Prosím o doporučení kola do 15000 amatérovi

58 nepřečtených
  • Hannys85

    Hezký večer přeji,

    chtěl bych si koupit nové kolo, proto jsem se rozhodl pro radu zavítat na toto skvělé fórum.

    Svoje první pořádnější kolo jsem si koupil v roce 2007, byl to Author Traction (model 2006). S kolem jsem spokojený, ale vzhledem k tomu, že si kolo pořádně neumím servisovat a servisy v Ostravě, jeden jak druhý stojí za velké houby (osobní špatně zkušenosti se čtyřmi servisy), tak jse mse rozhodl ho prodat kámošovi, který si ho umí dát dokupy (a hlavně nemá peníze na nové kolo). Kolu není nic závažného, ale už to chce vyměnit kazetu, řetěz,seřídit brzdy, vyměnit špalíky apod..

    I když 5 let (asi jen 5000 km) není dlouhá doba na výměnu kola, tak peníze mám a člověk bude mít zase chvíli dobrý pocit z nového kola :-)

    Jsem totální amatér v kolech, a ten author mi doporučili v madeja sportu (měl jsem tenkrát cenovou relaci do 15 tisíc a kupoval jsem ho v posezonním výprodeji za necelých 14 tisíc)

    Tentokrát chci investovat do kola zase max. 15 tisíc, protože nevidím důvod (vzhledem k tomu,že toho zase tolik nenajezdím) investovat více..

    Nevím jestli od tiho roku 2007 jsou kola v cenové relaci 15 tisíc lépe vybavena jak kdysi, či se v něčem výrazně liší, ale zase mi bude stačit něco ve stylu toho tractiona..Jezdilo se mi na něm dobře, jelikož opravdu nejsem nějaký znalec, tak jsem na něm nějaké vyložené chyby asi neshledával..Možná teď jsem si všiml, že už se davají lanka do kostry kola, talže možná to by byl příjemný bonus..Přece jenom si dávám na kolo brašničku, takže aspoň nebudu muset s těma lankama zápasit :-)…

    Předpokládám, že kolo je lepší na sezónu koupit ještě teď, protože ceny půjdou nahoru..Nebo bývají ještě i na jaře nějaké výprodeje kol (myšleno staré zásoby loñských či předloňských modelů) ?

    jinak měřím 182 cm a mám 88 kg.

    Můžete mi prosím poradit vhodné kolo (jaká značka nabídne v mé cenové relaci nejvíce – respektive nejlepší výbavu) a doporučit dobrou prodejnu v Ostravě (max. blízkém okolí).S tou madejou jsem byl minule spokojen, ale přece jen tam ty ceny jsou vyšší..Třeba ale s prodejnou moje kolo v centru spokojen nejsem, protože tam bývá většinou neochotná obsluha..Pokud je třeba teď někde nějaká dobrá akce, tak mi prosím dejte o ní vědět..

    Děkuji moc všem ochotným rádcům..

    0 0
    • Hannys85  

      Jinak jezdím převážně cyklostezky (les-chodníky)…talže žádný těžký terén..

      0 0
      • ejmaco  

        Tak si kup znova Traction, jestli jsi s ním byl spokojenej. Já si ho shodou okolností v pátek objednal a myslím si, že za ty peníze je to dobrá volba. Jen ta vidlice by mohla být lepší …

        http://www.sterba-kola.cz/…raction-2011

        0 0
        • Hannys85  

          Je mi jasné, že tady na fóru jsou většinou maniaci :-), kteří nechávají za kola těžké prachy :-) Spíše jsem jen chtěl poradit, co nejlíp vybaveného za uvedené peníze můžu sehnat ať se po koupi kola nědočtu, že jsem mohl mít lepší kolo :-)Takže pokud je traction opravdu dobrá volba,tak do něho zase rád půjdu..Poprosím ještě další tipy..díky

          0 0
    • Zinn  

      http://www.mojekolo.cz/…r-white-2011

      Toto je taky dost dobrá nabídka, ucházející osazení, dobrá vidlice a geometrií přesně pro tebe – pohodlé, hravé, nic sportovního. Kdysi jsem o něm uvažoval.

