Prosím o radu ke koupi 27,5" MTB do 16 000,-

8 nepřečtených
  • Honza44

    Zdravím

    Kolo budu používat hlavně na silnici, občas nějaká tvrdší polňačka. Žádné extrémy. Většinou kratší trasy po městě, občas nějaký výlet.

    Rozpočtově se musím vejít do 16 000. (Chápu, že kvalitnější kola jsou minimálně od 25 000 výš, ale budu si muset vystačit s něčím levnějším)

    Mám 181cm/85kg. Takže velikost rámu 19" případně 20"?

    V hledáčku mi tak nějak vypadly tyto 3 kola, ale nebráním se rozhodně ani jiným značkám. Jsem laik, takže budu rád za jakoukoliv radu a návrh.

    http://www.kola-online.cz/…-2015/d16797

    https://www.bs-bike.eu/…70-2016.html

    http://www.mojekolo.cz/…p-black-red/

    Pokud možno bych rád vybíral v daných obchodech, protože jsem z Brna, takže tyto obchody jsou na dosah a mohl bych si tam kolo vyzkoušet a vyzvednout. Nebo pak v jiných obchodech co jsou k nalezení v Brně

    Díky moc všem za připomínky, nápady a návrhy.

    Honza

    0 0
    • novas752  

      Tu Meridu. Má lepší vidlici (základní vzduch vs. ještě základnější pružina za pár set). Za 16k to neni špatný. Ale stavba na zakázku by vyšla o trochu lépe.

      0 0
    • Luwa  

      Ještě se mrkni na decathlon.

      0 0
      • Erknold  

        Je pravda, že Decathlon na podzim měl kolo se vzduchovou vidlicí asi za 16 000 a v Brně je možná stále i šikovný vedoucí, tady asi pod přezdívkou Dave-geo, nebo nějak tak.

        Jen je otázka, jaké budeš jezdit pekla, co vydrží ta vidlice s užšíma nohama XC30. To neumím. Ale někdo si jí pochvaloval, že funguje hezky.

        0 0
        • novas752  

          Mám Darta2 (Starší název pro pouze pružinovou XC28) a vydrží toho docela dost. Rozhodně.víc, než na co (rekreační max XC) byla stavěná. Za 8 let provozu, z čehož 4 roky skotačení v terénech v Prokopáku a na Točný se ještě nerozpadla a vakl v místě gufer je max 1mm.

          XC 30 je v podstatě to samý, jen zvětšený (a případně na vzduchu).

          Akorát stejně jako všechny RockShoxy hned po koupi sundat spodní nohy a frcnout tam 10–20ml hustšího oleje (tlumičový, motorový, převodovkový apod.) – je tam sucho.

          0 0
          • maajkee  

            Každá RS vidlice má dohledatelné potřebné množství mazacího oleje. Není potřeba tam dávat víc. Třeba Reba má kolem 5ml. A rozhodně když už, tak tam dát opravdu mazací.

            0 0
        • Honza44  

          Teď je tam to kolo, o kterém pravděpodobně mluvíš, za 18k, což je mimo můj rozpočet bohužel.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.