• meris

    Ahoj,

    již to bude pár let, co jsem od Colemana pořídil stan. Nepatřil mezi nejlevnější a moc jsem toho s ním nakonec nenajezdil ( 1× – 2× ) ročne.

    Problém je, že mi lehce propouští podlážka. Ráno jsou věci na ní vlhké a pod karimatkou je mokro. Řeším, co s tím. Stan je jinak naprosto v pořádku. Zkoušel jsem nějakou impregnaci na podlážky a nepomohlo to.

    Má někdo zkušenosti, co s tím, nebo mě čeká koupě nového stanu?

    Předem díky za rady.

    0 0
    • Evilcleaner  

      nechat vyměnit podlážku, nic jiného nepomůže (pokud propusští plošně). když jsem před lety kupoval stan tak jsem chtěl coleman phad X3, ale prodavač mi to tenkrát v alpsoprtu rozmluvil a koupil jsem jurka midi 3. coleman pry stojí kvalitou o kus níže. no nicméně pod mont blancem jsem roztrhal podlážku na jurkovi (částečně zaviněno demencí spoluspících ve stanu), každopádně mi tady v kunčicích přešili podlážku a vyšlo to na 1000 (a to použili lepší podlážku než tam byla), už jsem tam byl kvůli servisu i menší blbosti. prostě stan když používáš tak potřebuje občas nějakou údržbu.

      0 0
    • RomanH  

      Nechat vymenit podlazku. Ja pak jeste pro jistotu pouzivam pod malej stan kryci folii pro malovani (pokud stanuji na jednom miste), a pod rodinnym stanem plachtu z Bauhasu. Vyhnes se tak i cisteni podlazky.

      0 0
    • Jakobo  

      Ja sebou vozim takovou tu plachtu z tkanych PP pasku s Alu okama po stranach a davam ji pod stan. Vazi to asi 200 g, je to nepropustne a stoji to pajcku. Zvlast nekde v kamenitem terenu to trochu chrani podlazku. Muzes to zkusit, proti vlhkosti od zeme to muze stacit.

      0 0
    • meris  

      Díky. Taky jsem si myslel, že to bude spíš na výměnu. Nevíte o nějaké možnosti v Praze?

      0 0
    • meris  

      Opravdu nikdo neví? Na internetu nemůžu nic najít.

      0 0
      • Paja  

        V Praze nevím, v Brně Gemma

        0 0
      • Jakobo  

        Davej pod stan plachtu jak tu uz psalo vic lidi, nic jineho asi nevymyslis. Nater casem popraska a impregnaci jsi uz zkousel. Ja pouzivam Nikwax, vzdycky to koupim nekde ve sleve a lahev mi vydrzi tak 2 roky, macham v tom hlavne brasny a batohy, ale popravde velky vliv to nema.

        Imho je to totez jak ipa na strese, jak ti jednou zacne zatekat, tak jakekoliv lepeni a natery jsou na prd, driv nebo pozdeji musis nahodit novou ipu.

        Nehlede na cenu stan stoji za prd pokud podlazka propousti, neco je proste spatne. Ja mam nejaky Hannah Troll S za 1500 Kc uz 6 let a vodu nepropousti, taky ale vazi 3 kila. Kolik by te stala vymena podlazky a takovy stan jak mam ja dnes koupis ve vyprodeji za 2000 Kc, na tech par noci v roce staci.

        0 0
        • meris  

          Díky za reakci. Vím, že pořídám stan za rozumné peníze. Jen se mi nechce zbavovat poměrně drahého stanu s vnějším pnutím a podobnýma vychytávkama, po tom, co jsem si kvůli němu na brigádě na střední vytrpěl. Prostě je to pro mě citovka.

          0 0
          • Jakobo  

            Jaky je to presne model?

            0 0
            • meris  

              Coleman Boa http://bi.gazeta.pl/…5551986X.jpg

              0 0
              • Jakobo  

                Podle specifikace je podlazka ze sustaku s PU zaterem, to bude ten pruser. Treba ten muj stan ma podlazku z takove te plachtoviny, PP pasek z obou stran a uprostred PE folie.

                Na netu vidim, ze v roce 2003 se prodaval za 2500 Kc, to bude spis stredni trida. Oprava by byla asi hodne neekonomicka.

                0 0
                • meris  

                  Určitě se neprodával za tuhle cenu. Cena byla cca 4700,–

                  http://jumpsport.cz/…man-stan-boa

                  0 0
                  • megac  

                    Mám ten samý stan a ten samý problém. Po několika letech začala podlážka stanu propoštět. Pokusil jsem se o opravu pomocí polyurethanového zátěru McNett TentSure (stojí asi 250 Kč). Podlážku jsem pěkně umyl, nechal uschnout a pak nanesl ten zátěr. Podle návodu se má nechat 24 hodin zaschnout. Nechal jsem schnout ve vytápěné sušárně asi tři dny. I potom byl zátěr pořád na omak takový lepkavý, asi jako když sáhnete na starou vyschlou kobercovku. Nechal jsem tedy schnout další tři dny. Sbalil jsem stan do vaku a za měsíc jel na dovolenou. Jistě tušíte, co se stalo – podlážka byla k sobě slepená, ale dala se oddělit. Postavil jsem stan a užil si dovču. Samozřejmě se do toho zátěru nalepila suchá tráva a jiný bordel, který jsem dodneška plně nesundal.

                    Na webech u tohoto zátěru píšou: „Rekonstruovaný nátěr je potřeba nechat dobře zaschnout.“ a „Po aplikaci doporučujeme poprášit ošetřenou plochu mastkem“ Takže přeloženo: nechte zaschnout tak měsíc a nasypte na to kyblík mastku…

                    Jinak s tímto stanem jsem maximálně spokojený, rychle se staví a celkově je velmi dobře řešený. Kdyby byla možnost, podlážku bych nechal vyměnit. Jen nevím v Praze kde a za kolik.

                    0 0
                    • meris  

                      Zkusím tedy ten přápravek. Kdybych se dozvěděl, kde jí nechat v Praze vyměnit, tak napíšu. Zatím jsem byl v hledání neúspěšný.

                      0 0
                      • horolezec  

                        V Praze ti to podle mě nikdo neudělá (taky jsem pátral). Já mám North Face (cca 15 let starej) a posílal jsem to do Gemmy v Brně. Stálo to bajvoko 1600,– (je to už dva roky zpět, tak si to přesně nepamatuju) a protože ten stan je stále jinak dobrej a byl tenkrát dost drahej, tak se mi to vyplatilo. Myslím, že všechny ty přípravky jsou jen takový provizorium, ale zkusit to můžeš. Nová podlážka to nebude nikdy.

                        0 0
                        • meris  

                          Zkusím kontaktovat tu Gemmu.

                          0 0
                          • vysmátej bajker  

                            pokud jsi nezkoušel koupil bych napřed nějakou ipregnaci ve spreji,na vrh mi dost pomohla(jedním podlážku nastříkáš i 2×). pokud by to nepomohlo asi bych radši pořídil novej stan a to jsem příznivcem oprav.

                            0 0
                            • meris  

                              Impegnaci jsem na to jednu zkoušel ale nepodařilo se mi na ní ani vytvořit souvyslou vrstvu. Stála za h…

                              0 0
                          • romachain  

                            S Gemmou mám jen dobré zkušenosti, měnil jsem u nich podlážku už třikrát na různých stanech.

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.