      0 0
      • ejmaco  

        pěkný, ale 18" rám je na jeho 182 cm opravdu malý

        0 0
        • Zinn  

          Proč prosímtě? To je úplně akorát…20" by měl jak štafle

          0 0
        • bleach  

          mam 18" tyaxe na 183 cm a je to ideal

          0 0
        • maajkee  

          To není jednoznačný, ale taky bych řekl, že mu bude spíš menší. Ideální by byla nějaká 19ka, co je ale hlavní, tak je délka horní trubky, nechce se mi hledat geometrie Mongoose. OD toho bych se odpíchnul, srovnal bych to s délkou toho Tractiona co měl.

          0 0
    • Hannys85  

      Můžu prosím požádat ještě o návrhy ? Často si tu čtu, když někdo naapíše, že si koupil kolo za X tisíc korun, že mu pak uživatelé napíšou, že koupil blbě, že za dané peníze mohl mít líp vybavené kolo..Já vůbec netušm jaké značky kol jsou dobré..já měl vždy za dobrou značku Authora, ale tady na fóru na něho má plno lidi negativní názor.

      Potom Vás požádám i o ten tip na prodejnu, kde mám kolo koupit a zda se třeba ještě vyplatí čekat na nějakou slevu či, kde sejí ceny usmlouvat..Před­pokládám, že v madeji mi na ceně asi nesleví..Mají tam tractiona 2011 za 16 990 (už slevněného z 20 tis.).

      0 0
      • Kouba_2005  

        A nepřemýšlel jsi spíš o crossovým kole? Jestli jezdíš převážně cyklostezky a lesní cesty, tak by pro tebe mohl být lepší tenhle typ kola. Jinak teda co se týče sériových kol, co se dají koupit po e-shopech a kamenných prodejnách, tak je to převážně komponentově nevyvážený, bídná vidlice, těžký kola. Za stejný peníze se dá pravděpodobně postavit lepší kolo, co se funkčnosti a váhy týká.

        0 0
        • Hannys85  

          nene já chci určitě horské…Váhu kola neřeším, na tom authorovi se mi jezdilo dobře..JSem opravdu rekreační cestovatel :-), ne nadšenec, který by musel do kola vrazit skoro víc jak do auta :-)

          Fakt se v tom nevyznám,takže nepoznám rozdíl mezi dobrou a bídnou vidlicí..

          0 0
          • Kouba_2005  

            Já psal za stejný peníze, nic o ceně jak za auto :-) O horským platí to samé, taky se dá určitě posložit lepší, než koupíš v krámě, a za stejný peníze. Věř mi, že ušetřený třeba 0,5kg jen na kolech poznáš a bude se ti jezdit mnohem líp než na tom Authorovi. No a rozdíl mezi funkční vidlicí a dvoukilovým držákem předního kola taky poznáš, divil by ses. Ale tvoje volba, tvoje peníze.

            0 0
            • Hannys85  

              Neznám nikoho, kdo skládá kola :-)

              A já bych měl pak takové divné stihy, že je to nějak blbě složené a že se za prvním rohem zabiju :-) A pak nevím, jak je to se zárukou a případným servisem..

              0 0
              • nooski  

                Já bych měl stejné stihy, kdybych jel na kole, které by se skládalo někde ve fabrice a já ho komplet nezkontroloval.

                0 0
            • Zinn  

              Půl kila výletní jezdec sotva pozná, to jsou gramařské pohádky ;)

              0 0
          • Zinn  

            Správná volba, ‚horák‘ je univerzál.

