to des, ale asi sem na ne uchyl :D). K nemcikovi to mam 300km coz se mi jet moc nechce. S tim polygonem tak nejak vaham, protoze neznam nikoho kdo s tim ma nejakou zkusenost, ale zase 8kg a ten ram ze ma noname znacku preci nemuze byt spatnej, respektive co je spatnej ram? V tom polygon kramu mi rikal ze je to cinska tovarna kde delaj treba ramy pro scotty a tohle je takova jejich bokovka. Merida je taky cinska, takze to asi bude jen o samolepce. V bazaru co koukam asi mesic se neobjevilo nic na 105 do 15tis..Spis mi prijde, ze na 105 by to melo byt z bazace do 10tis, kdyz za 22.4 je novy..Taky by me zajimalo jestli autor tohodle topicu uz se pro neco rozhodl :)

      0 0
      • Yura  

        Jo asi pro to CUBEcko, jen je blby, ze nikde v Olomoucu jsem ty kola od CUBE nevidel, tak ted hledam nejakej nejblizsi kram, zatim jsem nasel neco za Brnem. Sice bych si to mohl zadarmo nechat poslat, ale je lepsi tam prijit osobne, neco se o tom kole dozvedet, hlavne vybrat dobrou velikost atd.. Proste to neni jak kupovat obleceni za par stovek… :)

        0 0
      • Yura  

        Ikdyz ted se divam na ty kola od Nemcika z Trebove a peknyho brouka si me zase nasadil do hlavy. Ti dik :D

        0 0
        • Bjerndi  

          jsi trochu jak já :) Dlouho přemýšlíš než vybereš a asi to až moc řešíš. Prostě si vyber kolo který Ti vyhovuje a a je sympatický z těch nej doporučení , zajeď su ho zkusit a pokud bude sedět, tak ho kup a začni jezdit :)

          Jinak se každej den někde vynoří nová, zajímavá nabídka a budeš pořád v háji

          0 0
          • Yura  

            NJN tak je to 50 na 50 haibike nebo CUBe, oba jsou to nemci a ty kola budou asi skoro stejny, jen ten haibike podle toho co pisou bude o trosku lehci…

            http://www.cubebikes.cz/…ct-2012.html

            http://www.haibike.de/…,detail.html

            0 0
            • mato tope  

              CUBE já se na něj jel kouknout do NDR a ovezl něco jiného,ale je moc pěkný u mě jasná :-)

              0 0
            • Jorge 50  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
            • Dumbíček  

              Mě se víc líbí Cube, což je, ale jen věc osobního vkusu. Ber to tak, že ani jedno kolo tě brzdit nebude, pokud je to tvé první silniční kolo, tak limitem ještě pár let budou nohy. Ať vybereš cokoliv, přeji, ať to jezdí a baví. :-)

              0 0
        • Docent  

          měl jsem to při výběru(akorát to bylo MTB) úplně stejně.Nakonec jsem hodil na papír 4 kandidáty,vzal si den volno,navštívil obchody,osedlal,troš­ku se na nich projel a měl jsem jasno.U počítače jsem se akorát tak zorientoval v osazeních a zjistil,co je pro mě dobrý na kole mít při mých tělesných dispozicích.

          Takže Juro.Směle do toho a přeju dobrou volbu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.