            0 0
          • maajkee  

            Věř, že ten rozdíl poznáš :)

            0 0
      • Zinn  

        Podívej se o značku v této cenové relaci téměř nejde. Inovace v rámech do 20 00 = nula nula nic a komponenty používají všichni tak nějak ty samé, takže jde o to natrefit zrovna na výhodný mix komponentů na rámu tobě vyhovující geometrie a třeba i v loňském modelu…A co se týče prodejny, ověřených cykloshopů na internetu bych se nebál. Například to Mojekolo.cz má pobočku i v Ostravě… Nebo v létě jsem bral na zásilku pro přítelkyni Agang (stejná distribuce jako Author) a taky v pohodě.

        0 0
    • Luk02  

      Ještě nepadl návrh stavby? Co se to děje?:)

      0 0
    • Hannys85  

      Pokud je to tedy jedno, jak píšete, tak já nějaké vyberu a potom tady napíšu co jsem vybral, tak doufám, že pak každý nebude psát, že jsem za dané peníze mohl mít lepší kolo :-)Myšleno tedy už hotové z fabriky.

      Ještě bych se zeptal ,jaké máte zkušenosti s cenama kol..Jestli se to ještě v nejbližích dnech hne dolů (aby byly prodejny připraveny pro letošní modely) anebo už slevy nebudou..díky

      0 0
    • Hannys85  

      Pokjud by jste m ichtěli dát ještě nějaký dobrý typ na kolo, tak to opravdu berte tak, že jsem spíše příležitostný jezdec i když mám dny (týdny), kdy jezdím skoro co druhý(třetí) den. Je to podobné jak s PC…Pro PC nadšence je pořádny PC až někde v cenové relaci kolem 30 tisíc bez monitoru. Proto chápu, že tady jste vesměs borci, co máte kola za těžké prachy a věnujete se tomu každý den (i přes zimu :-). Navíc, my máme sklep pojištěný jen na 25 tisíc, více to údajně nešlo a máme tam dvě kola.Takže kdybych koupil kolo za 30 tisíc pak mi někdo vybral sklep, tak bych byl hodně nasrán..

      0 0
      • roman 3D  

        najdi si si v bazaru inzerát od Scalara z 27.12.2012 a podívej se co se dá za +/- 15 tis kč postavit – případně ho kontaktuj jestli by se ti něco takovýho líbilo, za ty prachy budeš mít vzduchovou vidlici a né nějakou mrdku RST Gila co je na authorovi, o brzdách TEKTRO Auriga Comp se ani rozepisovat nebudu.

        0 0
        • roman 3D  

          a ještě si tak o kilo až kilo a půl pomůžeš s váhou kola méně než na tom authorovi z třetího příspěvku

          0 0
        • Seky  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Hannys85  

      Zeptám se ještě asi hodně blbě, ale dají se složit v nějaké kamenné cykloprodejně kola z vybraných součástek ? prostě něco, jak si doma skládám PC z mnou vybraných komponent, akorát kolo ? Předpokládám, že nejspíše NE.

      0 0
      • felix.org  

        Tak v nějaké určitě jo. Ale vzhledem k maloobchodním cenám dílů v kamenných obchodech by to nemělo smysl.

        0 0
      • alinceb  

        V kamenné asi ani moc ne, protože oni jedou trošku jiný byznys popř. to bude dost nevýhodné. Kolo ti klidně složí někdo ze zdejších stavitelů a pošle poštou popř. tu byl i někdo přímo z Ovy nebo okolí, kdo to nabízel, pokud si dobře pamatuju…

        Zdejší stavitelé ti ho postaví podle tělesných parametrů přesně na míru, ve velice výhodném poměru cena/výbava, se standardní fakturou a zárukou 2 roky. Není se čeho bát…

        0 0
    • Hannys85  

      Vyplatí se oproti Tractiona připlatit ?

      http://www.sterba-kola.cz/…nstinct-2011

      0 0
      • Azmir  

        Za tu cenu hodně slušné kolo.

        0 0
      • Hannys85  

        Ještě jsem našel toto, je líp osazené ?

        http://www.yogi.cz/…1/6000–2012/

        Vůbec, co si mys,.líte o značce Trek ?

        Díky

        0 0
        • alinceb  

          Není, logicky Trek, jako světová značka, si nechá kola zaplatit. Za tu cenu sice dostaneš pravděpodobně lepší rám než u Authoru, ale kolo má ošizenou vidlici (vzduchová RST First vs. pružinová SR XCR) a řazení je proti Authoru (solidní SLX) poskládané tak nějak „marketingově“, tzn. nejdůležitější část sestavy – řazení, je Deore a pak je doplněné XT šaltrem, aby bylo kolo „navoněné“ pro hejla, co ví jen, že XT je dobré…

          0 0
    • Necris  

      Kazeta a špalky jsou v řádu stokorun, do 500,– na Tractiona obojí. Řetěz okolo 400,–, lanka po osmdesáti korunách. Netřeba kupovat nové kolo. Snad kromě kazety se to dá všechno udělat napoprvé podle návodu a dobře.

      0 0
    • Hannys85  

      Ještě se zeptám třeba na

      Kellys Madman 2011 za cca 18 tisíc či novinku KELLYS MAGIC MASTER 2013za 18 tisíc…

      Co si tady tak hledám témata na radu koupě kola, tak není snad jedno jediné téma, kde by se někdo shodl na nějaké značce..V jednom tématu se „pomlouvá“ Author, v druhém Kellys (pry jim praskají rámy), v dalším témetu meridy, pak zase treky a opravdu „normální“ uživatel, který chce jen jezdit má pocit, že všechny kola stojí za velké H..Scalarovi jsem psal, zatím mi neodpověděl..Pokud bych se však rozhodl pro kolo, tak asi půjdu už do sériovky..

      Rozpočet navyšuju na 18 tisíc…

      0 0
      • roman 3D  

        když někdo dá raději stejný peníze za hůř vybavený kolo z prodejny než by mohl mít za stavbu, proč ne

        0 0
        • Smazaný účet  

          hlavne si to musis umet zduvodnit servisem, zarukou a nutnosti jit pro kolo na postu…-.)

          0 0
        • Hannys85  

          Jak píšu,zatím se mi neozval,psal jsem mu dva dny zpět. Ano bojím se pak nějaké údržby, protože se v kolech nevyznám. Mám poci, že k sériovému kolu dostanu i nějaké kecy o tom jak se o to dané kolo starat + garančku v ceně apod..Ono do ČB v případě potřeby je to přece jenom trochu z ruky.. Pokud mi však, ale scalar odepíše, tak to stále zvažuji. Jen to budu muset s někým probrat. Tady to nejspíš stejně zkritizujte..O­pravdu má každý kola za 50+ tisíc ?

          0 0
          • Smazaný účet  

            vsechno najdes na internetu nebo tady na foru..popripade se muzes optat…a nebo kolo proste dat do nejblizsiho servisu a tech par stovek za to zaplatit…za slusne kolo to mylsim stoji. Od garancky bych taky necekal zadne zazraky..

            0 0
          • Azmir  

            Jojo, mi taky scalar neodepisoval, proto jsem díky rychlejší reakci zvolil hnoje, ale on časem odepíše neboj.

            0 0
      • scalar  

        Psal jsem Ti, podívej se porádně do e-mailů.

        Jinak před pár dny jsme stavěl kolem 20 tis. MRX Elite 2011 s Rebou, mixem dílů SLX, X.7 a Deore, kola Remerx 7325 Pro/X.9…

        0 0
    • ememem1  

      iba taka otazka

      je ponuka na toto http://www.ktm-bicykle.sk/ultra-race/

      za 500E.

      kamosovi (ktory sa oyta ci ti ma zobrat) to ponuka kamosov kamos…je to relane ak je to udajne „trocha“ jazdene? mne sa to moc nezda…skoro by som mu povedal nech da od toho ruky prec alebo rovno na policiu.

      0 0
      • alinceb  

        Prakticky nové kolo by mělo mít papíry. Pokud nemá, tak od toho ruce pryč…

        Pokud má, tak za ty prachy je to super koupě.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.